Başkasının eskisi benim bebeğimin yenisi olsunmuş...

Ben kimseyi suclamadim. Tabiki siz aileyi tanirsiniz ne niyetle verdiklerini de bilirsiniz. Ben kimseyi suçlamak için yazmadim. Durduk yere polemiğe girmeye calismayin. İstemiyorsan alma giydirme bize ne. Ben fikrimi yazdim sana al giydir çocuğuna demedim. Esas siz insanları suçlayarak zan altında birakiyorsunuz.

Böyle ufak konularla kendinizi strese sokmayın. Bebeğe de yazık. Sizin gerginliğiniz ona da yansır. Belki onlar art niyetle yapmıştır tanımadığım için olumlu ya da olumsuz bir şey diyemiyeceğim. Siz kabul edin. Eşinize de bir kaç parça bir şey aldırın. Kimse de kırılmamış olur. Siz de haklısınız.

iyide kendi çocuğuna yenilerini aldıysa karşı tarafında böyle bi hevesi olabileceğini düşünmeli dimi bence art niyetli bi davranış

Ben de ilk cocugumda ablamin cocuklarinin kiyafetlerini giydirmistim.Ihtiyacim oldugundan degil kendimizde bisuru aldik ama cok kiyafet degisiyor yenidoganda. Hele benim cok aşırı kusuyordu. Iyi ki almisim dedim. Bence kötü niyet yok.

Reactions: ZOE
canım kesinlikle haklısın nefret ediyorum böyle şeylerden..senin çocuğun neden başkasının kıyafetleriyle büyüsün ki ben kimseden ne eşya alırım nede böyle bir teklifte bulunurum terbiyesizlik bu

BeniM çocuğum yok ama hem eltimin hem kuzenimin bebekleri var.
Yaşamayınca bilmiyorsunuz ama sıpacıklar o kadar çok kıyafet kirletiyor ve o kadar çabuk büyüyorlar ki. Yani kendim alayım 2 tane olsun bebiciklere yetmez arkadaşım. Kendin de alırsın onları da değerlendirirsin. Bebeğin büyüyünce de gönlüne göre giydirirsin. Bence hiç gerilme bebeğe yazık.
Ben çalışıyorum oldukça iyi gelirim var,eltimin kıyafetlerini de aldım muhtaç olmadığım halde. Yeğenimizin beşiğini bizim için saklıyorlar. Hiç takılma bunlara. Bu tarz şeyler sizi düşündüklerini gösterir aile ilişkileriniz sağlam kalır. Bu yönden bak bir de

Bencede sinirlenilecek bir durum değil.Hatta normal bir durum.Ama sizinde hoşunuza gitmek zorunda değil tabiki.Sizde bir kaç kıyafet alın eşya alın sadece hepsini almayın gerisini siz kendiniz alırsınız.Veya alın hepsini siz kendiniz ihtiyaç sahiplerine dağıtın ama o kadar da sinirlenilecek bir durum değil bence.Kötü düşünmemiş eşinizin ailesi bence tabi sizde kabul etmek zorunda değilsiniz orası ayrı

Peki canım sen konuşacaklarını bile bile ilerisi için ne diyecekleri bile blli olmasa bunları yine alıp giydirirmiydin ..yüzüne vuracaksa konuşacaksa yani tekrar aynı davranışı gösterirmiydin

Bende yeni doğum yaptım bebegime birsürü şey almışım abartmışim. ilk kızımda almamistim diye.simdi gelinimiz hamile benim hersey yepyeni kalacak ama teklif bile etmem çünkü sizin gibi abartılı davrancaktır. Oysaki nevar bunda yepyeni şeyler kendide alır ekte yapar.kizkardesim benden 2 ay önce doğum yaptı çabucak kuculmuş hersey sana bişeyler vereyim dedi okadar şey almama rağmen kırılmasın diye aldım.insan iyi düşünse halbuki bunda kötülük olmadığını anlar. Dünya para veriyoz 2 ayda küçülüyor yabancıya gitmesin diyorlar işte nevar yani.

iyide burda görümcenin tavrı normal mi kendi Yenidoğanı da var kardeşinin kıyafetlerini ona giydirsin madem bide o mesaj ne kimse almadı siz alın

Yabancıya gitmesinlik bir durum yok .. Kimseye verememişler kimse kabul etmemiş kendi çocuğuna giydirmeye de llayık bulmuyor ileride de birsürü tantana yapacaklar eminim konuşmayı çok seviyorlar böyle şeyleri .. herkes iyi niyetle yaklaşmıyor

iyide burda görümcenin tavrı normal mi kendi Yenidoğanı da var kardeşinin kıyafetlerini ona giydirsin madem bide o mesaj ne kimse almadı siz alın
Ben kardeşinin yeni bebeği olduğu veya olacağı kısmını kaçırmışım tamamen özür dilerim.O zaman size vermesine hiç gerek yoktu zaten normal değil haklısınız.Tavsiyelerin hala arkasındayım ama.

Onları sevmediğinizden dolayı bu ofkeniz. Yoksa bebek eskisi diye birşey yoktur aslında. Çoğunu bir ay bile giydiremez kimse. Yeni ve lekesizse neden olmasın?

Hamilelik kıyafeti için birşey diyemem haklı olabilirsiniz.

Anneanesi ya da teyzesi böyle bir teklifte bulunsaydı ( asla bulunmazlar demeyin, varsayım) tepkiniz bu kadar öfkeyle mi olurdu ?

Kızgınsanız ve haksızlığa uğramışsanız bundan dolayı istemiyorum demeyi bilin fakat çöp demeyin ve böyle bir teklifte bulunmalarını yadırgamayın.

" Milletten çöp toplamak" deyipte ikinci el kıyafetlere bile sahip olamayan insanlara haksızlık yapıyorsunuz.

O mesajındaki art niyeti kim görse kabul etmez .. resmen okurken sinirden kendimi yedim burda

çok haklısın kim ne derse desin, bak benimde hamile arkadaşım var 10 aylık oğlumun 1 2 kere giydiği ya da hiç giymediği kıyafetleri ona vermeyi teklif edicem ama uygun bi dille, aramızda o samimiyet var sizin aranızda o yakınlık yoksa bunu kardeşine söyleyip sana emrivaki yapmaya çalışması ayrı bir terbiyesizlik

Ya iyi niyetle yaklaşacaklarını bilsem tmm eyv haksızım ama herşeyden bir dedikodu yapıyorlar ... evlendikten kısa bir süre sonra hamile kaldım bebeğimi dedioudu malzemesi yapıp evlilik öncesi gibi imada bulundu bu insanlar bana

valla annem bana gelipte kıyafet var kimse kabul etmedi sana vereyim dese ağzının payını veririm onun da kimse tenezzül etmiyo ben edecem söz söyleme sanatı diye bişey var

asla kabul etme eşin alıp gelse de bizzat git geri ver

İyi niyetle yaklaşana iyi niyetle yaklaşırım öyle bakarım ... Ama daha öncede başkaları na teklif etmiş kimse almamış kendi çocuğuna da giydirmiyor nedir bu bence çöp yani kimsenin almadı kendi bebeğine layık görmediği birşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…