Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

bu zamanda eğitim o kadar da ulaşılmaz değil ki.. bir internette bile insanlar nelere ulaşabiliyor. kimseye zorla bir şey yaptırılamaz. bu işler zora gelecek işler değil. ben de 3 sene medrese eğitimi gördüm. yatılıyı beceremedim. gündüz gidip geldim ve şunu rahatça söyleyebilirim ki, islam ilmi zorla verilebilecek bir ilim değil.

PrezentabL,
yorumların kişisele döndü, lütfen.

peki mune'cim..Ama en azından dediklerinin arkasında durup evet alay ettik desinler kâfi..

Yani kimseye birşey yedirmeye gayret etmesinler..

Benden bu kadar..Bu arada aus ellerinden öpüyorum az önce çoook güzel ifade etmişsin..

Yine dogru düzgün tartisamadan, konusamadan, atismalara döndü, güzel yorumlar arada kaynadi gitti.
Sahi ben siyaset konusuna yine niye geri geldim ya?

4 yılmı sürüyormuş eğitim.dört yılsa kimse kimse zorla bişey yaptıramazki...heleki o yaşlardaki birilerine

Son düzenleme:
Yorumların hepsini okudum okumayada devam ediyorum.birebir tartışmaya girmemek için sabırla yazdıklarınızı bekledim.çarşaflı değilim kendi halinde başörtülü tesettürlü bir kadınım.imam hatip ve ilahiyat mezunuyum.bugüne kadar bu konuları okuyup geçer ,allah hidayet versin derdim.fakat iş dalgaya alaya geçince yazma gereği duydum.

Ha diyeceksinizki ; neden güzel dille yazmadın da; bu şekilde hakaretvari yorumda bulundun ? Açıklayayım hemen..aylar önce yine burada açılan bir konu vardı.bir kadın göğüs ve bacak dekoltesiyle tv'de sunum yapıyordu hüseyin çelik'in söylediği sözler vs o konuya çok ılımlı şekilde yazdığım yorumlar vardı.ve sonra ceza aldım engellendim yazdıklarımdan dolayı..orada hakarette etmemiştim düzgünce konuşuyordum..sonra anladımki ılımlı yaklaşınca anlamıyor bazı insanlar.o yüzden sert yazdım ve bu şekilde hakaretvari yazdım.yaptığım doğru yanlış beni ilgilendirir.tangalı bir bayandan bahsedildi yorumlarda..onuda siz zaten yeterince savunuyorsunuz.bırakında bizde kendi fikrimizdekileri savunalım..
Kısacası bugün aldığım tepkiler olumlu/olumsuz daha çok memnun etti beni..en azından benim gibi düşünen arkadaşlarım varmış burada.kimse özür beklemesin sakın.empati kurup karşı tarafa geçin bakalım kim kimden özür dilemeli.herkese teşekkür ederim.

aynen.
işte benim anlatmak istediğim buydu. samimiyetsiz olduk böyle düşünüyoruz diye.
olsun.

Yine dogru düzgün tartisamadan, konusamadan, atismalara döndü, güzel yorumlar arada kaynadi gitti.
Sahi ben siyaset konusuna yine niye geri geldim ya?

Ne kötü değil mi? Hepimiz farklı inançlara sahip olsakta, bambaşka yetiştirilmiş olsakta ortak yanımız kadın olmamız, en azından sırf bu sebeple birbirimizi anlamaya çalışsak keşke.

4 yılmı sürüyormuş eğitim.dört yılsa kimse kimse zorla bişey yaptıramazki...heleki o yaşlardaki birilerine

bu kişilerin durumunu bilmiyorum. benim ki resmi bir kurstu ve bitiremeden çıkmak durumunda kaldım. zaten resmi medreselerde çarşaf yasak.. fotoğraftaki muhtemelen bir cemaatin medresesidir.

o zaman şunu sorayım size medresse eğitimi nedir? Türkiye de medreseler ne zaman kaldırılıp yasaklandı?

ne yazık ki,internetten haberiş bile olmayan,daha elektrik gelmeyen köylerde oturan doğudaki insanları geçiyorum,istanbulda bil yaşayıp deniz görmemiş insanlar var bu memlekette..kızları okula göndermek için hala kampanyalar düzenleniyor, o yüzden eğitimi isteyen alır zor bişey değil demek saçma bana göre..bahsettiğiniz eğitim dini eğitimse,en kötü ana baba bile ülkemizde,ne eğitim verdiği belli olmayan ,sözde dini eğitim veren yerler gönderbiliyor çocuklarını ama ,din adına ne verildiği belli değil oralarda da..bu eğitimi de almasa daha iyi zaten..

Neden quarta?
Nerden biliyoruz bu kadınların iyi bir eğitim almadığını?
Belki dinini bu şeklide yorumluyor ve onun doğrusu çarşaf.
Sen ve ben onun kıyafetini beğenmiyor olabiliriz,ama bizi ilgilendirmez ki.
Toplumun bu kesimi yıllardır dışlandıklarını düşündükleri için bugün bu kadar ayrıyız birbirimizden.
Karşılıklı saygı duymadığımız için öyle bir noktaya geldik ki asla empati yapamıyor,''ölüme'' bile aynı pencereden bakamıyoruz bu insanlarla.
Halbuki bizim savaşımız kadını 2. sınıf vatandaş haline getiren erkeklerle olmalı bu ülkede.
Bırakalım isteyen çarşaf giysin,isteyen mini etek.

sanırım ben seni bulutefe ile karıştırdım,kendisi yeni çarşafa girdim demişti zaten ikilemde kalmıştım
umarım bu sefer yanlışlık yoktur :)

Madem konuşabiliyoruz........kuranda da geçmiyor.......alınan bacılar gözlerine kadar kapanmanın manasını niçin açıklamıyorsunuz.........
Canım istiyor ondan taninmayacak şekilde geziyorum gibi bir arguman sunuyorsan ineğe tapan bir hintli gibi algılanman kaçınılmaz olur.........kaldı ki inek süt veriyor o yüzden tapıyorum derse tatmin olurum..........gözlere kadar kapanmanın manası sorgulanamayacak mı

durup durup ne celalleniyon, cevap yazdık işte, görmedin mi?

Tutamıyorum kendimi , içime büyü kaçmış , patronusu yollasana .

Konu hızlı ilerliyor , her yorumu okuyamıyorum . Sana özel soru sordum , sende bana özel alıntılayarak cevap yazsaydın gözümden kaçmazdı mutlaka .
İtina ile okurdum elifcino .
Yine de dönüp geçmişe açıklamanı okuyacağım itina ile .

iyide biz ordaki kızların kendi istekleriyle gidip gitmedikleri orda mutlularmı değillermi onları bilmiyoruz.bilmediğimiz bir şeyi için zorla giydirildiler mutlu değiller kanısına nerden varıyoruz

Son düzenleme:
iyide biz ordaki kızların kendi istekleriyle gidip gitmedikleri orda mutlularmı değillermi onları bilmiyoruz.bilmediğimiz bir şeyi için zorla giydirildiler mutlu değiller kanısına nerden varıyoruz

Cevap çok açık: Ön yargı
Birazda bilgi eksikliği. araştırmaktan yoksunuz demekki.

Son düzenleme:

aaaaa haberiniz yok mu? türkiyede diyanet işlerine bağlı, devletin denetiminde, resmi öğreticiler öncülüğünde eğitim veren medreseler var. hem de her yerde. isteyen aynı zamanda lisesini de, üniversitesini de okur, ben öyle yaptım.
zaten şimdiye kadar 8 sene, şimdi 12 sene zorunlu eğitim var. bundan sonra dileyen okula gider, dileyen çalışır, dileyen koca bekler, dileyen dini eğitim alır.. bunlar devletin kontrolünde yapıldığı müddetçe bir sakınca yok. niye bu kadar şaşırdınız?

oku canım,

diş perisine benzettim evet, hakaret etmediğimi de belirttim.

küçükken de korkardım çarşaflılardan, bana öcü gibi gelirdi, onun etkisi de olabilir tabi. bilinçaltının dışavurumu diyelim

bilmiyoruz canım zaten,nasıl bir eğitim kim veriyor,katılanlar nasıl eğitim aldılar,şimdi ne yapacaklar,o diploma ne işe yarayacak bilen varsa aydınlatsın?
sorun da bu ya,denetimsiz,kimin neye göre ne öğrettiği belli değil,bunu için üniversitelerde ilahiyat fakülteleri var,camilerde verilen kurslar var.
ben bu sebeplerden dolayı karşıyım.
din manevi bir duygudur,hele ki ülkemizde sömürülmeye açıktır,ilim olarak dinimizi bilmeyen insanların ,birilerine "öğretmelerini " doğru bulmuyorum.o yüzden bu manzara içimi karartıyor ve kadının özgürlüğü olarak da göremiyorum ..
yoksa az çok biliyosundur düşüncelerimi,başını kapatanın da hakkını savunurum,mini etek giyenin de..
ama çarşaf bana çok simgesel geliyor,baş kapatmak gibi değil..

Ne kötü değil mi? Hepimiz farklı inançlara sahip olsakta, bambaşka yetiştirilmiş olsakta ortak yanımız kadın olmamız, en azından sırf bu sebeple birbirimizi anlamaya çalışsak keşke.

Keske... Üstelik bereket burasi, her görüsten, her inanistan, her kültürden kadin var. Hani normal hayatta istesek de bulamayiz böylesi bir karisimi sohbet edebilmek icin, tartisabilmek, konusabilmek icin. Ama... Olmuyor. Aslinda bir kitapta okumustum, cevaplara soru ile yanit vermek en basarili yöntemmis, tartismanin alevini alirmis. Kisi cünkü bazen yazdiginin farkinda da olmayabiliyor. Ama burada soru bile atak, hersey saldiri gibi algilaniyor. Sabrimiz yok. Bir de "din" konusu isin icine girince cidden hic olmuyor cünkü hemen alinganliklara, polemiklere neden oluyor.

Belki bir gün... Ama umudum da cok yok hani.

yazan yorumlar benı ve benmıgıbı pecelı ınsanları gercekten ıncıtecek duzeyde korkunç ürktum vs dıye yazılıp gıtmıs aynı sekılde bızde acık olan ınsanlara aynı seylerı yazsak konu bırbbırıne gırerdı sanırım bu ulkede kımse ozgurlukten bahsetmesın cunku ozgurluk bızım gıbı ıınsanlara hıcbr seklde yok sokaga cıktıgımdakı alaycı bakıslar laflar acık bı bayanın yanıma yaklasarak allah senın belanı versın bu ülkede sızın gıbı ınsaları ıstemıyoruz lafları aslında ben ve benım gıbı ınsanlar bu tur hakaretlere sozlere alıskınız beyenmeye sevmeye bılırsınız ama hıcbırınızın bıze öcü korkunç gıbı laflar soylemeye hakkınız yok sıze bu hakkı vermıyoruz eger özlürlük varsada sızler için var bizler için yok siz eşitlikten söz eden insalar bize gelince eşitlik özlürluk söz konusu bıle degıl sızler ıcıın. burası türkiye boyle gıyınmek ısteyenler afganıstana irana farklı ülkelere gıtsın dersınız sizin özgürlük anlayışınız ve isteginiz sadece kendınızı kapsıyor adeletli olun bız bu halımızle oldukca ıyıyız bızım bedenımız bızım tercıhımız bızım ıstegımız unutmayınkı peçe ve carsaf zorla gıydırılcek bır gıyım degıldır bızler ıcımızden geldıgı ıcın boyle gayet mutlu ve huzrlu hıssettıgımız ıcın gıynıyoruz baskıyla veya zorla degıl oyuzden secımlerımızı beyenmesenız bıle saygı duymak zorundasınız hakeret etmeye kımsenın hakkı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…