Bataklıkta gibiyim.

Geçen ay kardeşinin nişanı vardı ben gitmedim.Al götür beni ne olacack kovacaklar mi beni dedim.Zamani var anlamıyorsun şu anda tepkililer dedi ve beni götürmedi .Yani cesareti yok benim arkamda durack.Ben de bunu yediremiyorum . Tamamıyla benim arkamda durdugu yok.
Nişana götürse bitecek mi sorunlar?
Ailesini neden bu kadar hırs yapıyorsunuz?
Sizi döven adam arkanızda da durmaz zaten.
Sorunu başka yerde arıyorsunuz ama sorun eşiniz ailesi değil.
Dayak yediğiniz kocayla barışmaya kendinize yediriyorsunuz da ailesinin yanına götürmemesini de yedirin bir zahmet birşey olmaz.

Diğer yazdığı şeylerden de anlamanız lazım; bu adam pişman değil, şiddet için de kendini haklı görüyor.

Eşiniz bir avukattan yardım almış ve size yaptığı suçlamalar dilekçede bahsedilen tarz imalar. Uyanın! Avukatınız olmadan bu adama yazmayın. Siz içinizi döküyorsunuz ama cevap vermekten can alıcı noktaları kaçırıyorsunuz.

Kendinizi savunacağınız da bana iftira atma, söylediğin şeyler yalan, sen beni bilmem kaç defa sudan bahanelerle dövdün, tehdit ettin hala da karşımkarşıya özür dileyip mesaj da beni suçluyorsun. Aile birliğimizi sarsan sensin, bana sürekli hakaret ettin. Sana ne küfür ettim, ne ailene laf söyledim ne de erkekliğine laf söyledim. Evime, sana sadık, kul köle oldum. Amacın ne? Sadece bunu yazacaktınız. Bundan sonra cevap vermeden önce avukata haber verin. Kafanıza göre yazmayın.
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, ayrılma kararınızı kendiniz vermek zorundasınız. Karar verirken bunların değişmeyeceğini bilin. Ya kabul edip her şeyi göze alacaksınız ya da yeni bir yaşama adım atacaksınız.

Böyle bir aileden böyle bir adam çıkar. Eşinize eğitim veren onlar. İnsanlar okulda bilgi alırlar, öğrenim görürler, toplumda nasıl yaşayacağını görür, eşine nasıl davranacağını, insan ilişkilerini, kadın erkek ilişkileri kurallarını ailesi öğretir.

Kendini hiç haksız görmemiş, aslında sadece ayrılmak istemediği için, alıştığı ve sizin iyi biri olmanızdan sıkıntıdan kurtulmak istemiş. Şiddeti ben kabul edemiyorum. Bunun bir açıklaması yok.

Bakın aileniz de size destekken, kendinizi yine aynı duruma sokmayın. Allah yardımcınız olsun.
Kesinlikle katılıyorum, çok bilinçli yazılmış mesajlar.
Konu sahibi hala nişana götürmedi, ailesi görüşmek istemiyor derdinde.

Nişana götürse bitecek mi sorunlar?
Ailesini neden bu kadar hırs yapıyorsunuz?
Sizi döven adam arkanızda da durmaz zaten.
Sorunu başka yerde arıyorsunuz ama sorun eşiniz ailesi değil.
Dayak yediğiniz kocayla barışmaya kendinize yediriyorsunuz da ailesinin yanına götürmemesini de yedirin bir zahmet birşey olmaz.
Tek sorun kocası ve evliligi
Ama o cevreye takmıs. İlla cekecegım diyor

Hepinizin cevaplarina tek tek yaşamadan da okuyorum arkadaşlar.Ve dediklerinize katılıyorum.Bu adamla belki bı ihtimal boşanmasam daha iyi olur muyuz diye düşünüyorum.O yuzden kafam çok karışık.Belki bu durumlara benzer yaşayıp devam edince mutlu olanlar var mı ya da daha beter olanlar varvmi merak ediyorum.

Hepinizin cevaplarina tek tek yaşamadan da okuyorum arkadaşlar.Ve dediklerinize katılıyorum.Bu adamla belki bı ihtimal boşanmasam daha iyi olur muyuz diye düşünüyorum.O yuzden kafam çok karışık.Belki bu durumlara benzer yaşayıp devam edince mutlu olanlar var mı ya da daha beter olanlar varvmi merak ediyorum.
Size şiddet uygulayan insandan boşanmamanız aslında inanın hiç iyi olmaz.Kafanızın karışacağı ne durum var Allah aşkına. Şiddet gören siz olmanıza rağmen adamın ailesi bile hala sizi suçluyor. Neden bu kadar kendinizi ezdiriyorsunuz? Yok nişana neden götürmedin, yok düğüne bensiz nasıl gideceksin? Sizin düşünecek çok daha önemli sorunlarınız olmalı. Yapmayın etmeyin bu adamla barışılır mı hiç.

Nedense tedavi gören size siddet uygulayan (....) değil sizsiniz. Ama güya birden pişman olup bütün hatalarını anlayıp değişen (....) oluyor öyle mi? Ve sizde buna inanmak istediniz öyle mi? 🙄

Adam senin suçlu olduğunu düşünüyor senin kolunu bacağını morartmasının bile suçlusunun sen olduğunu söylüyor.
Sana eziyet etmiş birine nasıl 2. şansı verirsin aklım almıyor. Şaştım kaldım hala sevmene. Ya ben inanmıyorum ya bir insan tokat yediği eziyet gördüğü birini sevemez ya sevmemeli. Diyelim ki mayısta boşanmadın inanıyor musun bu adamın seni tekrar yok saymayacağına, tekrar oranı buranı morartmayacağına. Ben inanmıyorum.

Düzelmez. Hala annem istemiyor diyor. Anne lafıyla kalkar kendi boşanma davası açar. Daha barısmadan yoruldun barışınca mahvederler.

Konu sahibi eşin “gas lighting” yapıyor, manipüle ediyor. Diyecek ki “o evi terk etti, aile birliğimizi bozdu, aileme ve bana hakaret etti, ben ona rağmen onun peşinden gittim vs vs”. Safsınız. SAF. Karşınızda şeytan gibi bir adam var. Duygusal vs de değil.

Önünüzde ağlasa, yalvarsa arkadan sizi bıçaklayacak biri.

Siz kendinize nasıl kıydırdınız? Size nasıl kıydı demiyorum.

Konu sahibi adam sizden haklısın, bir daha el kaldırmayacağım, hatalıyım diyerek özür bile dilememiş, özet olarak seni dövdüm çünkü bana hakaret ettin, hakediyorsun diyor.

Her şeyde suçlandığınız için psikolojini normal değil,hala suçu kendinizde arıyorsunuz.

Nedense tedavi gören size siddet uygulayan (....) değil sizsiniz. Ama güya birden pişman olup bütün hatalarını anlayıp değişen (....) oluyor öyle mi? Ve sizde buna inanmak istediniz öyle mi? 🙄
Ha bi de siddet mi var. Adama bak senin yüzünden seni dövdüm diyor. Ben karaktersiz,............., adamım demiyor. Hayret birşey. Size de aferim konu sahibi

Bu zamana kadar yuvamızın yıkılmaması için gereken şeyleri ben yaparken sen tam tersi durum için çabaladın.
her durumda huzursuzluk çıkarıyor her zaman olumsuzluk görüyordun. Sana ailelere anlatma mahremiyetimizi tartışmalarımızı ailede olsa bilmeleri evliliğimizi zedeler dedim. Sana yalvardım ben yalvardıkça bunu kozmuş gibi gördün beni acıtan bir durummuş gibi gördün halbuki ben evliliğimiz için yalvarıyordum. Sen evliliğin kutsal değerlerini hiçe saydığın umrumda olmadı.Ailelere söylemekle Başlattığın süreci benle konuşmadan boşanma kararı aarak devam ettirdin.. Aramızda şiddetli geçimsizik vardı ikimizde bu durumu her zerremize kadar yaşadık ama sen boşanma sürecine girince bunun faturasını bana yıkmaya çalıştın hala öyle davranıyorsun hala ben yuvamız için çabalarken sen haksız suçlamalarla elinden geleni yapıyorsun. şiddet uyguladığını söylediğin adam sen vururken cenin pozisyonu almaz şiddet uyguladığını söylediğin adamın şöför koltuğundayken arkadan başına vuramazsın. Saatlerce hakaret edemessin. Öyle küçük düşürücü öyle rencide edici davranışlardı ki anlatamıyorum şimdi öyle durumlarda beni hiç sevmediğini hissediyordum. Özellikle hakaretlerin psikolojimi o kadar etkiliyordu. sen yaptın bunları bana. daha bir sürü şey vardır düşünsem ama sorun onları konuşmak değil. tüm bunları ben şiddetli geçimsizlik olarak yorumlarken sen bana şuç atıyorsun bu haksızlıktır ve bunu kabul edemem. tüm bunlara rağmen ben hatalarımız derken senin beni yargılaman evliliğimizden çok başka şeylere değer verdiğini gösterir. benim herşeye rağmen sana güvenim vardı sen o gün ikametimoze geldiğim dediğin an ve devmında boşanma kararında 27 yıllık hayatımda güven kavramını 10 saniyede yerle yaksan ettin. Sen gittin sen yarım bıraktın. sen yarım bıraksanda boşanma sürecinde seni ne kadar çok sevdiğimden konuştum ve yaşadıklarımızı yaşamayalım diye kararlaştırdık. senle konuştum çünkü beni bırakıp gitmene rağmen seni seviyor ve üzülmeni istemiyordum. ben hep olaya bizim hatalarımız olarak baktıkça sen kendini görmüyorsun yaşattıklarınla hakaretlerinle vurmalarınla ben ve evliliğimize yaşattığın tağribatı görmüyorsun
ben hatalarımız diye değerlendirirken sen şimdi geldin konuştun diye bahsediyorsun hala ben suçluymuşum gibi yargılıyorsun.Mesajında anladım ki evliliğimiz için çaba sarfedelim diye yaptığımız konuşmayı sen sana yapılan bir lütüf gibi görmeye başlamışsın. şimdi böyle söyleyeceğini bilseydim gelmezdim güvenimi zedeleyip boşanma davasını açmana yuvamızı enkaza çevirmene rağmen 2 aydır enkazdan kurtarmak için ben çabalıyorum ailemle konuştum senin ailenle konuştum ben hep çabaladım.Eski tartışmalar olmasın diyede çabaladım daha çok alttan aldım ama bu süreçte bile senin imalı hakaretlerin devam ediyyordu. tek istediğim kaybolan güven duygumu tatmaktı. ama ben o kadar uğraşırken yine hep huzursuzluk hep zorlaştırma yaptın. ben yuvamız için önümüze bakalım diye uğraşırken sen geçmişin faturasını yaşadığım haksızlıklara rağmen bana yıkmaya çalışıyorsun. ben biz diye uğraşırken anladım ki senin amacın evlilik değil.
bu kadar uğraşırken sen düşün suçlu kim diye umarım bulursun.
👆👆👆👆Bu da en son onun yazdığı
Sinirim bozuldu. Sen bunu yaptın sen şunu yaptın, sen bunu dedin, yapma dedim yaptın, anlatma dedim anlattin. Allah ini seven psikoloji yada sosyoloji okuyan bilen eden varsa analiz etsin şu cümleleri

Bal ayında ruj surdun diye seni aglatan, kendi kardesinin yanında seni ezen, kollarını bukup morartan sana habıre hakaret eden adamla barısmakla cok ıyı etmıssın, hem de dava acacak cesareti bulup dava acmısken.

İnsanın kendine yaptıgı kotulugu kimse yapamaz derler ya hani, onun karsılıgısın suan.

Kendim ettim kendim buldum, ınsallah gul gıbı sararıp solmazda donersın bu yoldan.
Oy oy oy dağlara taşlara bunlara rağmen barışıyorsa konu sahibi
gazası mübarek olsun :kahve:

Benim iyice psikolojm bozuldu.Dsstek alsam bile iyi olamıyorum.Dogru kararlar veremediğimin farkındayım.Gelecekten korkuyorum.Bosaninca daha da kötü günler yaşamaktan korkuyorum.Belki o da biraz olsun düzelir şiddet uygulamaz diyorum.Hep iyi düşünmeye çalışıyorum

Ben ona aile terapistine gidelim dedim ama barışmaya geldiğinde önce kabul etti sonraki haftalarda bziim terapilik bir şeyimiz yok demeye başladı ve gitmedik.Cok direttim ama kabul etmedi.Siddet sorunun var dediğim halde yok diyor.O şiddet değil sen şiddet uygulayan görmemişsin bu sürtüşme diyor.

Ben ona aile terapistine gidelim dedim ama barışmaya geldiğinde önce kabul etti sonraki haftalarda bziim terapilik bir şeyimiz yok demeye başladı ve gitmedik.Cok direttim ama kabul etmedi.Siddet sorunun var dediğim halde yok diyor.O şiddet değil sen şiddet uygulayan görmemişsin bu sürtüşme diyor.
Vereceğiniz tek karar var. Bitti. Bu kadar. Bunun da arkasında durabilirsiniz.hicbir şekilde yazmayın konuşmayın. Engelleyin.

.Siddet sorunun var dediğim halde yok diyor.O şiddet değil sen şiddet uygulayan görmemişsin bu sürtüşme diyor.
Gerçekten bunları bildiğiniz halde hala barışmayı mı düşünüyorsunuz
Sen şiddet görmemişsin demek en kısa zamanda alasını göreceksin demenin başka yolu :kahve:

Yani size "ağzını burnunu önce bir dagatiyim" ondan sonra bir gör. Boşanmak dünyanin sonu degil. İyi düşünmek istiyorsaniz kendiniz icin iyi düşünün. Size siddet uygulayıp sizi yer le bir eden adamı düşününmenin anlami yok. Bu adam değişmez. Kendinizi iyileştirmeye yönelin.

Birde bunu da anlamıyorum: Size siddet uygulayan adamla tekrar nasıl bir evde yaşayacaksınız, nasıl bir yatağa gireceksiniz? Teninizi morartan adam bundan sonra yapmayacagina dair nasıl güveniyorsunuz?

X