Bataklıkta gibiyim.

"Günaydın sürekli beni yargılamandan hep benim çabalamamdan senin çaba sarfetmemenden benimde yaşadıklarımı hafife almandan ve kendi yaptıklarını hafife almandan bulunduğum zor durumu görmemenden yoruldum"
Bir de en bunu attı ve tartisik geçen gün

Cevap burada bence
sorunlarınız düzelmeyecek eşiniz de

Yorulduysa neden barışmak istiyor barışırsanız daha kötü olacak gibi
çünkü eşiniz şimdi bile sizi suçluyor
Eğer bu mesajı siz attıysanız siz de eşinizi affetmemişsiniz

Ayni derece 2 kere yikanmaz. Ailesi bana normal gelmedi . Siz barismissiniz onlara ne oluyor ? Bence bu is olmaz artik
Hic bosa kürek cekmeyin.

Bu sene yaşayacağımız zorluklari ben sana geçen sene anlattım.Yapma dedim.Aileler iyi anlaşıyor bozma ,beni düşünmüyorsan onları düşün.Hicnir sıkıntımiz yok niye durduj yere huzursuzluk çıkarıyirsun dedim.
Olur olmaz kimselerin yanında ve yerlerde hep azarladin asagiladin.Dayandim.
Tartışmalarda gittikçe dozu artırıp şiddetini uyguladin
Benim bagirmalarimi şiddet için bahane gösterdin
En destek olman gereken zamanlarda hastayken bile şiddet uyguladin
Gözümü bacağımı sırtımı her yerimi yumrukladin.
Gittikçe bana pislik gibi davrandin
Hepsini belki iyi olursun diye sineye çektim.Ne kadar aşağılayıcı seyelr yaşasam da sineye çektim.
Bunlari SENİN annene anlattım
İnsan gibi anlar diye o da senin yaptıklarına destek çıktı.Allahtan utanmayan şekilde.
Ve artık dayanamayıp senden boşanmak istedim
Çünkü ben böyle evlilik istemiyordum.
Ben bütün bu yaptıklarına karşılık sana bagirdigim için suçlu oldum.Cunku dayakta yesem durmaliydim.
Ailen zaten sana yapabilecekleri en büyük kötülüğü yaptı.
Gerçi senin içinde insanca davranma olmadıkça ailen ne dese boş.
Bütün bunları sen yaptın.
En büyük suçlu sensin.
Bu boşanma sürecinde gelip bana pişman olduğunu,bana yaptıklarını gerçekten anladığını ve yaptıklarının çok büyük yanlışlar ve yapılmaması gerekenler odlugunu söylediğin için o kadar sevinmiştim ki.Sevinme sebebim haklı çıkmak değildi asla.Bu yaşananları anladığın için demekki beni seviyorsun ve bundan sonra aynı hataları yaomayo düşünmüyorsun bu süreç sana çok şey öğretmiş diye sevinmiştim.Bizim için yeniden umut doğmuştu.
Çünkü seni hâlâ seviyordum.
Yeniden devam edebiliriz diye düşündüm.
Ama sana kırgınlığım yine de geçmemişti.Sonuvta bunları yapmıştın.
Yasadiklarimdan dolayı gördüğüm depresyon tedavisi iyi gelmeye başlamıştı.Kendimdeki tahammülsüz davranışlarımi da farketmistim.Aceleciligimi ısrarını farketmistim.
Ama başka bı sorun vardı Ailen...
Sonra onların yarattığı sıkıntiyi da bana bağlamaya başladın.Bu süreçte beni ikna etmen gerekirken aileni ikna etmeye çalıştım.Basaramadin.ve ne oldu suçlu yine ben.
Tabiki de bu belirsizlikte devam etmek istesem bile edemiyordum çünkü ailenin ne dediğini ne istediğini bile benden saklıyorsun.
Ve bu süreçte ben seni bir ksiiye bile kotulememisken sen yaptıklarını kimseye söylemeyin beni kotulemissin .
ailen hepsi kötüymüş bana karşı.Onlati da Allah a havale ettim.
Ama hepsinin başında sen kötüydün.
Bzii bu hale getiren sendin.
Beni kazanmak yerine hâlâ kaybetmek için elinden geleni yapıyorsun.
Bu da benim cevabimdi

Muhattabın ailesi değilki. Istemiyorlarsa istemesinler. Eşine odaklanmalısın. Ailesinden uzak durmuş olursun , fırsata çevirmelisin.

Söyleyebileceğim tek şey neden boşanmak istemişseniz aynı nedenden boşanacaksınız. Kimse degismez ve düzelmez

Bal ayında ruj surdun diye seni aglatan, kendi kardesinin yanında seni ezen, kollarını bukup morartan sana habıre hakaret eden adamla barısmakla cok ıyı etmıssın, hem de dava acacak cesareti bulup dava acmısken.

İnsanın kendine yaptıgı kotulugu kimse yapamaz derler ya hani, onun karsılıgısın suan.

Kendim ettim kendim buldum, ınsallah gul gıbı sararıp solmazda donersın bu yoldan.

Size bunları yapmış adamla barışmayın zaten.
Yine aynısıni yapacak.
Davanızi açmışsiniz ne güzel kurtulun.
Bu kadar mı kıymet vermiyorsunuz kendinize?
Gerçekten seven insan zarar vermez, şiddet uygulamaz, boşuna uğraşıyorsunuz şuan.

Bu zamana kadar yuvamızın yıkılmaması için gereken şeyleri ben yaparken sen tam tersi durum için çabaladın.
her durumda huzursuzluk çıkarıyor her zaman olumsuzluk görüyordun. Sana ailelere anlatma mahremiyetimizi tartışmalarımızı ailede olsa bilmeleri evliliğimizi zedeler dedim. Sana yalvardım ben yalvardıkça bunu kozmuş gibi gördün beni acıtan bir durummuş gibi gördün halbuki ben evliliğimiz için yalvarıyordum. Sen evliliğin kutsal değerlerini hiçe saydığın umrumda olmadı.Ailelere söylemekle Başlattığın süreci benle konuşmadan boşanma kararı aarak devam ettirdin.. Aramızda şiddetli geçimsizik vardı ikimizde bu durumu her zerremize kadar yaşadık ama sen boşanma sürecine girince bunun faturasını bana yıkmaya çalıştın hala öyle davranıyorsun hala ben yuvamız için çabalarken sen haksız suçlamalarla elinden geleni yapıyorsun. şiddet uyguladığını söylediğin adam sen vururken cenin pozisyonu almaz şiddet uyguladığını söylediğin adamın şöför koltuğundayken arkadan başına vuramazsın. Saatlerce hakaret edemessin. Öyle küçük düşürücü öyle rencide edici davranışlardı ki anlatamıyorum şimdi öyle durumlarda beni hiç sevmediğini hissediyordum. Özellikle hakaretlerin psikolojimi o kadar etkiliyordu. sen yaptın bunları bana. daha bir sürü şey vardır düşünsem ama sorun onları konuşmak değil. tüm bunları ben şiddetli geçimsizlik olarak yorumlarken sen bana şuç atıyorsun bu haksızlıktır ve bunu kabul edemem. tüm bunlara rağmen ben hatalarımız derken senin beni yargılaman evliliğimizden çok başka şeylere değer verdiğini gösterir. benim herşeye rağmen sana güvenim vardı sen o gün ikametimoze geldiğim dediğin an ve devmında boşanma kararında 27 yıllık hayatımda güven kavramını 10 saniyede yerle yaksan ettin. Sen gittin sen yarım bıraktın. sen yarım bıraksanda boşanma sürecinde seni ne kadar çok sevdiğimden konuştum ve yaşadıklarımızı yaşamayalım diye kararlaştırdık. senle konuştum çünkü beni bırakıp gitmene rağmen seni seviyor ve üzülmeni istemiyordum. ben hep olaya bizim hatalarımız olarak baktıkça sen kendini görmüyorsun yaşattıklarınla hakaretlerinle vurmalarınla ben ve evliliğimize yaşattığın tağribatı görmüyorsun
ben hatalarımız diye değerlendirirken sen şimdi geldin konuştun diye bahsediyorsun hala ben suçluymuşum gibi yargılıyorsun.Mesajında anladım ki evliliğimiz için çaba sarfedelim diye yaptığımız konuşmayı sen sana yapılan bir lütüf gibi görmeye başlamışsın. şimdi böyle söyleyeceğini bilseydim gelmezdim güvenimi zedeleyip boşanma davasını açmana yuvamızı enkaza çevirmene rağmen 2 aydır enkazdan kurtarmak için ben çabalıyorum ailemle konuştum senin ailenle konuştum ben hep çabaladım.Eski tartışmalar olmasın diyede çabaladım daha çok alttan aldım ama bu süreçte bile senin imalı hakaretlerin devam ediyyordu. tek istediğim kaybolan güven duygumu tatmaktı. ama ben o kadar uğraşırken yine hep huzursuzluk hep zorlaştırma yaptın. ben yuvamız için önümüze bakalım diye uğraşırken sen geçmişin faturasını yaşadığım haksızlıklara rağmen bana yıkmaya çalışıyorsun. ben biz diye uğraşırken anladım ki senin amacın evlilik değil.
bu kadar uğraşırken sen düşün suçlu kim diye umarım bulursun.
Bu da en son onun yazdığı

Bana karşı hep acımasız oldun.Su yazında da yine aynı durumla devam ettiğini gösteriyorsun.
'Konusmami lütuf olarak görmüşsün"
"Yuvanın yıkılmaması için gereken şeyleri ben yaparken sen tam tersi durum için çabaladin"
"Evliliğin kutsal degerleini hiçe saydın"
"Evliliğimizden çok başka şeylere değer vermeni"
"Haksız suçlamalar" vs
Bunları yazan sensin .Ve benim derdimin suçlu bulmak olduğunu söyleyen sen.
Zaten sucluyu da mağduru da bulmuşsun.
Şiddetini hiç görmeyen sen
Bana yaptığın o şiddetle yaşattıgin hakareti ve aşağılamayi görmeyen sen benim hakaretlerimi ağır buluyorsun öyle mi?
Bana bu şekilde davranıp suçlamaya devam edip,yaptıklarını önce kabul edip pişman gibi davranıp sonra bu tam tersi davranışını göreceğimi bilseydim hiç bu yola tekrar girmezdim.
Yazık gerçekten...

Bu da benim son yazdığım ve 3 gündür konuşmuyoruz

Pardon da siz davayı eşinize açtınız ailesine değil ne bu onlardaki trip? Sanki siz onlarla barışacaksınız da affetmiyolarmış gibi ne alaka yani. Eşiniz de madem onları umursamıyor ve ne olursa olsun yuvamı yıkmayacağım diyor öyleyse o düğüne takar koluna sizi de götürür ve kimseninde ağzını açıp bir şey demesine müsaade etmez. O benim karım kimseye laf söylemek düşmez der adamsa ve ailesine karşı ezik değilse. Ama hiçte böyle bir şey yapıpta sizi sahiplenecek gibi durmuyor yine de karar sizin eğer herkesi susturup sizi her zaman haklı olduğunuz sürece savunacaksa eyvallah ama yok sizi ezdirecek kendisi de ailesinin lafına gidecekse sağdan sağdan yol alsın sizi de oyalamasın, aklınızı karıştırmasın.

Sizden olmaz kardesım.
Bataklıktayım diyorsun ya, cırpınma batarsın

Bu adamla mi barışmaya düşündünüz. Oha! Adam ailesinden bin kat beter

Geçen ay kardeşinin nişanı vardı ben gitmedim.Al götür beni ne olacack kovacaklar mi beni dedim.Zamani var anlamıyorsun şu anda tepkililer dedi ve beni götürmedi .Yani cesareti yok benim arkamda durack.Ben de bunu yediremiyorum . Tamamıyla benim arkamda durdugu yok.

Mesajında anladım ki evliliğimiz için çaba sarfedelim diye yaptığımız konuşmayı sen sana yapılan bir lütüf gibi görmeye başlamışsın

Diğer yazdığı şeylerden de anlamanız lazım; bu adam pişman değil, şiddet için de kendini haklı görüyor.

Eşiniz bir avukattan yardım almış ve size yaptığı suçlamalar dilekçede bahsedilen tarz imalar. Uyanın! Avukatınız olmadan bu adama yazmayın. Siz içinizi döküyorsunuz ama cevap vermekten can alıcı noktaları kaçırıyorsunuz.

Kendinizi savunacağınız da bana iftira atma, söylediğin şeyler yalan, sen beni bilmem kaç defa sudan bahanelerle dövdün, tehdit ettin hala da karşımkarşıya özür dileyip mesaj da beni suçluyorsun. Aile birliğimizi sarsan sensin, bana sürekli hakaret ettin. Sana ne küfür ettim, ne ailene laf söyledim ne de erkekliğine laf söyledim. Evime, sana sadık, kul köle oldum. Amacın ne? Sadece bunu yazacaktınız. Bundan sonra cevap vermeden önce avukata haber verin. Kafanıza göre yazmayın.
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, ayrılma kararınızı kendiniz vermek zorundasınız. Karar verirken bunların değişmeyeceğini bilin. Ya kabul edip her şeyi göze alacaksınız ya da yeni bir yaşama adım atacaksınız.

Böyle bir aileden böyle bir adam çıkar. Eşinize eğitim veren onlar. İnsanlar okulda bilgi alırlar, öğrenim görürler, toplumda nasıl yaşayacağını görür, eşine nasıl davranacağını, insan ilişkilerini, kadın erkek ilişkileri kurallarını ailesi öğretir.

Kendini hiç haksız görmemiş, aslında sadece ayrılmak istemediği için, alıştığı ve sizin iyi biri olmanızdan sıkıntıdan kurtulmak istemiş. Şiddeti ben kabul edemiyorum. Bunun bir açıklaması yok.

Bakın aileniz de size destekken, kendinizi yine aynı duruma sokmayın. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…