evet bunu çok iyi biliyorum zaten mekkeliler burada yanlış yaptı onlar Allah ile arasına koydukları aracıya taptı.o yüzden vurgulayarak aracı dedim.bakın Allah dostu insanlarla aynı ortamda bulunmak bile Allah ı hatırlatıyor bu bile Allah a yaklaşmakta bir adımdır
bence gerçek islam bu değil kafasından vazgeçilmeli.Gerçek islam şu anda şeriat kanunun uygulandığı ülkelerdeki müslümanlıktır,ışiddir,irandır,ıraktır,suriyedir ve türkiyedir..Bu gerçek islamı hiçbir ülke uygulayamıyor nedense..(Kesinlikle kişiler bazında konuşmuyorum.).Ama bir dini yönetim belirlenip bu belli kişilerin eline bırakıldığı zaman sömürülmemesi mucize gibi bir şey.Bu yüzden herkesin eşit olduğu kanunlar var zaten.Dini yargılamayı kurumsal yaparsak,öznelleşir.her toplumda aşırıya giden insanlar olmuştur başı açık öğretmenlieri taşlayanlar nasıl haddini aşmışsa başı kapalı diyerek okula alınmayan örümcek kafalı sayan insanlarda haddini aşmıştır ben bunları savunmuyorum. İslam dini ne iran ne ışid nede başı açık öğretmenleri taşlayanlar ve ne de sözde Allah ın dinini savunan adaletsiz lüksiyata düşkün yöneticiler. bu konu çok daha başka bunun içinhep olumsuz örnekleri göreceğinize biraz olsun olumlu ve gerçek örneklere bakailirsiniz
olumsuzluğun içinde pembe bir dünya yaratamam..bakın bu gün haberlerde İstanbul esenyurtta hala atama yapılmadığı ve sınıfta öğrenci sayılarının 70 e geldiği söyleniyor..özel okula gönderemeyecek aileler 70 kişilik sınıfta nasıl çocuklarına sağlıklı eğtim verileceyini soruyorlar???????her toplumda aşırıya giden insanlar olmuştur başı açık öğretmenlieri taşlayanlar nasıl haddini aşmışsa başı kapalı diyerek okula alınmayan örümcek kafalı sayan insanlarda haddini aşmıştır ben bunları savunmuyorum. İslam dini ne iran ne ışid nede başı açık öğretmenleri taşlayanlar ve ne de sözde Allah ın dinini savunan adaletsiz lüksiyata düşkün yöneticiler. bu konu çok daha başka bunun içinhep olumsuz örnekleri göreceğinize biraz olsun olumlu ve gerçek örneklere bakailirsiniz
allah dostuna benim emin olup olmamam önemli değil ben bilmesemde kalp tanır çünkü Allah sevdiğini sevilmesi için önce gökteki meleklere sonra yeryüzündeki insanların kalbine sevmesini söyler o yüzden bi sıcaklık duyulur ben kimsenin şahsına ALLAH dostu demedim osmanlı padişahlarından bahsettim ve yine hepsi demedimsiz iyi yönetileceyinizi düşündüğünüz o insanların allah dostu olduğuna nasıl emin oldunuz..sağladıkları örtü özgürlüğü sadece çıkarları için kullandıkları bir aracı olduysa?
tüm dinler sömürülmüştür birilerini zengin etmiştir..bu hep devam edecektir..bence bu tarz şeylerle insanların kafası karıştırılmaya çalışılıyor..bence gerçek islam bu değil kafasından vazgeçilmeli.Gerçek islam şu anda şeriat kanunun uygulandığı ülkelerdeki müslümanlıktır,ışiddir,irandır,ıraktır,suriyedir ve türkiyedir..Bu gerçek islamı hiçbir ülke uygulayamıyor nedense..(Kesinlikle kişiler bazında konuşmuyorum.).Ama bir dini yönetim belirlenip bu belli kişilerin eline bırakıldığı zaman sömürülmemesi mucize gibi bir şey.Bu yüzden herkesin eşit olduğu kanunlar var zaten.Dini yargılamayı kurumsal yaparsak,öznelleşir.
ama şuanda diğer ülkeler sizin gibi düşünmüyorlar.Şu ana kadar macar,ermeni,yunan,gürcü arkadaşlarım oldu ve hepsi bu hoşgörünün olmadığını düşünüyor.Bu birazda yanlı tarih yapmakla ilgili..Bunu da sadece osmanlı dönemi için söylemiyorum tabiki cumhuriyet döneminde de yanlı tarih anlayışı vardı ama yeniçerilerin girdikleri yeri yağmalaması,savaş esirlerin cariye olarak alınabilmesi hakları belgelerle,isyanlarla kanıtlanmış şeyler..osmanlı şeriatle yönetiliyordu ama gayrimüslimlere ve ateislere vs haklarınıda veriyordu. onlara haksızlık yapılmıyorduki
bunun dine dayatamam bu bunu şeriatada dayatamam bu toplumun maddi sorunu her konuya olumlu ve pembe bakmak zorunda değilsiniz.olumsuzluğun içinde pembe bir dünya yaratamam..bakın bu gün haberlerde İstanbul esenyurtta hala atama yapılmadığı ve sınıfta öğrenci sayılarının 70 e geldiği söyleniyor..özel okula gönderemeyecek aileler 70 kişilik sınıfta nasıl çocuklarına sağlıklı eğtim verileceyini soruyorlar???????
bakın çoğu ehli sünnet alimi ne ışidi ne iranı kabul etmez evet çoğu yönetici dinin hskettiği değeri ülkesine yansıtamıyor. evet osmanlıdada yanlış politakalar uygulandı ve söylediğim gibi her padişahın zamanı bir değildi maalesefama şuanda diğer ülkeler sizin gibi düşünmüyorlar.Şu ana kadar macar,ermeni,yunan,gürcü arkadaşlarım oldu ve hepsi bu hoşgörünün olmadığını düşünüyor.Bu birazda yanlı tarih yapmakla ilgili..Bunu da sadece osmanlı dönemi için söylemiyorum tabiki cumhuriyet döneminde de yanlı tarih anlayışı vardı ama yeniçerilerin girdikleri yeri yağmalaması,savaş esirlerin cariye olarak alınabilmesi hakları belgelerle,isyanlarla kanıtlanmış şeyler..
evet şu an sağ ve dinci bir partiyle yönetiliyoruz ama aynı sorunlar devam etmekte..bu konuda ne diyeceksiniz?bunun dine dayatamam bu bunu şeriatada dayatamam bu toplumun maddi sorunu her konuya olumlu ve pembe bakmak zorunda değilsiniz.
tamam da müslümanlığın %99u ışid/iran sa %1i bahsettiğiniz doğru islamı yaşıyor.Ayrıca şiiler de sünnilerin yanlış bildiğini düşünüyor..bakın çoğu ehli sünnet alimi ne ışidi ne iranı kabul etmez evet çoğu yönetici dinin hskettiği değeri ülkesine yansıtamıyor. evet osmanlıdada yanlış politakalar uygulandı ve söylediğim gibi her padişahın zamanı bir değildi maalesef
amin kimse böyle olsun istemez zaten o zaman amacını aşar yapılamk istenilenBenim korkum Allah dostu diyerek birilerine tapmaktır. Öldüğümde ''Rabbin kim?'' diye sorararsa .... şıh, .... hazretleri veya ...... siyasetçi dedirtmesin Allah
evet onlarda iyi amaç uğruna yapıyoruz diyorlar..cehenneme giden yol hep iyi niyet taşalrı ile örülüymüş..amin kimse böyle olsun istemez zaten o zaman amacını aşar yapılamk istenilen
bakın ben herkes dört dörtlük demiyorum ben burda kimsenin şahsınıda savunmuyorum. evet şuen sağ ve dinci bir pati var ama dine göre yönetmediğinde bir anlam ifade etmiyorevet şu an sağ ve dinci bir partiyle yönetiliyoruz ama aynı sorunlar devam etmekte..bu konuda ne diyeceksiniz?
ilkokuldayım sene 96.. öğretmen "din dersinden muaf olmak isteyenler dışarı çıkabilir" demişti..
anlamadım ne demek istediğini ama annem müslüman değildi herhalde beni kastediyor diye çıkıvermişim bahçeye :)
bahçede oturdum, 40 dakika sıkıldım.. düşünüyorum "niye çıktım şimdi?" geri de dönemiyorum..
evdekilere söyleyemedim, öğretmenime soramadım çekindim.. öyle haftalarca çıktım dersten şaşkın şaşkın..
sonra babam duymuş sağolsun "salak mısın sen ne muafı gir dersine" dedi de girdim..
5.sınıfın sonunda anadolu lisesi sınavına girdim.. yine sordular muaf olan var mı?
atladım hemen -babama kızgınım ya aptal dedi bana-
ailemden dini eğitim almadım.. kuran kursuna da gitmedim.. okuldaki din dersim hep 5 idi.. ama hiçbirşey öğrenmedim.. sureyi yanlış okuyunca dayak yedim.. oruç tutmuyorum diye sözlüme sıfır verildi.. hep bi şanssızdım sanki.. hep bir "muaf" durumu kaldı ben de..
din öyle kişisel öyle içsel bir durum ki.. ekilen biçilmiyor.. çok ruhani..
ders olarak hiç verilmese de çok iyi öğrenmek uygulamak isteyeni de istemeyeni de kimse engelleyemez..
seçmeli olabilir.. ama türkiyede seçmeli dersler bi süre sonra "zorunlu seçmeliye" döner zaten..
lisede 2 tane seçmeli ders var dediler.. trafik ve bilgisayar.. herkes bilgisayarı seçince "yarınız trafik dersine hadi bakalım o hoca boş mu oturacak" dendi.. aldık trafiği "seçerek"..
zor işler..
şiiler zaten sünnilerle aynı fikirde olup onları tasdik etselerdi farklı bir kol olmazdı tabii ki kendi bildiklerini savunup sünniliği kabul etmeyeceklertamam da müslümanlığın %99u ışid/iran sa %1i bahsettiğiniz doğru islamı yaşıyor.Ayrıca şiiler de sünnilerin yanlış bildiğini düşünüyor..
dine göre benim haklarımı koryacağının garantiside yok ama..çünki din yorumlanmaya müsait..ve şu ana dek dilediklerince yorumlayıp ceplerini doldurdular..onlar abdde öğrenim görürken fakirin çocuğu 70 kişilk sınıfa tahammül etmek zorunda..neden onların anası babası saftı..bakın ben herkes dört dörtlük demiyorum ben burda kimsenin şahsınıda savunmuyorum. evet şuen sağ ve dinci bir pati var ama dine göre yönetmediğinde bir anlam ifade etmiyor
aynı şeyi alevi ve şiilerde sünniler için düşünüyor.şiiler zaten sünnilerle aynı fikirde olup onları tasdik etselerdi farklı bir kol olmazdı tabii ki kendi bildiklerini savunup sünniliği kabul etmeyecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?