Cevap burada bence.Esimde yine yazın bensiz onlara girip tarla işlerinde yardım etmeyi ve kardeşinin düğünyne yardım edip katılmayı düşünüyor.Ne yapayım ailemi ikna edemiyorum ama mecbur gideceğim düğüne de diyor bensiz.
Yorulduysa neden barışmak istiyor barışırsanız daha kötü olacak gibi"Günaydın sürekli beni yargılamandan hep benim çabalamamdan senin çaba sarfetmemenden benimde yaşadıklarımı hafife almandan ve kendi yaptıklarını hafife almandan bulunduğum zor durumu görmemenden yoruldum"
Bir de en bunu attı ve tartisik geçen gün
Size bunları yapmış adamla barışmayın zaten.Bu sene yaşayacağımız zorluklari ben sana geçen sene anlattım.Yapma dedim.Aileler iyi anlaşıyor bozma ,beni düşünmüyorsan onları düşün.Hicnir sıkıntımiz yok niye durduj yere huzursuzluk çıkarıyirsun dedim.
Olur olmaz kimselerin yanında ve yerlerde hep azarladin asagiladin.Dayandim.
Tartışmalarda gittikçe dozu artırıp şiddetini uyguladin
Benim bagirmalarimi şiddet için bahane gösterdin
En destek olman gereken zamanlarda hastayken bile şiddet uyguladin
Gözümü bacağımı sırtımı her yerimi yumrukladin.
Gittikçe bana pislik gibi davrandin
Hepsini belki iyi olursun diye sineye çektim.Ne kadar aşağılayıcı seyelr yaşasam da sineye çektim.
Bunlari SENİN annene anlattım
İnsan gibi anlar diye o da senin yaptıklarına destek çıktı.Allahtan utanmayan şekilde.
Ve artık dayanamayıp senden boşanmak istedim
Çünkü ben böyle evlilik istemiyordum.
Ben bütün bu yaptıklarına karşılık sana bagirdigim için suçlu oldum.Cunku dayakta yesem durmaliydim.
Ailen zaten sana yapabilecekleri en büyük kötülüğü yaptı.
Gerçi senin içinde insanca davranma olmadıkça ailen ne dese boş.
Bütün bunları sen yaptın.
En büyük suçlu sensin.
Bu boşanma sürecinde gelip bana pişman olduğunu,bana yaptıklarını gerçekten anladığını ve yaptıklarının çok büyük yanlışlar ve yapılmaması gerekenler odlugunu söylediğin için o kadar sevinmiştim ki.Sevinme sebebim haklı çıkmak değildi asla.Bu yaşananları anladığın için demekki beni seviyorsun ve bundan sonra aynı hataları yaomayo düşünmüyorsun bu süreç sana çok şey öğretmiş diye sevinmiştim.Bizim için yeniden umut doğmuştu.
Çünkü seni hâlâ seviyordum.
Yeniden devam edebiliriz diye düşündüm.
Ama sana kırgınlığım yine de geçmemişti.Sonuvta bunları yapmıştın.
Yasadiklarimdan dolayı gördüğüm depresyon tedavisi iyi gelmeye başlamıştı.Kendimdeki tahammülsüz davranışlarımi da farketmistim.Aceleciligimi ısrarını farketmistim.
Ama başka bı sorun vardı Ailen...
Sonra onların yarattığı sıkıntiyi da bana bağlamaya başladın.Bu süreçte beni ikna etmen gerekirken aileni ikna etmeye çalıştım.Basaramadin.ve ne oldu suçlu yine ben.
Tabiki de bu belirsizlikte devam etmek istesem bile edemiyordum çünkü ailenin ne dediğini ne istediğini bile benden saklıyorsun.
Ve bu süreçte ben seni bir ksiiye bile kotulememisken sen yaptıklarını kimseye söylemeyin beni kotulemissin .
ailen hepsi kötüymüş bana karşı.Onlati da Allah a havale ettim.
Ama hepsinin başında sen kötüydün.
Bzii bu hale getiren sendin.
Beni kazanmak yerine hâlâ kaybetmek için elinden geleni yapıyorsun.
Bu da benim cevabimdi
Sizden olmaz kardesım.Bana karşı hep acımasız oldun.Su yazında da yine aynı durumla devam ettiğini gösteriyorsun.
'Konusmami lütuf olarak görmüşsün"
"Yuvanın yıkılmaması için gereken şeyleri ben yaparken sen tam tersi durum için çabaladin"
"Evliliğin kutsal degerleini hiçe saydın"
"Evliliğimizden çok başka şeylere değer vermeni"
"Haksız suçlamalar" vs
Bunları yazan sensin .Ve benim derdimin suçlu bulmak olduğunu söyleyen sen.
Zaten sucluyu da mağduru da bulmuşsun.
Şiddetini hiç görmeyen sen
Bana yaptığın o şiddetle yaşattıgin hakareti ve aşağılamayi görmeyen sen benim hakaretlerimi ağır buluyorsun öyle mi?
Bana bu şekilde davranıp suçlamaya devam edip,yaptıklarını önce kabul edip pişman gibi davranıp sonra bu tam tersi davranışını göreceğimi bilseydim hiç bu yola tekrar girmezdim.
Yazık gerçekten...
Bu da benim son yazdığım ve 3 gündür konuşmuyoruz
Bu sene yaşayacağımız zorluklari ben sana geçen sene anlattım.Yapma dedim.Aileler iyi anlaşıyor bozma ,beni düşünmüyorsan onları düşün.Hicnir sıkıntımiz yok niye durduj yere huzursuzluk çıkarıyirsun dedim.
Olur olmaz kimselerin yanında ve yerlerde hep azarladin asagiladin.Dayandim.
Tartışmalarda gittikçe dozu artırıp şiddetini uyguladin
Benim bagirmalarimi şiddet için bahane gösterdin
En destek olman gereken zamanlarda hastayken bile şiddet uyguladin
Gözümü bacağımı sırtımı her yerimi yumrukladin.
Gittikçe bana pislik gibi davrandin
Hepsini belki iyi olursun diye sineye çektim.Ne kadar aşağılayıcı seyelr yaşasam da sineye çektim.
Bunlari SENİN annene anlattım
İnsan gibi anlar diye o da senin yaptıklarına destek çıktı.Allahtan utanmayan şekilde.
Ve artık dayanamayıp senden boşanmak istedim
Çünkü ben böyle evlilik istemiyordum.
Ben bütün bu yaptıklarına karşılık sana bagirdigim için suçlu oldum.Cunku dayakta yesem durmaliydim.
Ailen zaten sana yapabilecekleri en büyük kötülüğü yaptı.
Gerçi senin içinde insanca davranma olmadıkça ailen ne dese boş.
Bütün bunları sen yaptın.
En büyük suçlu sensin.
Bu boşanma sürecinde gelip bana pişman olduğunu,bana yaptıklarını gerçekten anladığını ve yaptıklarının çok büyük yanlışlar ve yapılmaması gerekenler odlugunu söylediğin için o kadar sevinmiştim ki.Sevinme sebebim haklı çıkmak değildi asla.Bu yaşananları anladığın için demekki beni seviyorsun ve bundan sonra aynı hataları yaomayo düşünmüyorsun bu süreç sana çok şey öğretmiş diye sevinmiştim.Bizim için yeniden umut doğmuştu.
Çünkü seni hâlâ seviyordum.
Yeniden devam edebiliriz diye düşündüm.
Ama sana kırgınlığım yine de geçmemişti.Sonuvta bunları yapmıştın.
Yasadiklarimdan dolayı gördüğüm depresyon tedavisi iyi gelmeye başlamıştı.Kendimdeki tahammülsüz davranışlarımi da farketmistim.Aceleciligimi ısrarını farketmistim.
Ama başka bı sorun vardı Ailen...
Sonra onların yarattığı sıkıntiyi da bana bağlamaya başladın.Bu süreçte beni ikna etmen gerekirken aileni ikna etmeye çalıştım.Basaramadin.ve ne oldu suçlu yine ben.
Tabiki de bu belirsizlikte devam etmek istesem bile edemiyordum çünkü ailenin ne dediğini ne istediğini bile benden saklıyorsun.
Ve bu süreçte ben seni bir ksiiye bile kotulememisken sen yaptıklarını kimseye söylemeyin beni kotulemissin .
ailen hepsi kötüymüş bana karşı.Onlati da Allah a havale ettim.
Ama hepsinin başında sen kötüydün.
Bzii bu hale getiren sendin.
Beni kazanmak yerine hâlâ kaybetmek için elinden geleni yapıyorsun.
Bu da benim cevabimdi
Mesajında anladım ki evliliğimiz için çaba sarfedelim diye yaptığımız konuşmayı sen sana yapılan bir lütüf gibi görmeye başlamışsın