Başkasının eskisi benim bebeğimin yenisi olsunmuş...

Nasıl bu kadar emin oluyorsunuz eskileri giydirmediğine
Hayır 7/24 beraber misiniz, ya da çocuğun giydiği her kıyafeti tanıyıp biliyor musunuz
Sonuçta 2 3 kere giyip büyüyorlar, 2 3 kere giydiği şey nasıl eskisin
Belki bi kısmını ayırdı onları giydiyor, tabi bir sürü yeni hediye gelmiştir onları da hevesle giydiriyordur, kalanları da vermek istiyor olabilir
Bu arada bu sitede bile 2. el bebek kıyafetleri kapış kapış satılıyor, ihtiyacı olmayanlar bile alıyor 2. el fln demeyip
Herkese o kadar saldırmışsınız ki yorumlarda artık böyle olduğunu düşünmeye başladım

Bence hiç abartmamış. Teklif etmenin de bi adabı var ne demek kimse kabul etmedi bari size vereyim. Ben de görümceme veriyorum ama diyorum ki abla çok giydirmedim yeni hala kuçuluverdi. Senin ki giysin derim.

Henüz 12 haftalık hamileyim ama böyle illet bir kv ve sülalesi görmedim... Eşimin ablası da hamileydi doğum yaptı 2 ay oldu hamile kıyafeti konusunu açtı eşim sözde ablasnnın kıyafetlerni kabul etmeliymişim teklif ederse kesinlikle karşı çktım 2 tane olsun benim olsun..Bugünde gelmiş ablasının 2. cocuğu oldu ilk çocuğunun elbiselerini kimse almamış 2. el isteyen olmamış bize verecekmiş eşim bana sordu benim tepkimi bildiği halde kabul etmiş ablası yenidoğanda kız erkek ffarketmiyor bişeyler birşeyler yazmış yine aklına girmişler . eşime bende madem farketmiyor kendi doğum yaptı ona giydirsin ddedim .. Bende ablasına msj attım ihtiyaç sahibi birine ver eşim bana srmadan kabul etmiş gerek yok tşekkürler dedim reddettim.. eşim bana tavır aldı ben ne diye başkasına muhtaç olayım şükür kendim yemem bebeğime biriktirir alırım annesinin netinin parrasını ödeyeceğimize aylık 60 - 60 bebeğime birsürü şey alırım kene gibiler aynı hiç yardımları yok tek bildikleri istemek .. 2-3 tane olsunda benim olsun şükür annanesi birsürü yelek hırka battaniye yaptı birkaç zıbınıda alsın bir zahmet baba olacak mileten çöp toplamak hiç huyum değil.. ihtiyacı olan bile kabul edip almamış bunları değer görüyorlar sinrim aşırı bozuk .. Kafamı harbi harbi dinlendirmeye ihtiyacım var naz dan tavırdan bıktım.

Daha öncede vermeye çalışmış başkalarına ama kimse istememiş kendi yenidoğanıına giydirmeyede layık görmüyor kısaca bu.

arkadaşlarında dediği gibi bebek kıyafetleri eskimiyo ne varki toplasan 5 ay giymez ben bile başkalarının kıyafetiyle büyümüşüm sende onları ihtiyaç saibine verirsin

brbege alinan kiyafete verilen paraya aciyorum ben sahsen. bir brbegim olursa da buradaki 2. el bolumune ugramayi dusunuyorum. ama kotu niyetli insanlarsa siz de haklisiniz. esiniz e bizi dusundugu icin vermek istiyor kendi cocugu da var almayalim o giydirsin falan gibi politiik cevaplarla caydirabilirdiniz

Nasıl bu kadar emin oluyorsunuz eskileri giydirmediğine
Hayır 7/24 beraber misiniz, ya da çocuğun giydiği her kıyafeti tanıyıp biliyor musunuz
Sonuçta 2 3 kere giyip büyüyorlar, 2 3 kere giydiği şey nasıl eskisin
Belki bi kısmını ayırdı onları giydiyor, tabi bir sürü yeni hediye gelmiştir onları da hevesle giydiriyordur, kalanları da vermek istiyor olabilir
Bu arada bu sitede bile 2. el bebek kıyafetleri kapış kapış satılıyor, ihtiyacı olmayanlar bile alıyor 2. el fln demeyip
Herkese o kadar saldırmışsınız ki yorumlarda artık böyle olduğunu düşünmeye başladım

Aynen katılıyorum. O kadar sert cevaplar yazmış ki millete. Muhtemelen eşinin ailesine karşı da gereksiz yere bu kadar öfkeli dawranmıştır. Başlık bile o kadar saçma ki başkasının eskisi bebeğinin yenisi olunca sanki bebek değersiz oluyor. .

benim kuzenime de böyle teklif geldi.. oda çok içerledi ilk çocuğum nasıl söylerler vs vs diye tabi o hiç ses etmedi..
sonra doğum yaptı dediği. okadar çok kıyafet lazım oluyorki.. almak en mantıklı diye anlatmıştı...

Bizde kıyafet alışverişi çok yapılır. Kuzenim kilo almadan önce hala benim giymediklerimi verirdim. Hatta bazen yırtık, lekeli ve atılacak olanları da alırdı iş yaparken giyerim belki diye. Ya da alır etrafındaki ihtiyaç sahiplerine verirdi. Kimse ayıp karşılamaz. Hele bebeklerde bu durum daha fazladır. Sonuçta kimse kraliyet ailesinden gelmedi ne oluyor giyince?

Henüz 12 haftalık hamileyim ama böyle illet bir kv ve sülalesi görmedim... Eşimin ablası da hamileydi doğum yaptı 2 ay oldu hamile kıyafeti konusunu açtı eşim sözde ablasnnın kıyafetlerni kabul etmeliymişim teklif ederse kesinlikle karşı çktım 2 tane olsun benim olsun..Bugünde gelmiş ablasının 2. cocuğu oldu ilk çocuğunun elbiselerini kimse almamış 2. el isteyen olmamış bize verecekmiş eşim bana sordu benim tepkimi bildiği halde kabul etmiş ablası yenidoğanda kız erkek ffarketmiyor bişeyler birşeyler yazmış yine aklına girmişler . eşime bende madem farketmiyor kendi doğum yaptı ona giydirsin ddedim .. Bende ablasına msj attım ihtiyaç sahibi birine ver eşim bana srmadan kabul etmiş gerek yok tşekkürler dedim reddettim.. eşim bana tavır aldı ben ne diye başkasına muhtaç olayım şükür kendim yemem bebeğime biriktirir alırım annesinin netinin parrasını ödeyeceğimize aylık 60 - 60 bebeğime birsürü şey alırım kene gibiler aynı hiç yardımları yok tek bildikleri istemek .. 2-3 tane olsunda benim olsun şükür annanesi birsürü yelek hırka battaniye yaptı birkaç zıbınıda alsın bir zahmet baba olacak mileten çöp toplamak hiç huyum değil.. ihtiyacı olan bile kabul edip almamış bunları değer görüyorlar sinrim aşırı bozuk .. Kafamı harbi harbi dinlendirmeye ihtiyacım var naz dan tavırdan bıktım.

Daha öncede vermeye çalışmış başkalarına ama kimse istememiş kendi yenidoğanıına giydirmeyede layık görmüyor kısaca bu.

valla cnm banada görümcem bebek kıyafetlerini verdi saçma sapan şeyler bende teşekkür ettim aldım eve getirdim ihtiyacı olan bir akrabama verdim. kimsede alınmamış kırılmamış oldu.

yani diyeceğim bu kadar sivri olursan eş ve eşinin ailesi ile zor anlaşırsın benden söylemesi

bence de çok abartmışsınoz benim bildiğim herkes birilerinin eskilerini almaya hevesli , beşik vs bile başkalarından buluyorlar çünkü bu kıyafetler hemen küçülüyor ne var ki bunda ayda 60 tl ayırır da alırım demişsiniz o bebeğin daha ne masrafı olacak, bi masraftan kısarım kar edrim diye düşünmeyip eve masraf yapmak istiyosunuz sırf hırstan dolayı. bir de onlar böyle konuşur şöyle konuşur demişsiniz ama sizin verdiğiniz enerji bu kdr negatifse karşındaki de ona göre şekil alabilir, belki onlar öyle değil sen öyle görüyosun. bu işler bu kadar basit değil bunu öğrendim
ben sizi yanlış buldum

Sizin tabirinizle başkalarının eskilerini çocuğuma giydirdim hiçte birşey olmadı elbette yeni kıyafetlerde aldık ama verilenleride zevkle giydirdim giydiriyorum. .

Bu kadar abartacak bir mevzu değil. .

:)) fesat olmayan insan kendi yeni doğurmuş bebeğine giydirir başkasına vermezdi herhalde
kesinlikle haklısın. kızlarımın arası 18 ay. büyüğün birkaç kıyafetini küçüğe ayırdım, geri kalan her şeyini yeniden aldım. ikinci sırada doğdu diye ikinci el kullanmak zorunda mıyım kardeşinin kıyafetleri olsa da. gücüm var alırım giydiririm. kime ne?

Konu sahibi ben seni anladım canım ne demek istediğini.. senin başkasının eskilerini giydirmemek değil mevzun..ortalarda dolaşan boş lakırdılarr..art niyetlerr bu durum aynen benimde başıma geldi. görümcem oğlum doğduğunda ya canım ben bunu pek sevmedim al sen giydir oğluna demişti..tabi giydirme art niyetli olunca insan ama iyi cevap vermişsinn .

Evet size böyle gelebilir tanımadğınız için ne varki diyebilirsiniz hakvermiyor değilim ama sorun şu ki biryere 20 lira fazla vermiş olsalar onu konuşşuyorlar . bide ablasıda yeni doğurdu yani kendisininkiine giydirmeye layık görmüyor küçümseme değil midir bu yardım etmek için değil siz beni suçlayın durun ama malesef bu böyle
benim de başima geldi bir kaç kez görümcem hamile durumuda iyi dur arkadaşi ona çocugunun çarşaf ve nevresimini getirmiş bu da hayir diyememiş almiş ve sonra baktim dolaptan cikardi cantada bana aynen bu şekilse anlatiyor sen al demezmi kullanirsin ilk defa bende kirilmdim ama yik ben de kullanmam dedim ve almadim at çöpe benim car dedim insanlar kendi çocuklarina giydirmezlee ama başkalarini layik görürler hayat canim sıkma ben Cok yaşadim aman size yeter laflarinu boşver takma.

bence çok haklısın.. her anne bebeğine değil kıyafet kimsenin yaşamadığı bir hayat sunmak ister. 3 lira 5 lira için de kimse hayallerini ve istediği şeyleri ertelemez..eşin istediğini yapsın son derece haklısın..Benim de kv taa eşime ördüğü bazı şeyleri saklamış..kimler kimler istedi kullandı kaç bebek büyüdü bunlarla falan dedi.. artık demode bak kötüde olmuş ver anne ihtiyacı olan kullansın dedim..eşimde aynı şeyi söylicektir. kv bunu söylemesi bile sinirimi bozmaya yetmişti.

şu an da bile çok sinirlendimmmm.:)) eskilerini verceğinee, ilk defa babaanne oluyosun...kızım tebrik ederim de, ,tebrik etde git hediye al.. belki ozaman bunları söylemeye yüzün olurr..

Kendi bebeği dururken sana teklif ediyor , kendi bebeğine layık görmediğini sana verecek ha ? Kim olsa yerinizde sinirlenir hani... Bu kadar ısrar niye ki hem? Anne sensin gidipte kardeşine söylemesine ne gerek var , biliyor kabul etmeyeceğini zorla verecek maksat görümcelik yapmak değil mi , seni sinir etmek için inadına hep...

Kadının ailesini tanımadan yorum yapanlar var, kadın demek ki bir şey biliyor ki onlardan gelen hiç bir şey istemiyor. Ben olsam bende istemem. İlk hamileliği neden istesin ki. Heves ediyor kadın belki, hem mecbur mu hem istemeye? Şu ön yargılar, azarlamalar yüzünden insanlar konu açmaya korkuyor.
Ayrıca o kıyafetleri veren kişinin şu anda bir bebeği daha olmuş ona neden giydirmiyor o zaman? Kendi çocuğuna giydirmeye yakıştırmıyor bu mu iyi niyet? Hadi bebeği olmasa neyse derdim.

Cok fazla tepki vermissiniz.benim iki kizin var biti 7 yasinda biri 11 aylik.ikiside ablamingorumcemin.arkadasimin cocuklarinin kuculenleriyle buyuyorlar.bir soz vardir cocugun yedigi kar giydigi zarar.sanirim esinizin ailesine karsi takinyilisiniz soulediklerini yanlis anliyorsunuz.aranuz iyi olsa bu kadar gocunmazsiniz

X