Başkasının eskisi benim bebeğimin yenisi olsunmuş...

Valla ben bu arkadasa hak verdim bebegine durumu varken elbbette kimsejin eskilerini giydirmez ben olsamnbende giydirmem hele bide arkamdan laf edeceklerse reddederim arkadas. Ama sagolun ben herseyininkendim alip kendi zevkimle giydircem deyip reddedebilirdin nazikçe esinede boyle soyle

neden kendi bebeğine giydirmiyor o kısmı anlamadım.
cinsiyeti mi farklı?bunun dışında bir problem göremedim.
Acaba sorun eşinizin annesinin netine kadar ödemesi,ama çocuğuna masraf yapmak istememesi mi?
Bence siz tavrına sinir olmuşsunuz,diğer mesajlarınızı okuyunca anladım.
Biraz art niyetle yapılmış bir durum.

Cinsiyeti aynı benim bebeğimin cinsiyeti belli bile değil zaten msjında da belirtmiş" kız erkek farketmiyor yeni doğanda daha önce kimse almadı bazıları istemiyor kullanılmış kıyafetleri size getireyim" diye

Vallahi bende neden bu kadar tepki verdiniz anlayamadım. Çok abartılı olmuş. Ne var bunda abimin kızı oldu 2 sene sonra benimde kızım oldu yengem bebeklik şeyleri versem giydirir misin dedi tabii dedim neden giydirmeyeyim sonuçta o da yeğenim. Benim kızımdan sonra abimin bir kızı daha oldu bu sefer yengem istedi benim kızımın küçülen kıyafetlerini, sonra onun oğlu oldu benimde oğlum oldu bir yıl sonra onun oğlunun küçülen kıyafetlerini giydirdim. Hala da devam eder kızıma küçülenleri yeğenime veririm sonuçta kızımdan 2 yaş küçük, yengemde büyük yeğenimin kıyafetlerini kızıma veriyordu ama artık kızım biraz kilolu olduğundan olmuyor kızıma :) Haha okudumda yazdıklarımı onun kızı, benim kızım, onun oğlu benim oğlum biraz karışık olmuş idare edin artık :)

Sorun kendisi daha yeni doğurdu zaten 2. çocuğu oldu ona giydirmiyor bize getirecekmiş kimse almamış daha önce kullanılmış diye nasıl durumdalarsa kendi yenidoğmuş bebeğine giydirmeye layık görmüyor ben giydirecekmşim sorun bu samimiyet olsa bu kadar tepki vermezdim ki zaten , dedikoducular çok yenleni içileni konuşan insanlar tel ellerinde 7 /24 dedikodu herkes samimi olmuyor malesef . evlendiğimizde bile tek bişey almadık onlardan şimdi eşim bana tavır atıyor istemiyorum diye daha öncede istemiyordum halbuki

Cinsiyeti aynı benim bebeğimin cinsiyeti belli bile değil zaten msjında da belirtmiş" kız erkek farketmiyor yeni doğanda daha önce kimse almadı bazıları istemiyor kullanılmış kıyafetleri size getireyim" diye
kendisi neden kullanmıyor acaba?
yoksa elindekiler çok çok fazla da yarısını kendi kullanıp bi kısmını mı sana vericek?
kimse kimsenin zoraki verdiği bişeyi bebeğine giydirmek zorunda değil içine sinmezsse.
alacak gücün de varmış.
belediyeler alıyor kullanılmış giysileri.hayır işlemekse amaç bu yolu deneyebilirdi.
veya mahallesinde etrafta yerleşen mülteci ailelere filan da verebilirdi.
içlerinde zor durumda olanlar oluyor.
ben de sevmediğim bir insanın bir çöpünü bile ne alırım ne giydiririm.
ne var iyilik yapıyor işte diyenler olmuş ama böyle iyilik olmaz.
ihtiyacı olmayan bir insana kendinin bile kullanmadığı giysileri vermek iyilik değildir.
adabınca yerini bulsun versin giysileri.
bu arada ben oğluma görümcemin verdiği pek çok giysiyi giydirmiş bir insanım.mont gibi eşofman gibi.
o da önce sordu.sonra getirdi ki marka alınmış eskimemiş kıyafetlerdi.yani bu kıyafet paylaşma işine karşı değilim:))
ilerde ben de bu bebekleriminkini de dahil tüm hepsini dağıtacağım ihtiyacı olanlara.

Henüz 12 haftalık hamileyim ama böyle illet bir kv ve sülalesi görmedim... Eşimin ablası da hamileydi doğum yaptı 2 ay oldu hamile kıyafeti konusunu açtı eşim sözde ablasnnın kıyafetlerni kabul etmeliymişim teklif ederse kesinlikle karşı çktım 2 tane olsun benim olsun..Bugünde gelmiş ablasının 2. cocuğu oldu ilk çocuğunun elbiselerini kimse almamış 2. el isteyen olmamış bize verecekmiş eşim bana sordu benim tepkimi bildiği halde kabul etmiş ablası yenidoğanda kız erkek ffarketmiyor bişeyler birşeyler yazmış yine aklına girmişler . eşime bende madem farketmiyor kendi doğum yaptı ona giydirsin ddedim .. Bende ablasına msj attım ihtiyaç sahibi birine ver eşim bana srmadan kabul etmiş gerek yok tşekkürler dedim reddettim.. eşim bana tavır aldı ben ne diye başkasına muhtaç olayım şükür kendim yemem bebeğime biriktirir alırım annesinin netinin parrasını ödeyeceğimize aylık 60 - 60 bebeğime birsürü şey alırım kene gibiler aynı hiç yardımları yok tek bildikleri istemek .. 2-3 tane olsunda benim olsun şükür annanesi birsürü yelek hırka battaniye yaptı birkaç zıbınıda alsın bir zahmet baba olacak mileten çöp toplamak hiç huyum değil.. ihtiyacı olan bile kabul edip almamış bunları değer görüyorlar sinrim aşırı bozuk .. Kafamı harbi harbi dinlendirmeye ihtiyacım var naz dan tavırdan bıktım.

Bebeğim evlendikten 2.5 hafta snra regl gördüm sonra oldu , kv ve ailesi arasında çok dedikodu oldu ne imalarda bulndular sözde evlilik öncesi diye ima ettiler allaha havale ettim 4 haftalıktı eşimin aileinin yanına gittik daha yeni öğrenmiştim eşimin teyzesi soruyor kalp atışını dinledinizmi diye bende hayır dedim daha gitmedik ultrason a dedim zaten 7 haftadan önce dinlenilmiyor dedi orada anladım sülalece dedikodu yapmışlar..
Daha nişanda bohça dizilirken eşim kv me para vermiş ihtiyaçları al diye bedenime uymayan bişey almış eşim değiştir dedi 20 lira fazladan vermiş onu istedi bizden evlendikten sonra.

Görümcem de Daha öncede vermeye çalışmış başkalarına ama kimse istememiş kendi yenidoğanıına giydirmeyede layık görmüyor attığı msj da bazıları kullanılmışları kullanmak istemedi size getireyimmi diye msj atmış kısaca bu.
Canım benim aslında genel olarak haklısın. Çünkü işin içinde kötü niyet var.
Ama eşinle arayı bozmamak adına idare etmeye çalış.
Mesela bizde bir adet vardır birinin bebeği olacağı zaman sağlıklı çocuğu olanlar çocuğun eskilerinden getirir. Tabi ki yeni kıyafet de giyer ama sağlık getirmesi için o eskileri de giyer.Ben kaç arkadaşıma söyledim bebeğinin birkaç eskisini sakla bana diye. Bunda utanılacak birşey yok 2 kere giyiyor sonra küçük geliyor zaten.
Ama dediğim gibi sizde olay baya kötü niyetli. Burada sizin hem eşinizi hem onun ailesini idare etmeniz gerekecek. Mesela eşiniz ailesine tamam dediyse onun sözünün üstüne söz söylememeniz lazım.
Ahkam kesiyor gibi anlamayın ben fikirlerimi söylüyorum.
Biz 2 senelik evliyiz. Birimiz bir söz verdiğinde diğerimiz ne olursa olsun tutuyor.Alıp ihtiyacı olan birine verirsiniz mesela sorarlarsa ihtiyacı olan birine verdim benim ihtiyacım yok dersiniz.Ama eşinizin sözünü tutmuş olursunuz.
Kızmayın lütfen ben normalde kimsenin hayatına karışmam sordunuz diye fikirlerimi yazdım.
Allah yardımcınız olsun kötü niyetli insanlarla uğraşmak çok zor.Umarım bir gün doğru yolu bulurlar.Burada önemli olan eşinizle aranızı bozmalarına izin vermemek.
Sevgiler..

kendisi neden kullanmıyor acaba?
yoksa elindekiler çok çok fazla da yarısını kendi kullanıp bi kısmını mı sana vericek?
kimse kimsenin zoraki verdiği bişeyi bebeğine giydirmek zorunda değil içine sinmezsse.
alacak gücün de varmış.
belediyeler alıyor kullanılmış giysileri.hayır işlemekse amaç bu yolu deneyebilirdi.
veya mahallesinde etrafta yerleşen mülteci ailelere filan da verebilirdi.
içlerinde zor durumda olanlar oluyor.
ben de sevmediğim bir insanın bir çöpünü bile ne alırım ne giydiririm.
ne var iyilik yapıyor işte diyenler olmuş ama böyle iyilik olmaz.
ihtiyacı olmayan bir insana kendinin bile kullanmadığı giysileri vermek iyilik değildir.
adabınca yerini bulsun versin giysileri.
bu arada ben oğluma görümcemin verdiği pek çok giysiyi giydirmiş bir insanım.mont gibi eşofman gibi.
o da önce sordu.sonra getirdi ki marka alınmış eskimemiş kıyafetlerdi.yani bu kıyafet paylaşma işine karşı değilim:))
ilerde ben de bu bebekleriminkini de dahil tüm hepsini dağıtacağım ihtiyacı olanlara.

Kimse almamış daha öncede başkalarına vermek istemiş kullanılmış diye giydirmek istememiş bize getirecekmiş kendisi yeni doğmuş bebeğine de giydirmiyor bende teşekkürümü edip reddettim eşimin tavrından usandım hamile hamile beni dışlıyor heves denilen birşey görmeyince çok üzüldüm :KK43:

Canım benim aslında genel olarak haklısın. Çünkü işin içinde kötü niyet var.
Ama eşinle arayı bozmamak adına idare etmeye çalış.
Mesela bizde bir adet vardır birinin bebeği olacağı zaman sağlıklı çocuğu olanlar çocuğun eskilerinden getirir. Tabi ki yeni kıyafet de giyer ama sağlık getirmesi için o eskileri de giyer.Ben kaç arkadaşıma söyledim bebeğinin birkaç eskisini sakla bana diye. Bunda utanılacak birşey yok 2 kere giyiyor sonra küçük geliyor zaten.
Ama dediğim gibi sizde olay baya kötü niyetli. Burada sizin hem eşinizi hem onun ailesini idare etmeniz gerekecek. Mesela eşiniz ailesine tamam dediyse onun sözünün üstüne söz söylememeniz lazım.
Ahkam kesiyor gibi anlamayın ben fikirlerimi söylüyorum.
Biz 2 senelik evliyiz. Birimiz bir söz verdiğinde diğerimiz ne olursa olsun tutuyor.Alıp ihtiyacı olan birine verirsiniz mesela sorarlarsa ihtiyacı olan birine verdim benim ihtiyacım yok dersiniz.Ama eşinizin sözünü tutmuş olursunuz.
Kızmayın lütfen ben normalde kimsenin hayatına karışmam sordunuz diye fikirlerimi yazdım.
Allah yardımcınız olsun kötü niyetli insanlarla uğraşmak çok zor.Umarım bir gün doğru yolu bulurlar.Burada önemli olan eşinizle aranızı bozmalarına izin vermemek.
Sevgiler..

Haklısınız ama evime girsin istemedim çünkü bizimkinin eskilerni verdik ya şuna verdik diye konuşacaklar ileride de benm çocuğun eskileriyle büyüttün bebeğini diye laf da yapacak insanlar başa kakarlar yani onu kabul etseydim bunlar olacaktı eşimde bile bile tamam demesi vırvır etme dırdır etme diye azarlaması çok zoruma gitti kendiside kimseden tek birşey istemedi düğünümüzde de yardım istemedik şimdi gelmiş kabul etmiş beni kırdı maalesef

Sorun kendisi daha yeni doğurdu zaten 2. çocuğu oldu ona giydirmiyor bize getirecekmiş kimse almamış daha önce kullanılmış diye nasıl durumdalarsa kendi yenidoğmuş bebeğine giydirmeye layık görmüyor ben giydirecekmşim sorun bu samimiyet olsa bu kadar tepki vermezdim ki zaten , dedikoducular çok yenleni içileni konuşan insanlar tel ellerinde 7 /24 dedikodu herkes samimi olmuyor malesef . evlendiğimizde bile tek bişey almadık onlardan şimdi eşim bana tavır atıyor istemiyorum diye daha öncede istemiyordum halbuki

Ben bu kısmı atlamışım sanırım kendiside yeni doğum yapmış, kendisi giydirsin. O konuda haklısınız eşinizde birkaç gün tavır yapar sonra normale döner oturup mantıklı düşünse ona da tuhaf gelecektir bu durum.

Kimse almamış daha öncede başkalarına vermek istemiş kullanılmış diye giydirmek istememiş bize getirecekmiş kendisi yeni doğmuş bebeğine de giydirmiyor bende teşekkürümü edip reddettim eşimin tavrından usandım hamile hamile beni dışlıyor heves denilen birşey görmeyince çok üzüldüm :KK43:
daha erken ama bu kıyafetler için endişelenmeye.
üzülme ya boşver.
eşin saçmalıyor kesinlikle.
ablası kimseye veremediği giysilerle size büyük bir hediye büyük bir lütuf mu yapacağını planladı ki?
bi de kimse almadı demiş.
yukarda da yazdım bulsun bir fakir aile,kıyafetler temiz ise tabi-versin.
yırtık pırtık lekeli şeylerse kimse almaz tabi.
ve bunları sana vermeye kalkması da çok ayıp.
ben eski kıyafet çok dağıtırım.ama hep iyi ve temiz olanları verdim.
belediyeye versin,yardım merkezlerine versin.
size de hediye yapmak istiyorsa temiz paketli yeni kıyafetler alabilir mesela:))
sen eşine öyle söyle,bizden zor durumda olanlar var onalra dağıtsın giysileri de.
kendi niye kullanmıyor çok merak ettim.
çok ucuza alınmış ve yıpranmış giysiler ise içine sinmedi demek ki.
bebek giysileri kolayca eskimez ama iyi markalarda ise.
çok çok ucuza satılan pazar işi kıyafetlerin ağzı burnu kayar.
kendi kullandıklarımdan biliyorum.
oğluma iyisini de almışım pazar işi de almışım zamanında:))
o ucuza aldıklarımın çoğunu attım tabi.eciş büçüşler.
ama iyi kaliteli olanları yıkadım.ütüleyip bu bebeklerime de giydirircem.
muhtemelen onun elindekilerin ağzı burnu kayıktır yıkanmaktan.
e be kadın ne sakladın onları.kendi çocuğuna da giydirmiyosun salla çöpe gitsin.

Haklısınız ama evime girsin istemedim çünkü bizimkinin eskilerni verdik ya şuna verdik diye konuşacaklar ileride de benm çocuğun eskileriyle büyüttün bebeğini diye laf da yapacak insanlar başa kakarlar yani onu kabul etseydim bunlar olacaktı eşimde bile bile tamam demesi vırvır etme dırdır etme diye azarlaması çok zoruma gitti kendiside kimseden tek birşey istemedi düğünümüzde de yardım istemedik şimdi gelmiş kabul etmiş beni kırdı maalesef
Siz de haklısınız ne diyeyim ama bebişinizi düşünün nolur kendinizi çok yıpratmayın. :anneadayı:

doğmamış çocuğa çok erken don biçiyorsunuz,evinize getirsede gözünün içine baka baka çöpe atardınız olur biterdi...bu kadar sinir hormonlardan galiba...ben size hak verdim ama sinir için çok erken ki siz her gerildiğinizde o bebenin kesesi kasılıyor haberiniz olsun ...
not: bebeğini stresten kaybeden anne adayı idi.

doğmamış çocuğa çok erken don biçiyorsunuz,evinize getirsede gözünün içine baka baka çöpe atardınız olur biterdi...bu kadar sinir hormonlardan galiba...ben size hak verdim ama sinir için çok erken ki siz her gerildiğinizde o bebenin kesesi kasılıyor haberiniz olsun ...
not: bebeğini stresten kaybeden anne adayı idi.
:KK42:gözlerim balon gibi şiş zaten dün gece sabaha kadar ağladım sürekli kstm bulantılarım var zaten çok ağır geçiyor ağrılarım oldu bugun

:KK42:gözlerim balon gibi şiş zaten dün gece sabaha kadar ağladım sürekli kstm bulantılarım var zaten çok ağır geçiyor ağrılarım oldu bugun
yavrunuzu doğurmak istemiyorsanız kendinizi kasıp sinirlenmeye devam edin..yok ben evladımı kucağıma alacağım günü hasretle bekliyorum diyorsanız dış dünyaya kulaklarınızı kapatın ve sakin kalmaya çalışın..görümce kıyafet mi verecekmiş tamam versin deyin sonra kocanızın gözüne baka baka çöpe atın olsun bitsin..size dert olacağına onlara dert olsun...siz kendi kıyafetlerinizi giydirirsiniz laf edecek bir zıbın bile göremeyecekler ne de olsa değil mi?
o yüzden kalkın elinizi yüzünüzü yıkayın havalar berbattı bugün ki yalancı baharın tadını çıkarın.

Allah allah öyle mi dersin sonra bassınlarr dedikodduyu acaba ailesi nasıl biri biliyormusunuz aldılarda muhtaçlarda ilerisi için ellerine niye koz vereyim durumumuzda varken bence yazmak için yazmayın .. abartı falan değil kendi çocuğuna giydirsin madem yeniler,oda yeni doğurdu kendi kızına giydirmiyor sence neden 2 -3 zıbına kalmadım şükür ..
nedir bu atar???
biz nerden bilelim dedikoducu olduklarını hanımefendi?
arkadaş gibi yorum yazacaktım bende
güzel güzel anlatmak varken bu çemkiriş neee
konuşmayı bilin konu açmadan önce...

oooff herseyde boyle ani tepkiler verır mısın?

ben de calsııyorum maddı durum olarak kotu degılım hamdolsun ama gorumcem kendı kızının gıydıklerını verdı..cok da yenı.yıkamıs utulemıs vermış.cok da hosuma gıttı.hatta dua ettım bol bol...bu sefer gıttı yenı seyler aldı..heveslendırdım cunku.
ama senın yaptıgın heves kırmak...bebegın eskısı mı olur.cokkk zengınsen maddı ımkanın perfect ıse dersın kı ayyy yokk cıcım ben bebeğime zara dısında gıydırmıyorum !

X