- 7 Haziran 2012
- 5.022
- 1.624
- 40
-
- Konu Sahibi blackpearl92
oooff herseyde boyle ani tepkiler verır mısın?
ben de calsııyorum maddı durum olarak kotu degılım hamdolsun ama gorumcem kendı kızının gıydıklerını verdı..cok da yenı.yıkamıs utulemıs vermış.cok da hosuma gıttı.hatta dua ettım bol bol...bu sefer gıttı yenı seyler aldı..heveslendırdım cunku.
ama senın yaptıgın heves kırmak...bebegın eskısı mı olur.cokkk zengınsen maddı ımkanın perfect ıse dersın kı ayyy yokk cıcım ben bebeğime zara dısında gıydırmıyorum !
canım kv ve ailesinin diğer yaptıklarına bir şey di
vn yemem allahım h,dayet versin inş
ama bebek kıyafeti konusunda biraz abartmışsın
bende 16 haftalık hamileyim daha bir iğne almadım
ablamın oğlunun kıyafetleri,arabası,puset,,ayakkabısı,zıbını herşeyini sakladı
şimdi ben alıcam inş
daha dün diyorki ablam daha başksa bişi almayı düşünme bir dünya eşya var
mantosu,atkısı bile var,astronot kıyafeti,tulumu vs vs
eşime söyledim böyle böyle diye eşimde alırız ne olcakki dedi
görümcemde dese kıyafet var gönderiyim diye alırıdım
hamile kıyafetide ablamda yine bir tane varmış
alıcam onu yıkar yıkar giyerim inş
hamile kıyafeti ve bebek kıyfetleri sürekli giyilen olmadığı için çok almaya gerek yok
ha bu arada tavır çok öenmli tabiki gerek ablan gerek kim olursa olsun
alamayacak durumda değiliz çok şükür en iyisini alabiliriz ama varken almak istemedik
sende isemiyorsan nazikçe eşine ve ablasına söyleyebilirisn
harbden yazdığım konuyu iyice okudunuz mu tereddüt ettim.. kadın kendi yeni doğum yaptı ona giydirmeye layık bulmuyor bize getirecekmiş başkaları almamış ne durumdalarsa ne diye alıp başıma kaktırayım dedikodusunu yaptırayım harbiden okuyun şu yazdığım herşeyi ne anlatmak istiyorum bi anlayın ..
Siz samimi sinizdir kullanmışsınızdır ülkemizdede akrabalar arasında dolaşıyor olabilir her kullanan gelmiş bana atarlanıyor arkadaş ben size kullanmayın demiyorum ki benim derdim başka ..
okudum tum yorumları da okudum....
ama senın uslupta hata var...esının kımsenın kalbını kırmaya degmez...
merhaba canm, hamilesin ve bu dönemlerini sıkıntı içerisinde geçirme derim.
Ben bebeğimin olmasını çok istiyorum. Rabbim büyük vakti var daha ki olmuyor. Benim görümcemin kızı var bana kızının bir kaç defa giydiği hatta giymediği kıyafetlerini ayırıyor, ben bundan hoşnut oluyorum ayrıca ablamın oğlu var o da aynı şekilde.. ama bizimkiler ileri de başımıza kakacak insanlar değiller. ben şu sözü duydum bebeğin giydiği haram yediği helal..
Eğer ki eşinde üzülüyor ise kabul edersin etrafında daha çok ihtiyacı olan insanlar var onlara hediye edersin sende, huzurunuzu bozma, bu dönemlerini de iyi geçir derim. hoşça kalllll
Aşağılarcasına gelen o msj üslubumu bu yöne çekti kimsenin kalbini kırmak istemedim ama her seferinde kalbi kırılan ben oluyorum .. Attığı msja bakarmısın nasıl üslubum sert olmasın ki kimse almamış kendi yenidoğmuş çocuğuna giydirmemiş bize getirecekmiş .. teşekkürümü edip nazikçe geri cevirdim zaten sadece eşim çok tavır koydu ortaya olduğundan fazla yani
bunu ona niye sormadin ki ?nazikçe ablasına söyledim teşekkürümüde ettim ..
attığı msj da diyorki daha önce verecekmiş başkasına ama kimse kabul etmemiş bazıları kullanılmış şeyleri kullanmk istemiyor size getireyim yazmış benimde aklıma direk madem kullanılacak durumdalar neden kendi yeni doğurdu ona giydirmiyor demek geldi sorun bu yani
senin de canın sağolsunÖnemli değil ikimizde hamileyiz sorun değil hormonlarımız depreşmiş demekki canın sağolsun
bizde de böyle egem abla2 çocuğuma hamileydim ve yeni bir yere tasınmıştık.hamile kıyafeti alacaktım,yeni doğum yapmış bir komşu vardı ona nereden alışveriş yapabileceğimi sordum.bana adres verdi ve yanlış anlamazsan benim hamile kıyafetlerim var,eğer kabul edersen al günlük giy dedi.neden olmasın bakayım dedim.gömlekler,pantalonlar,jileler ve elbiseler çıkardı.uyan hepsini alabilirsin dedi.baktım giyebileceğim her şeyi aldım.bir kaçı miniydi ve daha açıktı sadece onları almadım yeniye gerek olmadan hepsini severek kullandım.
daha sonra onları gelinimize verdim o da giydi.sonra gelinimiz bana geri verdi.o ara komşum hamileydi giysileri ona verdim.komşum da arkadaşına verdi.en son bir gömleği hiç tanımadığım birinin üzerinde gördüm.yani bu giysiler bildiğim 6 el değiştirdi.bebek giysilerini de böyle el değiştirerek kullandık.anlayış olduktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum.
Konuya ne kadar yanlış tarafından bakmışsın.Sen onlara olan öfkenden dolayı ters algılamışsın.Bir bebek bir kıyafeti 1-2 ay zor giyer ve eskitmez.Ve hemen hemen herkes,zengin fakir farketmez,kendi bebeğinin kıyafetlerini bir başkasına verir.Bunun muhtaçlıkla alakası yok.Zaten bebek giysileri normal insan giysisinden pahalı.Senin bebeğinin küçülenlerini ne yapacaksın çöpe mi ar-tacaksın.Sen de birilerine vereceksin.Muhtaçlıkla ne alakası var.Henüz 12 haftalık hamileyim ama böyle illet bir kv ve sülalesi görmedim... Eşimin ablası da hamileydi doğum yaptı 2 ay oldu hamile kıyafeti konusunu açtı eşim sözde ablasnnın kıyafetlerni kabul etmeliymişim teklif ederse kesinlikle karşı çktım 2 tane olsun benim olsun..Bugünde gelmiş ablasının 2. cocuğu oldu ilk çocuğunun elbiselerini kimse almamış 2. el isteyen olmamış bize verecekmiş eşim bana sordu benim tepkimi bildiği halde kabul etmiş ablası yenidoğanda kız erkek ffarketmiyor bişeyler birşeyler yazmış yine aklına girmişler . eşime bende madem farketmiyor kendi doğum yaptı ona giydirsin ddedim .. Bende ablasına msj attım ihtiyaç sahibi birine ver eşim bana srmadan kabul etmiş gerek yok tşekkürler dedim reddettim.. eşim bana tavır aldı ben ne diye başkasına muhtaç olayım şükür kendim yemem bebeğime biriktirir alırım annesinin netinin parrasını ödeyeceğimize aylık 60 - 60 bebeğime birsürü şey alırım kene gibiler aynı hiç yardımları yok tek bildikleri istemek .. 2-3 tane olsunda benim olsun şükür annanesi birsürü yelek hırka battaniye yaptı birkaç zıbınıda alsın bir zahmet baba olacak mileten çöp toplamak hiç huyum değil.. ihtiyacı olan bile kabul edip almamış bunları değer görüyorlar sinrim aşırı bozuk .. Kafamı harbi harbi dinlendirmeye ihtiyacım var naz dan tavırdan bıktım.
Bebeğim evlendikten 2.5 hafta snra regl gördüm sonra oldu , kv ve ailesi arasında çok dedikodu oldu ne imalarda bulndular sözde evlilik öncesi diye ima ettiler allaha havale ettim 4 haftalıktı eşimin aileinin yanına gittik daha yeni öğrenmiştim eşimin teyzesi soruyor kalp atışını dinledinizmi diye bende hayır dedim daha gitmedik ultrason a dedim zaten 7 haftadan önce dinlenilmiyor dedi orada anladım sülalece dedikodu yapmışlar..
Daha nişanda bohça dizilirken eşim kv me para vermiş ihtiyaçları al diye bedenime uymayan bişey almış eşim değiştir dedi 20 lira fazladan vermiş onu istedi bizden evlendikten sonra.
Görümcem de Daha öncede vermeye çalışmış başkalarına ama kimse istememiş kendi yenidoğanıına giydirmeyede layık görmüyor attığı msj da bazıları kullanılmışları kullanmak istemedi size getireyimmi diye msj atmış kısaca bu.