Başkasının eskisi benim bebeğimin yenisi olsunmuş...

Benimde çok şükür durumum iyi olmasına rağmen abimin çocuğunun kıyafetleriyle büyüttüm aralarında 10 ay var.Oğlumun küçük kıyafetlerinide kız kardeşim oğlu için aldı.Zaten çocuklar çok çabuk büyüyor.Bugün oğlumun oyuncaklarından kkomşumuzun kızına verdim çok memnun oldu.Bence büyütmüşsünüz olayı.Ben oğlumun kuvetini görümceme verdim.Teşekkür etti.Veren insan zaten fesat olsa vermez!
Ablamin en buyuk oglu 9 yasinda onun kiyafetleriyke diger ablamin 5 yasinda olan oglu buyudu ve ablamin oglunun kiyafetleriyle benim oglum buyudu ve inan benim oglumun kiyafetleriylede ablamin en kuccuk kizi buyudu ve bunlarin yarisi ayni kiyafet tabiki yeni seylerde alindi hemde o kadar cokki ama genede neredeyse ayni zibinla 4 bebis buyudu yenide alinir digerleride verilir bayan sadece tavri sevmemis

Suriye'den gelen vatandaslara malzeme toplarken oyle igrenc seyler gördüm ki bugün, agzim dolmuş :))
Kaldi ki Suriyeli savas mağdurları zerre umursamaz o kiyafetlerin halini o kadar muskul durumdalar.
Yoksul diye de her seyin en pisi verilmezki..
Allah vicdan versin işte. Ben çocuğumun kıyafetlerini gönderirken demir ilacı dediği için lekesi çıkmayanları bile koymadım bavula. Cam bezi yaptım.

Bir huyum vardır mesela yaptığım yemekten Komşuya göndereceksem bir kepçe dahi kendi tabağıma koymamam gerek. Bazen annem yada eşim balık yeriz atıyorum yarıya gelir bitmeyecek şu Komşuya yollayayım derler se şiddetle karşı çıkarım. Eşim der ki kim nerden anlıycak sıcacık daha balıklar. Ben biliyorum ya yetmezmi derim. Yani o balığı kızartırken ilk tavayı yaparım komşuya gider yoksa asla göndermem.

Valla size yazdığı msjı atayım... Yenidoğanda cinsiyet farketmiyor kimseye veremedim kimse istemedi size getireyimmi ?

aynı bu şekilde eşime fitil oldum sinrden bir kaşık suda boğacam

Bak bak bide yenidoğanda cinsiyet fark etmiyor diyo.. Sizde alıp yerbezi yapsaydınız gözünün önünde yerleri silip ay çok iyi oldu görümceciğim hiç yer bezim yoktu derdiniz nasıl olurdu amaa nihahaa :)

Ablamin en buyuk oglu 9 yasinda onun kiyafetleriyke diger ablamin 5 yasinda olan oglu buyudu ve ablamin oglunun kiyafetleriyle benim oglum buyudu ve inan benim oglumun kiyafetleriylede ablamin en kuccuk kizi buyudu ve bunlarin yarisi ayni kiyafet tabiki yeni seylerde alindi hemde o kadar cokki ama genede neredeyse ayni zibinla 4 bebis buyudu yenide alinir digerleride verilir bayan sadece tavri sevmemis
Tabi canım söyleyişte öönemli.Yengem verirken giydir canım bu seninde oğlun sayılır hatta ikinciyi doğurursam sende bebişinkileri bsna verirsin diye takılır.Hatta bende takılırım önlük kullan dikkat et diye :)Ayrıca kıyafet dayanmıyor canım bir dolap dolusu ama bir hasta olmaya bakıyor kustuğu zaman günde 6,7 takım değiştirdiğimi bilirim zıbınına kadar yok terledi vs.Ama tabi söylemekte önemli.

Cogu kisi ne var bunda soyle boyle yaptık demis. Konu o degil anlamadıniz galiba.

Görumcenin 2 aylik bebegi dogmus hali hazirda kendi 2. Cocugu var zaten Ama ona giydirmek yerine konu sahibine zaten kimsede almadi sana vereyim diyor. Konu bu. Ha cok israr ederlerse en kotu alir ihtiyac sahiplerine dagitirdim o başka.

Kesinlikle katılıyorum.

İş yerinden bütün arkadaşlar peşpeşe doğum yaptık. Kızı olan kıza erkek olan erkeğe kıyafet verdi. Hepsi de cok güzel parçalardı bi arkadaş başka bir arkadaşa bi torba kıyafet getirmiş, hani zıbın var ya giydirdiğimiz onlarda bildiğin kaka izi ya. İnsan koymaya utanır. Benim kızımın bazı lekeleri de cıkmıyor. Atıyorum. Onu başkasına vermeye utanır insan. Hayır ihtiyacı olan insanlar da değiliz ama bu yapılmaz yani.
Aspirix diye bir ilaç varya kabasını akıtıp Aspirix li suda bekletin. Makinaya da atınca çıkıyor. Yada oxi action I kaynar suda eritip aynı şekilde bekletin

sakin ol once bebisini dusun bu kadar sinir ii deil
ne yapicaksan kibarca reddet igneli laflarla tabi kendi de yeni dogum yapmis giydirsin madem
ilk hamileligin diye dusunup yorum yapiyorum hevesim var hersey yeni olsun istiyorum de ihtiyaci olan birine ver abla de mesela..

Tabi canım söyleyişte öönemli.Yengem verirken giydir canım bu seninde oğlun sayılır hatta ikinciyi doğurursam sende bebişinkileri bsna verirsin diye takılır.Hatta bende takılırım önlük kullan dikkat et diye :)Ayrıca kıyafet dayanmıyor canım bir dolap dolusu ama bir hasta olmaya bakıyor kustuğu zaman günde 6,7 takım değiştirdiğimi bilirim zıbınına kadar yok terledi vs.Ama tabi söylemekte önemli.
Evet kendiside alabilir kisidende alabilir.. benimde cok esyam birikti bebek icin etrafimdan birisi olsa verebilirim sorabilirim de ama konu sahibi tavira takilmis sevmiyor belli itici geliyor simdi ona en iyisi kendisi alip giydirsin... ne uzulsun ne kimseyi kirsin

Haha çok güzel ya. Çok sevimli 4. Kuşak aynı zıbını giyiyor ne sevimli. Ben tek çocuk olmama rağmen annemin arkadaşları tteklif edince annem kabul ederdi. Sokakta oynarken uyurken giydirirdi. Ama sanırım kardeş olunca başka oluyor. Konu sahibinin tek haklı olduğu konu eski kıyafetleri giydirmek üzere görümcenin yeni bebeği oluyor.

Aspirix diye bir ilaç varya kabasını akıtıp Aspirix li suda bekletin. Makinaya da atınca çıkıyor. Yada oxi action I kaynar suda eritip aynı şekilde bekletin
Hepsini denedim, hic bekletmeden yıkadım, sonra makinaya attım ama nasıl birseyse cıkmadı meret :) Ben de birazını evde giydirdip sonra atıyorum mecburen. Zaten el kadar sey

Hepsini denedim, hic bekletmeden yıkadım, sonra makinaya attım ama nasıl birseyse cıkmadı meret :) Ben de birazını evde giydirdip sonra atıyorum mecburen. Zaten el kadar sey
Adam olucak çocuk. ... belli olurmuş. Değdiği yerde İz bırakıyor desenize :))

Adam olucak çocuk. ... belli olurmuş. Değdiği yerde İz bırakıyor deseniz :))
ahahahah hic duymamıştım bunu : ) ben daha cok mokunda kimyasal var diyodum :) Boya gibi mübarek citile citile cıkmıyo

Cok zormuş cocuk bakmak :)

Haha çok güzel ya. Çok sevimli 4. Kuşak aynı zıbını giyiyor ne sevimli. Ben tek çocuk olmama rağmen annemin arkadaşları tteklif edince annem kabul ederdi. Sokakta oynarken uyurken giydirirdi. Ama sanırım kardeş olunca başka oluyor. Konu sahibinin tek haklı olduğu konu eski kıyafetleri giydirmek üzere görümcenin yeni bebeği oluyor.
Yani olsun ama ya ikiside buyuyecek konu sahibi daha dogum yapmamis ki simdi gorumcesi giydirir yarinda ona verir bebek sonucta tavir ve konusmalarindan korkuyor konu sahibi yuze gelmek istemiyor en iyisi cok art niyet sezmedim ama genede iclerinde olan kendisi kendisi icin iyisini bilir esi kabul etmis birazda ona kizgin sanirsam

Bende ablamdan aldim ama soyle bir durum var kimse kimsenin icinu bilemez hem ailevi problemlerini hic bilemez kendi bebegine giydirsin halasi degilmi cok maddi durumu iyiyse iyi niyetliyse dogacak yigeninede alsin guzel tatli dille anlatsin eminim bukadar kizmasinin sebebi vardir onlar gicik huylarini biliyordur ona sinir oluyordur cunki bu durumlarda kolay kolay kimse kizmaz kendimi onun yerine koyuyorum benim esimin aileside gicik valla bende sinir olurdum

Walla ben ıkı yakın arkadasımın kızlarına ufak gelen tum herseyı alıp gıydırıyorum sagolsunlar sayelerınde kıyafete boşyere para da vermemıs oldum..Bebek kıyafetının ıkıncı eli mi olur Allah askına onlar masum tertemız melekler ne kadar kırlenır eskır kı gıysılerı..Tepkınızı hamılelık hormonlarına yoruyorum normaldır hassas bı dönemden gecıyorsun ..

ahahahah hic duymamıştım bunu : ) ben daha cok mokunda kimyasal var diyodum :) Boya gibi mübarek citile citile cıkmıyo

Cok zormuş cocuk bakmak :)
Ya biz yine rahatız bez denen şey hayat kurtarır. Mesela annemin benim için kullandığı bebek bezleri varya kaç düzüne. Daha bugün benim bembeyaz alt bezimle annemin camlarını sildim. Bide elde yıkıyor o dönem yaşım olmuş 30 siz düşünün 28 yıl olmuştur net. Nasıl narin mıçıyosam :KK70::KK70::KK70: .

Ben kesinlikle konu sahibine hak verdim sadece eski konusunda bu kadar önuargılı olması biraz itici durmuş ama şu durumda haklı yani. Kadın kendi doğurduğuna neden giydirmiyor da eskileri gelinin bebeğine teklif ediyor sizce mantıklı mı? Alsın ikinci bebeğe de giydirsin sonra desin ki insan gibi "canım bak ben bunları iki bebeğime de giydirdim ama hala bazıları yepyeni gel seç bak beğendiğin olursa al. " o zaman kızın da zoruna gitmez, teklifin altında kötü niyet de aranmaz.

Benzeri benim de başıma geldi o yüzden ben konu sahibinin sonuna kadar haklı olduğunu düşünüyorum.

Ya biz yine rahatız bez denen şey hayat kurtarır. Mesela annemin benim için kullandığı bebek bezleri varya kaç düzüne. Daha bugün benim bembeyaz alt bezimle annemin camlarını sildim. Bide elde yıkıyor o dönem yaşım olmuş 30 siz düşünün 28 yıl olmuştur net. Nasıl narin mıçıyosam :KK70::KK70::KK70: .
ahahahhaha gece gece koptumm ahahahha

X