Gebeliğe Hazırlık BAT Mayıs Sonu - Haziran Başı. Toplaşıp, konuşalım :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba bugün doktora gttim eşimin test sonuçlarını ve bnm iki ay önce yaptırdığım kan ve hsg sonuçlarını gösterdim. Testleri yaptığım hastane çok kalabalık olduğu için yeterince bilgi vermemişlerdi. İçime sinmemişti. Doktor herşey yolunda dedi çok şükür. Bu 6.denememiz olcak. Banada dua edin lütfen. Gittikçe psikolojim bozuluyo. Bu arada ultrasonla baktı sağ tarafta yumurtan büyümüş 22 cm dedi. Sol taraf çok çalışmamış bu ay dedi. Bu yumurta olayını çok bilmiyorum. Her ay toplamda iki yumurta mı olabiliyo bazen de tek. Doğrumu anladım acaba

canım çok iyi sağlıksınız ne güzel çok iyi yapmışsınız dr gitmekle bende eğer ağustosta kalamazsam dr gidicem bayramdan sonra çünkü 8 aya girecwğiz bizde tık yok inşallah bizde sağlıklıyızdır. o zaman sen zamanını bekliyorsun sabret olucak bence ya ağustos yad a eylül bende kendim için hissediyorum bu ayları nedense pek o terimlerden anlamıyorum normalde bende sağlık uzmanıyım ama kadın doğumla hiç alakam yok araştırmadım da o yüzden bir fikrim de yok .. ama evet sağ ve sol yumurtalığımız var sanırım o ay diğer yumurtan pek çalışmamış olabilir hormonsal bir durumdur canını sıkma herşey gönlünce olsun canım

Geçen ay benim solda 2 sağ 1 toplam 3 tane yumurtam oluşmuştu çatlatma iğneside oldum ama olmadı. Bu ayda aynı yöntemle sağda 22 mm 1 tane yumurtam oluşmuş doktorum böylesi daha iyi bile olabilir dedi. Gebeliģin oluşması daha kolay oluyormuş yolunu daha kolay bulabiliyormuş. Bakalım hayırlısı benimde bat 30 bekliyoruz. İnşallah hepimiz güzel haberler alıriz.

İnşallah yakın zamanda bizde o güzel haberi alırız canım. Heyecanla bekliyorum bazen umutsuzluğa kapılıyorum. Hiç olmayacakmış gibi geliyor. Biliyorum stres yapmamam gerekiyo ama çıkaramıyorum aklımdan. Ne iş yapıyorsun sen :) en azından tanıdık doktor bulman kolay olur sağlıkçıysan

İnşallah canım. Peki çatlatma iğnesi neden yapılıyo. Kendiliğinden çatlamıyomu. Bu yumurta takibinde mi ortaya çıkıyo ve çatlamıyorsa adet kanaması olmuyormu. Yumurta takibine gitmediğim için kafamda oturmadı bunlar. Hiçbi doktorda yumurta takibi yapalım demiyor anlamadım ben bu işi

Insallah canim gönlüne gore olsun Allah nasip ederse bizde mujdeyi veririrz yakın zamanda,önce saglikli olmasini temenni ederim.
Aslında ben ne cok eski ne cok yeni mayisın son gunleri korunmasiz basladim haziranda doktora gttm direk genel muayene icin rahimde yaram vardi dondurdu 1ay iliski yasaktı hatta yarami dondurdgu gun ultrasonda yumurtlama gordu gecen ay oluyor bu haziranı kacirdim degerlendiremedm... ole beni geriye atti simdi ay sonu yumurtlamayi bekliyorm bu yumurtlamayi değerlendirsem icim rahat edicek, gec oluyor adetlerim yumurtlamayi beklemek tuturmakta sans bana gore işte

Doktorunuz neden gebe kalmadan doğum yapmadan yaranızı dondurdu? Benimde yaram var ama daha hiç doğum yapmadığım için doktorum bana ilk doğumdan sonra dondur yada yaktır dedi. Hamilr kalmayı zorlaştırır yoksa dedi korkutmak istemem sizi belkide her doktorun görüşü farklıdır bu konuda

Canım benim doktorum ileride enfeksiyon ve hamilelikte rahimde agri yanma yapmamasi icin once yaradan kurtulalim dedi benim annemdede yara varmis hamileliginde sikayetleri olmus artmis ama dogum dan sonra dondurmus ve kardesime hamile kalmis sıkıntı oldgunu dusunnuyorm hatta benm arkdsim dogumdan sonra sikayetle gtti yara varmis ilerlemis bnm doktorda bilseydm daha once dondururdm dedi beraber gttik benmkini dondurdu ondan ikinci simiri aldi daha 2aydir donduramadi cunki enfeksiyon olustugu once onu ilaçla gecirmeye calisiyor yani her acidan sikinti yaratabiliyor ama bu doktora kalmis her yara dondurulmak zorunda degil ama ilerleyebilir

Ozellikle yarasi olanlar dogumdan sonra sikayetler yasarmis agrili iliski yanma agri gibi onun onune gecmek icin dondurulmasi tavsiye ediliyor

Ben yarayı yaktırdıktan 4 ay sonra hamile kaldım, benim de doktorum hamilelik sırasında zorluk ve enfeksiyon olacağı için şimdi yapmayı tercih etti, zaten yara varken ilişkim aşırı kanamalı ve ağrılıydı kalamazdım canım

Canim tebrik ederim çok sevindim. Eskilerden ben de kaldim

Benim ağrım olmuyor da arada kanamalar olabiliyor bu aralar ilişki yasak bize bakalım ben zorluk çekecekmiyim hamilelikte yaradan dolayı

İstenilen olgunluğa ulaşan yumurtayı çatlatıp döllenmeyi saglamak icin yapıliyo. İğneden 24-36 saat sonra ilişki yaşıyorsun. Adetin 14. 16. gününe denk geliyo yumurtanı çatladığı gün

al benden de okadar bende karamsarlaşıyorum ama olmayacak diye değil daha ne kadar beklemem gerektiğini düşündüğüm için sabırsızlanıyorum. benim branşım kontakt lens umanı.. doktorlarla içiçe olduğumu için bulmamızda kolay tabii ama daha o araştırmaya girmedim medipol hastanesini beğeniyorum ve oraya gidiyorum ama doğum için orayımı tercih ederim bilmiyorum ama acıbadem hastanesini düşünüyorum ama şuanda askıya aldık tabii ne aman bebek olur o zaman karar vereceğiz

ayyyy ne güzel olur ya verelim artık bu güzel haberi kimler kimler bekliyor bizi kimbilir konuşuyorlardırda dile getiremeyenler vardır misal eşimin ailesi dört gözle bekliyor yaşlandık artım yeter diyorlar sen yeni başlamışsın o zaman sıkıntı etme 2 ayın bu ay haziranı es geçmek zorundakaldığın için olsun sağlığın yerinde en azından bunubiliyprsun yumurtlamayı değerlendir bende reglimi bekliyorum olmadıkça sıkılıyorum insan rahatlıyor sökülemeyince kötü oluyorum

Benim yakin arkdslarim bebek sahibi en cok onlar hadi sira sende soruyorlar kuzenimde ole... esimde annem babam yasli hasta insanlar torunu gorsunler yarin bigun birsey olur diye solerdi haklıda.. hadi korunmayi bırakılım deyince hemen hamile kalınmiyor bunu bilmek lazm bu bi hafta icinde yumurtlama olabilir emin olmamakla birlikte... cunki doktor muaynesinde 28.gun saydım ozman gormstu bu ayda o gozle bakıyorum cuma doktora gidecegim tekrar görebilirse bu iyi haber benim icin,
Ben rahat olmaya calisiyorum canim nasip cunki mutlaka hamile kalacagiz insallah bu ay gönlumuze gore olurda hamilelik hakinda konusurz bu sefer

Canım bildigim kadariyla catlama ignesi yumurtalarin olustugu zamanda vurulur vurulan kisilerin yumurtalari belirli bi büyüklüğe ulasamaz catlamaz olece kalir buda kist yapar denir, igne yapildigginda yumurta catlar ilski onerilir.yumurtlama oluyor ama fonksiyon olarak yeterli olmayabiliyor bu sebeble catlama ignesi yapar doktor
Doktor oncelikle kan simir vs aliyor bu degerlere gore tedavi yapiyor hic birsey yoksa yinede hamile kalinamiyorsa 6ay yada daha uzun sure yumurtlamaya yonelir takip baslar isin son evresi, ben doktora gittigimde yumurtlagimin durumu ne dedim buyuklugu iyi ama fonsiyonu bilemem takip yapmam lazm dedi,rahimdeki yara on plana ciktigi icin oncelikle onunla ilgilendi hormonlarda ciksaydi hormonlarla ilgilenecekti daha sonra yumurta takibi yapar

Benim ağrım olmuyor da arada kanamalar olabiliyor bu aralar ilişki yasak bize bakalım ben zorluk çekecekmiyim hamilelikte yaradan dolayı
Canım kanama yapiyorsa yanma ve iliskide acida yapabilir heran baslar sikayet eger hamile degilsen baska bi doktora git yarayi tespit ederse donduracaktir ins atlatirsin belirtiler devam etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…