Başkasının eskisi benim bebeğimin yenisi olsunmuş...

canım kv ve ailesinin diğer yaptıklarına bir şey di
vn yemem allahım h,dayet versin inş
ama bebek kıyafeti konusunda biraz abartmışsın
bende 16 haftalık hamileyim daha bir iğne almadım
ablamın oğlunun kıyafetleri,arabası,puset,,ayakkabısı,zıbını herşeyini sakladı
şimdi ben alıcam inş
daha dün diyorki ablam daha başksa bişi almayı düşünme bir dünya eşya var
mantosu,atkısı bile var,astronot kıyafeti,tulumu vs vs
eşime söyledim böyle böyle diye eşimde alırız ne olcakki dedi
görümcemde dese kıyafet var gönderiyim diye alırıdım
hamile kıyafetide ablamda yine bir tane varmış
alıcam onu yıkar yıkar giyerim inş
hamile kıyafeti ve bebek kıyfetleri sürekli giyilen olmadığı için çok almaya gerek yok

ha bu arada tavır çok öenmli tabiki gerek ablan gerek kim olursa olsun
alamayacak durumda değiliz çok şükür en iyisini alabiliriz ama varken almak istemedik

sende isemiyorsan nazikçe eşine ve ablasına söyleyebilirisn

harbden yazdığım konuyu iyice okudunuz mu tereddüt ettim.. kadın kendi yeni doğum yaptı ona giydirmeye layık bulmuyor bize getirecekmiş başkaları almamış ne durumdalarsa ne diye alıp başıma kaktırayım dedikodusunu yaptırayım harbiden okuyun şu yazdığım herşeyi ne anlatmak istiyorum bi anlayın ..
Siz samimi sinizdir kullanmışsınızdır ülkemizdede akrabalar arasında dolaşıyor olabilir her kullanan gelmiş bana atarlanıyor arkadaş ben size kullanmayın demiyorum ki benim derdim başka ..

nazikçe ablasına söyledim teşekkürümüde ettim ..
attığı msj da diyorki daha önce verecekmiş başkasına ama kimse kabul etmemiş bazıları kullanılmış şeyleri kullanmk istemiyor size getireyim yazmış benimde aklıma direk madem kullanılacak durumdalar neden kendi yeni doğurdu ona giydirmiyor demek geldi sorun bu yani

okudum tum yorumları da okudum....

ama senın uslupta hata var...esının kımsenın kalbını kırmaya degmez...

merhaba canm, hamilesin ve bu dönemlerini sıkıntı içerisinde geçirme derim.
Ben bebeğimin olmasını çok istiyorum. Rabbim büyük vakti var daha ki olmuyor. Benim görümcemin kızı var bana kızının bir kaç defa giydiği hatta giymediği kıyafetlerini ayırıyor, ben bundan hoşnut oluyorum ayrıca ablamın oğlu var o da aynı şekilde.. ama bizimkiler ileri de başımıza kakacak insanlar değiller. ben şu sözü duydum bebeğin giydiği haram yediği helal..
Eğer ki eşinde üzülüyor ise kabul edersin etrafında daha çok ihtiyacı olan insanlar var onlara hediye edersin sende, huzurunuzu bozma, bu dönemlerini de iyi geçir derim. hoşça kalllll

okudum tum yorumları da okudum....

ama senın uslupta hata var...esının kımsenın kalbını kırmaya degmez...

Aşağılarcasına gelen o msj üslubumu bu yöne çekti kimsenin kalbini kırmak istemedim ama her seferinde kalbi kırılan ben oluyorum .. Attığı msja bakarmısın nasıl üslubum sert olmasın ki kimse almamış kendi yenidoğmuş çocuğuna giydirmemiş bize getirecekmiş .. teşekkürümü edip nazikçe geri cevirdim zaten sadece eşim çok tavır koydu ortaya olduğundan fazla yani

Yorumun için Teşekkür ederim Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah hayırlısı olsun hakkında hayırlı zamanda ..

duygularınla cok hareket edınce sen zararlı cıkarsın ama .esınle neden kotu olasın kı..hıc gerek yok..alırdın olmadı cope atardın ama haklıyken haksız olmazdın...onu demek ıstıyorum. farzet ki hakıkaten eltın artnıyetce davrandı sende ona prım vermeden alırdın gıydırmez atardın..ama o an kotu olmazdın esınle.onu demek ıstıyorum

Ben sizi cok iyi anliyorum. Bebegim yok ama bende hamile olsam kendim almak isterim herseyi. Insanlar cok dusuncesiz anlamiyorlar. En guzeli kimse karismasin sizde tadini cikartarak alisveris yapin. Kafaniza takmayin. Rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin evladini.

anlamadıgım ikinci cocugu oluyor ona neden giydirmiyor size arayıp sormalıymıs istiyormusun diye ilk cocuk ya tabiki ozenir insan yeni seyler almaya

bir de bunun maddiyatla falan cok ilgisi yok. hem milli hem de evrensel anlamda israf. ben en cok ona üzülüyorum. gurur yapılacak bir sey yok. kullanmak istemeyen kullanmaz. ben kullanırım ve daha sonra kesinlikle birilerine ulaştırırım, hiçbir seyi çöpe atmam, kıyafetler birilerine, yemekler kedilere,köpeklere , ilaçları da asla çöpe atmam, mutlaka tıbbı atığa.

bunu ona niye sormadin ki ?
sen giydirirsin o zaman deseydin.

2 çocuğuma hamileydim ve yeni bir yere tasınmıştık.hamile kıyafeti alacaktım,yeni doğum yapmış bir komşu vardı ona nereden alışveriş yapabileceğimi sordum.bana adres verdi ve yanlış anlamazsan benim hamile kıyafetlerim var,eğer kabul edersen al günlük giy dedi.neden olmasın bakayım dedim.gömlekler,pantalonlar,jileler ve elbiseler çıkardı.uyan hepsini alabilirsin dedi.baktım giyebileceğim her şeyi aldım.bir kaçı miniydi ve daha açıktı sadece onları almadım yeniye gerek olmadan hepsini severek kullandım.
daha sonra onları gelinimize verdim o da giydi.sonra gelinimiz bana geri verdi.o ara komşum hamileydi giysileri ona verdim.komşum da arkadaşına verdi.en son bir gömleği hiç tanımadığım birinin üzerinde gördüm.yani bu giysiler bildiğim 6 el değiştirdi.bebek giysilerini de böyle el değiştirerek kullandık.anlayış olduktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum.

Önemli değil ikimizde hamileyiz sorun değil hormonlarımız depreşmiş demekki canın sağolsun
senin de canın sağolsun
ama sinirlenmemeye çalış boşveeeerrr hayat çok kısa

bu arada aynı zamanlarda doğum yapacağız neredeyse :)
2015 Ağustos annelerinde de rastladım sana
benim ilk doğumumda da kv ordan burdan getirmişti bazı şeyler
benim akrabalardan da gelen olmuştu.. bende çok üzülmüştüm
ama sonra baktım ki gerçekten değmiyo aldığına 2. el kullanmam lafına
göz açıp kapayıncaya kadar büyüyor kuzular
sonra dedim bişey olmaz.. bende benimkileri başkasına verdim
senin görümceye de.. madem kız erkek farketmez sen yeni çocuğunua giydir
istemiyorum saol de.. kızdığını hiç belli etme

bizde de böyle egem abla
kuzenler kardeşler birbirlerinin çocuklarına giydirir hep
ama konu sahibi arkadaşın görümcesi orda burda konuşacak tipmiş
ondan sinirleniyo

eşin ve ailesi yetmedi bide burdakilerin hakaretleriyle uğraşıyorsun canım benim.işte bazen burası da amacına ulaşmıyor..sen bebişin için yap artık ne yapıyosan...

İnsanlar cesit cesit:)benim gorumcemde kizimla kizi arasinda 3 ay var,kiyafetleri kuculunce biz aliriz gibisine imada bulundu,ne yalan soyleyeyim ben sevindim valla,bos duracagina birilerine yarasin yani...

Konuya ne kadar yanlış tarafından bakmışsın.Sen onlara olan öfkenden dolayı ters algılamışsın.Bir bebek bir kıyafeti 1-2 ay zor giyer ve eskitmez.Ve hemen hemen herkes,zengin fakir farketmez,kendi bebeğinin kıyafetlerini bir başkasına verir.Bunun muhtaçlıkla alakası yok.Zaten bebek giysileri normal insan giysisinden pahalı.Senin bebeğinin küçülenlerini ne yapacaksın çöpe mi ar-tacaksın.Sen de birilerine vereceksin.Muhtaçlıkla ne alakası var.
Bu arad kendi çocuğuna giydirmek istemediği için değil,onda da fazla olduğu için olamaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…