Diğer yazdığı şeylerden de anlamanız lazım; bu adam pişman değil, şiddet için de kendini haklı görüyor.
Eşiniz bir avukattan yardım almış ve size yaptığı suçlamalar dilekçede bahsedilen tarz imalar. Uyanın! Avukatınız olmadan bu adama yazmayın. Siz içinizi döküyorsunuz ama cevap vermekten can alıcı noktaları kaçırıyorsunuz.
Kendinizi savunacağınız da bana iftira atma, söylediğin şeyler yalan, sen beni bilmem kaç defa sudan bahanelerle dövdün, tehdit ettin hala da karşımkarşıya özür dileyip mesaj da beni suçluyorsun. Aile birliğimizi sarsan sensin, bana sürekli hakaret ettin. Sana ne küfür ettim, ne ailene laf söyledim ne de erkekliğine laf söyledim. Evime, sana sadık, kul köle oldum. Amacın ne? Sadece bunu yazacaktınız. Bundan sonra cevap vermeden önce avukata haber verin. Kafanıza göre yazmayın.
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, ayrılma kararınızı kendiniz vermek zorundasınız. Karar verirken bunların değişmeyeceğini bilin. Ya kabul edip her şeyi göze alacaksınız ya da yeni bir yaşama adım atacaksınız.
Böyle bir aileden böyle bir adam çıkar. Eşinize eğitim veren onlar. İnsanlar okulda bilgi alırlar, öğrenim görürler, toplumda nasıl yaşayacağını görür, eşine nasıl davranacağını, insan ilişkilerini, kadın erkek ilişkileri kurallarını ailesi öğretir.
Kendini hiç haksız görmemiş, aslında sadece ayrılmak istemediği için, alıştığı ve sizin iyi biri olmanızdan sıkıntıdan kurtulmak istemiş. Şiddeti ben kabul edemiyorum. Bunun bir açıklaması yok.
Bakın aileniz de size destekken, kendinizi yine aynı duruma sokmayın. Allah yardımcınız olsun.