• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başınıza gelen en büyük hayat sınavı?

Melek gibi olup öyle gitmek için ne yapmak gerekir acaba?? Kaderimize ezelden yazıldı deyip hiç bir şey yapmamak mı gerek? Bazen bizim kontrolümüz dışında gelişen olaylar var onlar bizim şansımız ya da şansızlığımız mı? Dediginiz cok dogru ama...

hiçbir şey yapmayınca işlerin daha da kötüye gideceği kesin...
ben poztif olmanın, kendine değer vermenin ve hayat amacını belirlerken önceliği seni mutlu edecek şeylere vermenin hayatı güzelleştirdiğine inanıyorum,
mesela kendine çok değer verirsen eş seçimin daha titiz, dolayısıyla daha doğru olur,
pozitif olursan iş hayatın daha yolunda gider vs vs
ama bazı şeyler var ki, ölüm, hastalık, kaza... bunları değiştiremiyoruz işte.
ben şu hayatta sadece sevdiğim insanların ölümüyle sınandım, belki başka zorluklarım da oldu ama o acıların yanında diğerleri leblebi şekeri gibi kalıyor, hayatta her şeyin çaresi var, ölümden başka.

Ne guzel demissiniz agziniza saglik.. Bundan daha kotusu basima gelmemisti dememek gerek sanki sonrasinda daha agir bir sinav geliyor.. yoksa bizler mi cok kurcaliyoruz acaba??

Kesinlikle küçük şeylerle çok dertlenip hayatı kendine zindan edenlere daha büyüğü geliyor. Tecrübeyle sabit.
Çok şükür bol dua gerek.
Kendini kolayına bırakmamak gerek.
Dünya rahat bir yer değil.
Bunu unutmayarak mücadeleye devam ederek yaşamak gerek.

Rabbim acil sifalar versin ins..
Sunu soyliyim Allah herkesi sinava tabi tutar
Ama sevdigi kullarininda gunahlarini silmek icin onlara kefaret olarak bazi zorluklar verir sabir ederse iste ondan ustunu yoktur ..her insan gunahlarinin bedelini odemez eger oyle olsaydi inanmayanlar hic boyle gulluk gulistanlik icinde yasar miydi?
Sabir etmek gerek degil mi? Kac gun kac gece kac yil surerse sabir etmek gerek.. seytan in vesvesesinden kendimizi koruyarak Allah a siginip sabir etmek gerek.. insallah basarili olan kullardan olmak nasip olur... Bence Rabbim bunu bile ezelden yazmistir kaderimize.. biliyor hangi kulu sabir edecek hangisi etmeyecek..

Bizim gunahlarimizin bedelini neden bebeklerimiz odesin ki? Onun gunahi ne? Esim in annesi donup bana oyle dedi bizle iyi olki cocuk iyi olsun... Bu mu yani bedel odemek? Baskalariyla olan iliskilerimiz mi belirliyor hayat akisimizi

Ağır salakmış ciddiye bile alma.
El kadar bebeden beslenmeye çalışan pis asalak.
Ay böyle anası olsa eşimin önünde aynen bunları derdim.
Allah kolaylik versin size.
Tahammül edemem böyle tiplere hiç.

allah kaldıramayacağımız yükü yüklemezmiş.
ben imtihanlarımızın diğer dünyada günahlarımıza kefaret olacağını düşünerek dizginliyorum kendimi...
allah bebeğinize acil şifalar size de en kısa zamanda birlikte mutlu huzurlu günler nasip etsin.
ayrıca kayınvalideniz de vicdan merhamet yokmuş.

Bizim gunahlarimizin bedelini neden bebeklerimiz odesin ki? Onun gunahi ne? Esim in annesi donup bana oyle dedi bizle iyi olki cocuk iyi olsun... Bu mu yani bedel odemek? Baskalariyla olan iliskilerimiz mi belirliyor hayat akisimizi
Böylelerini kafana takarsan enerjin kalmaz
Sakın bir kulağından bile girmesine izin verme
Ee bu çocukları tek mi yaptık oğlunun günahı belki tövbe estağfurullah
Inancın ne bilemem de isyan etme kendini suçlama
Güçlü olman lazım ki güç verebilesin yavruna
Annelerin kendini koy vermeye hakkı yok canım

Benimde sınavım evlat bi beneğimin olmaması ama çok şükür tüp bebekte şansın varmış ama onun içinde bir takım operasyon lar geçirmem gerekli çok şükür rabbime daha kötü durumlarda olan var ama inşallah çobuk biter sınavım ve inşallah başarılı bitiriri ayrıca ne olur Allah ın imtihanım evlatsızlık olmasın çeken bilir çok zor isteyipte olmaması
Bence bu günahlarımın bi bedeli değildir Rabbim sınamak istiyo ve sınıyo
Şayet öyle olsaydı putaa tapanların zürriyeti olmazdı
Ayrıca Rabbim benişinş sana bağaşlasın hayırlı uzun ömürlü evlat eylesin inşallah sana

Anasınıfıyla beraber tam 9 yıl kızımla okula gittim orda bekledim onunla eve döndüm yağmur çamur soğuk demeden
Lise başlayacak inşallah.
Mesela bi öğretmen vardı okulda.bana sen büyük günah işlemişsin böyle olmuş demişti:işsiz:bi din öğretmeni Allah ın sevgili kullarındanmışsın engelli annelerinin mükafatı çok güzel olacakmış dedi.
Gelde kalan kafayı sıyırma:KK45:
Rabbim kimseye taşıyamayacağı yük vermezmiş
Evladı annesi babası kocası vs kimin ne sınavı varsa sabır verir inşallah
Amin bacım amin tertemiz bi dünyada yaşamak istiyorum kötülükler kavgalar olmasın kimsenin evladının tırnağına taş değmesin bol sabır versin

Böylelerini kafana takarsan enerjin kalmaz
Sakın bir kulağından bile girmesine izin verme
Ee bu çocukları tek mi yaptık oğlunun günahı belki tövbe estağfurullah
Inancın ne bilemem de isyan etme kendini suçlama
Güçlü olman lazım ki güç verebilesin yavruna
Annelerin kendini koy vermeye hakkı yok canım
Evet cok dogru ben de oyle dedim hadi benim hatam olduysa ben tek yasardim Ama oyle olmuyor esimle birlikte yasiyorum tum bunlari.. karismiza cikan insanlarin Allah im hayirlisi versin.. Isyan etmeye hic hakkim yok, oyle bir simariklik yaparsam cok vicdanim sizlar cunku savas taki insanlar, kadinlar, cocuklar aklima geliyor.. kendi durumuma cok sizlanip aglarsam simariklik etmis olurum gibime geliyor

Kadere teslim olmadım hiçbir zaman.İnadım kurban olayım.Birşeyi kafaya taktıysam (şu anda takık bir kadın var karşında) gittim, bedel ne olursa olsun aldım.
Mesela bebeğinize Allah acil şifala dilemek tabikide çok çok güzel ve rahatlatıcı birşey.
Rahatsızlığını bilmiyorum ama, daha başka ne yapılabilir, alternatif tedavi yöntemleri vs. vs.

Herkes bir şeyler yaşıyor..Peki büyük sınavınızla karşılaştınız mı? Ya da hepimizin başına gelir mi bu büyük sınav? Bugunlerde bunu düşünüyorum sürekli.. Birde merak ettiğim başka bir şey var yaşadıklarımız günahlarımızın sonucu mu yoksa Allah ın sevdiği kulu olduğumuz için mi yaşarız.. Bu arada benim sınavım sanırım bebeğimle 3 aydır yoğun bakımda ünitesinde. Çok fazla ağlayıp sızlanmak istemiyorum çünkü biliyorum ki bundan daha büyük sınavları olanlar var.. Allah zor durumda olanlara yardım etsın...
Cenab-ı Hâk fillerinde Rabbi karıncalarında Rabbi... Hayatta her türlü imtihanlarımızın acılarımızın en büyüğünden en küçüğüne varana kadar Hak katında değerli ve önemli olduğuna inanıyorum. Bence acıları kıyas etmek büyük küçük önemli önemsiz gibi ayırımlar yapmak yerine acının bize kattığı şeylerle meşgul olmalıyız. Herşey bizim olgun bir insan olmamıza hizmet ediyor. Bebeğinize şifa diliyorum. Size de sabırlar ve gönül ferahlığı diliyorum. Allah sizinle ve bebeğinizle birlikte olsun. Ruhunuzla birlikte olsun. Güzel ve anlamlı bir yaşam nasip etsin..:KK200:

Annem hep en büyük sınavın evlat olduğunu söyler ve hep şöyle dua eder: Allah kimseyi evladıyla sınamasın. İçinde bulunduğumuz her zor durum bize en zoruymuş, en ağırıymış gibi gelir her zaman. Şimdi durup geriye baktığımda sadece buruk bir tebessümden ibaret tüm sınavlarım.

Çenem düştü gece gece.mucizelerede inanmak lazım
Hidrosefali dendi kızıma.kafasında su var yani.
doğar doğmaz ameliyat dendi.yaşamayabilir yaşasada ot gibi olabilir vs.isyan etmedik
Doğumuna bi hafta 10 gün vardı.hergün bakılıyor su duruyor
Birgün eşimle yürüyüşe çıktık.yoruldum boş bir banka oturduk.bi baktım bir çanta aldık baktık.içinde yüklü para takı
Telefon.açıktı Allah'tan
Anne koca baba kim varsa aradık ordan
Jandarmaya götürdük.çanta sahibi gelene kadar beklettiler bizi.neyse karakola bi geldiler 15 kişi korktum bu an:KK48:
Kontrol ettirdiler eksik yok.Allah ım nasıl dua ediyorlar bize nasıl sarılıyorlar hala aklımda
Doğuma girdim.dr mucize dedi.
Kızımın kafasındaki su nasıl olduysa kaybolmuş
Duanın gücü dedim o gün
Tabi etkisi kaldı kızımda ama söylenenlerin yanında devede kulak
Sakın umudunu kaybetme

Cenab-ı Hâk fillerinde Rabbi karıncalarında Rabbi... Hayatta her türlü imtihanlarımızın acılarımızın en büyüğünden en küçüğüne varana kadar Hak katında değerli ve önemli olduğuna inanıyorum. Bence acıları kıyas etmek büyük küçük önemli önemsiz gibi ayırımlar yapmak yerine acının bize kattığı şeylerle meşgul olmalıyız. Herşey bizim olgun bir insan olmamıza hizmet ediyor. Bebeğinize şifa diliyorum. Size de sabırlar ve gönül ferahlığı diliyorum. Allah sizinle ve bebeğinizle birlikte olsun. Ruhunuzla birlikte olsun. Güzel ve anlamlı bir yaşam nasip etsin..:KK200:
Acinin bize kattiklariyla mesgul olmak.. ne kadar anlamli bi soz oldu boyle..hayatimizin belirli donemlerinde degisik seylerle ugrasiyoruz ve hepsinin kattigi farkli farkli evet.. hic birini de bir digeriyle karsilastirmamak gerek.. cunku hepsi kendi icinde degerli..

Çenem düştü gece gece.mucizelerede inanmak lazım
Hidrosefali dendi kızıma.kafasında su var yani.
doğar doğmaz ameliyat dendi.yaşamayabilir yaşasada ot gibi olabilir vs.isyan etmedik
Doğumuna bi hafta 10 gün vardı.hergün bakılıyor su duruyor
Birgün eşimle yürüyüşe çıktık.yoruldum boş bir banka oturduk.bi baktım bir çanta aldık baktık.içinde yüklü para takı
Telefon.açıktı Allah'tan
Anne koca baba kim varsa aradık ordan
Jandarmaya götürdük.çanta sahibi gelene kadar beklettiler bizi.neyse karakola bi geldiler 15 kişi korktum bu an:KK48:
Kontrol ettirdiler eksik yok.Allah ım nasıl dua ediyorlar bize nasıl sarılıyorlar hala aklımda
Doğuma girdim.dr mucize dedi.
Kızımın kafasındaki su nasıl olduysa kaybolmuş
Duanın gücü dedim o gün
Tabi etkisi kaldı kızımda ama söylenenlerin yanında devede kulak
Sakın umudunu kaybetme
Gozlerim dolu dolu oldu.. Allah hepinizden razi olsun.. ben de icimin ferahligi dualardan diyorum hep.. birde bebismiz hala mucadele ediyor. Bagirsaklarinda sinir yok deniliyor. Bir kaka cikisi var Ama normal sekilde mi yapiyor o cok net degil. Rabbim diyorum senin mucizlerin cok.. umudumu kaybetmek istemiyorum seytan bazen vesevese veriyor ama sonra nereye siginacagimi biliyorum.. surec sancili siz cok iyi anlarsiniz beni ..

Bebeğine Rabbim şifalar versin
Rabbim yâr ve yardımcınız olsun amin inşallah hayat işte herkesin kendine göre " Bir derdi var "önemli olan ayni hatayı tekrarlamamak ve kendine hatalarından ders çıkartmak...kimse hatasız değil ve şükür etmek çünkü herzaman beterin beteri vardır sabırla inşallah kötü günler de geçecek....

Benim sınavımda deliler gibi sevdiğim insanla ne mücadeleler verip evlenip ardından bikaç ay sonra boşanmak oldu. O beni megerse benim onu sevdigimin onda biri kadar sevmemiş hiç ardına bile bakmadı ne ailesi ne kendi. Zoruma gidiyo bu sevgimin karşılığı bumuydu diye isyan etmiyorum etmedim de ama onu bu kadar severken onun beni bu hale getirmesi dul bosanmis kadın olmak beni yıkıyor. Hakkımı helal etmiyorum iki cihandada Rabbim hesabını soracak. Rabbimin bana sınavıydi bu. Bence herkes bu hayatta bi şekilde sınav oluyo yada olacak yasamamiz gerekiyodu. Rabbim sizinde yardimciniz olsun yavrunu saglikla kucakla inşallah

Benimde sinavlarimin biri bitip biri basliyor ama kazaniyormuyum muamma
Heee ceza diyemi ?sanmam oyle olsa nice azgin insanlar var onlara hic birsey maddi manevi olmuyor oyleyse cezadan degil
Alinda ayette diyorki
Sizin basiniza gelenler sizin kendi ellerinizle yapip ettiklerinizdendir
Yada Allah sizin icin zorluk dilemez kolaylik diler vs bircok ayet hadis var
Yani aslinda yasadiklarimiz Allahin dayatmasi degilde kendi secimlerimiz yanlislerimiz

Lutfen oyle miydi boyle miydi kader miydi sinav miydi deme ,
Moralini bozma ,enerjini dusurme
Yavruna dua et,
Tez zamanda sagligina kavusmasini dilerim.
Allah acisini gostermesin safi ismi serifiyle ile sifalar versin.
:dua:

Back