Paketin içinde geçen 'ana dilde eğitim' kısmıyla ilgili bir sorum var konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar için. Yeni düzenlemeyle değişecek olan tam olarak nedir? Bildiğim kadarıyla Türkiye'de yabancı ve azınlık okulları yıllardır var. 'Türkçe, tarih, coğrafya, vs. vs. dersleri Türkçe, fen, matematik ağırlıklı dersleri yabancı dilde veriyorlar, bazılarında söz konusu milletin kültürüyle, edebiyatıyla ilgili ekstra dersler de okutuluyor. Ana dilde eğitim maddesi altında açılacak Kürt okullarının bu yabancı ve azınlık okullarından ne farkı olucak? Eğer bir farkı yoksa 2013'e kadar özellikle Kürt okullarının açılmasını engelleyecek bir madde mi vardı yasada?
Yanlış anladıysam düzeldin,3 kurumun çalışan bayanlarıda mı türban serbestliğinden yararlanması lazım onu mu demek istiyorsunuz
Demek istemiyor, gayet açıkça diyorum. Madem serbest olmasında bir sakınca yok, bu üç kurum için de serbest olmalı. Bu şekilde ayrımcılık gibi olmuyor mu?
Elinde,yada belinde silahlı başı türbanlı asker ve polisi görev başında hiç düşünmüyorum,düşünmek dahi istemiyorum.
Benim mantığım bunu asla kabul etmez,bu insanşar şapka takıyorlar,türban üstüne mi şapka takacaklar yani.
Savcı yada hakim olaran içinde aynını düşünüyorum.
Türbanı savunuyorlarsa,bu mesleği yapmayacaklar o zaman.
Görmediğiniz için düşünemiyorsunuz sanırım.
Yoksa ''tesettür'' bir bayanın hiç bir hareketi engellemiyor.
Eki Görüntüle 824738 bunun gibi 200 metre koşuda altın madalya kazanabiliyor.
Eki Görüntüle 824744 çok özendiğimiz Avrupa ülkelerinden biri İsveç'te polis olabiliyor.
Eki Görüntüle 824745 buda Türkiye'den Şule Dağlı Gökkılıç, her ne kadar danıştay kararına rağmen hakim tutanak tutsa da, duruşmaya böyle girebiliyor.
Umarım bu örnekler biraz düşünme isteğinizi arttırır. Mantığınıza sığdırır.
Zira ''tesettür''ü savunuyorlarsa bu meslekleri yapmayacaklar demek biraz ''kadın hakları ihlali' ne girmiyor mu?.