Hahayt guldurme beni ya ...
Sana din defsi verecek degilim sende bana veremezsin herkesin dini farklıdır ...
sen müslümansın ...herkes bizim gibi musluman degil alevidir, hiristiyandır .
herkes bir degildir .
ama "ALLAH" tektir ..
herkesin ibadeti farklıdır sen namaz kılarsın digerleri turbeye gider bazıları ise kalpleriyle allah'a tabar ...sen kalkıp bana( misal )diyorum ;namaz kılmadıgım icin allah seni dogeu yola koysun senin icin dua edecem dersen ben burda sana dur derim ...
sen namaz kılıyon die allah 'ı benden daha cok sevemezsin asla!!
yani demek istedigim canım sen kalkıp tek bir din hakkında yorum yaparsan sana dur derim ...
karısık , anlasılmamıs sekilde yazmişsam k.bkm telden girmişim .....
Ben mi? İslamı karalamaya calısıyorum inan cok guluyorum suan . Canım ben suudi arabastayım TAM 2 SENEDİR bunlar benim gördüklerim icinde oldugum bende burda tesettür giyiyorum .
Neden karalamayA calıstıgımı? Düsündünüz ki söylede düsünebilirdiniz fikirleri mi? Söyledim kendi oldugum ortamı anlatma calıstıgımıda düşünebilirdiniz yani .
Bu arada bütün yazdiginiz metni okuymdm sonlarını okudum .
nerden alıntaladıgınızı söyleseydiniz bari ..
kendine iyi bak hayırlı geceler diliyorum bye...
Canım burda kac uye size (a) derken siz( b)e diyorsunuz islamı karalamaya calıstıgımı dusunuyorsunuz işte ....din dersini daha bilgili ve yerinde insanlardan almayı tercih ediyorum teşekkür ederim. burd da din dersi vermek gbi bir çabam yok ama dini anlatmaya çalışmak zorundayım malum fazlasıyla karalama oldu. bunun içinde kimseden özelliklede sizden izin alacak değilim. dua etmeye gelince her müslmanın birbirinden dua almaya ihtiyacı vardır.herkesin dininin aynı olmadığını gayet iyi biliyorum o yüzden burda inşaAllah islamdan bahsetmeye çalıştım.namaz kıldığımı yazmadım yada Allah ı sizden çok sevdiğimi iddia etmedim bunları nasıl çıkardınız onuda anlamış değilim doğrusu.ben İslam dini hakkında yorum yapıyorum evet çünkü ben müslümanım bu konuda da beni durdurmak gibi bi gayretiniz olmasın çünkü yapılan yorumlara cevap yazmak bir müslüman olarak en doğal hakkım.bir ateist yada hristiyanda kendi dini hakkında yorum yapsın.bu beni bağlamaz.
Ne cabalaması , sen fikirlrini söylerken benim grduklerimi soylemem mi karalama lutfen ne anlama koydugunuzu anlamadım veya anlamak istmyrm bu arada daha fazla msjlasrsak .mune abla banlıyacak .yazdıklarımı okuduğum kitaplardan aldım islamda tesettür ve haya mustafa uysalın eski bir kitap.belki yazdıklarımı tam okusaydınız daha iyi anlardınız düşüncelerimi. paylaştığınız resimler kadınların sözde acınası halleri islamı karalamaktan başka bişeymiş gibi gelmedi bana. herneyse amacınız bu değilmiş madem size acizane tavsiyem amaçlarınızı daha dikkatli uygulamaya geçirirseniz bizim içinde daha iyi olur.hakkınıza girmk istemem.teşekkür ederrim sizde kendinize iyi bakın hayırlı geceler.
Kur'an da bir erkeğin dört kadın alma hakkı var evet hepsine eşit davranırsa erkek eğer ama Allah teala o ayette ardından tek eş daha hayırlıdır diyor.ben şuana kadar çoğu yazımda islamın iran ışid ve çoğu arap ülkelerin deki gibi olmadığını yazdım ama hala ısrarla bu ülkeleri örnek veriyosunuz.ilk dönemlerde batı toplumu kadına değer vermezken islam kadını çok ileriye taşımıştır.
ah aynısını anlatmaya çalıştım demin tebriklerKüçük bir çocuğu ateist olarak nitelendirmek de pek doğru değil aslında. O çocuk değil ama ailesi ateist olunca çocukta öyle olacak demek değil sonuçta.. Din kültürü öğretmeni olmadığı için bir dönem Din kültürü dersine girmiştim, bana evrensel yaklaşılmış gibi gelmişti o zaman , tüm dinlerden bahsediliyordu. Evet eşit oranda değil ama diğer dinler ve evrensel yaklaşım öyle azımsanacak oranda değildi. Gerçi 5- 6 yıl olmuştur, şimdi konular nasıl bilemiyorum.
Valla matematiğin seçmeli olmasını cok isterdimhakikaten ya matematik seçmeli olsaya niye din dersi oluyo valla matematiktem nefret edenlerin sayısı dinden nefret edenlerden en az %80 fazla
Valla matematiğin seçmeli olmasını cok isterdimne çektim ben matematikten ya hu hayır hiçbir işe de yaramıyor o kadar gördüğümüz dersler, matematik niye var ya
Matematik sevilmez mi yav, iyi ogretmenlere denk gelmemissiniz.. Hayat matematikten ibaret, nasil kullanmiyor musuz? Randevu alirsiniz, saati belirlersiniz, kafanizda hesabinizi yapar, isinizi o saate yetistirmek icin butun gununuzu planlarsiniz, bu matematiktir. Carsi pazarda alisveris yapmak matematigi en basidinden kullandiginiz yer, ona aldanmayin. Sizler hayatinizin her anini hesaplamakla geciriyorsunuz omrunuzu, farkinda degilsiniz. Cok bilinmeyenli denklemler hayatimizin icinde, her aninda... Matematigi kuvvetli olan insan, matematik zekasi olan insan problem cozmede bilmeyen, akli yatmayana gore cok daha avantajlidir, hayatin sorunlari karsisinda cok daha cozum ureticidir, hayati kolaylastirir. Matematigi sevin, cocuklariniza da sevdirin.
Oyle tabii.. En basitinden trafige cikiyoruz, araba kullaniyoruz. Onumuzdeki araci sollarken bile hesap yapiyoruz ne kadar mesafe var, sollanir mi sollanmaz mi diye.. Hayat matematikten ibaret..Bedri rahmi eyuboglunun bi belgeseleni izlemistim. Ogrenciliginde abisine yazdigi mektuplardan olusturmuslardi. Lisede matematikten nefret ettiginden bahsediyordu surekli. Parise resim akademisine gittiginde resim cizerken bile matematige ihtiyaci oldugunu anlamisti. :)
Ben ilkokul 4 ve 5. Sinif da iken sinif hocasi din dersini yapardi bizim hoca yapmaz matematik isler oruc tutana da boz derdi. Hatta bi erkek arkadas tuttu diye iftar vakti yollamadi eve sen kucuksun ne orucu diye ve bu İstanbulun en muhafazakar ilcesi diye bilinen Fatih de oluyordu. Boyle tiplerde var bu da dogru degil senin yasadiklarinda degil.
Zaten bu ulkede hersey duzelse bile bu egitim sistemi duzelmez. Hic inanmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?