ee bunada bencillik denir. deistim girmek istemiyorum.
sen benim inancımı öğrenmez zorundasın. ama ben adını bile ağzıma alamam.
ne kadar alicenapsıız. gözlerim yaşardı.
şunu unutmayın dininden çıkanların islamda suçu ölüm.
şeriatta ben ve benim gibiler öldürülür.
o yüzden şeriat asla bu ülkeye gelmemeli. geldiği an bu ülkede ilk öldürülen bizler oluruz.
siz sanıyormusunuzki ben şeriat geldiğinde başı açık gezeceğim ülkemde. kardeşim deistin ,benim inancım değil dediğimde bana denilen şu olacak.
sen kadınsın ve bu ülkede başı açık gezmek yasak.
kısaca bizler bu yasakların içine sokulacağız.
yada içki içerim. bir balık lokantasında içkimi içemeyeceğim. çünkü yasak.
askılı giymeme zaten karışacaklar. erkeklerle aynı yerde oturamayacağım. yada sevgilimle beraber dolaşamayacağım.
şeriatı savunanlar bundan rahatsız değil. çünkü onlar bunu istiyor zaten. ama ben neden onların bu yasaklarına göre ülkemde yaşayayım. birde inanmıyorsam. inanmadığım şeyi yapmak zorunda kalayım.
Kesin de 1 erkegin 4 kadın alma hakkı da gelir böyle düşünen kadınlara az bileişte eğer şeriat gelirse buradada olacağı bu.
Müslüman olmayan birinin öldürülmesini Kur an'ın yazdığını zannetmiyorum ben.Müslümanlık İran da Irak da uygulandığı gibi mi?Bence değilben hiçbir ateistin karşısındakileri ateist değil diye öldürmeyi uygun bulduğunu görmedim zaten
ya da ateizmi yaymak için çabaladığını
Öyle bir durum yok zaten. Müslüman olmayanların öldürülmesi söz konusu değil islamda. Allah herkesin rızkın veriyorken öldürmek kimin haddine?Müslüman olmayan birinin öldürülmesini Kur an'ın yazdığını zannetmiyorum ben.Müslümanlık İran da Irak da uygulandığı gibi mi?Bence değil
Müslüman olmayan birinin öldürülmesini Kur an'ın yazdığını zannetmiyorum ben.Müslümanlık İran da Irak da uygulandığı gibi mi?Bence değil
Kur'an da bir erkeğin dört kadın alma hakkı var evet hepsine eşit davranırsa erkek eğer ama Allah teala o ayette ardından tek eş daha hayırlıdır diyor.ben şuana kadar çoğu yazımda islamın iran ışid ve çoğu arap ülkelerin deki gibi olmadığını yazdım ama hala ısrarla bu ülkeleri örnek veriyosunuz.ilk dönemlerde batı toplumu kadına değer vermezken islam kadını çok ileriye taşımıştır.Kesin de 1 erkegin 4 kadın alma hakkı da gelir böyle düşünen kadınlara az bile
nnurefsa laiklik istmyrsn böyle buraya yerime gel de 2 ay dayanabilir misin göreyim günesi bile göremiyorum ben bir herif önde yürümüs kadınları arkasında koyun gibi yuruyorlar erkegin canı nerde durmak isterse orda duruyor ...
Din dersi neden dokunuyor diyorlar, hadi size ateizm diye bir ders koyalım
Girer misiniz girmez misiniz?
Dokunur mu dokunmaz mı?
Ben niye inanmadığım sureleri ezberlemek zorundayım not almak için?
Çok samimi söylüyorum hep kopyayla geçtim, din bilgim falan da yok.
Bilimsel bilgiye değer veriyorum ben dinsel bilgiyle işim olmaz
Ateizm diye bir ders olsaydi ve çoçuklara allah diye birsey yok, o kurani insanlar yazdi, yani o peygamber dedikleri peygamber degil, sadece iyi bir yazar diye hersey ögretilseydi herkes agaya kalkardi "benim dinime nasil saygiszilik ediliyor" denilirdi. Eh sen çoçugunu o derse sokmak istemiyorsan, ben niye çoçugumu islam dersine sokmak zorundayim? Benim düsünce tarzim, hayat görüsüm bir kitapta yazilip din olarak sayilmiyor diye niye senin dinin yaninda küçük kalsin yada önemsiz kalsin?
Ben yurtdisinda kaliyorum ve burda genel din dersi veriliyor. Ki aslinda adi bile "gelen din dersi" degilde, öyle anlatayim size. Bu derste tüm dinler konusulmasinin yani sira çesitli kültürler ve o kültürlerde etik kurallar konusulur ve bunlarin hepsi her din ve kültüre karsi saygi içinde yapiliyor. Böyle birsey her çoçugun yararina elbette gelir, sonuçta çoçuk genel bilgi almis oluyor fakat namaz ögretmek, kuran ögretmelerini bende kendi çoçuguma hayir istemiyorum.
Ha ayrica seriat tartismasini çok gülünç buluyorum. Bu ayni komunizm tartismasina benzer. Komunizm kagitta güzel fikere benzer fakat pratikte felaket. Simdiki komunistlerde "eh o ülkelerde gerçek komunizm yoktu ki, asil komunizim uygulansaaa.." Seriatçilarda onu söylüyorlar. Onca ülkede seriat olmasina ragmen, ne hikmetse Türkiyede seriat uygulansa bambaska olacakmis.
Ya yapmayin arkadas. Seriat bana ateist olarak tüm özgürlükleri verse bile (ki bu hayli ütopik bir olay) benim devletim, benim inanmadigim bir din ile yönetilmesini is-te-mi-yo-rum. Türkiyeye hiristiyan seriati gelse, sen istermisin? Bir papaz sana "ama sen halen namaz kilabilirsin, oruç tutabilirsin" dese sen hiristiyan seriati istermisin? Demek o nasil senin dini inancina uygun degilse, islam seriatida benim dini inancima uygun degil!
En güzeli genel olarak dinlerin tanıtılması ve bireyin seçimine bırakılması bana kalırsa. Herkesin kendi aklı var kendisi düşünüp tartıp seçsin.
Mesela benim çocuğum bana müslüman olmak istiyorum dese kararına saygı duyarım, nasıl inanırsın, al sana dawkins oku biraz kendine gel falan demem
Ama din gelenek haline geliyor bir yerden sonra insanlar ailesi neyse onu devam ettiriyor
müslüman mısınız çok merak ettim...siz paylaştığınız fotoğraflarla ve anlattığınız insanlarla islamı değil arap kültürünü onların düşüncelerini karalıyorsunuz bana göre fakat başkası okusa bunarı islamı karaladığınızı düşünecek...siz hep kadınların durunmlarını anlatmaya çalışmışsınız fakat islamda kadının yerini ve değerini anlayamamışsınız.Eki Görüntüle 1248384 Suuidi arabistanda söylenmiş bir söz ....
o kadar foto paylastım anlamayanlar varsa ...ne diyeyim artık ...
Hahayt guldurme beni ya ...Kur'an da bir erkeğin dört kadın alma hakkı var evet hepsine eşit davranırsa erkek eğer ama Allah teala o ayette ardından tek eş daha hayırlıdır diyor.ben şuana kadar çoğu yazımda islamın iran ışid ve çoğu arap ülkelerin deki gibi olmadığını yazdım ama hala ısrarla bu ülkeleri örnek veriyosunuz.ilk dönemlerde batı toplumu kadına değer vermezken islam kadını çok ileriye taşımıştır.
Ben mi? İslamı karalamaya calısıyorum inan cok guluyorum suan . Canım ben suudi arabastayım TAM 2 SENEDİR bunlar benim gördüklerim icinde oldugum bende burda tesettür giyiyorum .müslüman mısınız çok merak ettim...siz paylaştığınız fotoğraflarla ve anlattığınız insanlarla islamı değil arap kültürünü onların düşüncelerini karalıyorsunuz bana göre fakat başkası okusa bunarı islamı karaladığınızı düşünecek...siz hep kadınların durunmlarını anlatmaya çalışmışsınız fakat islamda kadının yerini ve değerini anlayamamışsınız.
Allah başörtüsünü tesettürü emretti çünkü kadının saçının telini bile değerli gördü onların bedenini ifşa etmelerini istemedi. mesela fazlasıyla paranız olsa veyahut bir kutu zümrütünüz olsa saklarsınız herkesten zarar görmesin diye malum kötü niyetli insanlar çok. kadında Allah katında böyle.son zamanlarda üzerinde düşündüğüm bir konuda (kimseye ithaf etmiyorum)malum yasak meyveden yediikten sonra hz.adem ve hz. havva çıplak bir şekilde dünyaya gönderildi bakın onlar çıplaklıkla cezalandırıldı.çıplaklık Allah katında bir ceza olarak görüldü.yani şimdi Allah için bu kadar değerli olan kadının örtüye bürünmesinin istenilmesi neden garip gelir. çalışmasını uygun görmedi haram demiyorum bakın sadece emrolunmadı çünkü çocuk eş ev tüm bunlar yine kadına bakıyor ama pasifde olsun istemedi mesela peygamber hanımları birçok yarım yaparlardı sosyal sorumluluk, hz. aişe en çok hadis rivayet eden hanım sahabedir ve diğer hanımlarda var tabi bu bir eğitim ve glişimdir.tefsir dersleri yaparlardı.yani islamda kadın dışardan bakıldığı gibi pasif ve zor durumda değil.
çok gelişmiş modern gördüğünüz batıda kadının hiç bir değeri yoktu onlara kadını islam öğretti.
bakın yunanlılar nazarında kadın hiç bir hukuki hakka sahip olmamakla birlikte bir eşya gibi sokakta alınır satılırdı.hiç bir hürüyete mülke sahip değil mirastanda yoksundu.hatta kadın şeytanın amelinden meydana gelmiş en adi varlıktır.
romalılar nazarında kadın şeref ve haysiyete sahip olmayan bir varlıktır. bu bakımdan uhrevi hayat bakımından hiç bir mükafata varis olamaz. kadın necistir.et yememesi lazım hatta konuşmaması lazımdır.
miladi 586bazı fransız şehirlerde toplanıpkadınb hakkında münakaşa ediyorlarmış ve kadın insandan sayılır mı yoksa sayılmaz mı? münazaranın sonucunda : kadın insandır fakat erkeğe hizmet etmek için yaratılmıştır. fıransızların kadınları çocuklar ve deliler gibi itibar etmeleri 1938senesine kadar devam etmiştir.
islamda kadın ise saç teli değerli görülecek kadar önemsenmiştir. mirasta üçte bir hakkı vardır. üç iki hatta bir kız çocuğunu haklarına riayet edilecek şekilde yetiştiren babanın cennette efendimizle birlikte olcağı müjdelenmiştir. batının necis saydığı kadını Allah cenneti ayakları altına sermiştir. erkeğe hizmet konusunda evet kadın eşine hizmet etmeli fakat bir hizmetçi niteliğinde değil sevdiği erkeği olduğu için aşk ve muhabbetle hizmet etmeli ki efendimiz kendi söküğünü diken, gerektiğinde hanımlarından bir bardak su istemeyen ev işlerinde onlara yardım eden bir erkekti. rica ediyorum islamı karalamak için sarfettiğiniz çabayı birazda gerçekleri görmek için sarfedin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?