Daha önce Kazen bir konu acmisti, orda Türklük sorununu tartismistik. Yani bunlarin Türk olmayi hazmedemeyisleri durumu.
Andimizi kaldirmak icin, demokratik degil bahanesinin arkasinda saklanmalari da bu yüzden.
Basörtüsü sorununa gelince, bu ülkede basörtüsü sorunu yok zaten. Basörtüsünü simgelestiren Islamci örgütlerin yayilmaci politikalari var. Basörtüsü konusunu ortaya atarak, siz bize destek olmuyorsunuz özgürlüklerimiz ellerimizden ucup gidiyor, özgürce okullarda basörtümüzle derslere girmek istiyoruz diyerek ortaligi bulandirip duruyorlar. Madem özgürlükler konusunda cok hassas insanlar kendileri, neden benim özgürlüklerim kisitlandiginda seslerini cikarmiyorlar? Calisan kadini bankomatik olarak adlandiran mi dersin, hamile kadinin sokaga cikmamasi gerek diyeni mi dersin, mini etek (acik sacik) giyerlerse tecavüzü, ellenmeyi hak ediyorlar diyeni mi dersin...
Kimse kimseyi de kandirmasin, öyle az buz degil bu insanlarin sayisi ülkede, son yillarda giderek de arttilar.
Inanca saygi istiyorlar da, inancsizliga saygilari var mi?
Bu ülkede cocuklarinin "din egitimi" almasini istemeyen ailelerin mahkemelere basvurup olumsuz yanitlar aldiklarindan haberleri var mi?
Allah`a inanmadigi icin Aziz Nesin`in cektiklerini okuyun isterseniz...
Alevileri Allahsiz diye damgalayanlar kimler?
Birileri gögsünü gere gere ben müslümanim diyecek, istedigi dini egitimi devlet okulunda alacak, basörtüsüyle o okullara girecek, sonra da Allah`a inanmayanlari "kafir" diye damgalayacak, ötekilestirecek, tehdit edecek.... Yok öyle yagma!
Anadilde egitim hakki. Bana kalirsa Kürtlerin istekleri hic bitmeyecek. Onlar da AKP yöntemini kullaniyorlar, asil isteklerini yavas yavas alistira alistira gündeme getiriyorlar. Bir zamanlar anadilde egitim diye bagirabiliyorlar miydi? Bizim tek istegimiz bu ülkede özgürce Kürtce konusabilmek diyorlardi. Kürtceyi özgürce konusmaya basladilar, sonra kendi basinlarinin televizyon kanallarinin olmasini istediler. Oldu. Sonra Kürtce ögretilsin, üniversitelere getirilsin dediler. Geldi. Yetmedi cunku asil amaclari "anadilde egitim" idi. En temel hedeflerini zaten biliyoruz. 3-5 toprak istemekle baslarlar ona da, sonra sen doguyu toptan bize ver, siz sag biz selamet diyecekler. Yani bugün sadece özerklik istiyoruz diyenler, hic merak etmeyin, özerkligi verirseniz, ayri devlet isteyecekler.
Türkiye Cumhuriyeti`nin dili Türkcedir. Devletin görevi elbette azinliklarin kültürlerini ve dillerini korumalarina destek olacak yasal düzenlemeler yapmaktir. Fakat kimse kalkip da anadilde egitim istemesin. Burasi Türkiye! Anadilde egitim alip ne olacak o cocuklar?
Kürtlere özel doktor, mühendis, avukat mi yetistirecegiz? Türkce bilmeyen avukat bir de Kürtce mahkeme, Kürt yargic, Kürt polis, Kürt savci vs. istemeyecek mi?
x,q,w harfleriyle süslenmis köy isimleriniz bile olacakmis. :) Ama yok az gelir degil mi, Türk alfabesi bir zahmet x,q,w yi bünyesine dahil etsin istersiniz.
Yurtdisindaki Türkler Almanya`da, Avusturya`da, Hollanda`da cocuklarinin isimlerini "Ç,Ğ,Ş" hafleri olmadan secmeye calisiyor neden acaba?
Ben de gidip yarin Türkler ve Türkce harfler icin özgürlük isteyeyim bari yarin.
Bir de yabanci bir dilde propaganda özgürlügü gelmis. Kürtler icin sanmayin, kendileri Arapca propaganda yapabilsinler diye.