- 27 Mart 2014
- 313
- 216
- 88
- Konu Sahibi sadecesevdim
Dün bana vururken bebeğim uyuyordu odasında ben bi an vurdugu icin aglayınca o da agladı korkarak daha çok üzüldüm o zaman bebegime bunları yasattıgım icin...
Kendimi sizin yerinize koymaya çalıştım, sizi daha iyi anlayıp ona göre yanıtlamak için.Nasıl yönlendireceğime dair çok düşündüm, geçmiş olsun öncelikle..
Daha önceden bahsettiğiniz durum için söylüyorum, darp raporu alarak şikayetli olduğunuz için bir ceza davası açılmış. Siz şikayetinizi geri alsanız bile kamu davası olduğu için dava devam etmiş ve hüküm kurularak hakim HAGB (hükmün açıklanmasının geri bırakılması na ) kararı vermiş yani bu şu demek, Bir ceza verildi fakat mahkeme yeniden suç işlemeyeceği kanaatinde olduğundan ve daha önce kasıtlı bir suçtan hüküm giymediğinden cezası ertelendi.Eğer 5 yıl içinde herhangi bir kasıtlı suç işlerse bu ertelenen hüküm açıklanır. Eğer tekrar yaşadığınız bu darp sebebiyle tekrar darp raporu alıp şikayetçi olursanız eşinizin HAGB'si yanacak ve eşinizin ailesi size baskı yapacak çok zor durumda kalacaksınız.
Fakat darp raporu alıp şikayetçi olmazsanız bir gün bir dayak ölümünüzü getirecek, çocuğa da şiddet uygulayacak yahut ikinizi birden tepesi attığında öldürecek, eğer siz bugün darp raporu almaktan eşinizin ailesinin sizi sıkıntıya sokmaması için kaçarsanız bür gün sonunuz 3. sayfa haberlerine konu olacak, 'eşim o kadar yapmaz en fazla vuruyor' demeyin, her şiddet azar azar başlar, şiddet yüzünden ölen her kadın 'benim kocam o kadarını yapmaz' diyerek sabretti.
Gidin darp raporunuzu alın ve tekrar şikayetçi olun, Bulunduğunuz şehrin barosundan bir avukat talep edin. Eşinizin ertelenen cezası açıklansın ve ekrar açılacak ceza davası ile birlikte hüküm giysin. Belki cezaevinde düşünüp yaptıklarını idrak eder. Vaziyete göre ya boşanın ya da xceaevinden çıkmasını bekleyin. Kendi annenizin evine gidin çocuğunuzla, ilk zamanlar çok zor geçecek fakat artık tek başınıza değilsiniz çocuğun hiçbir suçu yoksan ruh sağlığını bozuyorsunuz.
Hiçbir çocuk şiddet içinde büyümeyi haketmiyor, sağlıklı bir çocuk olsun istiyorsanız ruh sağlığını da düşüneceksiniz. En önemlisi siz eşinize sabredebielecek gücü kendinizde buluyor olabilirsiniz ama artık kendinizden daha çok düşünmeniz gereken daha hassas bir varlık var evde, onun canını tehlikeye atmayın.Tekrar geçmiş olsun.