Bu konuda sana çok katılıyorum saniyorlar ki hiç uğraşmadık aslında kilo veriyoruzda bu kolayımıza geldi bir insanın insülini troidi şekeri hiç birseyi doğru çalısmazsa nasıl kilo verecek.Ben gastric bypass amelyati oldum ve hayatimda aldigim en iyi karar diyebilirim.
Ilk önce burda 38 beden hanimlar seni asla anlamazilar. Obezite ve özelikle küçüklügünden var olan obezite hiçbirseye benzemez. "Ay bir 5-10 kilo versem harika olur" psikolojisine benzemez. Kendi dokturumda "5 yil içinde verermeyen kiloyu, asla veremesin" diyordu. Bilimsel bir tespit olarak.
Nasil diyabet biri insuline ihtiyaci var yada kanser olan kisi tedaviye ihtiyaci var, ayni sekilde asiri obez insanlarda bu amelyata ihtiyaci var. Nasil bir diyabet hastasi, insulinin yani sira saglikli bir hayat yasiyorsa, bu amelyati geçiren insanda öyle yapmali.
Bu amelyat olmasaydi asla bu kilolulari veremezdim. Hayat kalitem bu kadar artmazdi. Sporu bu kadar sevmezdim. Mesela hayat tarzimi mecbur degistirmek zorunda kaldim. Az yiyorum ve ayni zamanda artik sekerli yiyeceklere tahamülüm yok mesela. Cikolataya o kadar sevmeme ragmen, artik damak tadim degisti ve en fazla bir küçük parça yiyebiliyorum. Kilo verdikçe, vücüd hafifleyince, spor daha kolay olmaya basladi. Daha çok sevmeye basadim. Ve ben amelyattan 6-7 hafta sonrasi yavastan spora baslamistim. Hiçte et sarkmasi felan olmadim.
Kesinlikle siddet ile tavsiye ederim. Ha bide öyle halsiz felanda degilim. Tam tersi, amelyattan önce hep sürekli oturma, yatma istegi vardi. Simdi fazla oturunca rahatsiz oluyorum.
Bu konuda sana çok katılıyorum saniyorlar ki hiç uğraşmadık aslında kilo veriyoruzda bu kolayımıza geldi bir insanın insülini troidi şekeri hiç birseyi doğru çalısmazsa nasıl kilo verecek.
37 yaşıma kadar hep şişmamdım belki 1 sene zayıfımdır oda belki ömrüm boyunca regl de olmadım ameliyat oldum kilo verdim bu saydıklarımın hepsi kendiliginden düzeldi hic bir ilaç kullanmıyorum mide koruyucu hariç
Bide ben özelde de olmadım devlet öyle her önüne geleni ameliyat zaten yapmıyor. Bu ameliyat zararlı peki şeker troid ve insülin için kullanılan ilaçlar ne kadar zararsız ha bide regl olmak için ömür boyu içmen gereken d.kontrol hapını es geçmeyelim olmuşum 38 yaşında 60 yaşında zararı çikacaksa da çıksın napim kimse anlayamaz bacak bacak üstüne atmak gibi kolay birşey bile nasıl lüx birşeydi benim için
Zaten bu ameliyat ne kadar riskli biliyoruz ben ilk dr a görüsmeye gittiğimde ilk dediği sey riskli bor ameliyat biliyorsunuz dimi oldu.Kilo vermek öyle kolay degil ki. Hele ki tüm ömrün boyunca bu kilolara karsi savas vermek ile geçmis ise. Cünkü bu kilo sadece fiziksel degil, psikolojik. Bunun üzerine nice belgesellerde çekilde. Toplumun, gida sektörün nasil bizleri manipüle edildigi üzerine. Reklamler hersey sürekli yemek, tüketmek üzerine. Reklamlar hep zayif mankenler ile dolu. Kiyafet almak istiyorsun, magazada bedenin yok.
Bu psikoloji ile kolaymi kilo vermek? 20 yillik aliskanliklari birakmak kolay mi? Yani birak tiroidu, sekeri,.. Millet kendini güzel hisetmek için gögüslerini büyütüyor, ki buna lafim kesinlikle yok, kendini ne iyi hisettir ise, onu yapman lazim ama konu bariatrik amelyat olunca "kolaya kaçmis" oluyoruz. He canim he.
Ben eskiden 20 dakikalik yürüyüsten sonra bile yoruluyordum, simdi 5 km rahat yürüyebiliyorum. Evde temizligimi yapip, kizim ile oynayabiliyorum. Evet simdi 38 beden giyebiliyorum fakat bu üstte saydiklarim benim için daha önemli. Kolay oturup kalkmak, kendini sevmek gerçekten paha biçilmez seyler.
Zaten bu ameliyat ne kadar riskli biliyoruz ben ilk dr a görüsmeye gittiğimde ilk dediği sey riskli bor ameliyat biliyorsunuz dimi oldu.
Biliyorum ama nasıl durumdaysak az biraz düsünün lütfen onu bile göze aldık
Mesela benim 15 inde bir sene oldu bugün gene yeme krizi yaşıyorum ama kendimi tutuyorum ne kadar zayıflasan da psikoloji beyin kolay kolay değişmiyor ama bi daha şişman olmak istemiyorum ve korkuyorum kilo alırım diye o yüzden dikkat ediyorum.
Kilo alanlar oluyormuş hiç şaşırmıyorum adam 5 6 ay sonra gazlı içecek içmeye baslıyor alkol alıyor hep karbo besleniyor tabi ki alır ben soda bile icmiyorum hala
Nerdeyse herşeyi yiyorum ama çok küçük porsiyonlarla
9.ayım bende de iştah artması var. Asitli içeceği çıkardım hayatımdan asla da ağzıma sürmem o mideyi küçültmek için çektiklerimi bidaha çekmek istemiyorum. En azından şimdi biraz sıvı ağırlık yapsam diyet daha kolay olur diyorum kendime. Eklem problemmden dolayı platese başlayamadım inşallah ona da başlayınca daha iyi sonuç vereceğine inanıyorum. Haklısınız yazdıklarınızdaZaten bu ameliyat ne kadar riskli biliyoruz ben ilk dr a görüsmeye gittiğimde ilk dediği sey riskli bor ameliyat biliyorsunuz dimi oldu.
Biliyorum ama nasıl durumdaysak az biraz düsünün lütfen onu bile göze aldık
Mesela benim 15 inde bir sene oldu bugün gene yeme krizi yaşıyorum ama kendimi tutuyorum ne kadar zayıflasan da psikoloji beyin kolay kolay değişmiyor ama bi daha şişman olmak istemiyorum ve korkuyorum kilo alırım diye o yüzden dikkat ediyorum.
Kilo alanlar oluyormuş hiç şaşırmıyorum adam 5 6 ay sonra gazlı içecek içmeye baslıyor alkol alıyor hep karbo besleniyor tabi ki alır ben soda bile icmiyorum hala
Nerdeyse herşeyi yiyorum ama çok küçük porsiyonlarla
Pilates bana çok iyi geldi özelikle eklemlere omurgaya çok iyi gidin zaten hoca soruyor ne sorununuz var diye ona göre size hafif hareketleri gosteriyor zamanla kaslar geliştikçe herşey kolaylaşıyor9.ayım bende de iştah artması var. Asitli içeceği çıkardım hayatımdan asla da ağzıma sürmem o mideyi küçültmek için çektiklerimi bidaha çekmek istemiyorum. En azından şimdi biraz sıvı ağırlık yapsam diyet daha kolay olur diyorum kendime. Eklem problemmden dolayı platese başlayamadım inşallah ona da başlayınca daha iyi sonuç vereceğine inanıyorum. Haklısınız yazdıklarınızda
Pilates bana çok iyi geldi özelikle eklemlere omurgaya çok iyi gidin zaten hoca soruyor ne sorununuz var diye ona göre size hafif hareketleri gosteriyor zamanla kaslar geliştikçe herşey kolaylaşıyor