Başkasının eskisi benim bebeğimin yenisi olsunmuş...

Ne biliyim ya halası olarark yegenine yeni hediyelik kıyafet alacagı yerde çocugunun kuçulen kıyafetlerini veriyr ben olssm bnde istemem haklısın arkadasım ama eşinde haklı ablası oldgu için hayır diyememiştr kırmamak için ve ailesinden kotu bi şey beklemedgi için .

Ne biliyim ya halası olarark yegenine yeni hediyelik kıyafet alacagı yerde çocugunun kuçulen kıyafetlerini veriyr ben olssm bnde istemem haklısın arkadasım ama eşinde haklı ablası oldgu için hayır diyememiştr kırmamak için ve ailesinden kotu bi şey beklemedgi için .
çok iyi niyetli zaten eşim herkese böyle görmüyor işte kendi çocuğuna giydirmiyor görümcem bze getirecekmiş birde alay eder gibi msjı canımı sıktı kimse almamış bize verecekmiş ..

Teşekkür ederim ,, ama iş bildiğiniz gibi değil iyi niyetli bir yaklaşım değil kendi bebeğine giydirmiyor kendinin var zaten şuan 2aylık bebeği ona giydirmiyor . başkalarıda kabul etmemiş kendide giydirmeye layık görmüyor birde az olsun öz olsun gerek yok vereceği şeylere gerçekten ihtiyaç sahibi biri ne versin kabul edilecek durumdaysa onada böyle söyledim :)
Kendi bebeğine giydirmeyi uygun görmüyorsa kabul etmemekte haklısınız elbette.
İkinciye giydirmeyecekse bu güne kadar saklamış olması da enteresan.
Giydirmediğini öğrenince bebeklerin yaz-kış bebeği olabileceklerini düşünmüştüm.
Sizin bebeğiniz, sizin kararınız. Siz bilirsiniz elbette.

Ablamın kızının bebeklik kıyafetleriyle 3 çocuk büyüdü sonra ikinci çocuğuna aynı kıyafetler geri döndü ona da giydirdi. Bebek kıyafeti bunlar eskimez ki.

bana mı dedin :)

tabi sana dedim :KK66:
yeri gelir hediye alır yeri gelir çocuguna olmayan şeyleri vermek ister bunda hiç bişey yok. sadece sen kendini ondan üstün görüyosun ve asla kendine yediremiyosun onun çocugunun giydiğini kendi çocuguna giydirmeyi.
seni küçük görmemiş sadece vermek istemiş. çok abartmışsın ne diyim kibir iyi bişey değil.

Kuzenim benden 1 sene önce doğum yaptı..
Onun gonderdiklerıyle kızımı buyuttum çoğunlukla..bi bebek bi gıysıyı kaç kez gıyıp eskıtebilir ki..

Şimdi bende benımkılerı başka bı kuzenime yolladım..bunda gocuncak bişe yok..bebek bu hemen buyuyor..alınan şeyi en fazla 2ay kullanabiliyor..eskıtemeden devir teslim yapıyoruz biz..

tabi sana dedim :KK66:
yeri gelir hediye alır yeri gelir çocuguna olmayan şeyleri vermek ister bunda hiç bişey yok. sadece sen kendini ondan üstün görüyosun ve asla kendine yediremiyosun onun çocugunun giydiğini kendi çocuguna giydirmeyi.
seni küçük görmemiş sadece vermek istemiş. çok abartmışsın ne diyim kibir iyi bişey değil.
arkadaşım görümcem in zaten şuan yeni doğmuş bebeği var 2 aylık ona giydirmiyor o kıyafetleri benmi kibirli oluyorum dediikodu yapılmasın başıma kakılmasın diye isteyince :)

Kuzenim benden 1 sene önce doğum yaptı..
Onun gonderdiklerıyle kızımı buyuttum çoğunlukla..bi bebek bi gıysıyı kaç kez gıyıp eskıtebilir ki..

Şimdi bende benımkılerı başka bı kuzenime yolladım..bunda gocuncak bişe yok..bebek bu hemen buyuyor..alınan şeyi en fazla 2ay kullanabiliyor..eskıtemeden devir teslim yapıyoruz biz..

kendi yeni doğum yaptı 2 ay önce ve kendi çocuğuna giydirmiyor .. attığı msj da kimse almadı size vereyim .. dedikoducular zaten herkese konuşuyorlar yaptıkları şeyleri hiç gereği yok yani ..

ben yavruma esimin 32 yil once giydigi ve kvnin sakladigi bazi kiyafetleri bile giydirdim :KK53: ozenle saklamis,oglum dogmadan once yikadi utuledi getirdi icinden sectim :KK70: babasinin giydigi seyleri oglumunda giymesi ayri guzeldi ve 32 yillik kiyafet eskimemis ya arkadas sasirdim kaldim :KK56:
ama siz madem giydirmek istemiyorsunuz bunu kendinize hakaret olarak algilamayin,sallayin gitsin nolcak..yavrunuzu dusunun suan onun sinir sistemi gelisiyor,sizin gevsemeniz gerek strese girmeyin onu bunu dusunerek :KK28:

Sende al,ver bi fakıre begenmıyorsan..ihtiyacı olan çoktur..
Ben alsam kabul etti olurum ona verdik diye kendi aralarında çok laf döner herrşeyden bir dedikodu malzemesi çkartıyorlar zaten kendileri napıosa yapsın valla ben aralarında malzeme olmak istemiyorum açıkcası ..

Ne var ki bunda diyenleri de ben anlayamadım. Tamam normal şartlarda absürd bir durum yok ama zaten kendisi de yeni doğum yapmış ve kendi bebeğine layık görmeyecek kadar kötü demekki kyafetler.Iyi niyetli olabilir görümce ama sorarlar adama kendi bebeğine niye beğenipte giydirmedin diye. Konu sahibinin kabul etmemesi de çok doğal bu durumda.

İlk çocuk olunca insan zaten hassas oluyor hep yeni giysin istiyor. İkinci olunca mecbur değişiyor fikirler abiden abladan kalmalarla☺️Biz çok kuzenli bir aileyiz ve kimin çocuğu büyüyorsa diğerine veriyoruz alan da verende mutlu oluyor. Ama konu sahibi arkadaş tabi ki sonuna kadar haklı, kendi bebeğine yakıştırmadığı kıyafetleri hangi yüzle yeğeni giysin ister. Bende olsam sizinle aynı tepkiyi verirdim

Gercekten ne var bunda. Ne demisler cocugun yedigi helal giyidigi haram diyee. Benim oglumun kucuklerini hepsini gelin geldi toplayip gitti. Yikayip utuleyip giydirecek . cocuklar cok cabuk buyugudu icin eskimiyor yirtilmiyor. Keske banada veren olsa.

Ay bizim bütün kuzenler birbirimizin eskilerini giydik valla :KK70: Çok da şirin gelir şimdi hepimizin o kıyafetlerle fotoğrafları vardır. Ki çocuk kıyafetleri de eskimez az giyildiğinden. En kalitelileri güzelleri kuzenden kuzene kardeşten kardeşe gezmiştir bizde. Güzel bir gelenek bence. Şimdi bizim yeğenlerde birbirlerinin güzel ama küçülenlerini giymeye devam ediyorlar valla hala. Annemin çok zengin bir arkadaşı hamile kaldığında annemden istemiş hamile tulumunu mesela. O tulum ve bebeklik giysileri hala bizde ilerde benim ve bebeğim olursa onun giymesi için dolapta bekliyorlar.
Çok abartılı geldi bana tepkiniz. Çocuk büyütmek zaten masraflı az da olsa destek olmak istemişlerdir. Üç beş kere giyilip küçülecek şeylere dünya para dökmeyin diye.

Son düzenleme:
Bana da çok normal geldi ne var ki bunda.. benim eski ev arkadaşımın annesi kendi kızlarının eski kıyafetlerini getirmişti bir komşuza. O kadar da güzel elbiselerdi ki utanmasam ben isticektim ileride çocuğuma giydiririm diye :) başlık da saçma geldi bana başkasının eskisi sizin çocuğunuzun yenisi olunca ne oluyor ki? Ayıp mı, günah mı? Ya da bu sizin çocuğunuzu değersiz mi yapar? Çok takılmayın bunlara.. yine de istemiyorsanız söylersiniz, ki söylemişsiniz de. Strese gerek yok

Peki canım sen konuşacaklarını bile bile ilerisi için ne diyecekleri bile blli olmasa bunları yine alıp giydirirmiydin ..yüzüne vuracaksa konuşacaksa yani tekrar aynı davranışı gösterirmiydin
Konuşacaklari şey varsın bebeğin kıyafetlerini ben verdim olsun bu onların karakterini gösterir burda kötü olan siz değil onlar olur aklı başında olan kimsede bu soylediklerinden dolayı sizi kınamaz yada ayiplamaz gorumceniz ayiplanir kinanir

X