• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

:9:9:

tamamiyle çıplaklıkta yaz aylarında cilt yanıklarına sebebiyet verir diyelim o halde :9::9::9:

Ne yani böyle mi değerlendireceğiz şimdi ?

valla ben size diyecek bişey bulamıyorum, evet güneşlenmek sağlığa kesinlikle zararlı, bilimsel olarak ispatlanmış

anladım ki kk da bu konu tartışılmaz, altını çize çize el göz kapatmak dediğim halde konu yine başörtüsüne getirildi

evet ayet olarak bunu biliyorum.aynı zamanda ahzap suresindede geçiyor yanlış bilmiyorsam.arkadaşın biri sormuş el yüz kapamayı.oyüzden açıklamak istemiştim kelimesi kelimesine herşeyi bulamaya biliriz.tercih meselesi kızlarınkide.

Aslında burda tartışılması gereken dış giysiden ziyade ben müslümanım, İslam'a inanıyorum diyenlerin Kuran'a ne kadar hakim oldukları, geçen gün kim yazdı anımsamıyorum ama sitede biri diğer dinlere inananların kutsal kitaplarını ezbere bilmelerine gıpta ettiğini yazmıştı, bizler malesef ilk ayeti oku ile başlayan kitabımızı tam bilmiyoruz, dedelerimiz, ninelerimiz ne demişse ona bakıyoruz, oysa Kuran baştan sona tamda ayetlerde yazıldığı gibi düşüne düşüne okunduğunda içinde ilimden yaşama herşeyi barındırıyor.

yaradan nereleri kapatmamızı söylemiş. Bu konuda tek rehber kuran değil mi? Farklı farklı giyim tarzlarının sebebi nedir? Bunu sorguluyoruz. Her cemaatin kendine has başörtüsü bağlama şekli gibi. Burada da böyle bir topluluk, örgütlenme var.

sağlık açıdan nasıl olur diye soran arkadaş için verdiğim cevaptı.yoksa kim nasıl giyinmiş beni ilgilendirmiyor.

Konu nerelerden nerelere gelmiş hayret.

Burda hiçbir arkadaşımın çarşaflı insana ''bu ülkede böyle giyinmeyin'' diyerek yaklaşacağını sanmıyorum.

Daha çok bir cemaate bağlı olduğu için,veya aile ,toplum baskısı ile çarşaf giyinenleri baz alarak yapılıyor burda eleştiriler.

Ben dinim için çarşaflı geziyorum diyen kadına Kuran da böyle bişey yok demeyide,Kuranda başınızı örtün yazıyor yoksa cehennemde yanarsınız demeyide doğru bulmuyorum.Herkes Kuran ı okuma ve yorumlama becerisine sahip olduğuna göre kimsenin kimseyi eleştirme,dini öğretmeye kalkma yetkiside yoktur.Ben başımı kapatmama gerek yok diye yorumlarım,başkası çarşaf giymeliyim diye yorumlar.Ne ben onu ilgilendirmeliyim,nede o beni.O yüzden bu konunun din üzerinden tartışılması bir sonuç getirmez hiçbirimize.

Konu ''kişi hak ve özgürlükleri'' olmalı bence.Bu kadınların çarşaflı olması benim özgürlük alanıma bir kısıtlama getiriyor mu?Hayır..
E o zaman banane..

Sağlık açısından eleştiren arkadaşların uyarılarınada kızanlar olmuş ama,arkadaşlardan biri doktor eminim uyarırken vardır bir bildiği,isteyen uygular isteyen uygulamaz değil mi?

Ne zamanki biz kadınlar birbirimizin haklarına saygı duymayı öğreniriz,o zaman bu ülke çok daha yaşanılır bir hale gelir.

peki neden belli bir kalıp içersinde giyiniyorsun?

Ben hiçbir cemaate bağlı değilim olamam da.

Ferace giymek hangi cemaatin adeti ? :8: Ya da siyah şal bağlamak ?

Siyahı seviyorum ve vücut hatlarımın belli olmaması için bu kıyafetleri seçtim.

Ayrıca bana ironik demişsin ama geçenlerde açtığın konunla çok çelişiyorsun.:34:

Kimsenin imanını tartmak size düşmez.

:9:9:

tamamiyle çıplaklıkta yaz aylarında cilt yanıklarına sebebiyet verir diyelim o halde :9::9::9:

Ne yani böyle mi değerlendireceğiz şimdi ?

tıp onun çaresini bulmuş, ama peçenin zararlarına karşı üretilmiş bir ilaç, krem yok. bir çaresi bulunana kadar peçe zararlı. direntıp:27:

Aslında burda tartışılması gereken dış giysiden ziyade ben müslümanım, İslam'a inanıyorum diyenlerin Kuran'a ne kadar hakim oldukları, geçen gün kim yazdı anımsamıyorum ama sitede biri diğer dinlere inananların kutsal kitaplarını ezbere bilmelerine gıpta ettiğini yazmıştı, bizler malesef ilk ayeti oku ile başlayan kitabımızı tam bilmiyoruz, dedelerimiz, ninelerimiz ne demişse ona bakıyoruz, oysa Kuran baştan sona tamda ayetlerde yazıldığı gibi düşüne düşüne okunduğunda içinde ilimden yaşama herşeyi barındırıyor.

Ahhh hatırlatma mune :52: Onu yazdım diye çay partisini bombalayacağım fikrine kapılanlar oldu .

Ben yazmıştım evet , açıkcası imreniyorum dedim , her hollywood filminde İncilden ayetler , hemen her vatandaşın cebinde kutsal kitabı vs.Bir oyun oynuyorum bu ara , crimal case , bilenler bilir , suç mahali araştırıyorsun her bölümde ve gizli objeleri buluyorsun , istisnasız her bölümde gizli objeler içinde haç var .

Bize şu konuda iki ayet söyle dediklerinde kem küm .

evet geçen gün bi film izliyorum...amerikan ajanı gönderiliyor bi arap ülkesine kurguda olsa adam müslüman gibi göünmek için kuranı kerimden ezbere ayetler okuyordu.....gerçektede çok örnekleri var bunun.geçengün biri bi konuda yorumları beğenmemiş ,ayetlerle yapılan yorumları vuruyordu mesela.iyide yazılan ayetin konuyla alakasının olup olmadığını bilmeden insanları ayetlerle vuramazsın.eskiden duvarda aslı durudu ya hani.şimdilerdede kitaplıklarımızın üst rafında duruyor....

Son düzenleme:
Ben hiçbir cemaate bağlı değilim olamam da.

Ferace giymek hangi cemaatin adeti ? :8: Ya da siyah şal bağlamak ?

Siyahı seviyorum ve vücut hatlarımın belli olmaması için bu kıyafetleri seçtim.

Ayrıca bana ironik demişsin ama geçenlerde açtığın konunla çok çelişiyorsun.:34:

Kimsenin imanını tartmak size düşmez.

hıh işte ben de bekliyordum. acaba kim sıkışıp konumu ortaya atacak diye.. çeliştiğim noktaları sayar mısın bana?

Son düzenleme:
ben de sonuna kadar kişilerin hak ve özgürlüklerinden yanayım ancak kimse kusura bakmasın ki,kara çarşaf da bu ülkenin kıyafet kanunlarına uygun değildir.Atatürk,siyah çarşafıın kadınların özgürlüklerini kısıtladığı ,tekke zaviyelerde giyilmesi zorunlu olduğu,cemaatlerde giyildiği için yasaklanmamış mıydı zamanında??
gerçi şimdi cemaatler gibi gayet resmi sayılır oldu,çarşaf ise en temel haklardan oldu..kadınların çarşaftan önce hala elde edemediği yaşam hakkı bile yok bu ülkede..ama biz çarşafı tartışıyoruz...

Ben açık giyinen bir kadınım..
Mini eteğimi,dar pantolonumu,şortumu,bikinimi giyiyorum.
İçkimi,sigaramı içerim.
Anneciğim ise siyah pardesü giyen,siyah eşarp takan bir kadın ve çarşafa geçiş yapacak.
33 yaşındayım,hiç namaz kılmadım(maalesef),bildiğim bir kaç dua var sadece.
Bu güne kadar annemin ağzından"kızım yanacaksın,taş olacaksın vs.." gibi cümleler çıkmamıştır.
Sadece bana bilmem gerekenleri anlatmıştır ve gerisini bana bırakmıştır.
Benim"anne neden böyle giyiniyorsun?" gibi bir laf çıkmış değildir ağzımdan.
Çarşafa girecek annem ve ben onun adına çok mutluyum çünkü o mutlu.
Ama okuduklarım beni üzdü...
Annemle de böyle dalga geçilecek yolda yürürken sanırım,onun umurunda olmayacak ama ben onun adına kırıldım.
Kimseyi inandığı şeyler için yargılamam.
Ben nasıl istediğim hayatı özgürce yaşayabiliyorsam annem de çarşafıyla özgürce yaşasın istiyorum.
İçimden geldi yazmak istedim.

Back