Başbakan tarihi açıklama yaptı

hal böyleyken ;
$1150816_649602261726767_1658896983_n.jpg

Paket ile, ilerleyen zamanlarda getirilerinin götürülerinin ne olacağıyla ilgili fikir yürütebilmek için hem şahsım adına kulaktan dolma yüzeysel bilgilerdense iyice araştırarak yorumlamamın daha sağlıklı olacağını hem de çoğu maddenin çok yuvarlak bir biçimde açıklandığını, daha kesin bir biçimde açıklanmasını beklemek gerektiğini düşünüyorum.

Sadece özel olarak ilgilendiğim, hakkında verilen çeşitli konferanslara, etkinliklere katıldığım bir alan olduğu için nefret suçları maddesiyle ilgili açıklanan haliyle son derece yetersiz bulduğumu söyleyebilirim. Cinsel yönelimlerin ve inançsızlığın nefret suçları kapsamına alınması konusunda hiçbir açıklama olmaması, hükümetin özellikle, cinsel yönelim sebebiyle işlenen suçları nefret suçları kapsamına almak istemediğini bildiğim için beni şaşırtmadı, ama Türkiye'de nefret suçu mağduru en büyük kesim farklı cinsel yönelim sahipleriyken, en basitinden son on yıl içinde cinsel yönelimi sebebiyle öldürülenler, etnik kimliği, dini inancı vs. sebebiyle öldürülenlerin toplamından fazlayken, keyfi kararlarla, ya da muhafazakar tabanının kulağına hoş gelmeyebilir kaygısı ile pakete dahil edilmemesi bana paketi hazırlayanların insan hakları anlayışıyla ilgili pek hoş fikirler vermedi.

Ek olarak söz konusu maddelerin, ayrımcılığı engellerken, ifade özgürlüğünü kısıtlamaması konusunda da çok ciddi önlemler alınması gerek. Umarım karşıt görüşleri cezalandırma yoluna dönüşmeyecek şekilde hazırlanabilir bu alandaki kanunlar.

Savaş yıllarında Yugoslavya'dan göç gelmiş bir ailenin arnavut torunuyum..
Babam ve diğer aile fertleri Türkiye topraklarında doğmuşlar.
Onun için ..
''Ne Mutlu Türküm Diyene''
Gurur duyuyorum bunu söylemekle ben Türküm ..
Bu topraklarda doğduysam Türküm..En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Paket açıldı, beklenen oldu mu? Çok güzel oldu. Hedefe adım adım gidiliyor... Her şeyi danıştığımız imralı ve esas akıl hocamız örnek aldığımız Amerika ne yapıyor? Çok basit bir örnek verelim;

Amerika'da okullarda Meksikalı, Pakistanlı, Hintli bir çok çocuk var ve her sabah bir and içerek güne başlıyorlar. Ne mi o? "I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."

Yani andın özü; Amerikan bağlılığına ve onun simgesi cumhuriyete bağlılık için and içerim, herkes için özgürlük ve adalete rehberim Tanrının gözetiminde bölünmez vatan için hede hödö!"

Bu ülkede yaşıyorsan, haddini bileceksin. Bu bayrak kolay dalgalanmadı Çanakkale'de ataların, nenelerin kan dökerken kürt türk çerkez diye ayrılmadı... Tek yürek oldu! Şimdi parçalanıyoruz, eyaletleşmeye çalışıyoruz... Ne güzel, üniversite adı değişmiş, Dicle üniversitesinin adını da Apo yapaydın da tam olsaydı!! Bu ne hadsizlik, ne densizliktir.

Zoruna gidiyor Türk varlığına armağan olsun demek buyrun yol açık, özenip, taklit edin, devam edin..
Benimse varlığım sadece Türk varlığına armağan olsun.

Eklemeden geçemeyeceğim kılık kıyafet konusun da ki kısıtın kaldırılmasını da çok doğru buluyorum.

amerikan filmlerinde amerikan bayrağı gösterilmek zorunda...adamlardaki milliyetçiliğe bak.....72 milleti biraraya getirmişler fimleri bile buram buram milliyetçilik kokuyor ve bu yasal bir zorunluluk ....national geographic dergisi dahi politik olmak zorunda.......o dergide ermenistan sınırları kocaman çizilmişti güya tüm dünya da bilinen bilimsel bir dergi.......ama amerika da herşey amerika için herşey o kadar da demokratik değil

hele hele bölünmek istiyoruz özgürlüğünü dünyanın hiçbir ülkesinde gösteremezsin.......
durun bakalım belki bizimkilerin bir bildiği vardır

neden herkes koro halinde ,Andımıza, Türk'lüğe takmış durumda anlamıyorum. 90 yıllık Türkiye tarihinde neler kaldırıldı. ezan Türkçe okutuldu, millet camiye gitmek ten mi vazgeçti. devir değişti döndü aslına. Alfabe değişti millet Kuran-ı okumaktan, öğrenmekten mi vazgeçti? Kılığa kıyafete taktılar millet örtünmek ten mi vaz geçti. ne değişti ? Ben gene Türk oğlu Türküm. Türk kızı Türküm. Andımız kaldrırıldı diye ben milliyetimi mi kaybettim, özümü Türk varlığına amağan etmekten mi vaz geçtim. özümde , soyumda, evladımda, canımda kanımda bu vatana armağan olsun arkadaş. Ben evladıma Atatürkü anlatmaktan mı vazgeçtim. Mustafa Kemali tanıtmaktan mı vaz geçtim. geçermiyim? ben , sen o. bunun bilinceindemiyiz arkadaş? bilincindeyiz. eyvalallah o zaman. Bu bir siyasi diplomasi. Daha önce de yazdım, geçmişten özür dilemek bu. Yok sayılan bir milletten özür dilemek bu. Vatan bütün kalsın diye andımı Türk varlığının anılarına armağan ediyorum ben . unutmuyorum, unutturmuyorum. bugüne kadar unutmadığım gibi. ve ben yine çok iyi biliyorum ki bizim siyasi reflekselrimiz çok iyidir. kemikiğe değil ete dayanan bıçağı bilriz biz.

unutmadan Mustafa Kemal Atatrük'ün 1919 dan sonraki siyasi hayatına lütfen bir göz atın:KK34:

Öncelikle kamuda başörtüsü serbestliği için çok sevindim.
Andımız meselesine gelince ; bizim milliyetçiliğimiz andımıza mı bağlıydı da ben mi bilmiyorum?
Andımız olmadığında Türklüğümüzü mü kaybedeceğiz?
'And' nedir? Yemin etmek. İhtiyacımız var mı gerçekten?
Paket yeterli değil, kötü değil, mükemmel de değil, orta dereceden hallice:KK31:

neden herkes koro halinde ,Andımıza, Türk'lüğe takmış durumda anlamıyorum. 90 yıllık Türkiye tarihinde neler kaldırıldı. ezan Türkçe okutuldu, millet camiye gitmek ten mi vazgeçti. devir değişti döndü aslına. Alfabe değişti millet Kuran-ı okumaktan, öğrenmekten mi vazgeçti? Kılığa kıyafete taktılar millet örtünmek ten mi vaz geçti. ne değişti ? Ben gene Türk oğlu Türküm. Türk kızı Türküm. Andımız kaldrırıldı diye ben milliyetimi mi kaybettim, özümü Türk varlığına amağan etmekten mi vaz geçtim. özümde , soyumda, evladımda, canımda kanımda bu vatana armağan olsun arkadaş. Ben evladıma Atatürkü anlatmaktan mı vazgeçtim. Mustafa Kemali tanıtmaktan mı vaz geçtim. geçermiyim? ben , sen o. bunun bilinceindemiyiz arkadaş? bilincindeyiz. eyvalallah o zaman. Bu bir siyasi diplomasi. Daha önce de yazdım, geçmişten özür dilemek bu. Yok sayılan bir milletten özür dilemek bu. Vatan bütün kalsın diye andımı Türk varlığının anılarına armağan ediyorum ben . unutmuyorum, unutturmuyorum. bugüne kadar unutmadığım gibi. ve ben yine çok iyi biliyorum ki bizim siyasi reflekselrimiz çok iyidir. kemikiğe değil ete dayanan bıçağı bilriz biz.

Öncelikle kamuda başörtüsü serbestliği için çok sevindim.
Andımız meselesine gelince ; bizim milliyetçiliğimiz andımıza mı bağlıydı da ben mi bilmiyorum?
Andımız olmadığında Türklüğümüzü mü kaybedeceğiz?
'And' nedir? Yemin etmek. İhtiyacımız var mı gerçekten?
Paket yeterli değil, kötü değil, mükemmel de değil, orta dereceden hallice:KK31:

Andımız okunurken Kürtler,lazlar,çerkezler kökenlerini mi kaybettiler o zaman.
Neyin özünü diliyoruz kimden?
Aleviler o kadar ayaklandı bir köprü ismi değiştirilmedi,inadına o isim kaldı onlardan nasıl bir özür dilenecek,bu ülkede tek azınlık Kürtler mi.
Veya daha önemlisi Andımızı okumaktan Türkiye Cumhuriyetinden rahatsız olanlar neden sadece bazı Kürtler?
Daha öncede yazdım,bende kürt kökenliyim,ben neden rahatsız olmuyorum TÜRKÜM demekten,aksine gurur duyuyorum?
Bu kürt açılımı muhabbetti başladığından beri gözlemlediğim ;
-Bu güne kadar TÜRK ve T.C kelimelerinden hiç rahatsız olmayan çevremdeki bazı kürtler 2 yıldır ''biz niye yıllardır Türküm diye and içtik demeye başladılar.Yıllardır ayrıştığımız kabul ettirilmeye çalışılsada,son 2 yıldır tamamen ayrışmış durumdayız.
-Pkk yı lanetleyen,terör örgütü diyen kürt arkadaşlarım şimdi BDP yi destekleyip,Öcalanın hapisten çıkması gerektiğini savunmaya başladılar.Niye?Çünkü bebek katilini barış elçisi konumuna getirdi hükümet.
-Açılım safsatası çıktığından beri yazılan,çizilen,Kürtlerin özlük hakları muhabbetleriyel,kürtler ''aaaa,evet ya,bunlar bize özür borçlu ''demeye başladılar.

Andımız kaldırıldı da,ne oldu?
Bundan 2 veya 3 ay öncesinde gene bir siyaset topiğinde bulunduğum şehirde bazı okullarda Andımızın çocuklara okutulmadığını ve yavaş yavaş kaldırılacağını yazmıştım.
Ve burda hükümeti genel anlamda destekleyen bazı öğretmen arkadaşlarım,''Andımız kanunlarla koruma altındadır,ilköğretim okullarında okutulmalıdır ve okutuluyor,kaldırıldığı falan yok'' demişlerdi.
Bakın kaldırıldı,ama o arkadaşlar hiç gelip burda tepki göstermediler,neden?
Hani kalkmazdı,Andımız.Andımız,İstiklal Marşımız bizim milli değerlerimizdi.?
Yavaş yavaş Türkiye Cumhuriyeti bölünmeye çalışılıyor,Apo serbest bırakılacak ,bunlarda söyleniliyor ve burda ''ASLA'' olmaz öyle şey deniliyor.
Umarım,olmaz!!
Bunu tekrar etmekten hiç vazgeçmeyeceğim;

BİZLER,TÜRK,KÜRT,LAZ,ÇERKEZ,ALEVİ,SÜNNİ.....
TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ HEP BİRLİKTE KURDUK VE HEPİMİZ TÜRKÜZ....

And'ımızın kaldırılması haricinde diğer uygulamalarda sıkıntı yok, hoşgörülü devlet anlayışı uygulanmaya çalışılıyor sanırım, çok şükür uzun zamandır şehit haberi almamamızın nedeni olarak açılımları gerekli görüyor Başbakan bence..

ama bölücüler rahat durmadılar, gezi olaylarında Adanada Komiseri köprüden itenle, Atakanı balkon ya da camdan iten aynı grubun insanları bence tabi.

Son düzenleme:
tek tek alıntılayamadım ama neden andımızın kaldırılmasına herkes taktı ya da neden bu kadar büyütüldü diyen arkadaşlara bende aynı şeyi sormak istiyorum

evet neden andımıza bu kadar takıldı da kaldırıldı neyi rahatsız etti insanları? andımız kalkmasaydı demokratikleşmeyecek miydik? bu kadar mı gerekliydi kalkması? elbette buna tepki vereceğiz aa andımız artık okutulmayacakmış deyip geçemem ben bir öğretmen olarak.

keşke çocuklarımda andımızın okunduğu günlere yetişebilseydi bu hakkı onların ellerinden aldılar.

annesi türk babası laz hatta çok eski kuşaklardan büyük babaannesi rum kökenli biri olarak asla andımızı okumaktan gocunmuyorum.

Amerika Birleşik Devletlerinde bile her sabah bağlılık andı okuyor. Orda sadece ABDli insanlar mı var? Yooo. Cok uluslu bir devlet.

Bizde çarşı herşeye karşı.

Neymiş efendim Türk olmayan okumasınmış, okumasın arkadaşım. Dudaklarını kıpırdatsın.

Andımız okunurken Kürtler,lazlar,çerkezler kökenlerini mi kaybettiler o zaman.
Neyin özünü diliyoruz kimden?
Aleviler o kadar ayaklandı bir köprü ismi değiştirilmedi,inadına o isim kaldı onlardan nasıl bir özür dilenecek,bu ülkede tek azınlık Kürtler mi.
Veya daha önemlisi Andımızı okumaktan Türkiye Cumhuriyetinden rahatsız olanlar neden sadece bazı Kürtler?
Daha öncede yazdım,bende kürt kökenliyim,ben neden rahatsız olmuyorum TÜRKÜM demekten,aksine gurur duyuyorum?
Bu kürt açılımı muhabbetti başladığından beri gözlemlediğim ;
-Bu güne kadar TÜRK ve T.C kelimelerinden hiç rahatsız olmayan çevremdeki bazı kürtler 2 yıldır ''biz niye yıllardır Türküm diye and içtik demeye başladılar.Yıllardır ayrıştığımız kabul ettirilmeye çalışılsada,son 2 yıldır tamamen ayrışmış durumdayız.
-Pkk yı lanetleyen,terör örgütü diyen kürt arkadaşlarım şimdi BDP yi destekleyip,Öcalanın hapisten çıkması gerektiğini savunmaya başladılar.Niye?Çünkü bebek katilini barış elçisi konumuna getirdi hükümet.
-Açılım safsatası çıktığından beri yazılan,çizilen,Kürtlerin özlük hakları muhabbetleriyel,kürtler ''aaaa,evet ya,bunlar bize özür borçlu ''demeye başladılar.

Andımız kaldırıldı da,ne oldu?
Bundan 2 veya 3 ay öncesinde gene bir siyaset topiğinde bulunduğum şehirde bazı okullarda Andımızın çocuklara okutulmadığını ve yavaş yavaş kaldırılacağını yazmıştım.
Ve burda hükümeti genel anlamda destekleyen bazı öğretmen arkadaşlarım,''Andımız kanunlarla koruma altındadır,ilköğretim okullarında okutulmalıdır ve okutuluyor,kaldırıldığı falan yok'' demişlerdi.
Bakın kaldırıldı,ama o arkadaşlar hiç gelip burda tepki göstermediler,neden?
Hani kalkmazdı,Andımız.Andımız,İstiklal Marşımız bizim milli değerlerimizdi.?
Yavaş yavaş Türkiye Cumhuriyeti bölünmeye çalışılıyor,Apo serbest bırakılacak ,bunlarda söyleniliyor ve burda ''ASLA'' olmaz öyle şey deniliyor.
Umarım,olmaz!!
Bunu tekrar etmekten hiç vazgeçmeyeceğim;

BİZLER,TÜRK,KÜRT,LAZ,ÇERKEZ,ALEVİ,SÜNNİ.....
TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ HEP BİRLİKTE KURDUK VE HEPİMİZ TÜRKÜZ....

And küçük bir hediye, bir taviz. Muhatabı, bu adım atılmakta çok geç kalındığı için Kürt Milliyetçiliği taşeronları. Cumhuriytein kuruluşundan bir müddet sonra başlayan Kürt asimilasyonun özrü için.
Alevi vatandaşlara şimdilik Hacı Bektaşi Veli ismi hediye edildi. Onlar için yeni paket gelecek.

And küçük bir hediye, bir taviz. Muhatabı, bu adım atılmakta çok geç kalındığı için Kürt Milliyetçiliği taşeronları. Cumhuriytein kuruluşundan bir müddet sonra başlayan Kürt asimilasyonun özrü için.
Alevi vatandaşlara şimdilik Hacı Bektaşi Veli ismi hediye edildi. Onlar için yeni paket gelecek.

Küçük mü ?
İlkokul yıllarımı hatırlıyorum, bizler için çok önemliydi andımızı bağırarak okumak.
En büyük onur kaynağıydı çıkıp Andımızı okutmak.
Benim için çok önemli Andımızda, İstiklal Marşımız da ,Bayrağımızda.

Peki bu alevilere verilen hediyeyi hangi Alevi beğendi sizce?
Aylarca söylediler 3. köprünün adı değişsin diye.
Bu kadar zormuydu o köprünün adını değiştirmek.
En çokta bu Üniversite adına güldüm kusura bakmayın.
Sanki karşılarında çocuk var ,''alın bakalım size pasta yok ama kesme şeker var birer tane ''der gibi.

Yeni paketler geleceğinden adım gibi eminim zaten de,umarım onların içinden ''Kürdistan veya Apo 'ya serbestlik '' falan çıkmaz .

Son düzenleme:
Küçük mü ?
İlkokul yıllarımı hatırlıyorum, bizler için çok önemliydi andımızı bağırarak okumak.
En büyük onur kaynağıydı çıkıp Andımızı okutmak.
Benim için çok önemli Andımızda, İstiklal Marşımız da ,Bayrağımızda.

Peki bu alevilere verilen hediyeyi hangi Alevi beğendi sizce?
Aylarca söylediler 3. köprünün adı değişsin diye.
Bu kadar zormuydu o köprünün adını değiştirmek.
En çokta bu Üniversite adına güldüm kusura bakmayın.
Sanki karşılarında çocuk var ,''alın bakalım size pasta yok ama kesme şeker var birer tane ''der gibi.

Yeni paketler geleceğinden adım gibi eminim zaten de,umarım onların içinden ''Kürdistan veya Apo 'ya serbestlik '' falan çıkmaz .
sizin benim için büyük evet ama paketin içeriğine bakarak konuştuğumuzda ( ve bundan sonra gelecek paketlerde var) küçük

resmi olan basörtüsü yasagi ile bir ilahiyatcinin kendi fikrini beyan etmesini bir tutmussunuz, nasil bir mantik ise, biri kanun ile yasaklanmis temel hakki olan egitimi alamiyor. bir digeri de televizyonda bir ilahiyatcinin lafina alinmis" olur da bigün bana yasak gelir mi 2 demis mis miss...

mini etek giyenlere biri söyle demis, öteki bunu demis, argümanlar hep mis mus, kim okuldan atilmis ? kim isinden olmus ? hic ..!

efendim biz basörtüsüne degil onun siyasi simge olmasina na karsiyiz, biri biseyi yasaklayacaksa bu cümleyi yasaklasin Allah askina !

neymis siyasi simge ? bütün kapalilar akpli, o vakit bütün aciklar da chpli, chpli olmak legal akpli olmak illegal. bide bunlarin samimiyet testinden gececeksin bakalim Allah iicn mi akp icin mi kapaniyorsun, sanki Allah iicn carsaf giysen hosgörecekler.

hayir istersen hosgörme, bu ülke babanizin mali mi millete yillardir cektirdiniz. okula gidemezsin devlette bi yere giremezsin. niye acik acik de bari müslümansin da ondan dökün eteginizdeki taslari. samimi olun acik acik tartisalim.

illa bunlar gibi olacaksin laik T.C nin makbul vatandasi. din dersi demis, din dersini okullara akp mi koydu diyaneti kim kurdu imam hatipleri kim acti. tüm bunlar niye yapildi resmi ideoloji kendi belirledigi sinirlarda kendi istedegi kadar inanilmasini istedi. ama olmadi degil mi ? olmaz cünkü esyanin tabiatina aykiri. insan bu makina degil, bakin kizil rusya cin bile cözüldü, öyle cetvelle istedigin vatandasi cizip cikartamiyorsun olmuyor netekim !

simde devran döndü artik makbul vatandasin eskali degisiyor eski makbuller de buna kiziyor. kürtler cok sey istiyorlarmis bak bak lutufa bak yaHu! sanirsin olimpustan kullarina lutuf dagitiyor, birde esittik güya...

Efendim, gorulen o ki farkli ulkelerde dogmus buyumusuz. :KK52:
Sordugunuz sorularin hepsini google amcaya sorarsaniz yanitlarini alirsiniz.
Bu arada bir ilahiyatcinin fikrini diye kenara attiginiz o fikir, binlerce insanin gorusunu temsil ediyor.
Bazi seyleri isinize gelince nasil ayirmayi biliyorsunuz ama...
Imamlarin ve ilahiyatcilarin tarihteki rollerini alip okuyun, faydalanin, bilgilenin efendim.
Not: Turkce ogrenmeyi de ihmal etmeyin efendim, yazinizi okumakta ve anlamakta cok zorlandim.
Saygilar.

Not 2: Fransa`da laiklik konusunu da arastirip tekrar tekrar okuyun efendim, belki sinirleriniz yatisir, laikligin Kemalistlik olmadigini da idrak edersiniz.

Son düzenleme:

Datlum Andımız hediye olamaz,olmamalıydı..
Alevi vatandaşlarımız içinde üniversite adı değişti,insanlar kendilerini parçaladı 3.köprü ismi değişsin diye.
Üniversite adı değişeeğine köprünün adını değişselerdi daha makbul olurdu onlar için..

Datlum Andımız hediye olamaz,olmamalıydı..
Alevi vatandaşlarımız içinde üniversite adı değişti,insanlar kendilerini parçaladı 3.köprü ismi değişsin diye.
Üniversite adı değişeeğine köprünün adını değişselerdi daha makbul olurdu onlar için..

ben kendi savunduğum görüşü değil ortadaki tabloyu konuşuyorum abla

X