Bariatrik ameliyat olmama destek vermeyen esim...

Oyle bi dunya yok.
O soluklanan insanlar " usengecim ben az yorulmus gibi yapiyim"diye oturmuyor.
Pilleri binip, bitkin dusup bazen bayildiklari bile oluyor yorgunluktan.

Ben de ilk eve geldiğim zamanlarda oldu halsizlik ama vitaminleri düzenli kullanınca geçti aktif olmaya gelirsek olmadığım kadar aktifim ha siz de böyle olur musuz bilemiyorum ama ben çok memnunum hayatımdan benim gibi iyi örnekler olduğu kadar kötülerde var

Ayrıca halsiz olursanız unuturum gibi birşey olmuyor ciddi halsiz olursunuz birşey yapamazsız dikkat etmezseniz 1 ay kadar izin alın bu ameliyatı olucaksanız ben 7 gün hastanede kaldım (devlette ücretsiz oldum) 7 gün serumla beslendim sonra eve geldim

Anladigim kadariyla yeme bozukluğunuz var .
Bu konuda psikiyatri yardım almayı denediniz mi ? Çünkü yeme bozukluğu olan insanlar için ameliyatta uzun vadeli diyetler gibi .
Ilk 1 yılçok güzel geçiyor balayı dönemi. Ama 2. Yıl korkunç bir yeme atağı donemi başlıyor .
Ameliyat olupta 5 yılda eski kilosun gelen insanların sayisi hic az degil
Bunları düşündünüz mü?

İnstagramda A.Okan Çağlar ve sağlıklıyaşıyoruz hesaplarını kontrol etmeni öneririm o ve eşi gibi zayıflayıp zayıf kalabilirsiniz. bu kadar kişi var canından olan bu ameliyat yüzünden... ben önce sağlıklı beslenme ve spor tavsiye ederim

Oyle bi dunya yok.
O soluklanan insanlar " usengecim ben az yorulmus gibi yapiyim"diye oturmuyor.
Pilleri binip, bitkin dusup bazen bayildiklari bile oluyor yorgunluktan.
Demek istediginizi anlamadim gercekten :/

O kadar cok arastirdimki. Cok arastirmaktanda kafam karisti burda zaten 4 5 hafta istirahat veriyorlar.

Burda ameliyat olmak basit degil fakat o soyledikleriniz olmamasi icin bi sureligine bi heyet toplaniyo psikolog hormon doktoru kalp doktoru mide doktoru 1 endokrinolog bi sure onlar sizi takip ediyo aydi 1 kere... sonrasindada omur boyu endokrinologla gorusuyorsunuz. Turkiyede nasil oluyo bilmiyorum tabi

O kadar denedimki surekli kontrol surekli diyet pesindeydim her ne kadar hormonlarim genlerim ve dis gebeliginde zararini gordugumu dusunsemde, yillardir kilo alip vermemde bu hale soktu asiri suclaniyorum...

Bence ameliyat olabilirsiniz. Fazla kiloya bagli insulin direnci falan gelismeden. Madem diyetle veremiyorsunuz

Demek istediginizi anlamadim gercekten :/
Siz diger yazinizda o yorulup oturan insanlar sanki keyfi oturuyor gibi konstunuz.
Oysaki o insanlar oturuyorsa cok bitkin dustukleri ve bazen halsizlikten bayildiklari icin oturuyor. Sizin bi ise dalinca yorulmayi hissetmemeniz sizi onlardan daha guclu yapmaz. Ameliyat olunca sizde ayni onlar gibi olacaksiniz ve asiri bitkin duseceksniz bunu bilin.

Ben asiri kilolu insanlarin zayiflayinca vucudunun sarkmasindan ya da yuzunun cokmesinden bu kadar korkmasini anlamiyorum, çökük bir yüz, ya da deri sarkmalari nasıl oluyor da obeziteden daha kötü görünüyor insanlara bilmiyorum.
Ben de hayatimin bir donemini obez yasadim, merdiven cikamiyordum, etek giyemiyordum (pişik okuyordum) nefes alis verisim bile bozulmustu, yani sira insulin direnci, tansiyon, ic organ yaglanmalari vs vs. 40 kilo verdim, daha guzel olup olmadığım tartisilir, oyle bir derdim de yok zaten, ama rahatca hareket ediyorum, sağlıklyim, kizimla koşup oynayabiliyorum, bu her şeye değer.
Esinize bunlari anlatin ama son karari da kendiniz verin, bu beden sizin ve o agirligi tasiyan da sizsiniz, esiniz bile olsa kimsenin sizi etkilemesine izin vermeyin.

Ben 5 kilo doğmuşum, ailemde şeker var, baba tarafı tüm kuzenler kilolu doğduk, kilolu büyüdük, anne tarafım da kilolu, ailemizde kimse zayıf değil. Ben maalesef 135 kilo ile en kilolusuyum ailenin ama tabi boyumda en uzun. İnsülin direncim oluşmuş durumda, tiroid çok yavaş çalışıyor, metabolizmam o kadar yavaş ki tuvalete dahi çok az çıkıyorum. Şimdiye kadar çok sıkıntısını çekmemiştim ancak yaşım 30 olunca sıkıntısını çekmeye başladım. Ayağımda sıkıntı var uzun süre ayakta da duramıyorum, kilolu oluşum daha da etkiliyor. Yeme bozukluğu yaşıyorum, psikolojik olarak da yemeğe ihtiyaç duyuyorum, aç kalacağım, tansiyonun düşecek diye ( hep düşük tansiyonum ) dışarı çıkarken yemek yiyorum ilk iş. Güzel bir diyet yapıyordum onu da bıraktım yaz ortası geri almışımdır kesin. 128 e falan düşmüştüm ama 135 diye bakın belirttim bana almışım gibi geliyor. Buna rağmen ameliyattan çok korkuyorum, etrafımdan iyi konuşmuyorlar ameliyat ile ilgili, bu forumda çok memnun kalanlarda var ama bu sebepten gidip bir cerrahla görüşeyim dedim. Yapılan testler sonucu ameliyat için uygun olduğum, yaşımdan dolayı ameliyatı kaldırabileceğim söylendi. Ama içimdeki korku geçmedi, bunun üzerine sayısız kişiye bu ameliyatı yapan cerrah bey bu ameliyatı olmamam gerektiğini söyledi. Genellikle gelen hastalar herşeyi göze alıp geliyormuş, zayıf olayım da ne olursa olsun diye düşünerek geldikleri için korkuları da olmuyormuş. Emin olmadan masaya kimseyi yatırmam dedi, ben zaten korkuyordum. Öncesinde gittiğim diyetisyen de beni üzmüştü, mutlu şişmanlar zayıflayamaz demişti. Sanırım bıkmadan sonuna dek zayıflamak için kilo takıntısına sahip olmak lazım. Eşinize gelince size bir şey olacak diye korkuyordur. Doktorunuz belki onu ikna edebilir.

Hamilelikte yaklasik 20 kilo alan bir insan olarak obezitenin korkunc bir sey oldugunu ve hayat kalitesini asiri dusurdugune inaniyorum. Su an 80 kiloyum obez degilim. Ins dogumdan sonra verebilirim. ama ne nefes alabiliyorum ne dogru duzgun egilip kalkabiliyorum. Kilo cidden cok buyuk bir yukmus. O nedenle imkaniniz varsa mutlaka bundan kurtulmak icin cabalayin.

Eşinizi ikna etmek için doktorla görüştürebilirsiniz. Yüzüm çökecek, oram buram sarkacak diye düşünmemek lazım. Hayat kaliteniz ikiye katlanacak.

Doktor genlerinizi değiştiremeyiz genetik olarak imkansız su içseniz bile istediğiniz kiloya düşürmezsiniz demiş.Bunu söleyen doktoru sorgulayın bence.İyi de ameliyatta genleriniz yine değişmeyecek aynı kalacak o zamanda kilo veremezsiniz mantıken.Gerçi doktorun dediğinin mantıklı bir tarafı yok.İnsanlar troitini aldırıyor en önemli hormonları salgılayan bez bunda bile ilaçla normal düzeye gelebilirken doktorun böle demesi enteresan.Evet genetik olarak aileye çekebiliyor insan.Göğüs büyük olur kalça büyük olur bunlara etki etmek zordur ama imkansız değildir.%70 beslenme %30 spor ile verilemeyecek kilo yok.

37 yaşına kadar obez biri olarak o kadar katılıyorum ki hayatım her şeyim değişti bide ben öyle kilosunu takanda bir insan hiç olmadım sadece bunun yaşlılığı da var diye hep düşünüyordum Allah pişman etmesin çok mutluyum

O kadar denedimki surekli kontrol surekli diyet pesindeydim her ne kadar hormonlarim genlerim ve dis gebeliginde zararini gordugumu dusunsemde, yillardir kilo alip vermemde bu hale soktu asiri suclaniyorum...
Sıkıntı burada. Olaya diyet diye bakıyorsunuz, ama sağlıklı yaşayanlar insanlar ben diyet yapıyorum demiyor, doğru beslenme budur, bu da bundan sonraki yaşam şeklimdir diye karar alıyorlar.

Diyet psikolojisi herkesin kaldıracağı birşey değil. Bir hedef var, sürekli ona ulaşmak için savaşıyorsun sanki. O yüzden süreklilik çok zor. Kaldıki istediğin diyeti yap, istediğin ameliyatı ol, ne yediğini, ne kadar yediğini değiştirmezsen eninde sonunda eski kilona dönüyorsun.

Sadece su içsen bile zayıflayamazsın diyen doktorun da kafa güzelmiş. Bende tiroid sorunu var, yaşımda sizden büyüktür. Özen gösterince gayette normal zayıflıyorum.

Açılın 2 yıllık tüp mideli geldi :)) 100den 58e düştüm, vitaminleri ve kaliteli beslenmeyi aksatmadikca halsizlik olmuyor, tek sorunum aşırı saç dokulmesi oldu, sarkma da var haliyle ama 100 kiloluk halimi düşününce canım sarkiklarim diye seviyorum onları. Eşinizle birlikte görüşmelere gidin doktorlara, bu görüşmeler esnasında ikna olabilir.ancak söyle bir durum var ki ameliyat tan ne kadar sonra cocouk sahibi olabileceğiniz konusunu mutlaka doktora danışın çünkü ilk bir yıl gerçekten vücudun kimyası değişiyor bu bir gerçek. Örneğin folik asidin eksik olması dahi hamilelikte sorun olabilir. İyi şanslar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…