bu yola gıreceksenız tum destegımle yanınızdayım canınız abur cubur mıu ıstedı yazın bana vucuda neler yapıyor o seker trans yag falan hepsını bır bır oyle bır anlatırım kı aman sus yemıcem yeterkı sus dersınız ıstah falan kalmaz
ya 77 kıloyum demıssın ben cok sasırdım yag oranın daha az demek kı cunku daha ınce gordum . kas oranının fazla olması avantajına bılıyorsun rahatsız edecek kılon olmadıgı ıcın rahat olman suc degıl yaparsın her daım her zaman yanındayım ve bu yolda asla yalnız bırakmamSen banada bir el at bacım, harbi başarılısın, belki bana da bulaşır birazkendimden nefret etmiyorum ama bi on kilo versem muhteşem olacak, motive olamıyorum bir türlüüüü
ben 54 bedenden 34-36 bedene dustum yalnız :)N nscckts yanlış beslendiğim için insülin direnci oluşturduğumu ve ani kan şekeri düşmeleri yaşadığımı doktorlarda söyledi öğrendim. Henüz kalori hesabına geçmedim ama gerçekten bir süredir ilaca başlattılar ve aynı anda hamur işine çok yüklenmiyorum şeker patlaması yaşamamak için, daha az yorgun hissediyorum.
Bu arada benim 52 bedenden 44 bedene düşmem, sizin 40 bedenden 34 bedene düşmenizden daha basit bir yolculuk. Sizi de tebrik ederim tekrar.
ya 77 kıloyum demıssın ben cok sasırdım yag oranın daha az demek kı cunku daha ınce gordum . kas oranının fazla olması avantajına bılıyorsun rahatsız edecek kılon olmadıgı ıcın rahat olman suc degıl yaparsın her daım her zaman yanındayım ve bu yolda asla yalnız bırakmam
Hic olmadi tek gunluk bi hastenede yatiracak beni herseyimi kontrol ettirmek istiyor. Gastrit var bende... hormonlarimin duzelmesi icinde kilo vermeniz sart dedi. Birde insulin direnciniz var galiba dedi
ılk etapda sekerı kızartılmıs urunlerı ve unlu mamullerı komple kestım ben 3 ögün yedım23 yıl aktif karate yaptım ben, bu kiloyu da sporu bırakınca zaman içinde aldım, ciddi bir kas kütlem var, olduğum kiloda görünmüyorum ama 77-80 bandında kalmak istemiyorum, çünkü yaş gittikçe kollar bacaklar kötü oluyor, hoş 42 yaşından sonra çok gereklimi o da tartışılır ama yapmak lazım her yıl on yıl bandında vücut değişiyor, biraz daha metabolizma yavaşlayıp yaşa bağlı kilo alınıyor, Allah ömür verirse 50 yaşımda 80 leri geçip daha ilerilere gitmekten korkuyorum.
N nscckts Televizyona vs çıktınız mı? Ameliyatsız, inanılmaz bir değişim olmuş, moral verdiniz. Çünkü belli bir kilonun altındaki insanlarda zayıflamaya çalışıyor, saygım sonsuz ancak sürekli üç saate bir acıkıyorum dediğimde beni anlayamıyorlar. Demekki benim kilolardan da düşüş olabiliyor.
ATTRAENTE Örnek verdiğiniz kişilere çok üzüldüm maalesef benimde çevremde var ya çok zayıflayamadılar yani 80 - 90 kilo da kaldılar ya da geri aldılar. Sadece bir tane çok çabalayan, spordan çıkmayan tanıyorum o da cidden ameliyat öncesi yapsaydı o kadar efora zaten zayıflardı.
yok tv cıkmadım ama bır dugune katıldım benı en son 104 kılo gorenler tanımadılarN nscckts Televizyona vs çıktınız mı? Ameliyatsız, inanılmaz bir değişim olmuş, moral verdiniz. Çünkü belli bir kilonun altındaki insanlarda zayıflamaya çalışıyor, saygım sonsuz ancak sürekli üç saate bir acıkıyorum dediğimde beni anlayamıyorlar. Demekki benim kilolardan da düşüş olabiliyor.
ATTRAENTE Örnek verdiğiniz kişilere çok üzüldüm maalesef benimde çevremde var ya çok zayıflayamadılar yani 80 - 90 kilo da kaldılar ya da geri aldılar. Sadece bir tane çok çabalayan, spordan çıkmayan tanıyorum o da cidden ameliyat öncesi yapsaydı o kadar efora zaten zayıflardı.
Kadın olan iş arkadaşım ,bende çok üzüldüm ona, estetikler falan bir sürü ameliyat geçirdi, kardeşimle akran daha 34 yaşında, şimdi psikolojik destek alıyor dengesi cidden bozuldu çünkü, ağlama krizlerine giriyor durmadan toparlanır inş
1 yıl sonra hamile kalabilir diye biliyorum bir arkadaşım 150’den 70’e düştü bir yıl içinde ve sonra hamile kaldı bebek gayet sağlıklı. Ama bence psikolojik bir rahatsızlık bu durum çünkü bebeği de obez yaptı, çocuk 6 aylıkken benden çok yiyordu abartmıyorum.Açılın 2 yıllık tüp mideli geldi :)) 100den 58e düştüm, vitaminleri ve kaliteli beslenmeyi aksatmadikca halsizlik olmuyor, tek sorunum aşırı saç dokulmesi oldu, sarkma da var haliyle ama 100 kiloluk halimi düşününce canım sarkiklarim diye seviyorum onları. Eşinizle birlikte görüşmelere gidin doktorlara, bu görüşmeler esnasında ikna olabilir.ancak söyle bir durum var ki ameliyat tan ne kadar sonra cocouk sahibi olabileceğiniz konusunu mutlaka doktora danışın çünkü ilk bir yıl gerçekten vücudun kimyası değişiyor bu bir gerçek. Örneğin folik asidin eksik olması dahi hamilelikte sorun olabilir. İyi şanslar!
valla benım tek sucum anteplı olmakHayati riskleri göze alıp, bıçak altına yattıktan, onca acı ve maddi manevi yükten sonra iş arkadaşınızı tekrar yemeğe iten şey kurtulamadığı bir bağlılık olmalı. Bazen düşünüyorum da ben de yemek bağımlısı olmuşum çocukluktan yanlış beslenmişiz evde, her zaman yemekle ödüllendirilmişim. Böyle örnekler duyunca ameliyat olmayayım, zorla zayıflasam bile bağımlı kalırsam yine yerim gibime geliyor.
yok tv cıkmadım ama bır dugune katıldım benı en son 104 kılo gorenler tanımadılarevlendıgım kılodan da zayıfım cunku . esımın benden bosanıp baskasıyla evlenmıs olabılecegını dusunen oldu okadar buyuk bır degısım olmasını bazen unutuyorum. yanı kılo verdıgımı unutuyorum bazen, tombıslıgımı oyle benımsemısım kı kılo verdıgım ılk aylar ınternetden kıyafet alırken dusmusum mesela 38 bedene ama 46 beden getırttıgımı bılıyorum kabul edısım uzun surdu
nasıl oldu anlamadım daha zor olur dıye dusunmustum aslında okadar zor degılmıs kılo vermek
yanlıs beslendıgımde cok asırı acıkıyordum gercekten oyle bır acıkma degıl gırtladım bıle gurulduyordu karnımıda gectım ...oyuzden 3 saatde bır acıkmayı anlarım benım 3 saatde bır acıkmayı beklemem bıle yoktu habıre yıyordum
o nasılsa telafı ederım en tehlıkelısı kesınlıkleHelal olsun ve tebrikler.
Ben de zor kilo verenlerdenim,
En büyük hatam nasıl olsa telâfi ederim demekti :)
Hamilelik kilomu asinca dank etti, telafisi olmuyor.
4 ayda 77 kilodan 61 e düştüm.
2-3 daha versem olur, ama sporla verdiğim için 170 boya rahatsız etmiyor.
Ve aynen dedigin gibi saglikli beslendim.
He o kadar çok yemeye başlamıştım ki, yalan yok o çoklugun uzerine ac kaldim :)
Ilk 5 kiloda sadece yürüyüş,
72 den sonra da yuruyus+pilates
Şimdi pilates+ağırlık devam ediyorum..
Ama şimdi istediğimi yiyip içiyorum :)
o nasılsa telafı ederım en tehlıkelısı kesınlıkle
kılo verılıyor her turlu gıdıyor asıl zor olan korumak
oyuzden amelıyat dıyet falan degılde dedıgınız gıbı saglıklı yasamı benımsemek . bunun yolu bu baska yolu yok
hanı dogustan bobrek ustu bezımız fazla calıssa yesek yesek kılo alamasak bızde ısterdık bunu :) ah ne sanslılar
annem 45 kıloymus evlendıgınde babam dalga gecermıs un cuvalı kadarsın ye bıraz dıye baska sehırden antebe gelın gelmıs annembabam yapmıs dürümlerı vermıs
sımdı 90 kılobabam dıyorkı ya ye dedımde okadar mı ye dedım sana
ucunu tutturmak zor ve yemenın sonu yok ya cok spor yapıp yıcez karsılıgını verıcez ya dıkkatlı beslenıcez baska yolu yok kesınlıkle :)
tebrık ederım guzel verıp korumussunuz en zoru korumak cunku
ya ben hıc kalorı hesabı yapamıyorum dırek yeme odaklıyım ve tembelım spor yapınca daha cok yıyorum ben spor yaptım dıyeDun gece oturdum 3 dilim tiramisu yedim, sabah 45 dakika antrenmana ve gun icinde baska seylerden kismama mal oldu :)
Hala yediğimde miktarı abartıyorum ama artik ertelemiyorum.
Ben diyeti kalori açığı olarak uyguladım
Her şeyin tek tek kalorisini almadin, Genelde harcadığım kaloriyi arttırmaya baktım.
1200 kalori yakıyorum diye düşünüp hareket ettiğimde kilo verdim,
Şimdi 1600-1800 kalori ile beslenip koruyabiliyorum.
Hayati riskleri göze alıp, bıçak altına yattıktan, onca acı ve maddi manevi yükten sonra iş arkadaşınızı tekrar yemeğe iten şey kurtulamadığı bir bağlılık olmalı. Bazen düşünüyorum da ben de yemek bağımlısı olmuşum çocukluktan yanlış beslenmişiz evde, her zaman yemekle ödüllendirilmişim. Böyle örnekler duyunca ameliyat olmayayım, zorla zayıflasam bile bağımlı kalırsam yine yerim gibime geliyor.