Başbakan tarihi açıklama yaptı

Utanıyorum..Üzülüyorum..İçim acıyor...

yazık kardeşime yazık ben 17 yaşındayım lise sonum peki ya ufacık çocuklar? Her gün derse girmeden Andımızı okumayı ne çok severdim çoğunlukla beni çıkartırlardı kürsüye koca okula söyletirdim ben ülkeme dinime ve Atatürküme aşığım

Başörtüyü öcü gibi gören zihniyetide Başı açıkları cehennem odunlarıı yanacaksınız hihihi diye gören zihniyetide kınıyorum bu lafları çok duydum üzüntüden uyuyamadığım oldu zihniyetinin değişmesi gerekenler bellidir

Son düzenleme:
Bu hükümetten yeni bir and bekliyorum ben. Kendi tarz ve anlayışlarına göre.
Çok demokratik olduk şuan biz.

Burada kimse başörtüyü öcü gibi görmüyor,zihniyet değişsin diyen arkadaş için söylüyorum ..
Eziyet dediğiniz,okul ve iş hayatımı sadece..
Derine inerseniz başka şeylerde çıkıyor gerçi..

Bu ülkede insanların baş örtüsüyle sorunu olmadı hiç bir zaman.
Yaratılmış bir sorun var... Özellikle yaratıldı bu.
Toplumsal olaylar hasbel kader gelişmezler. Yaratılırlar.
Bakınız; Şule Yüksel Şenler 1960'li yıllarda hangi anadolu şehirlerinde nasıl toplantılar yapmış?
Sıkmabaşı bu ülkeye sokmaya çalışanlar nasıl yöntemler kullanmışlar?
Bu sadece dinci (din pazarlayan anlamında kullandım) zihniyetin işi değil.
Bizim "demokraağğtik, lağiiik" dediğimiz kesimin de işbirliğiyle bugünlere geldi.
Cumhuriyet mitinglerinde insanlar ne için bir araya geldiler? Ve o mitingleri kimler bir anda "başörtüsüne" indirgediler....

Şimdi de biri çıkıp ama beniiim özgürlüğüüüüm diye çığırmaya başlayınca, bak güzel kardeşim hepimiz kandırıldık! diyorum.
Ama yok başörtüsünden bir tık yukarı çıkamıyorlar.
Olaylara dar açıdan bakarsak böyle takılır kalırız. Sen de ben de kandırıldığımızı kabul edeceğiz önce.
Sonra bu "İŞGAL GÜÇLERİNİ BU ÜLKEDEN DEF EDEBİLİRİZ"

Şimdi bu demokrağsi paketinde geçen, başörtüsü ile ilgili madde var ya, onu okuyan dar zihinliler diğer maddelerden birinde !!bebek katili çıkacak, meclise girecek!!! yazsa, görmezler, duymazlar, ilgilenmezler....

Anlatabildim mi?

Burada kimse başörtüyü öcü gibi görmüyor,zihniyet değişsin diyen arkadaş için söylüyorum ..
Eziyet dediğiniz,okul ve iş hayatımı sadece..
Derine inerseniz başka şeylerde çıkıyor gerçi..

ben burdaki insanları kastetmedimki genelden bahsediyorum duyduklarımdan tvde izlediklerimden vb

Acayip demokratiklestik:124::124:
$BVa2G5tCMAAxqcO.jpg

Bu kadar demokrasi bize fazla.Şahsen ben öyle bi demokratikleştim ki ne yapacağımı şaşırdım şu an.Hadi hepsini anladık da andımızın kime ne zararı vardı be kardeşim?"Türk'üm,doğruyum,çalışkanım" demek kime neden zor geldi?

çok demokratikleştik gerçekten, demokrasinin önündeki en büyük engel olan andımız kalktı, sırada ne var, bilmek bile istemiyorum.
bi de kişisel özgürlükler falan deniyor ya, ben burda türban özgürlüğü dışında bir özgürlük göremedim, özel okullarda anadilde eğitim verilecekmiş bunu bir özgürlük olarak görmüyorum, kamusal bir hizmet değil ki bu...
kızım okul çağına geldiğinde her sabah ona Atamızın çizdiği yoldan yürüyeceğine dair sözde değil özde and içireceğim;
"türküm, doğruyum, çalışkanım,
yasam; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
ey büyük atatürk!
açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
varlığım türk varlığına armağan olsun.
ne mutlu türküm diyene!!!"

şuan bir öğretmen forumu olan eğitimhanede, andımızın kaldırması diye bir başlık var, ve öğretmenlerin çoğu ateşli bir şekilde kaldırılmasını savunuyor, güleyimmi ağlıyımmı, vay ülkemin geleceğine

şuan bir öğretmen forumu olan eğitimhanede, andımızın kaldırması diye bir başlık var, ve öğretmenlerin çoğu ateşli bir şekilde kaldırılmasını savunuyor, güleyimmi ağlıyımmı, vay ülkemin geleceğine

Hadi ya.
Çok üzücü çoook.
Geldiğimiz duruma bak.

paket belki mucizevi bir paket degil ama andimizin kaldirilmasi oldukca cesur bir adim olmus.

sonucta bu ülkede yalnizca türkler yasamiyor , kürtler ve daha bircok etnik köken var.
her sabah türk olmayan bir cocuga " türküm dogruyum" diye söyletmenin bi manasi yok.

ben almanyada yasiyorum ve türküm, bi an düsündüm de iyiki almanyada böyle bir uygulama yok. düsünemiyorum yani cocugum her sabah " almanim dogruyum , mutluyum" diye bagiriyor.

paket yetersiz ama belki bir baslangic olur. insallah bu ülke bi gün kürtlerin müslümanlarin inancsizlarin mutlu ve birbirine tahamüllü yasadigi bi ülke olur.

[SUP][/SUP]
yoksul olmayan durumları müsait olan anne babalar isterlerse çocuklarını özel okula gönderip anadilde eğitim hakkını alabilecekler ya peki yoksul çocukları ? onların hakkı yok mu anadillerinde eğitim görmeye ?

Yahu ne yapsaydı adam,devlet okuluna bütün dilleri koyamaz ya,mantıklı bi öneri söyleyin bununla ilgili ozaman..

[SUP][/SUP]

Yahu ne yapsaydı adam,devlet okuluna bütün dilleri koyamaz ya,mantıklı bi öneri söyleyin bununla ilgili ozaman..

devlet okullarına seçmeli kürtçe dersi koyulması yeterince mantıklı mı sizce?
bunun gibi birçok çözüm önerisi sunulabilir, özel okullarda anadilde eğitim tamamen elitist bir yaklaşım. paran varsa istediğin dilde okursun bu mudur yani demokratikleşme.

Son düzenleme:
devlet okullarına seçmeli kürtçe dersi koyulması yeterince mantıklı mı sizce?
bunun gibi birçok çözüm önerisi sunulabilir, özel okullarda anadilde eğitim tamamen elitist bir yaklaşım. paran varsa istediğin dilde okursun bu mudur yani demokratikleşme.

Emin olun ki devlet okuluna seçmeli ders olarak kürtçe konsaydı Türkiye'de büyük bi yankı uyandırırdı..İşte ozaman aponun dediğini yaptı diye konuşulucaktı..Kürtçe okutulmasın diyen insanlar şimdi kalkmış devlet okuluna seçmeli ders olarak gelseydi diyolar..Gayet demokratikleşme oldu bu bana göre tabikide..

din kültürü dersini seçmeli yapsınlarda samimiyetlerine inanayım, en azından sbs dışı olsaydı eskisi gibi, şimdi sbs kapsamına alındı, yani iyi liseye gitmek isteyen öğrenci din kültürünü sular seller gibi bilmeli, çok demokratik gerçekten, belki çocuk ezberlemek istemiyor, neden insanın sadece kendisini ilgilendiren bi konuda bu kadar baskı, nerde bu çocuğun düşüncesine saygı, madem pek saygılılar çok "duyarlılar"

andımız kalktı, okullar demokratik oldu, pehh

Son düzenleme:
Emin olun ki devlet okuluna seçmeli ders olarak kürtçe konsaydı Türkiye'de büyük bi yankı uyandırırdı..İşte ozaman aponun dediğini yaptı diye konuşulucaktı..Kürtçe okutulmasın diyen insanlar şimdi kalkmış devlet okuluna seçmeli ders olarak gelseydi diyolar..Gayet demokratikleşme oldu bu bana göre tabikide..

özel okullarda serbest olunca aponun dediğine karşı gelmiş oluyor, ama devlet okulunda olsa aponun dediğini yapmış olacaktı öyle mi?
ne fark var, birinde sadece parası olan kürtler anadilde eğitim hakkına kavuşuyor diğerinde tüm kürtler...
eğer demokrasiden sözediyorsak herkese eşit hakların sağlanması, bir hakkın zengine verilirken fakirin o haktan mahrum bırakılmaması gerekir.
burda konu kürtçe eğitimi savunup savunmamak değil, bir hakkın bütün bir topluma değil belli bir kesime verilmesinin demokratikleşme adı altında sunulması...

paket belki mucizevi bir paket degil ama andimizin kaldirilmasi oldukca cesur bir adim olmus.

sonucta bu ülkede yalnizca türkler yasamiyor , kürtler ve daha bircok etnik köken var.
her sabah türk olmayan bir cocuga " türküm dogruyum" diye söyletmenin bi manasi yok.

ben almanyada yasiyorum ve türküm, bi an düsündüm de iyiki almanyada böyle bir uygulama yok. düsünemiyorum yani cocugum her sabah " almanim dogruyum , mutluyum" diye bagiriyor.

paket yetersiz ama belki bir baslangic olur. insallah bu ülke bi gün kürtlerin müslümanlarin inancsizlarin mutlu ve birbirine tahamüllü yasadigi bi ülke olur.

Türk Dil Kurumu Sözlüğü;

TÜRK; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse.

Benim TÜRK denilince aklıma gelende bu, Kürt, laz, çerkez farketmez.
Türkiye Cumhuriyeti ni hepbirlikte kurdular ve hepsi Türkler.
Bu demokratikleşme???? Safsatası çıktığından beri hepsi ayrıştı malesef.

Bu arada benim dedem Kürt, dolayısıyla babamda.
Ama benim babam birgün bile kendini başka milletten hissetmemiş, Türkiye'ye ve Türk olmaya aşık bir adamdı.

angarya olarak görüyorlardır.......eminim başka ülkelerde milliyetçilik adına çok daha fazlası yapilıyordur....

sadece bizim ülkemiz değil tüm dünyadaki ülkeler homojen değil....ingilizlere bakın kökenlere indikçe saf ingiliz bulmak o kadar kolay olmasa gerek ya da fransız ya da isveç

fena halde kandırılıyoruz....neymiş hepimiz türk değilmişiz.......benim sadece bildiğim yengemin ermeni olduğu diğerlerimizin ne olduğu bile belli değil...bir yerlerden kürtlükte karışmıştır......sadece türküm deyip geçiyorum

din kültürü dersini seçmeli yapsınlarda samimiyetlerine inanayım, en azından sbs dışı olsaydı eskisi gibi, şimdi sbs kapsamına alındı, yani iyi liseye gitmek isteyen öğrenci din kültürünü sular seller gibi bilmeli, çok demokratik gerçekten, belki çocuk ezberlemek istemiyor, neden insanın sadece kendisini ilgilendiren bi konuda bu kadar baskı, nerde bu çocuğun düşüncesine saygı, madem pek saygılılar çok "duyarlılar"

andımız kalktı, okullar demokratik oldu, pehh

kelimesi kelimesine katılıyorum.
bu sözde demokratikleşme paketi sadece kendi görüşlerinde olanlara ayrıcalıklar tanımış zaten, her zamanki gibi...

Son düzenleme:
X