- 20 Ocak 2010
- 45.726
- 160.287
- 43
Bu konuda sana çok katılıyorum saniyorlar ki hiç uğraşmadık aslında kilo veriyoruzda bu kolayımıza geldi bir insanın insülini troidi şekeri hiç birseyi doğru çalısmazsa nasıl kilo verecek.Ben gastric bypass amelyati oldum ve hayatimda aldigim en iyi karar diyebilirim.
Ilk önce burda 38 beden hanimlar seni asla anlamazilar. Obezite ve özelikle küçüklügünden var olan obezite hiçbirseye benzemez. "Ay bir 5-10 kilo versem harika olur" psikolojisine benzemez. Kendi dokturumda "5 yil içinde verermeyen kiloyu, asla veremesin" diyordu. Bilimsel bir tespit olarak.
Nasil diyabet biri insuline ihtiyaci var yada kanser olan kisi tedaviye ihtiyaci var, ayni sekilde asiri obez insanlarda bu amelyata ihtiyaci var. Nasil bir diyabet hastasi, insulinin yani sira saglikli bir hayat yasiyorsa, bu amelyati geçiren insanda öyle yapmali.
Bu amelyat olmasaydi asla bu kilolulari veremezdim. Hayat kalitem bu kadar artmazdi. Sporu bu kadar sevmezdim. Mesela hayat tarzimi mecbur degistirmek zorunda kaldim. Az yiyorum ve ayni zamanda artik sekerli yiyeceklere tahamülüm yok mesela. Cikolataya o kadar sevmeme ragmen, artik damak tadim degisti ve en fazla bir küçük parça yiyebiliyorum. Kilo verdikçe, vücüd hafifleyince, spor daha kolay olmaya basladi. Daha çok sevmeye basadim. Ve ben amelyattan 6-7 hafta sonrasi yavastan spora baslamistim. Hiçte et sarkmasi felan olmadim.
Kesinlikle siddet ile tavsiye ederim. Ha bide öyle halsiz felanda degilim. Tam tersi, amelyattan önce hep sürekli oturma, yatma istegi vardi. Simdi fazla oturunca rahatsiz oluyorum.
37 yaşıma kadar hep şişmamdım belki 1 sene zayıfımdır oda belki ömrüm boyunca regl de olmadım ameliyat oldum kilo verdim bu saydıklarımın hepsi kendiliginden düzeldi hic bir ilaç kullanmıyorum mide koruyucu hariç
Bide ben özelde de olmadım devlet öyle her önüne geleni ameliyat zaten yapmıyor. Bu ameliyat zararlı peki şeker troid ve insülin için kullanılan ilaçlar ne kadar zararsız ha bide regl olmak için ömür boyu içmen gereken d.kontrol hapını es geçmeyelim olmuşum 38 yaşında 60 yaşında zararı çikacaksa da çıksın napim kimse anlayamaz bacak bacak üstüne atmak gibi kolay birşey bile nasıl lüx birşeydi benim için