Ahhh hatırlatma muneOnu yazdım diye çay partisini bombalayacağım fikrine kapılanlar oldu .
Ben yazmıştım evet , açıkcası imreniyorum dedim , her hollywood filminde İncilden ayetler , hemen her vatandaşın cebinde kutsal kitabı vs.Bir oyun oynuyorum bu ara , crimal case , bilenler bilir , suç mahali araştırıyorsun her bölümde ve gizli objeleri buluyorsun , istisnasız her bölümde gizli objeler içinde haç var .
Bize şu konuda iki ayet söyle dediklerinde kem küm .
evet geçen gün bi film izliyorum...amerikan ajanı gönderiliyor bi arap ülkesine kurguda olsa adam müslüman gibi göünmek için kuranı kerimden ezbere ayetler okuyordu.....gerçektede çok örnekleri var bunun.geçengün biiri bi konuda ayetlerle yapılan yorumları vuruyordu mesela.iyide yazılan ayetin konuyla alakasının olup olmadığını bilmeden insanları ayetlerle vuramazsın.eskiden duvarda aslı durudu ya hani.şimdilerdede kitaplıklarımızın üst rafında duruyor....
Ben açık giyinen bir kadınım..
Mini eteğimi,dar pantolonumu,şortumu,bikinimi giyiyorum.
İçkimi,sigaramı içerim.
Anneciğim ise siyah pardesü giyen,siyah eşarp takan bir kadın ve çarşafa geçiş yapacak.
33 yaşındayım,hiç namaz kılmadım(maalesef),bildiğim bir kaç dua var sadece.
Bu güne kadar annemin ağzından"kızım yanacaksın,taş olacaksın vs.." gibi cümleler çıkmamıştır.
Sadece bana bilmem gerekenleri anlatmıştır ve gerisini bana bırakmıştır.
Benim"anne neden böyle giyiniyorsun?" gibi bir laf çıkmış değildir ağzımdan.
Çarşafa girecek annem ve ben onun adına çok mutluyum çünkü o mutlu.
Ama okuduklarım beni üzdü...
Annemle de böyle dalga geçilecek yolda yürürken sanırım,onun umurunda olmayacak ama ben onun adına kırıldım.
Kimseyi inandığı şeyler için yargılamam.
Ben nasıl istediğim hayatı özgürce yaşayabiliyorsam annem de çarşafıyla özgürce yaşasın istiyorum.
İçimden geldi yazmak istedim.
Ahhh hatırlatma muneOnu yazdım diye çay partisini bombalayacağım fikrine kapılanlar oldu .
Ben yazmıştım evet , açıkcası imreniyorum dedim , her hollywood filminde İncilden ayetler , hemen her vatandaşın cebinde kutsal kitabı vs.Bir oyun oynuyorum bu ara , crimal case , bilenler bilir , suç mahali araştırıyorsun her bölümde ve gizli objeleri buluyorsun , istisnasız her bölümde gizli objeler içinde haç var .
Benim dinimde böyle bir örtünme şekli yok..T.C kılık kıyafet kanunu da aykırı ayrıca.
Ha böyle tek tip giyinip alırlar diplomalarını, ister örgüt olurlar ister cemaat zerre umurumda değil, banane..
Görünce şaşırdım, bu ne yav? dedim..Bunun üzerinden birileri etmediği hakareti bırakmıyor...
İnsan müsveddeleri, soysuz sopsuz, iğrenç yaratık, yüzünüze tüküreceğim..Bunlar nedir ya? Kimin haddine benim soyuma sopuma dil uzatmak? Tam davalık cinsten.
Şu fotoğraf tangalı kadınların fotoğrafı olsaydı ben o zaman görürdüm "özgürlükten ve saygıdan" dem vuranların aşağılama, dalga, taşlama, hakaret mesajlarını.
Bu samimiyetsizliğe tahammülüm yok.
Bunca esip gürlenen konuda "bir alevi kalmıştı" mesajı geliyor. Bu ne yaman çelişkidir?
O senin kuralın bu da bu kadının kuralı..Çok rahatsızsa kapa gözlerini.
Hakaretin babasını yapıp üste çıkmaya çalışmakta ayrı bir komedi
Rabbena, rabbena hep bana..Sizin saygı anlayışınız bu.
kişilleri samimiyetsizlikle suçlarken ,önce kendi yazdığımız şeylere bakmak gerekir değilmi. alevi mesajı gibi.Benim gibi bir çok arkadasın ortak görüşü alay edilmesiydi..Evet edildi..Yazılanlar yazıldı çizilenler çizildi..
Kimsenin bu konuda samimiyetine inanmıyordum zaten birkez daha ispatlanmış oldu..
Benim dinimde böyle bir örtünme şekli yok..T.C kılık kıyafet kanunu da aykırı ayrıca.
Ha böyle tek tip giyinip alırlar diplomalarını, ister örgüt olurlar ister cemaat zerre umurumda değil, banane..
Görünce şaşırdım, bu ne yav? dedim..Bunun üzerinden birileri etmediği hakareti bırakmıyor...
İnsan müsveddeleri, soysuz sopsuz, iğrenç yaratık, yüzünüze tüküreceğim..Bunlar nedir ya? Kimin haddine benim soyuma sopuma dil uzatmak? Tam davalık cinsten.
Şu fotoğraf tangalı kadınların fotoğrafı olsaydı ben o zaman görürdüm "özgürlükten ve saygıdan" dem vuranların aşağılama, dalga, taşlama, hakaret mesajlarını.
Bu samimiyetsizliğe tahammülüm yok.
Bunca esip gürlenen konuda "bir alevi kalmıştı" mesajı geliyor. Bu ne yaman çelişkidir?
Rabbena, rabbena hep bana..Sizin saygı anlayışınız bu.
kişilleri samimiyetsizlikle suçlarken ,önce kendi yazdığımız şeylere bakmak gerekir değilmi. alevi mesajı gibi.
Neden hep tek tarafın hakaretlerini görürsünüz anlamam karşı taraf canavar yerine koymuş "eferim ona".
Anlamıyorum kabullenmek bu kadar mı zor?
Ne tabuymuş arkadaş
hollywwod filminden örneği ben verdim.yönetmenin vede oyuncunun iyi bir hiristiyan olduğundan bahsetmedim aslında.olayın politik ve dini yönünü vurgulamak istedim.kaldıki bir çok amerikan ajanı müslümanlığı bir müslümandan daha iyi bilirAynen öyle, bir de benim anlamadigim tek bir kitaptan ögreniliyorken hersey, herkesin farkli yorumlamasi....Biri kara carsafli olmak sarti var der, öbürü eller ayaklar acik kalabilir der, bir digeri kalamaz der, biri örtünmek diye bir sey yoktur der, siz cok farkli yorumlamissiniz, öbürü olmaz olur mu canim der. Bunu imami da yapar, ilahiyat prof`u da, normal vatandasi da.
Bu da ayri bir konu ama mesela Atatürk dini egitime cok önem vermisti. Ilim gibi ögrenilmesini tesvik etmisti. Cünkü farkindaydi yani, bilmedikleri dilde okuyamadiklari kitabi, birilerinin söylemleriyle uyguluyor insanlar. Ama simdi bunlar hep elestiri konusu oldu. Iyilik etmemis de kötülük etmis oldu.
Bu arada Hollywood filmlerinde ayetler olmasi, gizli bölmelerde hac olmasi, bunlar da politik oyunlar. Yoksa filmi ceken yönetmenin de oyuncularin da asiri dindar ve kutsal kitaplarini biliyor olmalarindan oldugunu sanmiyorum. Benim cok Amerikali arkadasim var, bilmiyorlar.Ama hristiyanligi dünyaya yayma politikasindan herkes haberdar.
Öte yandan da bilenleri de iyi biliyorlar. Ben mesela Islamdaki yoruma acikligi, baska bir kutsal kitapta görmedim hic. Hristiyanlar acaba bizim gibi sürekli kitapta bu var mi, o var mi, diyip duruyor mudur? Onu da merak ediyorum.Biri A derken, öbürü B diyor mudur?
bide şunu fark ettim hakaret içierkli yorum yapan arkadaşın üzerinde gidiliyor yorumlar...sayfalardır yorum yapılıyor.o yorumlara cevap yok.enteresan
ayol o zaman neden bir alevimizde eksikti yazdınız:)konumuz aleviler mi ? kaldı ki sen ben başka bir inanışa sahibim dedigim için hristiyan ve musevileri örnek verdim..Aleviler musluman degil mi diye birşey mi çıktı ayol elimden
Evet samimiyetsizsiniz orası konunun ilk basından size hem aus tarafından hem ben tarafından hem de başkaları tarafından söylenmişti.
bide şunu fark ettim hakaret içierkli yorum yapan arkadaşın üzerinde gidiliyor yorumlar...sayfalardır yorum yapılıyor.o yorumlara cevap yok.enteresan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?