Başbakan tarihi açıklama yaptı

Amerika aslında kızılderililerin, neden çok uluslu oldu? Portekiz, İngiltere gibi ülkeler resmen istila edip toprak sahibi oldukları, koloniler kurdukları için, kızılderililerin topraklarına sahip çıkmalarına izin verildi mi? Sömürgecilik başladı, gelenler nüfuslarını arttırdılar vs vs sonra gelsin eyaletler, o eyaletlerin kendince yasaları var, her eyalet kendi başına bir devlet gibi, şimdiki haline bakınca aa ne güzel bizde böyle olalım eyaletlerimiz olsun denebilir, ya o ülkede yaşanan iç savaşlar, burda da aynı sistem olur mu olma ihtimali fazlalaşıyor ama bizde bütünlüğün devam etmesi zayıf bir olanak zira ülkenin belli bir yerinden sonrasının ismi bile yıllarca önce konmuş, şuraya baksanıza biz daha şimdiden birbirimizi yiyoruz, ülkede değişim uğruna çıkacak hertürlü iç savaş bizi ülkece daha savunmasız yapacağı gibi zaten birçok şeyde geride giderken bir 100 yıl daha geri atar, bugün varlığımı Türk varlığına niye armağan ediyormuşum, gereksizdi denir o kanık sanır, yarın bayrağın rengi kanı temsil ediyor, şiddeti çağrıştırıyor değişsin denir, ertesi gün ülkenin adı ırkçı, isim değişikliğine gidilsin denir.

Bunu sonu yok, yarın işlerin rayından çıkmayacağının garantisini verebilecek misiniz? Bizde olursa öyle takır tukur değil bayağı bayağı çatır çatır olur, millet kendinden olmayana saldırmaya başlar, kibar bile söyledim, haaber hafızalarınızı bir yoklayın bakalım, mezhebi yüzünden kapıları işaretlenenler oldu, etnik kökeni yüzünden evi yakılanlar oldu.

türkiye cumhuriyetinin adıda değişsin......yerine ırkçı ve kafatasçı olmayan islam federe cumhuriyeti olsun.......türkiye bana türk ü çağrıştırıyor......türk olmayan bacılarımız mağdur durumda kalmasınlar diyorum

ne kadar komik insanlarız ....hasan ferit gedik in cenazesi hala kalkmadı....iki gün önce kim tarafından öldürüldüğü ortaya çıkaarılmayan bu çocuğun cenazesi hala polisler tarafından abluka altında

kendi inançlarına göre gömülmesine izin verilmiyor......cenazenin nezamandan beri inadı oldu.....ne ara bu kadar basitleştik.....ölüye bile saygımız yok
ben bu ülkede cenazenin kaldırılma özgürlüğü talep ediyorum.......dışarda öylece bekletiyorlar merhumu

bu forumda da görüyorum ki ben de dahil farklı etnik kökene sahip olanlar "türküm" kelimesini gururla söylediğimizi ısrarla ifade ederken, hala birileri bizim adımıza ama onlar türk değil neden türküm desin, yıllardır rahatsızlar bla bla diyorlar, değiliz kardeşim niye anlamıyorsunuz, andımızdaki türk ifadesinden teröristbaşı, atatürk kısmından da hükümet rahatsız oldu, o yüzden kaldırıldı bu kadar basit.
kafatascısınız diyen arkadaşa gülemiyorum bile, daha geçen ay hayatını kaybeden gencecik bir çocuk için sırf onun inandığı şeye inanmıyor diye "Allah insani tepesi üssü diker" diyen biri kalkmış ne mutlu türküm diyene dedik diye bize kafatasçı diyor. şaka gibi

Onlar Türk değil neden Türk'üm desin diye böğürenler buranın TÜRKİYE CUMHURİYETİ olduğunun farkında değiller mi ?
İstediğin etnik köken de ol Türkiye toprakları üzerinde yaşayan herkes Türk'dür .
Ben 24 yaşındayım ortaokul biteli oldu 10 sene . Yani esaret zamanları başlamadan önce . Ya andımızı okumakdan herkes keyif alırdı .
Böyle Türk-Kürt muhabbeti yoktu ne zaman bu iktidar geldi ortaya çıktı.
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları.
Ha bu arada ben Türküm demek istemeyenler de bu topraklardan gitsin. Kimsenin güzel yuzu suyu hürmetine ıslanmadı bu topraklar.
Irkçılıksa bu ben ırkçıyım dibine kadar arkadaş

Son düzenleyen: Moderatör:

evet kimse bizim adımıza konuşmasın,bu ülkede bir kesim hariç kimse Türk ve Atatürk kelimelerinden rahatsız değil insanları küçük oyunlarla kışkıtrtmaya çalışmasınlar komik oluyor.vatananı sevmek korumaya çalışmak kafatasçılıksa evet kafatasçıyım arkadaş var mı ötesi?

Bu kafatascilik deyimi ucuk olmus hakikatten de... Kizilderili miyiz biz?
Ben bu yasima kadar hep Turklugumle gurur duydum. Bu olanlardan sonra, bir de bu paketten sonra ne oldugumu ben de sasirdim. Baba tarafim Amerikali, anne tarafim kokune kadar Kurt. Ben neyim simdi? Izmir'de dogdum buyudum, diger sehirlerdeki milliyetciligi bilemem. Cocuklugumda her bayramda gazeteler Ataturk'un irili ufakli posterlerini verirdi. En az uc tanesi duvarlarimizi susledi yillarca.. Yunanlilarin Kurtulus zamani sirasinda insanlara nasil iskenceler ettigini, hamile kadinlarin karnindan bebeklerini nasil sungulerle parcalayarak cikardiklarini, Menemen,de Kubilay'in nasil haince sehit edildigini, Gazeteci Hasan'in Izmir'de gemiden inen isgalcilere nasil ilk kursunu sikip oracikta da sehit edildigini ve Ataturk'un nasil yurdumuzu dusmanlardan kurtarildigini hayatinda ilkokula bile gitme sansi olmamis, kendi kendine okuma yazma ogrenmis Ataturk hayrani annemden masal gibi dinleyerek buyudum. Milliyetciligi bu duyguyu tatmamis olana anlatamazsin. Ataturk deyince aglar bizim kadinlarimiz...
Soyu sopu Kurt arkadaslarim var, Turk olmakla, Ataturk ile gurur duyan, ovunen.. Onlar kim oldu simdi? Sadece BDP'li degil, diger partilerin icinde de bir cok Kurt milletvekili var, onlar kim oldular simdi? Bakkal Selahattin efendiyle alis-verisi kesip selam vermesem mi acaba? O da beni kafatascilikla suclar mi ki? Istanbul'da kendisinden ev aldigim muteahhit Ismail Bey ne olacak? Biz kimiz simdi? Hangimiz hangimizi kafatascilikla suclayacak? Hala dost muyuz?

'Ne mutlu Türk'üm diyene' denmesinden rahatsız olan kafatasçı diye hakaret eden sapına kadar kafatasçı olan ırkçılar! Ne mutlu Türk

olana, doğana demiyoruz biz 'Ne mutlu Türk'üm Diyene' diyoruz.

anadilde eğitim olacakmış daha Kürtler kendi aralarında anlaşamıyorlar farklı Kürt aşiretlerin Kürtçe anlaşamadıkları bilinir bu yüzden

Türkçe onlar için bir nimettir. kimse kusura bakmasın bu ülkeyi bölemeyecekler! asimilasyon diyen bölücübaşı önce kendi öğrensin

kürtçeyi neden öğrenmiyor? apo ermeni olduğu için olmasın? mitinglerde mektubunu Türkçe okuyorlar kürtçe okuyunca kimse bir şey

anlamıyor. bu 'demokratikleşme' talepleri Kürtler'in değil bölücülerin bunun anlaşılması zor mu?

Gerekenler yapiliyor, yapilmayada devam edecek, bence etmelide.
Kuru kuru birseyleri söylemekle, andlarla, marslarla biryerlere gelinebilecegini sanmakla, insanlari yok saymak " kart var kurt var" demek, illegal örgütlerin ekmegine yag sürmek, ülkede 10 larca yil süren, cözüm bulunamayan, binlerce cana malolan catismalara zemin hazirlamakla bu ülkenin bir arpa boyu yol kattetmedigi, katedemedigi ortada.
Cok önceleri yapilmasi gereken ama taraf catismalari ile ülkede sürekli kaos olusturularak, sürekli secim yaptirip, dogru dürüst bir hükümet kurulamayarak engel olunan degisimler sükür yapiliyor.

Kimsenin ülkeyi bölecegi, kimsenin Türkiye Cumhuriyetini parcalayacagi yok.
Yillardir ayni türküyü dinliyoruz.
Her degisimde ayni hikaye.

Ben sonuna kadar destekliyorum ama cok eksiklikler var, eksikliklerin tamamlanmasi gerek.
Alevi vatandaslara taninmasi gereken haklarda bunlardan biri.
Umudum tüm bu degisikliklerin yapilacagi yönde.
Dilerim yapilir!

Mune;

Ben yazinizdaki sorulariniza cevap vermek istiyorum.

Andimizin kaldirilmasinin sebebi, birilerinin adimiza düsman oldugundan degil.
Gecmiste izlenilen yanlis yol sonucu, ortaya cikan sorunun telafisi amacli.
Söyleki;
Ülkemizde yillardir süren bir terör sorunu var.
Bu sorun binlerce askerimiz sehit olmasina, bircok yol denenmesine ragmen cözülememis.
Bu insanlar kolaylikla taraf bulabiliyor.
Bunu yaparkende, yillarca izlenilen bu yanlis yol ve söylenilen sözleri kullaniyorlar.
" bak kürt yok diyorlar, varligimizi kabul etmiyorlar, ne mutlu Türküm diyene dedirtiyorlar, dilimizi yok sayiyorlar, bizi disliyorlar" gibi söylemlerle buluyorlar bu tarftarlari.
Üstelik sadece dagdada degil, tüm ülkeye yayilmis durumda bu örgüt.
Bu sorunun bir sekilde cözülmesi gerek ama dagda carpismak cözüm olmuyor.
Peki nasil yapilacak, nasil cözülecek.
Bu noktada yapilmasi gereken seyin, taraftar bulmalarinin önüne gecmek oldugu ortaya cikiyor.
Bunu yapmak icinde bazi adimlar atilmali.
ISte bugün andimizin kaldirilmasida bu nedenle yapilmis birsey.

Diyorsunuz ki " mecliste hepiniz teröristsiniz denildi, simdi nefret sucuna ceza getiriliyor"
Evet CHP, MHP, AKP milletvekilleri zaman zaman BDP milletvekillerine bu söylemlerde bulunmustur.
Ama bu söylemde ben nefret var diyemem cünkü kürt halkini ve hassasiyetleri kullanrak, terör örgütünün meclis avukatligini üstlenmistir BDP.
Kendileride zaten terör örgütüne üyelerine " asker " diyerek bunu destekliyorlar.
Ha söylem dogrumu, degil, milletvekillerine yakismiyor.
Yinede bu kanunla artik, meclise ve milleevekilerine yakismayan, bu tür söylemlerde olmayacak.

Bahsettiginiz gelir dagilimi, cocuk haklari, kadin haklari, issizlik vs gibi konularin bazilari kanunlarla halledilebilir bazilari ne yaparsaniz yapin önüne gecemeyeceginiz seylerdir.

Bugün dünyanin en demokratik ülkeleri bile, issizlik, gelir dagilimi gibi konularla basedemiyor.
Cocuk haklarini hic konusmayalim, tüm dünya sinifta kalir bu konuda.

Elbette ki meclisteki tek bir parti bütün halki temsil edemez.
Ama diger partiler gercekten iyi seyler olmasi icin destek veriyorlar mi?
Yeni anayasa icin " asla AKP ile oturup anayasa yapmayiz" diyen bir parti, kendi secmenine ihanet etmiyor mu?
Bu söylem karsisinda hükümet kuran parti ne yapabilir?

Tencere tava meselesine gelecek olursak, bu eylemler sirasinda Türkiye deki bircok yakinimdan ve arkadasimdan " yeter artik ya ne zaman bitecek bu, ne uyku uyutuyorlar ne kafamizi dinleyebiliyoruz" sikayetleri duydum.

Sizce bu sikayetler hükümetede gelmiyor mu?
Elbette eylem yapilabilir ama baskasinin hakkina tecavüz ederek yapilmaz.
Basbakanin söylemi dogru mu derseniz? Sadece sesini duyurmak isteyenler dinlenilmeliydi ama bu söylem eyleme katilan bazi gruplar icin az bile.

Bugün bu pakete konu olan bircok sey aslinda gecmiste izlenilen yanlis yolun ceremesidir.

Atatürk e düsmanliktan yapiliyor zannedilmesi cok dar bir cerceveden bakmak olur.

Elbette ki Türkiye de Atatürk ü sevmeyen bircok insan vardir.
Ama bunun baslica sebeblerinden biri, Atatürk ün adini kullananlardir.
Her türlü konuda Atatürk ü kullanan, insanlari kisitlayan, özgürlükleri kisitlayan, zulüm eden insanlarinda bütün bunlari "Atatürk" kelimesinin arkasina siginarak yapmasidir en büyük sebep.

Mesela benim ailem bir numarali Atatürk hayranidir. Ablamin evinde Atatürk poeterleri asilidir. Peki ya sen Weiss derseniz.

Her türlü iste Atatürk isminin arkasina siginan insanlardan nefret ediyorum, sirf bu insanlar icin Atatürk ün adinin kullanilmasini bile yasaklasinlar isteyebilirim.

Neden mi?

Henüz ilkokuldaydim, 10 kasim anma töreni vardi okulda, ben zaten ciliz bir cocuktum, annem zafiyet gecirecegim diye korkardi hep.
Anma töreni sirasinda hava öyle bir soguk, öyle bir ayaz var ki anlatamam.
Bizi okulun önüne dizdiler, ögretmeler konusma yapiyor, siirler okunuyor falan bilirsiniz.
Ögretmenler üsüdüklerinde iceri girip isiniyor.
Kat kat giyinmeme ragmen o soguk icime isliyordu.
Hic unutmuyorum Senay isminde bir ögretmen vardi, yanimiza dogru gelince " ögretmenim cok üsüdüm, bende biraz isinabilirmiyim icerde" dedim, beni öyle bir azarladi ki.
Ne Atatürk e saygisizligim kaldi, ne nankörlügüm. Üsüdügümemi üzüleyim onca kisi arasinda rencide edildigime mi?
O gün yürüyerek eve geldim ama ayak ve el parmaklarim buz tutmustu.
Mecaz olarak söylemiyorum, gercekten buz tutmustu, sicak eve girince hissettigim o aciyi anlatamam, ciglik atiyordum, babam gitti kar getirdi parmaklarimi ovdu.
Biraz kendimi toparladigimda babama " Atatürk ten nefret ediyorum baba" dedim.
Babam gögsüne yatirdi beni ve " sana bunu yapan Atatürk mü ki sen ondan nefret ediyorsun, sana bunu yapandan nefret et edeceksen" dedi.

Babam bana öyle demeseydi ben o duygularla büyüyecektim ama suan Atatürk adini kullananlardan nefret ediyorum.
Atatürk adiyla zulmeden, calan, cirpan, ezen herkesten nefret ediyorum.

Yani sözün özü insanlar Atatürk ten degil, onun adiyla yapilanlardan nefret ediyor bence.

Son düzenleme:
Aponun ne isteği varsa hepsi kabul edildi.
Ana dilde eğitim dedi, oldu
Andımız kaldırılsın dedi, kaldırıldı
Seçim barajını düşürün dedi, düştü

Bir tek kürdistan kaldı o da birkaç seneye tamamdır.

Türk'üm, doğruyum deyince öyle mi oluyorduk diyorlar! ben anlamıyorum ki neden rahatsız oldunuz bu kadar bundan.
Biz de öğrenciydik Türk, Kürt hepimiz andımızı gururla okurduk bir kere de biri çıkıp ya hu niye okuyoruz demedi. o yıllarda kimsede Türklük, Kürtlük tartışması da olmazdı. ayrıştırmaya çalıştınız ya bunca yıl, gerçekten başardınız.
Hepsini geçtim de ya hu o şehitlerin hakkını nasıl vereceksiniz??

Ben de bu konudaki nacizane düşünceme değinmek istiyorum
bizler atatürkçü düşünce yapısına sahip ,laik düşünce ile andımızla ,istiklal marşımızla büyüdük,
bunlar bizim tarihimizi vurgulayan,türklüğümüzü simgeleyen ,başlıca unsurlardır,
düşünüyorum ben yabancı bir ülkede isteyerek yada istemeyerek yaşamak zorunda kalsaydım,dilinide benimser,kültürünü de yaşatır,marşını da gururla okurdum,farklı düşünmek nankörlük olurdu........
Hangi akla hizmet gereksiz işler yapılıyor siyasette anlamış değilim....................
Anladığım bir şey var ama oda iyi bir şeyler yapmak adına olmayacak şeylerden fire verdikleridir.......

Sevgiler................................

Sevgili weiss,
bu forumda özellikle konu siyaset olunca benim hiçbir partiye yakın olmadığımı, yeri geldiğinde dinime, yeri geldiğinde Atatürk'e yönelik laflar edildiğinde hemen gardımı aldığımı bilirler, bilmeyenlerde siyaset topiklerinde yazdıklarımı okumalı.

Atılan olumlu adımlara helal olsun demeyi de bilirim, siz samimi düşüncelerinizi çok güzel ve detaylı bir şekilde açıklamışsınız, size birkaç soru sormak istiyorum, cevaplarsanız sevinirim.

Diyorsunuz ki BDP terör örgütü üyelerine asker diyor, onların avukatlığını yapıyor, bu paketteki partilere seçim yardımı kapsamındaki maddeden onlarda nemalanacak, bizim vergilerimizle nemalanmaları reva mı sizce?

Bana cevap yazmadan önceki yorumunuzda ülke bölünmez dediniz, sizce böyle bir endişe yok mu? Endişe yoksa en az 3 çocuk isteği niye? Bir ülkede çoğunluk azınlığa düşerse endişesinden doğmuş bir istek olma ihtimali yok mu?

şimdi bir de roman olayı çıktı
Türk Kürt tartışması az geliyordu çünkü.
bizi işe almıyorlar, çoğu zaman roman olduğumuzu bile inkar ediyoruz işe alınmak için diyorlar
ne zaman bu kadar ayrıştık biz nasıl ''biz'' olmaktan çıktık

hemen hemen size yakın düşünüyorum ,roman olayı gündeme geldiğinde aklıma ilk kürt açılımı geldi ...................

hemen hemen size yakın düşünüyorum ,roman olayı gündeme geldiğinde aklıma ilk kürt açılımı geldi ...................

bizler önceden nasıl iç içeydik, nasıl bağlıydık birbirmize
çok ciddi söylüyorum ben Kürt diye bir kavramı bilmezdim
ya da alevi sünni kavramı biz bunları bilmezdik.
bu hale getirildik ama.

Sevgili Mune;

Bana sorarsaniz, partilere secim öncesi bu kadar yardim yapilmasi ve secimlere giden partilerin miting, afis bilmem ne gibi seylere bunca para harc amasi bile gereksiz ve israf.
Keske partiler tüzüklerini ve secildiklerinde yapacaklari seyler ve vaadlerini bildiren bir bildiri aciklasalar da, bunca paralarda daha hayirli islerde kullanilsa.

BDP nin alacagi yardim konusunda ise, önemli bir ayrinti var.
Bugüne kadar %10 baraj dolayisi ile BDP li vekiller bagimsiz olarak secimlere katiliyordu.
Bu yardimi alabilmek icin bundan sonra parti olarak katilmasi gerekecek.
Parti olarak katilir, atilan adimlara ragmen yine %3 ten fazla oy alir ve bu yardimdan yararlanirsa sanirim sinirimden kendi kendimi yerim.
Tabi bunun icin önce secim baraji ile ilgili kanunda partiler anlasmaya varmali, baraj düsürülmeli, BDP parti olarak secime katilmali ve %3 ten fazla oy almali.

Ülke bölünmezligi ve cocuk sayisi ile ilgili olan konuda ise;
Belki dediginiz gibi cogunlugun azinlik olma ihtimalide bu söylemlerin nedenleri arasindadir.
Ülkemiz nufusu giderek yaslaniyor, tüm gelismis ülkelerde bu sorun yasaniyor.
Nüfus artisi ve cocuk dogurmaya tesvik icin bir cok önlem aliniyor.
Sizin dediginiz gibi böyle bir endise dolayisi ile söylendimi bilmiyorum ama genc nüfusun gerekliligi de bir gercek.

Son düzenleme:

Beğeni yaptım ama bizzat teşekkür de etmek istedim, düşüncelerimiz ne olursa olsun aslında ortak paydalarda buluştuğumuz noktalar var, bazen duygularımızla, bazen yaşananları baz alarak kendimizce yorumluyoruz konuları.
Siz, ben, hepimiz kaba bir tabir olacak ama fişlemeden ne dendiğine kulak vererek hassasiyetleri de göz önünde bulundurup yorumlasak birçok siyaset topiği fikir alışverişiyle zenginleşen konular haline gelecek ama malesef yorumdan ziyade yorumu yapana odaklandığımız için satır araları pas geçiliyor:)))

Umarım artık sen ben, o taraf bu taraf düşüncelerinden sıyrılır keyifle siyaset konuşabilir hale geliriz.

Ben sizinle her zaman konusabilirim bu konulari Mune.
Sorduguma güzelce cevap veriyorsunuz, sorulariniza kendimce cavap vermeye calisiyorum.
Daha öncede sizinle fikir alisverisi yaptik ve herzaman farkli bir bakis acisi ile baktim konulara.
Ama bazen bende cok sert konusabiliyorum.
Dediginiz gibi yazilanlar degil yazan kisiyi baz aliyoruz. Buda yazilarin sertlestikce sertlesmesine neden oluyor.
Taraflar catismasi olup cikiyor olay.
Aslinda herkesin istedigi Türkiye icin en iyisi ve Türkiye nin zincirlerinden kurtulmus, sürekli ileriye giden bir ülke olmasi.
Sadece bunun icin yapilmasi gerekenler konusunda ki görüs farkliliklarini dinlemek ve tahammül edebilmek gerek.

Bende tesekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…