- 30 Kasım 2019
- 11.810
- 37.426
Max 1 sene veriyorum.Onlar benim ailem sende karımsın ve gelmek zorundasın diyecek.Ayrıca tabiki ağlayıp pişmanım diyecek pişman değilim hala hırboyum ama gel barışalım diyecek değil.Birde şiddet varmış canının hiç değeri yok anlaşılan.Esimde yine yazın bensiz onlara girip tarla işlerinde yardım etmeyi ve kardeşinin düğünyne yardım edip katılmayı düşünüyor
Aldığı ev eşyalarını bile başıma kakan biri.Gecen ay zamanlarda tartıştığımizda ortak evde ben oturduğum için bana zevk alarak izlediğin o tvyi ben aldim bunu sunu ben aldım diye saymaya başladı.Sebebi de kardeşinin nisaninin olacağını benden saklamisti ve ben de o ortak eve gelip görüşmek isteyince onu kovdum burası benimde evim dedi.kirayi ben ödüyorum dedim ben de.Onun üzerine bu dediklerini saydı.Ev giderlerine evliyken hep destek olduğum halde sen ne yaptın ki dedi.Bunlari bile saydı.Halbuki hem çalışıp hem de evde hiçbir görevimi de eksik etmezken bana bunları söyledi
Affetmedim hanım efendi .Davayı açtım kabul etmedim.Siddet benim için de büyuk bir sorun.Belki bir daha yapmaz diye bu dava sürecindn sonra pişmanlığını da gördüm.Bundan sonra asla vurması olmaz diye düşünüyorum.Ama bu sıkıntıları kendisinin yaşattığıni kabul etmemesini yediremiyorum.Ailesinin karşısına beni çıkarmasıni da benim arkamda durduğunu göstermesini istediğim için söyledim.Yoksa ailesi ile görüşmeyi ben de zaten istemiyorum.Canima minnet.Sizi döven adamları ne güzel affediyorsunuz ya, şuan yediremediğiniz tek şey ailesinin sizi görmek istememesiyse sorun sizde bence. Şurayı okumaya başladığımdan beri kadına şiddetle ilgili fikrim değişti resmen. Toplumdaki çoğu kadın için büyük bir sorun değil şiddet görmesi, yeter ki kv ve görümceye karşı kocası onu tutsun. Anlamıyorum valla
Bunları sinirle söylediğini söylüyor ama yine de söyledi canımı sıkan o.Adamlik bunları konuşmakla olmaz diye düşünüyorum.Ama piyasadaki birçok erkeğin de böyle olduğunu düşünüyorum.Ne olacak bilmiyorum.Aile kurmayı böyle hayal etmemiştimBen hala tüm bu saydiklariniza barışmak için tek bir sebep bulamıyorum. Yani adamın hiçbir güzel yanı yok. Yani yok
Ailesine karşı şu anda hep beni savunduğunu söylüyor ama bu en son tartışmamız dan sonra inanamıyorum.Cunku beni savunna insan böyle düşünmez.Ayrica ailesi gerçekten çok kötüymus bildiğiniz zir cahiller.Pardon da siz davayı eşinize açtınız ailesine değil ne bu onlardaki trip? Sanki siz onlarla barışacaksınız da affetmiyolarmış gibi ne alaka yani. Eşiniz de madem onları umursamıyor ve ne olursa olsun yuvamı yıkmayacağım diyor öyleyse o düğüne takar koluna sizi de götürür ve kimseninde ağzını açıp bir şey demesine müsaade etmez. O benim karım kimseye laf söylemek düşmez der adamsa ve ailesine karşı ezik değilse. Ama hiçte böyle bir şey yapıpta sizi sahiplenecek gibi durmuyor yine de karar sizin eğer herkesi susturup sizi her zaman haklı olduğunuz sürece savunacaksa eyvallah ama yok sizi ezdirecek kendisi de ailesinin lafına gidecekse sağdan sağdan yol alsın sizi de oyalamasın, aklınızı karıştırmasın.
Ailesine karşı şu anda hep beni savunduğunu söylüyor ama bu en son tartışmamız dan sonra inanamıyorum.Cunku beni savunna insan böyle düşünmez.Ayrica ailesi gerçekten çok kötüymus bildiğiniz zir cahiller.
Bunları sinirle söylediğini söylüyor ama yine de söyledi canımı sıkan o.Adamlik bunları konuşmakla olmaz diye düşünüyorum.Ama piyasadaki birçok erkeğin de böyle olduğunu düşünüyorum.Ne olacak bilmiyorum.Aile kurmayı böyle hayal etmemiştim
bence bu evlılık bıtmıs cnm bır ekmek kırılımı bır olmaz demısler bence devam ettırme bıtır.Bu sene yaşayacağımız zorluklari ben sana geçen sene anlattım.Yapma dedim.Aileler iyi anlaşıyor bozma ,beni düşünmüyorsan onları düşün.Hicnir sıkıntımiz yok niye durduj yere huzursuzluk çıkarıyirsun dedim.
Olur olmaz kimselerin yanında ve yerlerde hep azarladin asagiladin.Dayandim.
Tartışmalarda gittikçe dozu artırıp şiddetini uyguladin
Benim bagirmalarimi şiddet için bahane gösterdin
En destek olman gereken zamanlarda hastayken bile şiddet uyguladin
Gözümü bacağımı sırtımı her yerimi yumrukladin.
Gittikçe bana pislik gibi davrandin
Hepsini belki iyi olursun diye sineye çektim.Ne kadar aşağılayıcı seyelr yaşasam da sineye çektim.
Bunlari SENİN annene anlattım
İnsan gibi anlar diye o da senin yaptıklarına destek çıktı.Allahtan utanmayan şekilde.
Ve artık dayanamayıp senden boşanmak istedim
Çünkü ben böyle evlilik istemiyordum.
Ben bütün bu yaptıklarına karşılık sana bagirdigim için suçlu oldum.Cunku dayakta yesem durmaliydim.
Ailen zaten sana yapabilecekleri en büyük kötülüğü yaptı.
Gerçi senin içinde insanca davranma olmadıkça ailen ne dese boş.
Bütün bunları sen yaptın.
En büyük suçlu sensin.
Bu boşanma sürecinde gelip bana pişman olduğunu,bana yaptıklarını gerçekten anladığını ve yaptıklarının çok büyük yanlışlar ve yapılmaması gerekenler odlugunu söylediğin için o kadar sevinmiştim ki.Sevinme sebebim haklı çıkmak değildi asla.Bu yaşananları anladığın için demekki beni seviyorsun ve bundan sonra aynı hataları yaomayo düşünmüyorsun bu süreç sana çok şey öğretmiş diye sevinmiştim.Bizim için yeniden umut doğmuştu.
Çünkü seni hâlâ seviyordum.
Yeniden devam edebiliriz diye düşündüm.
Ama sana kırgınlığım yine de geçmemişti.Sonuvta bunları yapmıştın.
Yasadiklarimdan dolayı gördüğüm depresyon tedavisi iyi gelmeye başlamıştı.Kendimdeki tahammülsüz davranışlarımi da farketmistim.Aceleciligimi ısrarını farketmistim.
Ama başka bı sorun vardı Ailen...
Sonra onların yarattığı sıkıntiyi da bana bağlamaya başladın.Bu süreçte beni ikna etmen gerekirken aileni ikna etmeye çalıştım.Basaramadin.ve ne oldu suçlu yine ben.
Tabiki de bu belirsizlikte devam etmek istesem bile edemiyordum çünkü ailenin ne dediğini ne istediğini bile benden saklıyorsun.
Ve bu süreçte ben seni bir ksiiye bile kotulememisken sen yaptıklarını kimseye söylemeyin beni kotulemissin .
ailen hepsi kötüymüş bana karşı.Onlati da Allah a havale ettim.
Ama hepsinin başında sen kötüydün.
Bzii bu hale getiren sendin.
Beni kazanmak yerine hâlâ kaybetmek için elinden geleni yapıyorsun.
Bu da benim cevabimdi
Evet yaşattığıni yok saymaya devam ediyor.Onunka devam etmeyi de tam olarak istemiyorum sadece daha beter şeyler yaşarsam bosaninca diye çok büyük bir endişe var.Ve inan artık hiçbir şeye güç bulamıyorum.Ben hayattan zevk alan en ufak şeyle mutlu olan gezmeyi güzel vakit geçirmeyi hayvanları ve doğayı deli gibi seven biriydim.Artik o eski heyecanim yok.Oyle üzgünüm kiDiyelim ki 99% piyasadaki erkekler böyle. Ben yinede o 1% aramaya devam ederdim böyle pislikleri yasamaktansa. Sizi anlıyorum çok yıpratıcı bir süreçten geçmişiniz ve eminim özgüveninizde zedelenmiştir, ama bütün söyledikleri aslında gram değişmediğini işaret ediyor. Siz barıştıktan sonra tüm yaptıkları için mahkemede hesap bile soromazsiniz öyle kolay kolay. Adam şiddet uyguladığını bile hala kabul etmiyor! Yani sizin yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi yok saymaya devam ediyor. Bence siz hemen barışmaya yönelmeyin (aslinda hic barismanizi istemiyorum). Tedavinize devam edin. Eminim ki iyilesmede ilerleme görseniz kendiniz de aynı dönmek istemeyeceksiniz. Bosanmak yenilmek değildir. Yalnislardan dönmek insanı daha iyi yerlere götürür.
Evet yaşattığıni yok saymaya devam ediyor.Onunka devam etmeyi de tam olarak istemiyorum sadece daha beter şeyler yaşarsam bosaninca diye çok büyük bir endişe var.Ve inan artık hiçbir şeye güç bulamıyorum.Ben hayattan zevk alan en ufak şeyle mutlu olan gezmeyi güzel vakit geçirmeyi hayvanları ve doğayı deli gibi seven biriydim.Artik o eski heyecanim yok.Oyle üzgünüm ki
Öyle güzel yazmışsınız ki.Umarim sizin gibi Cesaret bulup ayağa kalkabilirim.O eski sevincinizi geri bulabilirsiniz.bende eskiden depresyon ve panik hastasıydim. Dibe düşmek nedir iyi bilirim. Ama kendinizi ordan çekip cikartabilirsiniz, ama bu adam sizi hep dibe çekecek ve size zarar verecek. Gercekten iç hesabi etseydi ne kadar utansada yaptığıni kabul eder ve icten özür dilerdi. Ama hala popoyu dik tutma derdinde. Biz bu hatayı çok yapıyoruz. Bende yaptım: biz iyileşmeyi bizi yaralayan insanlardan bekliyoruz. Onlar gelip açtıkları yaraları iyilestirecekler. Ama öyle birşey yok. Iyileşim o insanlardan değil, bizden gelecek. Ben hayatımdan zamaninda bütün zehirli insanlari çıkarttim. Ucunda yalnız kalmak pahasina. Ama öyle değdi ki. Simdi hayatımda herkes istediğim kadar var. Siz iyilesebilirisiniz, ama bu adamla asla çünkü hep siz suçlu olacaksiniz onun ve gereksiz ailesinin gözünde.
Öyle güzel yazmışsınız ki.Umarim sizin gibi Cesaret bulup ayağa kalkabilirim.
Evet bazen olmeyi bile düşünüyorum.Ancak kalkıismiyorum öyle bir şeye.Ne güzel siz mutlu bir yuva kurup evlat sahibi olmuşsunuz.Ben bu kadar şanslı olabileceğimi varsaymiyorum.Allah mutluluğunuzu daim etsin.Bulursun korkmayın. Önce zehirli sarmaşıklarimizdan arınmaliyiz. Sadece düşünü bir kurun: Bundan bir iki sene sonra kendinizi huzurlu bir evde ve ortamda, sadece etrafınızda sizin iyiliğinizi isteyen ve sizi seven insanlar olsa. Kimseye sevgiye layık olduğunuzu kanıtlamak zorunda olmadan, şiddet olmadan, kavga, gürültü olmadan. Kötü bir süreç yaşadıktan sonra insan korkuyor ve hep kötü senaryo yazıyor. Sahsen bir zamanlar ölmeyi bile düşündüm bu yüzden. Şükür öyle bir delilik yapmadım. Bugün huzurlu bir yuvam, evliliğim ve iki evladım var. Bir zamanlar bunun olabileceğine hiç ihtimal vermiyordum.ilk kendimi iyileştirdim, sonra istediğim hayatı kurdum.sizde sevgiye, ilgiye layiksiniz. Bunun için kendinizi parcalamaniza gerek yok. Sizi sevmek isteyen ve seven zaten seviyor. Insallah bir iki sene sonra burayi okursaniz sizde "Iyiki" diyeceksiniz❤
Evet bazen olmeyi bile düşünüyorum.Ancak kalkıismiyorum öyle bir şeye.Ne güzel siz mutlu bir yuva kurup evlat sahibi olmuşsunuz.Ben bu kadar şanslı olabileceğimi varsaymiyorum.Allah mutluluğunuzu daim etsin.