Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz ?

Başkanlık

• oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan memnunum.

OY: 57 55,3%
  • sistemine mutlaka geçilmeli !

OY: 21 20,4%
  • sistemi hakkında malesef hiç bir bilgim yok biri anlatsın.

OY: 13 12,6%
  • oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan da memnunum değilim.

OY: 12 11,7%

• Ankete Katılan
    103
harika olmuş kontes ,hayırlısı olsun iyisini yaptın umarım işlerin istediği gibi gider.

Arkasındayım lafımın, halen utanç verici buluyorum.
Kuran dediği için hassas davranıyorsunuz/davranıyorlar muhtemelen ama bu işin yolu bu değil.
Bilimin içinde din olmaz.
Birilerine şirin görünmek için bilim yapılmaz.
Ya da içinde Kuran geçti diye alakasız, bilimsel olmayan bir şey 1. seçilemez.
Haksızlık

Başka milletlerdeki bilimsel gelişmeler nerede, fasülyelere dua okumak, ses üflemek nerede.
Bir de Chelzynin dediği gibi reddedilen kızın projesi NASA tarafından kabul edilmiş, onu gördüm birkaç gün önce iyice tepem attı.
Ayrıca Chelzy neden beklentimizi azaltalım ki, bence olması gerektiği gibi tutalım da onlar düzeltsinler artık bu durumu.

Bak bir utanç kaynağı daha devlet tekelinde bilim olması.
İğrenç bir şey.
Bilim dediğin özgür olur, sınırları zorlar.

Ben araştırmacı olmak yolunda ilerlemeyi seçtim, araştırmacı olmak istiyorum (en çok da bu dönemde bunların farkına vardım, ülkemizdeki durumun, prosedürlerin vs.) Daha da iyisini bulmak için geri dönüp hazırlanacağım. Çünkü şu an bulunduğum ülkede bile yeterince özgür bir bilim alanı olduğunu düşünmüyorum.

Mesela örnek bir arkadaşımın doktora tezinin başlığı yüzünden reddedilmesi. başlık da mahremiyet. içeriği cinsellik falan değil ha, mahremiyet sosyal psikolojinin önemli konularından birisidir. sırf adı mahremiyet diye reddedilir mi?!

Ya da kurulun başına koymuşlar diş hekimi adamı. Bir diğer arkadaşım çocuklarla ilgili test geliştirmek istedi, yok bu soru olmaz, çocuğa sorulmaz diyor. Ya sen psikolog musun, sen diş hekimisin bi git Devletten yardım istiyorsun diyorsun ki böyle böyle projem var, destek olur musun, sana çıkarıp 200 lira veriyor (bak bunlar yaşanmış hep)

Sonra bu ülkede bilim... Utanç verici.

Daha çok yolu var.

Daha bir bilim geleneğimiz bile yok. Böyle bir geleneğin oluşabilmesi, oturabilmesi için ortaya özgür bilim adamlarının çıkması ve üzerinden birkaç yüzyıl geçmesi gerekir...

Açtığım bir konuda Hintlilere verip veriştirilmişti.
Adamların ülkesinde sadece devlet eliyle kurulmuş 153 TANE araştırma merkezi var.
Resmen ağzım sulandı.
153 ne demek. Kabul ederlerse gideceğim, başvuracağım

Bizdeki sayı SADECE 13

O yüzden artık bu din hassasiyetiydi şuydu buydu bir kenara bırakıp bir adım atılması
Özgür bilim adamları yetiştirilmesi gerekiyor
Bilimin bilim gibi olması gerekiyor.

Ek: Ben daha da yurtdışına çıkıyorum kızlar muhtemelen cevap veremem uzun uzun bir süre, arka sayfada da alıntılayanlar olmuştu galiba, bakamadım, kusura bakmayın çok vaktim yoktu son 2 taneyi alıntıladım, kalın sağlıcakla, umarım anlatabilmişimdir

haber verildi.
okudum. bu arada örgü örmeyi hiç sevmem çocukluktan beri nefret ederim:)

Çok şükür şıklar değişmiş beklediğim şık gelmiş
Ya burayı takip etmeye çalışıyorum bi türlü yetişemiyorum ki katilayim

Felaket tellali gibisiniz anacim insan azcık 1 aya kadar gecer neyim der. Varam gidem de musait bir köşede ölem ben hem uyumuş olurum :)))

arkadaşımın iki yaşında oğlu var hala geçmedi

ama 5 yaşına kadar düzeliyorlar merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…