• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

ben de bazen çarşafa girmeyi düşünüyorum. :26: çünkü atkı takıp yüzümü gizleyince o gizem acayip hoşuma gidiyor. başıma şapka da takınca gizem de gizem. :1: yok sütyen taktın takmadın derdi yok, ne giydin derdi yok, yok saçım şekil almadı, yok sivilcem çıktı, yok şu yok bu dertler yok.

vallahi bazen düşünüyorum.

eksi repleyim derken arti replemisim sen onu eksi olarak anla... :34:

Tamam da bu durumu yaratan yine bizler değil miyiz?
Sen saygı göstermezsem ben saygı göstermezsem evet giyinemez rahatsız olur. Kısacası "özgürlüğünü kısıtlamış" olurum.
Başından beridir anlatmak istediğimiz "tercihlere saygıyı" hep birlikte gösterirsek o zaman bir sorun kalmaz ortada.
Ama eskide kaldı, çoğu şey aşıldı artık. Benim yaşadığım yerde cübbe giyen de var mini etekte kimse kimseye dönüp bir şey demiyor. Sitemizin içinde aynı şadırvanın altında bir tarafta dini sohbet yapan çarşaflı bayanlarla diğer tarafta mini etekli bayanlar oturabiliyor. Birbirine ikramda bulunuyorlar. Kimseninde kötü gözlerle, alaycı baktığını görmedim.
olmuyor. öyle... köye gittiğinde giyemiyorsun şortunu askılını.
bu söylediklerin keşke olsa da işte maalesef olmuyor. bende bunu çok isterim. ama olsa dükkan senin ex:)

bunu demek kolay. mini eteğinle git bakalım bunun hoş karşılanmadığı bir yöreye..saygımı kazanırsın yerin dibinemi geçirilirsin
sahilde giydiğin kıyafeti giyemezsin şehir içinde. bir cenazeye giderken şortla gidemezsin. kaldırmaz. rahatsız olursun bakışlardan. yada laflardan. bağdat caddesi yazın şortlu genç kızlarla doluydu. ama daha tutucu bir semtte bu mümkün olamaz.

valla en basiti ben memlekete gidince kısa kollu bile giyemiyorum anında büyük dayılarımız müdahale ediyo laflarıyla onlar baya dindarlar ama bizim normal giyimimize hiç saygı duymuyolar
kapalı kuzenlerime elini öptürüyo açık olanlara öptürmüyodu bi tanesi şok olmuştum görünce
anneme şikayet ediyolardı bi ara açık giyiniyo kızın diye
düğünde kuzenim etek giydi diye bitakım dindar akrabalarımız kınamışlar kuzenimi kız gidip başka kıyafet almak zorunda kalmış
bide liseye yeni başladı kız
istediğimiz hiçbirşeyi giyemiyoruz oralara gidince
böyle durumlar da var yani

her kesim haksızlıklara uğruyo maalesef açığı da kapalısı da çarşaflısı da
çoğu insan kendine uymayanı yadırgıyo bi şekilde

Son düzenleme:
olmuyor. öyle... köye gittiğinde giyemiyorsun şortunu askılını.
bu söylediklerin keşke olsa da işte maalesef olmuyor. bende bunu çok isterim. ama olsa dükkan senin ex:)

Trakyalıyım ben oky. Bizim köyleri bir gezmeni tavsiye ederim:1:
Bana çok ütopya gelmiyor açıkçası. Ben, sen, o saygı duymayı bilir ve nesillerimize öğretirsek daha huzurlu bir toplum yaratmış oluruz.

aus ben her yerde aynı şekilde giyinirim diyorsun. ama bende sana farklı örnekler verdim. ben mesela yerine göre giyinirim. bu beni bukalemun yapmaz diyorum. ortamına göre giyinmek gerekir bazen. köye gidersen şortla dolaşamazsın mesela. bunun gibi gibi.
bu arada kadesa,sorcha çok teşekkürler beni anladığınız için.

Tamam eyvallah ama konu bu değil ki . Yani saraylımın ortaya attığı konu bu değil .

Yoksa bizde ne dün bikinimizle bir düğün davetine katıldık ne bugün haşemamızla cenazeye :52:

Yerine göre giyinmeyi bilmek başka bir şey , yerine göre örtüden feragat başka bir şey . İşte o ikincisi inançlara dokunur . Benim derdim bu , yoksa kim ne istiyorsa giysin , hepimiz aynı şeyi söylüyoruz (bazılarımız hariç)

Tamam eyvallah ama konu bu değil ki . Yani saraylımın ortaya attığı konu bu değil .

Yoksa bizde ne dün bikinimizle bir düğün davetine katıldık ne bugün haşemamızla cenazeye :52:

Yerine göre giyinmeyi bilmek başka bir şey , yerine göre örtüden feragat başka bir şey . İşte o ikincisi inançlara dokunur . Benim derdim bu , yoksa kim ne istiyorsa giysin , hepimiz aynı şeyi söylüyoruz (bazılarımız hariç)

Heşemayenikimizle düğüne katılmakta güzel olurdu auss:52::52::52:

Benim buradan anladığım:

Sıkı kuralları olan cemaat/tarikat vb leri, kendi içlerinde küçük devletler olmuşlar
Bu hanımlar 4 yıl ilim görüp icazet (diploma) aldıklarına göre, liseye gitmediklerini, kendi oluşturdukları bir sistemde eğitim gördüklerini düşünüyorum.

Benim bildiğim kadarıyla da sıkı kurallı oluşumlar kız-erkek olsun çocuklarını normal liseye göndermiyor açık lise okutup, medreselere gönderiyorlar, 4 yıl medreselerde okutuyorlar. Hatta medrese eğitimi bitince de yurtdışındaki müslüman ülkelerde üniversite düzeyinde eğitime devam ediyorlar, fıkıh, hadis vs

Yani küçük küçük yapılar kendi içlerinde devletçikler olmuşlar kendi kurallarını koyup o şekilde yaşıyorlar (kendi kurallarını da dini kurallara dayandırarak taib ki)

Gerek miras, gerek evlenme, gerek boşanma, gerek evlatlık konuları olsun, kendileri her konuda ayrı bir oluşum, ayrı bir düzen olmuşlar, devletçik olmuşlar.

Buradan anladığım ve hayat tecrübelerinden bildiklerimle böyle bir sonuca vardım.

Ben sizin sadece burdaki yorumunuza değil, bu tip topiklerdeki genel tavrınızı eleştiriyorum, siz benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Ama anlamamışlığa vuruyorsunuz siz bilirsiniz.

Toplum yüzdesi kapalıysa kapalı, açıksa açık giyinilir diyorsunuz yani, saygı olmasın diyorsunuz.
Siz ki benden büyüksünüz, benden fazlaca şey görmüş geçirmişsinizdir, siz böyle derseniz:ssz:

İnanç dedim evet zira çarşaf giyen kadın bunu moda diye giymiyor, baş örtüsü takanda moda akımı diyerek kapamıyor başını, yahudi erkekler saçlarının iki yanını uzun tutup moda diye örmüyor, hepsi inancı gereği yapıyor bunu.

Çoook uzun senelerdir başa geçenler baş örtüsünü tehdit olarak görüp yasakladıysa, diğeri simge yapıp baş örtüsünün yolunu açtıysa kadınların suçu ne?

Ağlamayın o zaman diyorsunuz, insanlar mini giyeni de, benim gibi kotunu tişörtünü çekip sokağa çıkanı da, baş örtüsü takanı, çarşaf giyeni de kendi yaşadığı sorunları paylaşıyor burda, ortak bir noktada buluşmaya çalışıyoruz.

Bu kötü birşey mi? Bizi böyle öteki beriki diye saflara ayıranların günahını bize yüklemesin kimse, birilerine yüklenecekseniz 1938 sonrası bir öyle bir böyle yapıp insanların hak ve özgürlüklerini ellerine dolayanlara yüklenin.

Ve son yazımdır, çünkü burda yeterince uyarı yaptım, herkes üslubuna dikkat etmeli, site kurallarını unutmayınız.

Benim genel tavrim belli, hic degismedim, fikirlerimden de hic odun vermedim. Madem ki konu disina cikacagiz, o zaman bu konudaki fikirlerimi toptan tekrar yazayim, herkes de rahatlasin. Konumuz moda degil, din mi? Iyi o zaman. Inancindan oturu basini baglamis oldugunu iddia eden bir kesim oldugu kadar, sandiginizin aksine, moda oldugu icin basini orten bir kesim de var. AKP gidip sol bir parti iktidari eline gecirdigi anda kaybolacak kesim. Kokten dincilerin bile sokakta gormekten hoslanmadigi kesim. hani su basinda turbani, ustunde kotu olan gibisinden...

Neyse... Herkes kendi bahcesinde ozgurdur, herkesin de ozgurlugu bir baskasinin bahce sinirinda biter. Demokrasilerde kurallar vardir. Kuralsiz demokrasi, demokrasi degildir.Turkiye defalarca yazdigim gibi bir Avrupa ulkesi degil. Ataturk'un inanmasi zor olan, kimsenin cesaret edemeyecegi devrimleri gerceklestirdigi, hala da seriatin kilicinin tepesinde sallandigi bir ulke. Bir Avrupa ulkesinde tehdit olmayan kiyafetler Turkiye'de seriatin simgesi haline gelmis, itirazi olan? Kadinin Cumhuriyetle kazandigi butun haklari bir gunde kaybetmeye cok musait bir ulkedir Turkiye. Islam ulkeleri icinde liyakat ile yonetilen, kadinin erkekle esit haklara sahip oldugu tek ulke. Insanlarin muslumanlik adina "Allahu Ekber!" deyip birbirini bogazlamadigi yegane musluman ulkelerden biri. Itirazi olan?
Mune hanim, bizim kaybedecek cok seyimiz var. Korkum da, taviz vermeyisim de ondandir. Turkiye bana gore kamuda basortusunu serbest birakmak bir yana, cok daha sert onlemler almasi gereken bir ulkedir. Taviz tavizi dogurur, Allah sonumuzu hayretsin. Sizlerde bu kadar vurdumduymazlik varken, yakinda Misir'daki gibi pazardan muz alamayan kadinlar haline gelirsek hic sasirmam. Bu sitede bile hergun biraz daha asiri konu acilmiyor mu? son noktayi gormeden inanmayacak gibisiniz hepiniz. Ama ne yazik ki her gecen gun beni hakli cikartiyor sadece.. Keske bana ne, ben nasilsa orada degilim, ne halleri varsa gorsunler, kendileri canak tuttular diyebilsem. Yetmiyor, benden saygi duymami da bekliyorsunuz... :53:

Lafi acilmisken gene saygiya gelelim... Uc turlu saygi vardir: Sevgiden dolayi saygi, gelenek ve gorenekten kaynaklanan saygi, bir de korkudan duyulan saygi. Muslumanin carsafi pecesi bende ucune de sebep uyandirmiyor, neden saymak zorundayim? Ustelik beni say diyen carsafli icten ice benim ateslerde yanacagimi dusunuyor, kimisi de alenen bunu yuzume haykiriyorken, dahasi bu topik altinda bile "bekle, az kaldi" diyorken, bu neyin saygisi olacak? Sevginin mi? Torenin mi? Korkunun mu?

Back