- 14 Haziran 2010
- 1.271
- 398
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
neden herkes koro halinde ,Andımıza, Türk'lüğe takmış durumda anlamıyorum. 90 yıllık Türkiye tarihinde neler kaldırıldı. ezan Türkçe okutuldu, millet camiye gitmek ten mi vazgeçti. devir değişti döndü aslına. Alfabe değişti millet Kuran-ı okumaktan, öğrenmekten mi vazgeçti? Kılığa kıyafete taktılar millet örtünmek ten mi vaz geçti. ne değişti ? Ben gene Türk oğlu Türküm. Türk kızı Türküm. Andımız kaldrırıldı diye ben milliyetimi mi kaybettim, özümü Türk varlığına amağan etmekten mi vaz geçtim. özümde , soyumda, evladımda, canımda kanımda bu vatana armağan olsun arkadaş. Ben evladıma Atatürkü anlatmaktan mı vazgeçtim. Mustafa Kemali tanıtmaktan mı vaz geçtim. geçermiyim? ben , sen o. bunun bilinceindemiyiz arkadaş? bilincindeyiz. eyvalallah o zaman. Bu bir siyasi diplomasi. Daha önce de yazdım, geçmişten özür dilemek bu. Yok sayılan bir milletten özür dilemek bu. Vatan bütün kalsın diye andımı Türk varlığının anılarına armağan ediyorum ben . unutmuyorum, unutturmuyorum. bugüne kadar unutmadığım gibi. ve ben yine çok iyi biliyorum ki bizim siyasi reflekselrimiz çok iyidir. kemikiğe değil ete dayanan bıçağı bilriz biz.
Öncelikle kamuda başörtüsü serbestliği için çok sevindim.
Andımız meselesine gelince ; bizim milliyetçiliğimiz andımıza mı bağlıydı da ben mi bilmiyorum?
Andımız olmadığında Türklüğümüzü mü kaybedeceğiz?
'And' nedir? Yemin etmek. İhtiyacımız var mı gerçekten?
Paket yeterli değil, kötü değil, mükemmel de değil, orta dereceden hallice
Andımız okunurken Kürtler,lazlar,çerkezler kökenlerini mi kaybettiler o zaman.
Neyin özünü diliyoruz kimden?
Aleviler o kadar ayaklandı bir köprü ismi değiştirilmedi,inadına o isim kaldı onlardan nasıl bir özür dilenecek,bu ülkede tek azınlık Kürtler mi.
Veya daha önemlisi Andımızı okumaktan Türkiye Cumhuriyetinden rahatsız olanlar neden sadece bazı Kürtler?
Daha öncede yazdım,bende kürt kökenliyim,ben neden rahatsız olmuyorum TÜRKÜM demekten,aksine gurur duyuyorum?
Bu kürt açılımı muhabbetti başladığından beri gözlemlediğim ;
-Bu güne kadar TÜRK ve T.C kelimelerinden hiç rahatsız olmayan çevremdeki bazı kürtler 2 yıldır ''biz niye yıllardır Türküm diye and içtik demeye başladılar.Yıllardır ayrıştığımız kabul ettirilmeye çalışılsada,son 2 yıldır tamamen ayrışmış durumdayız.
-Pkk yı lanetleyen,terör örgütü diyen kürt arkadaşlarım şimdi BDP yi destekleyip,Öcalanın hapisten çıkması gerektiğini savunmaya başladılar.Niye?Çünkü bebek katilini barış elçisi konumuna getirdi hükümet.
-Açılım safsatası çıktığından beri yazılan,çizilen,Kürtlerin özlük hakları muhabbetleriyel,kürtler ''aaaa,evet ya,bunlar bize özür borçlu ''demeye başladılar.
Andımız kaldırıldı da,ne oldu?
Bundan 2 veya 3 ay öncesinde gene bir siyaset topiğinde bulunduğum şehirde bazı okullarda Andımızın çocuklara okutulmadığını ve yavaş yavaş kaldırılacağını yazmıştım.
Ve burda hükümeti genel anlamda destekleyen bazı öğretmen arkadaşlarım,''Andımız kanunlarla koruma altındadır,ilköğretim okullarında okutulmalıdır ve okutuluyor,kaldırıldığı falan yok'' demişlerdi.
Bakın kaldırıldı,ama o arkadaşlar hiç gelip burda tepki göstermediler,neden?
Hani kalkmazdı,Andımız.Andımız,İstiklal Marşımız bizim milli değerlerimizdi.?
Yavaş yavaş Türkiye Cumhuriyeti bölünmeye çalışılıyor,Apo serbest bırakılacak ,bunlarda söyleniliyor ve burda ''ASLA'' olmaz öyle şey deniliyor.
Umarım,olmaz!!
Bunu tekrar etmekten hiç vazgeçmeyeceğim;
BİZLER,TÜRK,KÜRT,LAZ,ÇERKEZ,ALEVİ,SÜNNİ.....
TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ HEP BİRLİKTE KURDUK VE HEPİMİZ TÜRKÜZ....
And küçük bir hediye, bir taviz. Muhatabı, bu adım atılmakta çok geç kalındığı için Kürt Milliyetçiliği taşeronları. Cumhuriytein kuruluşundan bir müddet sonra başlayan Kürt asimilasyonun özrü için.
Alevi vatandaşlara şimdilik Hacı Bektaşi Veli ismi hediye edildi. Onlar için yeni paket gelecek.
sizin benim için büyük evet ama paketin içeriğine bakarak konuştuğumuzda ( ve bundan sonra gelecek paketlerde var) küçükKüçük mü ?
İlkokul yıllarımı hatırlıyorum, bizler için çok önemliydi andımızı bağırarak okumak.
En büyük onur kaynağıydı çıkıp Andımızı okutmak.
Benim için çok önemli Andımızda, İstiklal Marşımız da ,Bayrağımızda.
Peki bu alevilere verilen hediyeyi hangi Alevi beğendi sizce?
Aylarca söylediler 3. köprünün adı değişsin diye.
Bu kadar zormuydu o köprünün adını değiştirmek.
En çokta bu Üniversite adına güldüm kusura bakmayın.
Sanki karşılarında çocuk var ,''alın bakalım size pasta yok ama kesme şeker var birer tane ''der gibi.
Yeni paketler geleceğinden adım gibi eminim zaten de,umarım onların içinden ''Kürdistan veya Apo 'ya serbestlik '' falan çıkmaz .
resmi olan basörtüsü yasagi ile bir ilahiyatcinin kendi fikrini beyan etmesini bir tutmussunuz, nasil bir mantik ise, biri kanun ile yasaklanmis temel hakki olan egitimi alamiyor. bir digeri de televizyonda bir ilahiyatcinin lafina alinmis" olur da bigün bana yasak gelir mi 2 demis mis miss...
mini etek giyenlere biri söyle demis, öteki bunu demis, argümanlar hep mis mus, kim okuldan atilmis ? kim isinden olmus ? hic ..!
efendim biz basörtüsüne degil onun siyasi simge olmasina na karsiyiz, biri biseyi yasaklayacaksa bu cümleyi yasaklasin Allah askina !
neymis siyasi simge ? bütün kapalilar akpli, o vakit bütün aciklar da chpli, chpli olmak legal akpli olmak illegal. bide bunlarin samimiyet testinden gececeksin bakalim Allah iicn mi akp icin mi kapaniyorsun, sanki Allah iicn carsaf giysen hosgörecekler.
hayir istersen hosgörme, bu ülke babanizin mali mi millete yillardir cektirdiniz. okula gidemezsin devlette bi yere giremezsin. niye acik acik de bari müslümansin da ondan dökün eteginizdeki taslari. samimi olun acik acik tartisalim.
illa bunlar gibi olacaksin laik T.C nin makbul vatandasi. din dersi demis, din dersini okullara akp mi koydu diyaneti kim kurdu imam hatipleri kim acti. tüm bunlar niye yapildi resmi ideoloji kendi belirledigi sinirlarda kendi istedegi kadar inanilmasini istedi. ama olmadi degil mi ? olmaz cünkü esyanin tabiatina aykiri. insan bu makina degil, bakin kizil rusya cin bile cözüldü, öyle cetvelle istedigin vatandasi cizip cikartamiyorsun olmuyor netekim !
simde devran döndü artik makbul vatandasin eskali degisiyor eski makbuller de buna kiziyor. kürtler cok sey istiyorlarmis bak bak lutufa bak yaHu! sanirsin olimpustan kullarina lutuf dagitiyor, birde esittik güya...
And küçük bir hediye, bir taviz. Muhatabı, bu adım atılmakta çok geç kalındığı için Kürt Milliyetçiliği taşeronları. Cumhuriytein kuruluşundan bir müddet sonra başlayan Kürt asimilasyonun özrü için.
Alevi vatandaşlara şimdilik Hacı Bektaşi Veli ismi hediye edildi. Onlar için yeni paket gelecek.
Datlum Andımız hediye olamaz,olmamalıydı..
Alevi vatandaşlarımız içinde üniversite adı değişti,insanlar kendilerini parçaladı 3.köprü ismi değişsin diye.
Üniversite adı değişeeğine köprünün adını değişselerdi daha makbul olurdu onlar için..