şeriat önüne geleni öldürmez zaten kısasa kısas varya şeriat düzeninde onları öldürmeye kalkarlarsa?
peygamber efendimizin sünneti değil ama..o eski ve temiz giyinirmiş..kendi kızı fatmayada değerli bir kolye taktığı için darılmış..diğer insanların açlığını ve ihtiyacını giderdiği sürece yaşayabilir zaten zekatta bunun için var zengin olan fakire versin onunda ihtiyacı giderilsin diye
tamam da sen diyorsun ki şeriatla yönetilelim.o zaman seninle onun arasında haksızlık olur bak ben dini yönden konuşmuyorum ben adalet kavramından bahsediyorum.Varsayalım ki bir ülke ateizm görüşüne göre yönetiliyor,orada da müslümanlar hor görülüyor,bu sefer de sen mağdur kalacaksın.Senin dediğin düzen tüm dünyanın müslümanlığı kabul ettiği ve herkesin şeriat kanunlarında eşit olduğu bir tür ütopyada olur ancak.en büyük suçlardan biri değil en büyük suçtur ateistlik allaha şirk koşma hatta tanımama... bu konuda ALLAH onu tanımayanı neden kendine itaat eden biriyle eş tutsun.ama şöyle bir durum var iyi bir ateist mükafaatını dünyada alır misal para mutluluk vs ama iahirette mükafaat yoktur. iyi bir müslüman mükafaatını ahirette alır
osmanlıda olduğu için ütopik bir kavram kulanmıyorum ben. şeriatin uygulandığı zaman gayrimüslimlere hor bakılsaydı osmanlıya burayı fethedin diye kendileri istekte blunmazdı yabancı devletlettamam da sen diyorsun ki şeriatla yönetilelim.o zaman seninle onun arasında haksızlık olur bak ben dini yönden konuşmuyorum ben adalet kavramından bahsediyorum.Varsayalım ki bir ülke ateizm görüşüne göre yönetiliyor,orada da müslümanlar hor görülüyor,bu seferde sen mağdur kalacaksın.Senin dediğin düzen tüm dünyanın müslümanlığı kabul ettiği ve herkesin şeriat kanunlarında eşit olduğu bir tür ütopyada olur ancak.
arkadaşım bende bu tür ütopik fikirlerle vakit harcamak istemiyorum..daha önemli sorunlarımız var..eğtim,işsizlik..açlık sınırındaa yaşamak..bunları tartışsak daha faydalı..tamam da sen diyorsun ki şeriatla yönetilelim.o zaman seninle onun arasında haksızlık olur bak ben dini yönden konuşmuyorum ben adalet kavramından bahsediyorum.Varsayalım ki bir ülke ateizm görüşüne göre yönetiliyor,orada da müslümanlar hor görülüyor,bu seferde sen mağdur kalacaksın.Senin dediğin düzen tüm dünyanın müslümanlığı kabul ettiği ve herkesin şeriat kanunlarında eşit olduğu bir tür ütopyada olur ancak.
evet ama bu zengin olamaz bir müslüman demek değil ki. müslüman kavramında hep fakir geri kalmış bir resim çiliyor oysa Allah resulude müslümanların güçlü olmasını istedi. sahabede bu konuda neden böyle yaşıyorsunuz ydiye sordu efendimiz(s.a.v)e oda dünya nimetleri onların ahiret nimetleri bizim olsun dedi. ve zengin sahabelerde vardı aynı zamandapeygamber efendimizin sünneti değil ama..o eski ve temiz giyinirmiş..kendi kızı fatmayada değerli bir kolye taktığı için darılmış..
tabi arakadaşım o zamn vaktini bu konuda harcamada daha erken bi saatte bu tür bi konu açarsın onu konuşuruz malum şuan biraz geç olduarkadaşım bende bu tür ütopik fikirlerle vakit harcamak istemiyorum..daha önemli sorunlarımız var..eğtim,işsizlik..açlık sınırındaa yaşamak..bunları tartışsak daha faydalı..
sen sadece kendi açından bakıyorsun aynı osmanlıya girmek isteyen ülkeler 400 yıl sonra teker teker koptu gitti.Biz şuanda 21.yyda şeriattan bahsediyoruz.O zamanki sosyokültürel yapıyla şimdiki zamanki aynı değil.Demokrasi var,özgürlük kavramı gelişti,eşitlik kavramı ortaya çıktı.Yani osmanlıda şeriatin mükemmel yürüdüğünü varsaysak bile bu bu dönemde de olabileceğine dair bir kanıt olmaz.Sence aynı ülkeler şuan ırak-iran-suudi arabistanın hakimiyeti altına girmek ister mi,yani şu anki şeriata bir yönelim var mı? Hayır.21.yydaki şeriat sistemi bu ve ülkelerin durumuna bakarsak iyi gitmediğini görebiliriz.osmanlıda olduğu için ütopik bir kavram kulanmıyorum ben. şeriatin uygulandığı zaman gayrimüslimlere hor bakılsaydı osmanlıya burayı fethedin diye kendileri istekte blunmazdı yabancı devletlet
bırakın sahabeyi falan sünneti diyorum..sizde sunnilik diyorsunuz..sunni peygamber efendimizin yolundan giden..işimiz sahabilere kaldıysa..eğer öyleyse sünnet şart değilse..namazıda farzına göre kılalım..sünnet vitir kılmayalım..evet ama bu zengin olamaz bir müslüman demek değil ki. müslüman kavramında hep fakir geri kalmış bir resim çiliyor oysa Allah resulude müslümanların güçlü olmasını istedi. sahabede bu konuda neden böyle yaşıyorsunuz ydiye sordu efendimiz(s.a.v)e oda dünya nimetleri onların ahiret nimetleri bizim olsun dedi. ve zengin sahabelerde vardı aynı zamanda
sunni olan ona göre sünnete göre yaşadığını idda eden bu uğrda savaşan insan zenginlik ve gösterişten kaçınır..ve biz öyle bir hayat yaşıyoruz..evet ama bu zengin olamaz bir müslüman demek değil ki. müslüman kavramında hep fakir geri kalmış bir resim çiliyor oysa Allah resulude müslümanların güçlü olmasını istedi. sahabede bu konuda neden böyle yaşıyorsunuz ydiye sordu efendimiz(s.a.v)e oda dünya nimetleri onların ahiret nimetleri bizim olsun dedi. ve zengin sahabelerde vardı aynı zamanda
evet anlıyorum zamanla harap edildi çünkü toplum kültürler zedelendi inanç kavramı yerle bir edildi o yüzden çok uzak ama ,mkansız değilsen sadece kendi açından bakıyorsun aynı osmanlıya girmek isteyen ülkeler 400 yıl sonra teker teker koptu gitti.Biz şuanda 21.yyda şeriattan bahsediyoruz.O zamanki sosyokültürel yapıyla şimdiki zamanki aynı değil.Demokrasi var,özgürlük kavramı gelişti,eşitlik kavramı ortaya çıktı.Yani osmanlıda şeriatin mükemmel yürüdüğünü varsaysak bile bu bu dönemde de olabileceğine dair bir kanıt olmaz.Sence aynı ülkeler şuan ırak-iran-suudi arabistanın hakimiyeti altına girmek ister mi,yani şu anki şeriata bir yönelim var mı? Hayır.21.yydaki şeriat sistemi bu ve ülkelerin durumuna bakarsak iyi gitmediğini görebiliriz.
ne mutlu size aynı zamnda gösteriş yapmadanda rahat bir şekilde yaşamakta var maalesef bunu çok ii bilmiyor insanlarımız... bu arada her müslüman sünnete uygun yaşamıyor maalesef keşke yaşayabilsek şafii mezhebinde sünnet namazı kılınmaz onlar sadece farzı kılar ama onlarda ehli sünnettir.. ve de vitir namazı vaciptir sünnet değilsunni olan ona göre sünnete göre yaşadığını idda eden bu uğrda savaşan insan zenginlik ve gösterişten kaçınır..ve biz öyle bir hayat yaşıyoruz..
sünni demek peygamberin hayatını örnek alandır..işine kolayına geldiğini alıp,zaaflarına uymayanı almamak değildir..buna görede sunni mezhebini savunan ve yaşadığını söyleyen gösteriş ve şaşadan uzak durur..bunlar yaşamında varsa peygamber efendimiz gibi yaşamıyor demektir..idda edemez..ne mutlu size aynı zamnda gösteriş yapmadanda rahat bir şekilde yaşamakta var maalesef bunu çok ii bilmiyor insanlarımız... bu arada her müslüman sünnete uygun yaşamıyor maalesef keşke yaşayabilsek şafii mezhebinde sünnet namazı kılınmaz onlar sadece farzı kılar ama onlarda ehli sünnettir.. ve de vitir namazı vaciptir sünnet değil
ben herşeye kılıf bulunan din öğretielri duymak istemediğim için sizin sohbetlerinize katılamayacağım iyi geceler sizde..hanımlar sohbetimize yarın devam ederiz dilerseniz saat geç oldu malum hayırlı geceler diliyorum hakkımızı helal edin..
Ben ilkokul 4 ve 5. Sinif da iken sinif hocasi din dersini yapardi bizim hoca yapmaz matematik isler oruc tutana da boz derdi. Hatta bi erkek arkadas tuttu diye iftar vakti yollamadi eve sen kucuksun ne orucu diye ve bu İstanbulun en muhafazakar ilcesi diye bilinen Fatih de oluyordu. Boyle tiplerde var bu da dogru degil senin yasadiklarinda degil.
Zaten bu ulkede hersey duzelse bile bu egitim sistemi duzelmez. Hic inanmiyorum.
ee bunada bencillik denir. deistim girmek istemiyorum.Din dersi neden dokunuyor diyorlar, hadi size ateizm diye bir ders koyalım
Girer misiniz girmez misiniz?
Dokunur mu dokunmaz mı?
Ben niye inanmadığım sureleri ezberlemek zorundayım not almak için?
Çok samimi söylüyorum hep kopyayla geçtim, din bilgim falan da yok.
Bilimsel bilgiye değer veriyorum ben dinsel bilgiyle işim olmaz
işte eğer şeriat gelirse buradada olacağı bu.BEN SUUDİ ARABİSTANDA YASIYORUM MALESEF(
BURDA KADINLARIN NE CALISMA HAKLARI VAR, NE EGİTİM DOGRU DURUST .
BİR HERİFİN 4 KADIN ALMA HAKKI VARMIS peeeh
ERKEK KADINDAN USTUNMÜS.
öglenleri hicbir kadın göremezsin bak esimin bir suudili arkadası var.
10 cocugu 4 karısı var yaaaa .
cünkü kuranda böyleymiş....
Cok itşci bir yer ki bizde burda ekmek parasına kalıyoruz ..
ha bu arada esine karsı geldi mi?hmn kov baskasnı gtryr .cocugu olmuyor hoooppp baskası siz neyin kafasını yasıyorsunuz yaa ....
bizim ulkede kadın hakları var secme secilme var , laiklik var....atatürk var.....kısacası
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?