• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz ?

Başkanlık

• oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan memnunum.

OY: 57 55,3%
  • sistemine mutlaka geçilmeli !

OY: 21 20,4%
  • sistemi hakkında malesef hiç bir bilgim yok biri anlatsın.

OY: 13 12,6%
  • oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan da memnunum değilim.

OY: 12 11,7%

• Ankete Katılan
    103
Erdoğan düşmanlığından gözü dönmüş insanlara uzaya kloni kuracakmış hükümet de ona bile kulp bulurlar:KK53:
En kısa zamanda hayata geçmeli ve geçecekde:KK14:Burda anket sonucu ne zaman doğru çıktı ki

Ayrıca bugün uygulanan başkanlık sistemlerinin anası Osmanlı imparatorluğunda uygulanıyordu.
Osmanlı imparatorluğu , Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika gibi binbir çeşit, etnik köken, din, kültür farklılığı olan ve bugünlerde sorunlar ve kargaşalar yumağı haline gelen toprakları asırlar boyu sorunsuz yönetti.

Bugün ise bırak ortadoğuyu falan Osmanlıya kıyasla bir avuç Türkiye de bile kurulduğundan beri kaos kargaşa kavga bitmiyor.
Ortadoğu ve afrikanın adı Osmanlıdan sonra bataklık konuldu.

Ama okumak araştırmak, anlamak, görmek, düşünmek ne lazım
Ama bazı insanların derdi zaten huzur, düzen, istikrar falan değil ki:KK14: Yeter ki RTE e ne yaparsa tü kaka diyelim:KK53:

Neden, niçin gerekli, nasıl bir sistem, getirisi götürüsü ne umrunda değil bir kesimin:KK53:
Katül devlet, çocuklar öldüren asker şuanki son durumları:KK53:

Yani 4 yildir Almanya'da yasiyorum. Eyalet sistemi var. Inanilmaz güzel isliyor sistem. Bizim ülkemizde nasil olur bilemiyorum.
Cocukken sunu düsünürdüm. Doguda -20,-30 derece sogukta cocuklar okula gitmak zorunda. Niye orda yaz tatili var ki kiş tatili olsun derdim. Bu tür seyleri düsününce aslinda fena degil. Ama uygulamada nasil olur bilmiyorum. Tabi kesin bir bilgi de yok ortada.

Ya bi de bu siyaset neden kisisel tartismalara donmus anlam veremiyorum. Onceden ben de cok aktiftim ama kimseyle ay sen soyle yapmistin böyleydin de soyleydin diye hic kisisel tartismaya girip hayatini desip desifre etmedik, konu uzerinden tartisirdik, sadece dine kayiyodu her seferinde o kadar :confused: mervecik01 mervecik01 iyi bilir, de mi kiz? :KK48:

Mesajınız çok hoşuma gitti. Evet iyi düşündüğümüz zaman her zaman iyiyi çekiyoruz. Bu yüzden duaların gücünü hissediyoruz.
Bir gün hoşuma gitmeyen bir konuşmaya şahit oldum ve moralim bozuldu kötü düşündüm. O gün başıma gelmeyen kalmadı. Negatif Enerjim bana zarar verdi yine.
O yüzden kotu insanları düşünmeyin derler.
Okumaya devam :KK66:

Ya... sorma... beni de çektiler bu kişisel atışmaların içerisine. Biri gider eski mesajlarımı karıştırır sanki kimsenin bilmediklerini keşfetmiş gibi beni deşifre ettigin zanneder, onlarla vurmaya çalışır beni, sırf kişisel garezinden dolayı... digerleri gelir o mesajı begenir, bir kısmı da bir anda gerilla gibi ortaya çıkıp (hakkaten onlar nerden çıktı bir anda yahu hala şaşkınım) gülüp eglenmeye başlar... İlginç yani. Güya beni rezil etmeye çalışıp günün sonunda kendileri rezil olurlar... ve bunu farkında bile olmazlar. Forumda alışkın oldugumuz klasik teletubby linç aktivitesi yani. Haklarını yememek lazım, kendini savunamayacak agzı var dili yok üyelere karşı oldukça başarılılar ama her kuşun eti yenmez.

Başkanlık sisteminde Başkan hem yürütmeye hem yargıya müdahale edemez. Bizimkinin istediği başkanlık adı altında monarşi. Her şeyi ben seçeyim. Bize sağolsun bi milletvekili seçmeyi bırakmayı düşünüyor.

Mune Mune abla bildirim gelince burayıda kitledin sandım :KK70:
Yok ablacım kapamadım.
Bu arada yönetimden duyuru:
Bu bölümde üslupsuzluk, hakaret, siyasi parti ve siyasi kimliklere(vekiller, parti başkanları, Cumhurbaşkanı, Başbakan) hakaret, aşağılama, karalama/kötüleme, Atatürk'e hakaret, aşağılama, kötüleme ban sebebi, polemikler serbestti.
Yalnızzzz polemik siyasi polemikler doğaldır, siyasi polemiklere ban olmasın dendiği için serbestti.
Bu polemikler bazılarının sayesinde mutasyona uğrayıp kişisel polemiklere döndü.
Siyasi polemikler içeriğinde hakaret, küfür, aşağılama gibi şeyler olmadıkça serbest olmaya devam edecek ama kişisel tartışmalara ban geldi.
Bundan sonra bu bölümde birbiriyle kişisel, şahsi polemiklere girenler uyarısız banlanır.

Okuyun, dağıtın. İnsanlar sıkıldı kişisel sataşmalardan.

Yok ablacım kapamadım.
Bu arada yönetimden duyuru:
Bu bölümde üslupsuzluk, hakaret, siyasi parti ve siyasi kimliklere(vekiller, parti başkanları, Cumhurbaşkanı, Başbakan) hakaret, aşağılama, karalama/kötüleme, Atatürk'e hakaret, aşağılama, kötüleme ban sebebi, polemikler serbestti.
Yalnızzzz polemik siyasi polemikler doğaldır, siyasi polemiklere ban olmasın dendiği için serbestti.
Bu polemikler bazılarının sayesinde mutasyona uğrayıp kişisel polemiklere döndü.
Siyasi polemikler içeriğinde hakaret, küfür, aşağılama gibi şeyler olmadıkça serbest olmaya devam edecek ama kişisel tartışmalara ban geldi.
Bundan sonra bu bölümde birbiriyle kişisel, şahsi polemiklere girenler uyarısız banlanır.

Okuyun, dağıtın. İnsanlar sıkıldı kişisel sataşmalardan.
Olması gereken buydu bence baya bi yazmıştım zaten :KK70:
Ben çok sevindim bu habere :KK76:
Linç edilemeyeceğim artık :-)

Olması gereken buydu bence baya bi yazmıştım zaten :KK70:
Ben çok sevindim bu habere :KK76:
Linç edilemeyeceğim artık :-)

Eh işte hepppp iyi niyet, siyasi polemikler olacak elbette denildi, bizde tamam dedik, kişisel tartışmalara girilsin dilediğiniz gibi birbirinize sataşın anlamı çıkarmış olacaklar ki hangi konuyu okusam X ve Y tartışması görüyorum, bazıları da kendilerince yeterli bilgi olmadığını düşündükleri üyeleri yazmaktan men etmeye başlamış, bilginiz yok yazmayın gibi laflar okudum, Kazen sitenin anahtarını burayı tekelinde sananlara teslim etti de benim mi haberim yok.

Siyaset yok, kişisel kavga var, fikir yazılsın konulara.

Eh işte hepppp iyi niyet, siyasi polemikler olacak elbette denildi, bizde tamam dedik, kişisel tartışmalara girilsin dilediğiniz gibi birbirinize sataşın anlamı çıkarmış olacaklar ki hangi konuyu okusam X ve Y tartışması görüyorum, bazıları da kendilerince yeterli bilgi olmadığını düşündükleri üyeleri yazmaktan men etmeye başlamış, bilginiz yok yazmayın gibi laflar okudum, Kazen sitenin anahtarını burayı tekelinde sananlara teslim etti de benim mi haberim yok.

Siyaset yok, kişisel kavga var, fikir yazılsın konulara.
Artık amacına uygun konuşulacak en azından
Bu topiğin hakkı buydu
Sağ sol farketmez siyasi yorumlar konsun ortaya
Herkez birbirine sataşma incitme derdindeydi artık olmaz
Burada fikir alışverişi olmadıktan sonra topiğin pek bir anlamı kalmıyordu abla
Bi çok kişi artık daha keyifle okuyacaktır eminim

Ya... sorma... beni de çektiler bu kişisel atışmaların içerisine. Biri gider eski mesajlarımı karıştırır sanki kimsenin bilmediklerini keşfetmiş gibi beni deşifre ettigin zanneder, onlarla vurmaya çalışır beni, sırf kişisel garezinden dolayı... digerleri gelir o mesajı begenir, bir kısmı da bir anda gerilla gibi ortaya çıkıp (hakkaten onlar nerden çıktı bir anda yahu hala şaşkınım) gülüp eglenmeye başlar... İlginç yani. Güya beni rezil etmeye çalışıp günün sonunda kendileri rezil olurlar... ve bunu farkında bile olmazlar. Forumda alışkın oldugumuz klasik teletubby linç aktivitesi yani. Haklarını yememek lazım, kendini savunamayacak agzı var dili yok üyelere karşı oldukça başarılılar ama her kuşun eti yenmez.
Neyse Munenin aciklamasini yeni okudum

Umarım uygulanır bu karar, en ciddi konularda bile karşılıklı saçmasapan atışma çiğ tartışmalar okumaktan gına geldi.
Sen bana şöyle didin , o buna şöyle didiydi, gördün mü şu şuraya ne yazmış, haydin hep beraber şunlan dalga geçiyos ehhueeuuueee...

Öğğğeeehhh

bu mesajı tesadüf gördüm o gün gelip karşımıza kendini savunamayıp arkadan arkadan böyle mesajlar atarak asıl rezil bir durumda olan sensin sevgili nihat doğan kafası
bu mesajdan sonra da banlanırsam banlanayım
bunca kişiyi trolleyip bir zekinin kendin olduğunu düşünmen de ayrı araştırma konusu asıl sen demogoji ustası olarak sadece lafı kıvırıp durursun

bu mesajı tesadüf gördüm o gün gelip karşımıza kendini savunamayıp arkadan arkadan böyle mesajlar atarak asıl rezil bir durumda olan sensin sevgili nihat doğan kafası
bu mesajdan sonra da banlanırsam banlanayım
bunca kişiyi trolleyip bir zekinin kendin olduğunu düşünmen de ayrı araştırma konusu asıl sen demogoji ustası olarak sadece lafı kıvırıp durursun
Mune abladan mesaj
yönetimden duyuru:

Artık amacına uygun konuşulacak en azından
Bu topiğin hakkı buydu
Sağ sol farketmez siyasi yorumlar konsun ortaya
Herkez birbirine sataşma incitme derdindeydi artık olmaz
Burada fikir alışverişi olmadıktan sonra topiğin pek bir anlamı kalmıyordu abla
Bi çok kişi artık daha keyifle okuyacaktır eminim

En azından banlanmak istemeyen kişisel tartışmalara girmez, bu da topiklerin fikir paylaşıldığı alanlar olmasını sağlar.
Herkes fikir yazar, fikirler üzerinden gidilir. Birbirine düşmanlarsa kusura bakmasınlar burada şahsi meselelerini ortaya koymalarına izin vermeyeceğim artık.
Sonra başlıyorlar aslında biz mağduruz demeye, kimi üyelik iptali yapıyor, kimi daha sonra geri dönüp geliyor yine aynı yine aynı.

Ortada dava açarım lafları dolanıyor, bazısı savcılığa dahi gitmiyor, yönetim kılıç sallasın istiyor.
Yok valla yeter artık, burada ne kadar iyi niyetle yaklaşırsak o kadar çığrından çıkarıyorlar işi.

Son düzenleme:
vallahi hiç öyle demeyin kendisi hamile kadının kocası tarafından kafasının yarılmasını mini etek giyen kadınların elbette tacize uğrayacaklarını söyleyip bunun üstüne kadın düşmanı olduğu söylenince eski mesajları çıkarılınca karşımıza çıkıp yazamayıp arkamızdan yok rezil oluyorlar meh meh yazan biri
bu bölüme tesadüf girmeseydim görmeyecektim

Mune abladan mesaj
yönetimden duyuru:
bu üyenin kışkırtıcı mesajıyla ilgili ne düşünüyorsunuz acaba kendileri rezil oluyorlar karşıya çıkıp kendini savunamayacağı durumlar da hemen kaybolup sonra görülmeyeceğini düşünmediği yerde yazmasına

Back