Başımı açmak istiyorum ama...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum... psikolojik destek almaya başlamıştm ki pandemi sebebi ile ara vermek zorunda kaldım.

Bence önce kendi huzurun önemli zaten takılan şal bone içten gelerek takilmiyorsa bir anlamı yok ...
İçinizden gelmeyen hiç bir şeyi yapmayin çıkarsanız ne olacak en çok 2ay tavır yapacaklar sizi reddedecek değiller hayatınızı kendinize zehir etmeyin içinizden nasl geliyorsa öyle davranın

Bazı aileler hem para verip hem de biz sana para verdik der. Aileniz de size böyle mi yaptı ? Eğer böyle yaptilarsa yatlar katlar arabalar evler boş. O yükün altinda ezilebilirsiniz. Sizin gibi düşünüp kapanan arkadaşlarım da var. Ailesine ya da sevgilisine yaranmak için. Sonra da acilmak isteyip açılamayan. O yüzden ben sizi yargılamıyorum açılıp-kapanma konusunda. Yargiladigim tek konu amerika gibi bir fısattan vazgecmis olmanız. Bir arkadasim var esinin ailesi israrla kapanmasini isteyip hayati zehir etti, eşiyle mükemmel iliskisi ailesinin baskıları yüzünden bozuldu. Arkadasim onlarin yaninda kapali normalde açıktır. Siz de böyle bir şey yapın bence.Ama siz genel olarak hicbir seyden memnun değilsiniz ayağınıza tüm imkânlar serilmiş, her istediğiniz yapılmış. İyi de bir evlilik yapmışsınız. Siz acilsaniz da mutlu olamayacaksiniz. Sizin icin acık/kapalı farketmez hep mutsuzsunuz.
Burada sizi yargilayanlari da kiniyorum. Din Türkiye'de bir baskı aracı olarak kullanılıyor. Biz nasıl sevmediğimiz bir davranisi yapan,begenmedifimiz bir kıyafeti giyen herkese koşullaniyorsak,konu sahibi de bir esyaua koşullanmış olabilir gayet doğal. Burada eğer sal takanlar geri kafalidir,kötü insanlar deseydi o zaman linçlenmeye değer bir şey olurdu. Çoğu arkadaşım çocuk yaşta kapanmış özgür iradesi olmadan. Sonra da aliskanlık edip açılamamış,konu sahibinin yaptığına doğru demiyorum ama böylesi daha mı iyi ? Kendi iradesiyle kapanan arkadaşlarımın ise asla bir baskasini acildi/kapandı diye yargıladığını görmedim. Doğrusu da yargılamamak. Dinini yaşamak isteyen kapansın ama o bu dedi diye kapalı kalmasın kimse.

Anladm o zaman hakkında hayırlısı olsun, içten olması lazım bu denli de tesettürü kötü görme

Hayır inanın açıkken de kısa kollu bile giymezdm içimden gelerek. Şmdi de asla dar vs giymem çok beğenilir hep giydiklerim. Spor bol ve salaş takılırm hep doğru düzgün ağır makyaj bile yapmam bu benim kendi içimden gelmiyor zaten açlsam bile aşırı giyim kuşam derdine düşmem eskksi gibi

Bence psikolojik destek almaniz lazım. Ailenize karşı kendinizi sevdirme ve kabul ettirme zorunluluk duygusundan kurtulmaniz lazım. Sağlıklı karar verip arkasında durmasını öğrenmeden hep öyle gidip gelirsiniz. Aileniz sevgilerini sadece şartlandirilmis yada hiç göstermemis. Eğitim fırsatı katmiyorum, çünkü oda şartlarından biri tıpkı tesettür gibi. Asıl onlar hiç memnun ve mutlu olmuyor. Siz ne kadar da başka kimliklere bürünseniz bu böyle. Bunu ilk anlayın

İmla hatalarını düzeltemeden alel acele yazdm hemen başlamam gereken bir işim vardı okuyan herkes nasılsa anlayacaktır diye düşündüm. Konunun sahte olmasından ne gibi bir çıkarım olabilir anlayamadım :) Yaptığım işte çok başarılıyım keza sizi ilgilendirecek bir durum da göremiyorum

Benim annem şuan bana yaptıkları için çok pişman...Gerçekten onun yüüznden kişiliksiz oldum ben...

Yaşadıklarımı başkasının kaleminden okumak çok korkunç oldu yaaa

Benim annem şuan bana yaptıkları için çok pişman...Gerçekten onun yüüznden kişiliksiz oldum ben...
Başınızi açmanız konusunda anneniz de tepki vermiyor mi size?
Gerçekten pişman olsa en azından bu sefer kendi kararınızı vermeniz için çaba sarf eder, babanızı yumuşatamaya çalışır.

Bu kişiliksizlik değil bu sizin tercihleriniz. Anneniz size zorluk çektirmiş ama ne hayatlar var. Çok çok zor şartlarda -gerek maddi gerek manevi- hayata tutunan güçlü kadın var. Burada bile bir sürü vardır eminim. Geçmişte yaşananların ardına sığınırsak yanmışız yani benim şu an beş senelik evli iki bebe sahibi biri olmam gerekiyordu.
Farkındasınız bu böyle gitmez. İstemediğiniz bir şey için hayır diyebilin. İnanın çok güzel. Kimsenin dayatmalarına pabuç bırakmayın.

Hayır inanın açıkken de kısa kollu bile giymezdm içimden gelerek. Şmdi de asla dar vs
Bence once tesetturun manasini ogrenin acin kurandaki tesettur ayetlerini okuyun manasini faziletini arastirin..ogrenin Rabbime sevdirmesi icin dua edin yabanci erkege 1 sac telini gostermek bile haram her dakika gunaha girmekk var isin ucunda ama boyle nefret ederek olmaz Allah rizasi icin olmali annen istedigi icn degl

Beni veyahut bizi ilgilendirmeyecek bir konu için fikir isteyen siz idiniz, yanlış mıyım? Bende diyorum ki, psikolojik destek almalısınız ama bu konu bence gerçek değil. Bu da benim fikrim. Herkesin görüşüne açık bir ortam da paylaşım yapıyor iseniz hakkınızda söylenecek varsayımları da göze almalısınız. Burayı kullanarak kendince sosyal deney yapan, eğlence arayan çok işsiz var. O yüzden öyle hemen atlayamıyoruz konuya kusura bakmayın.

Zor bi durum ya . Anne babalar keşke zorla kapatmasalar çocuklarını. Benim kuzenimde kapandı kendi isteğiyle , ama şuan pişman oldu açılmak istiyo ailesi izin vermiyo
Bende babamın ısrarıyla kapandım,kendi kizlarima aynısı yapmıyorum yapmak istemiyorum aileler anlayışlı olsalar birazcık.

Üzgünüm ama sırf maddi olan dünya için maneviyatı kullanmışsınız.Size yapılan evler arabalar eş için,böyle bir şeyi kullanmak.Denecek bir şey yok,yazık.Sorun açılmanız değil sorun zaten bunu sırf birisi için maddi şeyler için yapmanız neyse düşündükçe sinirleniyorum üzgünüm

Başınızi açmanız konusunda anneniz de tepki vermiyor mi size?
Gerçekten pişman olsa en azından bu sefer kendi kararınızı vermeniz için çaba sarf eder, babanızı yumuşatamaya çalışır.
Babamı yumuşatmaya çalşmyor ama üzülürüm ama sen bilirsn diyor artık şaşırtıcı bir şekilde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…