Başkasının eskisi benim bebeğimin yenisi olsunmuş...

Henüz 12 haftalık hamileyim ama böyle illet bir kv ve sülalesi görmedim... Eşimin ablası da hamileydi doğum yaptı 2 ay oldu hamile kıyafeti konusunu açtı eşim sözde ablasnnın kıyafetlerni kabul etmeliymişim teklif ederse kesinlikle karşı çktım 2 tane olsun benim olsun..Bugünde gelmiş ablasının 2. cocuğu oldu ilk çocuğunun elbiselerini kimse almamış 2. el isteyen olmamış bize verecekmiş eşim bana sordu benim tepkimi bildiği halde kabul etmiş ablası yenidoğanda kız erkek ffarketmiyor bişeyler birşeyler yazmış yine aklına girmişler . eşime bende madem farketmiyor kendi doğum yaptı ona giydirsin ddedim .. Bende ablasına msj attım ihtiyaç sahibi birine ver eşim bana srmadan kabul etmiş gerek yok tşekkürler dedim reddettim.. eşim bana tavır aldı ben ne diye başkasına muhtaç olayım şükür kendim yemem bebeğime biriktirir alırım annesinin netinin parrasını ödeyeceğimize aylık 60 - 60 bebeğime birsürü şey alırım kene gibiler aynı hiç yardımları yok tek bildikleri istemek .. 2-3 tane olsunda benim olsun şükür annanesi birsürü yelek hırka battaniye yaptı birkaç zıbınıda alsın bir zahmet baba olacak mileten çöp toplamak hiç huyum değil.. ihtiyacı olan bile kabul edip almamış bunları değer görüyorlar sinrim aşırı bozuk .. Kafamı harbi harbi dinlendirmeye ihtiyacım var naz dan tavırdan bıktım.

Daha öncede vermeye çalışmış başkalarına ama kimse istememiş kendi yenidoğanıına giydirmeyede layık görmüyor kısaca bu.
Canim aynı konuyu bende yaşadım ben aldım ama bir guzel valizi hic acmadan ihtiyac sahibine götürdüm verdim sağolsun dedesi ananesi zaten dogdugundan bugüne herseyin en guzelini aliyor hatta giydiremeden ihtiyac sahibine verdigim oldu sirf verdim demek icin veriyorlar ve icinde lekellekelisi bilmem nesi simdi bende hatirladim sinirlerim bozuldu ama ben hic polimige girmeden aldim teşekür ettim ve başkasına verdim sende öyle yap zaten kızımın üzerinde hep yeni cicilerini görünce cevaplarini aldılar :KK66:

Bende yeni olsun isterim gücüm varsa alabiliyorsam neden kendi zevkime göre istediğim giysileri giydirmeyeyim bebeğime. isteyen giydirir istemiyorsam kimse zorlayamaz. Yenidoğan giysileri evet uzun süreli giydirilmiyör fakat yinede eski olsun istemem başkasının eskisi olsun istemem yepyeni benim sectigim benim istediğimi giysin isterim. herzaman değil bazende giydirirsin mesela bizde annemin işlediği bir yelek var 4 torunun hepsi giydi zamanında o yeleği şimdi bende kızıma giydiriyorum. Yani sizin esinizde sıkıntı var gibi istemiyorsanız kabul etmeyecek eşiniz.

Valla size yazdığı msjı atayım... Yenidoğanda cinsiyet farketmiyor kimseye veremedim kimse istemedi size getireyimmi ?

aynı bu şekilde eşime fitil oldum sinrden bir kaşık suda boğacam
Once size niye sormamis masem. Kimse istemeyince mi size vermek aklina gelmis.

Biz elh. Maddi olarak cok rahatiz. Ve ben kizima giydirdim baskalarinin kiyafetlerin sonucta eskimiyor. Kiziminkileri de verdim insanlara. Herkesin durumu iyi. cocuga alinan haram yedirilen helal sozu dogru.

Ama gorumcenizn kendi cocugu olmus ona giydirseymis, ben Iyi niyet goremedim.

Oğlumun da bir kere giydirip kaldırdığım giysisi cok bazanın altı onun kıyafeti. Ama görümcem hamileydi ona verme gibi düşüncem olmadı. Çünkü oğlumun kardeşi giysin istiyorum ben.görümcenizi iyi niyetli görmedim ben şahsen hazırda doğmuş kendi çocuğu varken sizin doğmamış çocuğunuza neden veriyor?

abartacak bir durum yok dünyanın her tarafında zengin fakir fark etmez bebek eşyası paslaşılır bebek sonuçta çabuk büyüyorlar

ee ne var bunda ii şekilde olanları bende paylaştım ve bende aldımda yakın tanıdıklarımızla kısa aralarla doğum yaptık ve hep paylaştık kıyafetlermizi hamile olsun bebek olsun

kendi bebegine giydirmiyorsa ben onda art niyet ararım, bende olsam almak istemem bu hareketinden sonra.

ben olsam kabul ederdım ama kendımde alırdım bebegımın herseyını.arada mecbur kalınca veya cok begendıklerımı gıydırırdım nolcak.begenmedıklerımıde bende bı sure sonra ıhtıyacı olan bırıne verırdım.bu kadar problem olacak bısey degıl bence

Bence de konu sahibi haklı yerden göğe kadar. Bebek kıyafeti alıp vermek ne kadar normalse, insanın kendi bebeğine özellikle durumu müsaitse başkasının eskisini giydirmemesi de o kadar normal. Ben de tam bu tipim, çocuğum için başkasının eskisini alıp kullanmak istemem, kaç defa kv yolladı da mecburen alıp sonra geri göndermişliğim yada ihtiyacı olana vermişliğim vardır. İnsanın önce karşısındakine sorması lazım eğer giydireceksen bebeğine vereyim mi diye ama bunu düşünen yok. Ha birde onlar kendi çocuklarına en pahalı ayakkabıları alırken helal olur da sıra bize gelince bebeğe ayakkabı almak harammış vs vs.

Ben kızım doğar doğmaz o kadar şirin kıyafetler geldi ki eltimden, hiç art niyet aramamıştım. Kendimiz de aldık,hediye de geldi.Değişik değişik giydi ne güzel. Zaten çarçabuk büyüyor. Küçülenler de görümcemin küçük çocuğuna kaldı.Bence olması gereken bu. ama konu sahibinin durumu farklı sanırım, kıyafetleri veren kişinin yeni bebeği olmuş ona rağmen vermiş. Çok eski,kötü kıyafetlerdi sanırım. Ayıp etmiş eğer öyleyse

neden kendi bebeğine giydirmiyor o kısmı anlamadım.
cinsiyeti mi farklı?bunun dışında bir problem göremedim.
Acaba sorun eşinizin annesinin netine kadar ödemesi,ama çocuğuna masraf yapmak istememesi mi?
Bence siz tavrına sinir olmuşsunuz,diğer mesajlarınızı okuyunca anladım.
Biraz art niyetle yapılmış bir durum.

Son düzenleme:
Henüz 12 haftalık hamileyim ama böyle illet bir kv ve sülalesi görmedim... Eşimin ablası da hamileydi doğum yaptı 2 ay oldu hamile kıyafeti konusunu açtı eşim sözde ablasnnın kıyafetlerni kabul etmeliymişim teklif ederse kesinlikle karşı çktım 2 tane olsun benim olsun..Bugünde gelmiş ablasının 2. cocuğu oldu ilk çocuğunun elbiselerini kimse almamış 2. el isteyen olmamış bize verecekmiş eşim bana sordu benim tepkimi bildiği halde kabul etmiş ablası yenidoğanda kız erkek ffarketmiyor bişeyler birşeyler yazmış yine aklına girmişler . eşime bende madem farketmiyor kendi doğum yaptı ona giydirsin ddedim .. Bende ablasına msj attım ihtiyaç sahibi birine ver eşim bana srmadan kabul etmiş gerek yok tşekkürler dedim reddettim.. eşim bana tavır aldı ben ne diye başkasına muhtaç olayım şükür kendim yemem bebeğime biriktirir alırım annesinin netinin parrasını ödeyeceğimize aylık 60 - 60 bebeğime birsürü şey alırım kene gibiler aynı hiç yardımları yok tek bildikleri istemek .. 2-3 tane olsunda benim olsun şükür annanesi birsürü yelek hırka battaniye yaptı birkaç zıbınıda alsın bir zahmet baba olacak mileten çöp toplamak hiç huyum değil.. ihtiyacı olan bile kabul edip almamış bunları değer görüyorlar sinrim aşırı bozuk .. Kafamı harbi harbi dinlendirmeye ihtiyacım var naz dan tavırdan bıktım.

Daha öncede vermeye çalışmış başkalarına ama kimse istememiş kendi yenidoğanıına giydirmeyede layık görmüyor kısaca bu.

Sizi çok iyi anladım. Aslında bebek kıyafeti kabul edilebilir ancak çeşit olarak. Sizin bebeğinize yeni kıyafet alsalar bir iki parça, ama bebek doğduktan sonra da size sorsalar, ben giydirdim ama eskimedi eğer çeşit olsun diye giydirmek istersen istediğini alabilirsin deseler, eminim ki yanlış anlamazdınız. Ama hamile kıyafeti olarak ben de kabul etmezdim. Hadi çok önceleri tekstil yokmuş kıyafet zor bulunuyormuş da değişe değişe giyiyormuş insanlar. Ama artık her fiyata her bütçeye göre neredeyse her mağazanın hamile reyonu var. Siz kafanızı bozmayın, boşverin. Eşine de surat yapma bence, tersleyerek değilde güzelce anlat, aslan gibi babası var o herşeyini alır bebeğimin falan de de adam gaza gelsin. Baksana sen surat edersen kv görümce falan kafasını kıyamaya devam edecekler.

"hani derler ya bebeğin yediği helal giydiği haram" diye. Bebek kıyafetleri çok pahalı ne var yani temiz kullanılmışsa hem de görümceniz veriyor tabiki sende alırsın ilk bebeğin gözünün nuru ama bunun için kırmaya değer mi? benim iki küçük çocuğum var arkadaşlar bile getiriyorlar yıkayıp ütüleyip giydiriyorum bende başkalarına veriyorum bu ay giydirdiğin kıyafet bi sonraki ay olmuyor bile hem ilk zamanlar bebek sürekli kusuyor kirletiyor fazla kıyafet lazım oluyor hoşuna giden birkaçını alırsın sende başkasına verirsin
Annem anlatıyorlar da annesi zamanında kadınlar çocuk kıyafeti bulamazlarmış yokmuş yani varsa da alamazlarmış öyle heves ederlermiş ki bizler çok şanslıyız değil mi?

canım abartmışşsın evet sanırım hassasiyetin artmış bırak boşver yıka güzelce ütüle kaldır. çocuğun sağlıkla doğsun gerisi hiç muhım değil boşver ya.. sen yıne alırsın istediklerini çocuk çabuk büyüyor ınan yetişmicek bıle kıyafetler yedek olarak sakla evde giydir. ıyı düşün iyi şeyleri çağır.

hayırlı ve sağlıklı bir bebek dileyeceğine..
oturup da kafa patlattığın şeye bak.
Yarabbim sen bilirsin.

Abartmissin bence nevar bunda yeni dogan cocuk hemn buyuyo zaten gorumcen bence ikinci cocugunada giydiriyodur ilk cocugun kiyaftlerini fazla gelmistir senide dusunmustur

Bencede kendi çocuğuna neden giydirmemiş?
Benim de görümcem kızım için çok şey verdi hepsini aldım kullandım , hatta ikinci bebeğim için de sakladım onun için kullanacağım. Şimdi kızları büyüdü yatağını da verecek yeni doğacak bebeğime, tertemiz yepyeni yatak yani kabul ederim, kullanırım.
Ama ikinci kızında kullanmayıp bana verseydi seninki gibi bende sinir olurdum. İyi etmişsin hatta açık açık söyle neden ikinci çocuğuna kullanmıyorsun diye..

Vallahi bende neden bu kadar tepki verdiniz anlayamadım. Çok abartılı olmuş. Ne var bunda abimin kızı oldu 2 sene sonra benimde kızım oldu yengem bebeklik şeyleri versem giydirir misin dedi tabii dedim neden giydirmeyeyim sonuçta o da yeğenim. Benim kızımdan sonra abimin bir kızı daha oldu bu sefer yengem istedi benim kızımın küçülen kıyafetlerini, sonra onun oğlu oldu benimde oğlum oldu bir yıl sonra onun oğlunun küçülen kıyafetlerini giydirdim. Hala da devam eder kızıma küçülenleri yeğenime veririm sonuçta kızımdan 2 yaş küçük, yengemde büyük yeğenimin kıyafetlerini kızıma veriyordu ama artık kızım biraz kilolu olduğundan olmuyor kızıma :) Haha okudumda yazdıklarımı onun kızı, benim kızım, onun oğlu benim oğlum biraz karışık olmuş idare edin artık :)

Cnm bizde görümcemlerimle yakın doğum yaptık hangimizinki küçüldüyse diğerine verdik şu alma ben vericem dedik
halende öyleyiz hiç sıkıntı olmadı.

Ama karşı taraf laf yapıcaksa yüzüne vuracak hiç gerek yok b i kaç parça alırsın Zaten doğum sonrası dabir sürü hediye gelicek giydiremiyeceksin bile hepsini.

Bu arada eşine niye söylüyorlarki onu anlamadım sen gittiğinde yada onlar gelince sana söyleslerya.

X