- 5 Haziran 2010
- 639
- 665
-
- Konu Sahibi blackpearl92
Evet size böyle gelebilir tanımadğınız için ne varki diyebilirsiniz hakvermiyor değilim ama sorun şu ki biryere 20 lira fazla vermiş olsalar onu konuşşuyorlar . bide ablasıda yeni doğurdu yani kendisininkiine giydirmeye layık görmüyor küçümseme değil midir bu yardım etmek için değil siz beni suçlayın durun ama malesef bu böyle
Niye kötü düşünüyosunuz ki. tamam kendiside sizin gibi yeni şeyler almak istemiştir bebeğine belki kullanmak istersiniz diye vermiştir. hemen kötü niyet aramayın. Boşuna iki taraf arasında gerginlik olmasın diye düşünüp alıp kullanmayadabilirdiniz o kıyafetleri. TAkılmayın böyle şeylere. boşuna gerginlik hep
canım kesinlikle haklısın nefret ediyorum böyle şeylerden..senin çocuğun neden başkasının kıyafetleriyle büyüsün ki ben kimseden ne eşya alırım nede böyle bir teklifte bulunurum terbiyesizlik buHenüz 12 haftalık hamileyim ama böyle illet bir kv ve sülalesi görmedim... Eşimin ablası da hamileydi doğum yaptı 2 ay oldu hamile kıyafeti konusunu açtı eşim sözde ablasnnın kıyafetlerni kabul etmeliymişim teklif ederse kesinlikle karşı çktım 2 tane olsun benim olsun..Bugünde gelmiş ablasının 2. cocuğu oldu ilk çocuğunun elbiselerini kimse almamış 2. el isteyen olmamış bize verecekmiş eşim bana sordu benim tepkimi bildiği halde kabul etmiş ablası yenidoğanda kız erkek ffarketmiyor bişeyler birşeyler yazmış yine aklına girmişler . eşime bende madem farketmiyor kendi doğum yaptı ona giydirsin ddedim .. Bende ablasına msj attım ihtiyaç sahibi birine ver eşim bana srmadan kabul etmiş gerek yok tşekkürler dedim reddettim.. eşim bana tavır aldı ben ne diye başkasına muhtaç olayım şükür kendim yemem bebeğime biriktirir alırım annesinin netinin parrasını ödeyeceğimize aylık 60 - 60 bebeğime birsürü şey alırım kene gibiler aynı hiç yardımları yok tek bildikleri istemek .. 2-3 tane olsunda benim olsun şükür annanesi birsürü yelek hırka battaniye yaptı birkaç zıbınıda alsın bir zahmet baba olacak mileten çöp toplamak hiç huyum değil.. ihtiyacı olan bile kabul edip almamış bunları değer görüyorlar sinrim aşırı bozuk .. Kafamı harbi harbi dinlendirmeye ihtiyacım var naz dan tavırdan bıktım.
BeniM çocuğum yok ama hem eltimin hem kuzenimin bebekleri var.
Yaşamayınca bilmiyorsunuz ama sıpacıklar o kadar çok kıyafet kirletiyor ve o kadar çabuk büyüyorlar ki. Yani kendim alayım 2 tane olsun bebiciklere yetmez arkadaşım. Kendin de alırsın onları da değerlendirirsin. Bebeğin büyüyünce de gönlüne göre giydirirsin. Bence hiç gerilme bebeğe yazık.
Ben çalışıyorum oldukça iyi gelirim var,eltimin kıyafetlerini de aldım muhtaç olmadığım halde. Yeğenimizin beşiğini bizim için saklıyorlar. Hiç takılma bunlara. Bu tarz şeyler sizi düşündüklerini gösterir aile ilişkileriniz sağlam kalır. Bu yönden bak bir de
O mesajındaki art niyeti kim görse kabul etmez .. resmen okurken sinirden kendimi yedim burdaKimse kabul etmedi size vereyim. ..ıyyyyy yolarım
Bencede sinirlenilecek bir durum değil.Hatta normal bir durum.Ama sizinde hoşunuza gitmek zorunda değil tabiki.Sizde bir kaç kıyafet alın eşya alın sadece hepsini almayın gerisini siz kendiniz alırsınız.Veya alın hepsini siz kendiniz ihtiyaç sahiplerine dağıtın ama o kadar da sinirlenilecek bir durum değil bence.Kötü düşünmemiş eşinizin ailesi bence tabi sizde kabul etmek zorunda değilsiniz orası ayrı
Bende yeni doğum yaptım bebegime birsürü şey almışım abartmışim. ilk kızımda almamistim diye.simdi gelinimiz hamile benim hersey yepyeni kalacak ama teklif bile etmem çünkü sizin gibi abartılı davrancaktır. Oysaki nevar bunda yepyeni şeyler kendide alır ekte yapar.kizkardesim benden 2 ay önce doğum yaptı çabucak kuculmuş hersey sana bişeyler vereyim dedi okadar şey almama rağmen kırılmasın diye aldım.insan iyi düşünse halbuki bunda kötülük olmadığını anlar. Dünya para veriyoz 2 ayda küçülüyor yabancıya gitmesin diyorlar işte nevar yani.
Ben kardeşinin yeni bebeği olduğu veya olacağı kısmını kaçırmışım tamamen özür dilerim.O zaman size vermesine hiç gerek yoktu zaten normal değil haklısınız.Tavsiyelerin hala arkasındayım ama.iyide burda görümcenin tavrı normal mi kendi Yenidoğanı da var kardeşinin kıyafetlerini ona giydirsin madem bide o mesaj ne kimse almadı siz alın
O mesajındaki art niyeti kim görse kabul etmez .. resmen okurken sinirden kendimi yedim burda
çok haklısın kim ne derse desin, bak benimde hamile arkadaşım var 10 aylık oğlumun 1 2 kere giydiği ya da hiç giymediği kıyafetleri ona vermeyi teklif edicem ama uygun bi dille, aramızda o samimiyet var sizin aranızda o yakınlık yoksa bunu kardeşine söyleyip sana emrivaki yapmaya çalışması ayrı bir terbiyesizlik
Onları sevmediğinizden dolayı bu ofkeniz. Yoksa bebek eskisi diye birşey yoktur aslında. Çoğunu bir ay bile giydiremez kimse. Yeni ve lekesizse neden olmasın?
Hamilelik kıyafeti için birşey diyemem haklı olabilirsiniz.
Anneanesi ya da teyzesi böyle bir teklifte bulunsaydı ( asla bulunmazlar demeyin, varsayım) tepkiniz bu kadar öfkeyle mi olurdu ?
Kızgınsanız ve haksızlığa uğramışsanız bundan dolayı istemiyorum demeyi bilin fakat çöp demeyin ve böyle bir teklifte bulunmalarını yadırgamayın.
" Milletten çöp toplamak" deyipte ikinci el kıyafetlere bile sahip olamayan insanlara haksızlık yapıyorsunuz.
Ya iyi niyetle yaklaşacaklarını bilsem tmm eyv haksızım ama herşeyden bir dedikodu yapıyorlar ... evlendikten kısa bir süre sonra hamile kaldım bebeğimi dedioudu malzemesi yapıp evlilik öncesi gibi imada bulundu bu insanlar bana