Bariatrik ameliyat olmama destek vermeyen esim...

Sen banada bir el at bacım, harbi başarılısın, belki bana da bulaşır biraz kendimden nefret etmiyorum ama bi on kilo versem muhteşem olacak, motive olamıyorum bir türlüüüü

N nscckts yanlış beslendiğim için insülin direnci oluşturduğumu ve ani kan şekeri düşmeleri yaşadığımı doktorlarda söyledi öğrendim. Henüz kalori hesabına geçmedim ama gerçekten bir süredir ilaca başlattılar ve aynı anda hamur işine çok yüklenmiyorum şeker patlaması yaşamamak için, daha az yorgun hissediyorum.

Bu arada benim 52 bedenden 44 bedene düşmem, sizin 40 bedenden 34 bedene düşmenizden daha basit bir yolculuk. Sizi de tebrik ederim tekrar.

Sen banada bir el at bacım, harbi başarılısın, belki bana da bulaşır biraz kendimden nefret etmiyorum ama bi on kilo versem muhteşem olacak, motive olamıyorum bir türlüüüü
ya 77 kıloyum demıssın ben cok sasırdım yag oranın daha az demek kı cunku daha ınce gordum . kas oranının fazla olması avantajına bılıyorsun rahatsız edecek kılon olmadıgı ıcın rahat olman suc degıl yaparsın her daım her zaman yanındayım ve bu yolda asla yalnız bırakmam

ben 54 bedenden 34-36 bedene dustum yalnız :)
gardılobumda asla olmaz ımkansız dedıgım kendımı zayıf gordugum kılodan daha zayıfım sımdı onu demek ıstedım yanı hedeften daha zayıfım

Sağlıklı beslenirken; burda sısman ve sımdıkı halım var
bunu ben yapabıldıysem herkes yapar kızlar. hepımız saglıklı olacagız :) ter demek ölü yag demek ter doke doke bu ısın ıcınde cıkacaksınız. ben herkese ınanıyorum bırde sız bana ınansanız gercekten cok kolay

bunca zaman yedıklerınızı dusunun
dusunun
dusundunuz mu
hah onları yemeyeceksınız

bu kadar işte

Zamanında çok düşünmüştüm bu ameliyatı ailem izin vermedi destek olmadı. Sürekli kilo al ver kısır döngü. Geçen sene temmuzda hamile kaldım herşey ama herşey kokuyordu sekiz ay boyunca kustum herşeyden soğudum hamileliğimde on kilo verdim. Daha çok alacağım diye üzülürken verdim. Hazır dedim uğruna ölüp bittiğim tatlılardan uzak durmuşken bir daha yemeyeyim. Sonra günde ana iki öğün ve bol sıvıyla beslenmeme devam ettim. Şeker hastasıyım bu arada insülin direncim 8.1 di geçen sene kilo vererekte direncim düştü normal Aralık’ta şuan. Banada hep bu aklı verirlerdi deli olurdum ama ciddi manada istemekle ve kabullenmekle alakalı. Bunları istersem kilo verebiliyorum dediğiniz için yazdım sorun bence psikolojik olarak kabullenmemize o sebeple ben önce terapi almanızı zihin tazelemenizi ve diyet değilde hayatınıza yeni bir düzen kurma fikrini benimsemenizi öneririm. Ameliyat kötüdür demiyorum hiç veremiyorum deseydiniz kesinlikle olun derdim ama problem baska yerde görünüyor

23 yıl aktif karate yaptım ben, bu kiloyu da sporu bırakınca zaman içinde aldım, ciddi bir kas kütlem var, olduğum kiloda görünmüyorum ama 77-80 bandında kalmak istemiyorum, çünkü yaş gittikçe kollar bacaklar kötü oluyor, hoş 42 yaşından sonra çok gereklimi o da tartışılır ama yapmak lazım her yıl on yıl bandında vücut değişiyor, biraz daha metabolizma yavaşlayıp yaşa bağlı kilo alınıyor, Allah ömür verirse 50 yaşımda 80 leri geçip daha ilerilere gitmekten korkuyorum.

N nscckts Televizyona vs çıktınız mı? Ameliyatsız, inanılmaz bir değişim olmuş, moral verdiniz. Çünkü belli bir kilonun altındaki insanlarda zayıflamaya çalışıyor, saygım sonsuz ancak sürekli üç saate bir acıkıyorum dediğimde beni anlayamıyorlar. Demekki benim kilolardan da düşüş olabiliyor.

ATTRAENTE Örnek verdiğiniz kişilere çok üzüldüm maalesef benimde çevremde var ya çok zayıflayamadılar yani 80 - 90 kilo da kaldılar ya da geri aldılar. Sadece bir tane çok çabalayan, spordan çıkmayan tanıyorum o da cidden ameliyat öncesi yapsaydı o kadar efora zaten zayıflardı.

Hic olmadi tek gunluk bi hastenede yatiracak beni herseyimi kontrol ettirmek istiyor. Gastrit var bende... hormonlarimin duzelmesi icinde kilo vermeniz sart dedi. Birde insulin direnciniz var galiba dedi

Gastrit varsa nasıl diyet yapamıyorsunuz? Daha doğrusu sonunu getiremiyorsunuz bendede gastrit var ve ben yemek yiyemiyorum midenizi küçültmeyi deneyin doktor bile size piskolojik baskı yapmış amilyat olmadan okdr zayıflayan insan varki en önemli şey azim bence biraz gayret etseniz başarırsınız ilk önce kendinizi buna inandırin

ılk etapda sekerı kızartılmıs urunlerı ve unlu mamullerı komple kestım ben 3 ögün yedım
bu duzene oturttuktan sonra gunde 2 ögüne dusurdum
bı ara yemek aklıma gelmemeye basladı uzak kalınca glutenden heralde

karnım cok uzun zamandır guruldamıyor 1-1bucuk sene olmustur :) bende bu ıse yaradı

sekerde hamur ıslerıne yerıne koyma metodu yaptım alıskanlıkları degıstırmek zor oluyor abur cubur ıstegı herkes yerken ben yemeyecekmıyım sımdı yaklasımı bunları nasıl yapıcam dıyordum . gıttıgım yere kuruyemısımı de goturdum baktım sadece hamur ısı, saglıklı bırsey yok yemekte salata corbaya agırlık verdım cay sohbetınde kuruyemıse ... oyle oyle oturdu duzen.

Kadın olan iş arkadaşım ,bende çok üzüldüm ona, estetikler falan bir sürü ameliyat geçirdi, kardeşimle akran daha 34 yaşında, şimdi psikolojik destek alıyor dengesi cidden bozuldu çünkü, ağlama krizlerine giriyor durmadan toparlanır inş

yok tv cıkmadım ama bır dugune katıldım benı en son 104 kılo gorenler tanımadılar evlendıgım kılodan da zayıfım cunku . esımın benden bosanıp baskasıyla evlenmıs olabılecegını dusunen oldu okadar buyuk bır degısım olmasını bazen unutuyorum. yanı kılo verdıgımı unutuyorum bazen, tombıslıgımı oyle benımsemısım kı kılo verdıgım ılk aylar ınternetden kıyafet alırken dusmusum mesela 38 bedene ama 46 beden getırttıgımı bılıyorum kabul edısım uzun surdu
nasıl oldu anlamadım daha zor olur dıye dusunmustum aslında okadar zor degılmıs kılo vermek

yanlıs beslendıgımde cok asırı acıkıyordum gercekten oyle bır acıkma degıl gırtladım bıle gurulduyordu karnımıda gectım ...oyuzden 3 saatde bır acıkmayı anlarım benım 3 saatde bır acıkmayı beklemem bıle yoktu habıre yıyordum

Hayati riskleri göze alıp, bıçak altına yattıktan, onca acı ve maddi manevi yükten sonra iş arkadaşınızı tekrar yemeğe iten şey kurtulamadığı bir bağlılık olmalı. Bazen düşünüyorum da ben de yemek bağımlısı olmuşum çocukluktan yanlış beslenmişiz evde, her zaman yemekle ödüllendirilmişim. Böyle örnekler duyunca ameliyat olmayayım, zorla zayıflasam bile bağımlı kalırsam yine yerim gibime geliyor.

1 yıl sonra hamile kalabilir diye biliyorum bir arkadaşım 150’den 70’e düştü bir yıl içinde ve sonra hamile kaldı bebek gayet sağlıklı. Ama bence psikolojik bir rahatsızlık bu durum çünkü bebeği de obez yaptı, çocuk 6 aylıkken benden çok yiyordu abartmıyorum.

valla benım tek sucum anteplı olmak
hıc bır baglılıgım bagımlılıgım psıkolojık sorunum yok ama anteplıyım nasıl yemeyeyım sımdı
benım kendımden tek kurtulusum su oldu
yedın yedın madalya taktılar mı dıye sordum kendıme
yok
hayır hepsının tadını bılıyorsun yıyıp napcaksın dedım kendıme
yemek yarısmaları oluyor 3 tepsı baklava 100 şiş kebap yıyene odul ona bıle katılmayı dusundum belkı usanır tıksınır vazgecerım dıye
yemek yemeyı oyle sevıyorum

barı dedım karnımı kerevızle ayranla salatayla falan doyurayım ben
dunyadakı kıtlıgın tek sebebı olabılırdım gercekten

Helal olsun ve tebrikler.
Ben de zor kilo verenlerdenim,
En büyük hatam nasıl olsa telâfi ederim demekti :)
Hamilelik kilomu asinca dank etti, telafisi olmuyor.
4 ayda 77 kilodan 61 e düştüm.
2-3 daha versem olur, ama sporla verdiğim için 170 boya rahatsız etmiyor.
Ve aynen dedigin gibi saglikli beslendim.
He o kadar çok yemeye başlamıştım ki, yalan yok o çoklugun uzerine ac kaldim :)
Ilk 5 kiloda sadece yürüyüş,
72 den sonra da yuruyus+pilates
Şimdi pilates+ağırlık devam ediyorum..
Ama şimdi istediğimi yiyip içiyorum :)

o nasılsa telafı ederım en tehlıkelısı kesınlıkle
kılo verılıyor her turlu gıdıyor asıl zor olan korumak
oyuzden amelıyat dıyet falan degılde dedıgınız gıbı saglıklı yasamı benımsemek . bunun yolu bu baska yolu yok

hanı dogustan bobrek ustu bezımız fazla calıssa yesek yesek kılo alamasak bızde ısterdık bunu :) ah ne sanslılar

annem 45 kıloymus evlendıgınde babam dalga gecermıs un cuvalı kadarsın ye bıraz dıye baska sehırden antebe gelın gelmıs annem babam yapmıs dürümlerı vermıs
sımdı 90 kılo babam dıyorkı ya ye dedımde okadar mı ye dedım sana

ucunu tutturmak zor ve yemenın sonu yok ya cok spor yapıp yıcez karsılıgını verıcez ya dıkkatlı beslenıcez baska yolu yok kesınlıkle :)

tebrık ederım guzel verıp korumussunuz en zoru korumak cunku

Dun gece oturdum 3 dilim tiramisu yedim, sabah 45 dakika antrenmana ve gun icinde baska seylerden kismama mal oldu :)
Hala yediğimde miktarı abartıyorum ama artik ertelemiyorum.
Ben diyeti kalori açığı olarak uyguladım
Her şeyin tek tek kalorisini almadin, Genelde harcadığım kaloriyi arttırmaya baktım.
1200 kalori yakıyorum diye düşünüp hareket ettiğimde kilo verdim,
Şimdi 1600-1800 kalori ile beslenip koruyabiliyorum.

ya ben hıc kalorı hesabı yapamıyorum dırek yeme odaklıyım ve tembelım spor yapınca daha cok yıyorum ben spor yaptım dıye karnımı doyurayım okadar cok doyurayım kı yururken lık lık su bidonu yutmusum gıbı ses gelsın artık yıyemeyeyım ve kılo da almayayım dıyorum kerevızın yerken aldıgın kalorıden daha cok kalorı yaktırdıgını bılıyorum onu kotu emellerıme alet ettım gunde bır koca legen kerevızı bıtırıyorum yanı gunde 2 kerevız 2 havuc rendesı 3 kg yogurtla yaptıgım bu salatayı muhakkak yıyorum bunu yedıkden sonra ıste turlu mu yıcem kebap mı neyse ondan sonra yıyorum .
mesela ben 3 dılımle bıle kalamazdım yersem sankı kacıracaklar onumden gıbı hepsını yer bıtırırım o ırade hala yok bende oyuzden hıc bulasmıyorum canım tatlı mı ıstedı 2 kuru hurma 3 fındık bıraz toz kakao bunları rondodan cekıp yuvarlayıp hındıstan cevızıne batırıp yıyorum . bunca zaman yedıklerıne say dıyorum

Maalesef yetiştirilmemiz yanlış, çok haklısınız bu konuda; yemek kültürümüzde hamur işleri,tatlılar, yanlış pişirilmiş gıdalar dolu. Geçen yıl bu zamanlar 86 kiloydum, eşimle diyetisyene gittik üç ay kadar, ikimizde yaşımıza göre iyi verdik o düzeni devam ettirdiğimiz için almadık ama yine son zamanlar canımız çekiyor zararlı şeyleri, arada bir börek ya da mükellef bir kahvaltının zararı olmaz derken bir bakıyoruz bu arada birler çoğalıyor, çünkü böyle öğrendik, diyetisyenin verdiği kahvaltı yani bir yumurta, bir dilim peynir, iki zeytin, iki ceviz, iki dilim ekmek ve dereotu fazla fazla doyurucu bir kahvaltı iken hafta sonu mutlaka buna bir hamurişi ekleniyor, yumurta patatesli yapılıyor falan çünkü temel alışkanlığımız böyle, bunu değiştirebilirsek ancak başarılı olacağız. Yıllardıt çaydaki şekerle mücadele ediyorum, asla bırakamıyorum oysa kardeşlerim kullanmaz çünkü annem üçüncü ve dördüncü çocukta daha tecrubeliymiş iki kardeşimde şeker ve tuz bilmezler, çocukluklarında yok çünkü. Yanlışın nerde olduğunu biliyoruz aslında sadece değiştirebikecek irademiz yok. Kendi adıma sağlıklı mutfağı biliyorum yoğurdumu, sirkemi yaparım, paketli gıda almam vs ama yinede bir şeyleri durduramıyorum işte ara öğünde ev yoğurdu ile badem yiyeceğim diye düşünürken kendimi krep yaparken buluyorum umarım bizde konu sahibesi de bunları değiştirebilecek gücü buluruz, N nscckts bu konuda başarılı çok takdir ettim vallahi, bize de bulaşır inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…