Maalesef yetiştirilmemiz yanlış, çok haklısınız bu konuda; yemek kültürümüzde hamur işleri,tatlılar, yanlış pişirilmiş gıdalar dolu. Geçen yıl bu zamanlar 86 kiloydum, eşimle diyetisyene gittik üç ay kadar, ikimizde yaşımıza göre iyi verdik o düzeni devam ettirdiğimiz için almadık ama yine son zamanlar canımız çekiyor zararlı şeyleri, arada bir börek ya da mükellef bir kahvaltının zararı olmaz derken bir bakıyoruz bu arada birler çoğalıyor, çünkü böyle öğrendik, diyetisyenin verdiği kahvaltı yani bir yumurta, bir dilim peynir, iki zeytin, iki ceviz, iki dilim ekmek ve dereotu fazla fazla doyurucu bir kahvaltı iken hafta sonu mutlaka buna bir hamurişi ekleniyor, yumurta patatesli yapılıyor falan çünkü temel alışkanlığımız böyle, bunu değiştirebilirsek ancak başarılı olacağız. Yıllardıt çaydaki şekerle mücadele ediyorum, asla bırakamıyorum oysa kardeşlerim kullanmaz çünkü annem üçüncü ve dördüncü çocukta daha tecrubeliymiş iki kardeşimde şeker ve tuz bilmezler, çocukluklarında yok çünkü. Yanlışın nerde olduğunu biliyoruz aslında sadece değiştirebikecek irademiz yok. Kendi adıma sağlıklı mutfağı biliyorum yoğurdumu, sirkemi yaparım, paketli gıda almam vs ama yinede bir şeyleri durduramıyorum işte ara öğünde ev yoğurdu ile badem yiyeceğim diye düşünürken kendimi krep yaparken buluyorum
umarım bizde konu sahibesi de bunları değiştirebilecek gücü buluruz,
@nscckts bu konuda başarılı çok takdir ettim vallahi, bize de bulaşır inş