Bariatrik ameliyat olmama destek vermeyen esim...

Aylar sonra bugun tartildim 121kg yum 1.73 boyum
Vucut kitle endeksim 40.6
Sarkmalari Trye geldigimde aldirmayi dusunuyorum....
Benim normal kiloya dusebilmem imkansiz geliyor... hormon doktoruna gittim danismak icin bana genetik olarak imkansiz genlerinizi degistiremeyiz. Siz sadece su icsenizde kesinlikle normal kiloya dusemezsiniz dedi
. Birak esinin iznini direk ameliyat olur. Ilerde yerinden bile kibirdayamazsin. Daha zoe olur. Kesinlikle ameliyat olmalısın

Ağır şeker hastası değilseniz zaten dr orjinali bozmak istemez 😁 gastrik bypass la ömûr boyu vitamin kullanma durumları oluyor tüp mide daha basit ona göre belli bir müddet vitamin kullanıyorsun sonra normale dönüyorsun gene dr un karar verir ona :KK66:
Bibi ben 1.60 boyunda 76 kiloyum su an. 98 kiloyla doguma girdim. Zaten hamile kaldigimda da 75 kiloydum. Dogurdum 6 ay sonra yine hamile kaldigim kiloya dustum. 75 oldum yani. cocuk on aylik oldu hala veremiyorum.
Ama ben bu kiloya 3 senedir sahibim. Ondan once hep 54 56 olurdum. 60i bile gormedim hic. Evlendim birden 75i gordum. Yememe dikkat edip biraz da sporla vermistim kilo ama cocuktan sonra dikkat edemedim. Sence ben emzirmeye uygun bir diyetle ve sporla mi vermeliyim yoksa ameliyat mi olmaliyim? Nefret ettim kilomdam artik. Boyum da kisa. Resmen dunya gibiyim 😣

Bibi ben 1.60 boyunda 76 kiloyum su an. 98 kiloyla doguma girdim. Zaten hamile kaldigimda da 75 kiloydum. Dogurdum 6 ay sonra yine hamile kaldigim kiloya dustum. 75 oldum yani. cocuk on aylik oldu hala veremiyorum.
Ama ben bu kiloya 3 senedir sahibim. Ondan once hep 54 56 olurdum. 60i bile gormedim hic. Evlendim birden 75i gordum. Yememe dikkat edip biraz da sporla vermistim kilo ama cocuktan sonra dikkat edemedim. Sence ben emzirmeye uygun bir diyetle ve sporla mi vermeliyim yoksa ameliyat mi olmaliyim? Nefret ettim kilomdam artik. Boyum da kisa. Resmen dunya gibiyim 😣
Şeker hastalığın yoksa seni hiç bir dr ameliyat etmez canım kilon çok yok iyi bir diyetisyene gidersen verirsin bakma bu ameliyat kolay bir ameliyat değil öyle ha diyen olamıyor kaç ay resmen çekap yaptılar bana devlet hastaneleri çok dikkatli bu konuda inş. Verirsim 🙏🏻😍

130 kilo ile 3 sene önce ameliyat oldum.
Sadece şunu diyorum hayatımda kendim için yaptığım en güzel şey bu ameliyat.
Ben bekardım.
Ailem hep destekledi hatta babam sen kararlysan parası benden dedi.
Diyet yapın bilmem ne deneyin olayları bana gereksiz nasihat geliyor.
Zaten denememiş yol kalmamış artık gerçekten bıkkın oluyor insan

130 kilo ile 3 sene önce ameliyat oldum.
Sadece şunu diyorum hayatımda kendim için yaptığım en güzel şey bu ameliyat.
Ben bekardım.
Ailem hep destekledi hatta babam sen kararlysan parası benden dedi.
Diyet yapın bilmem ne deneyin olayları bana gereksiz nasihat geliyor.
Zaten denememiş yol kalmamış artık gerçekten bıkkın oluyor insan

Siz diger yazinizda o yorulup oturan insanlar sanki keyfi oturuyor gibi konstunuz.
Oysaki o insanlar oturuyorsa cok bitkin dustukleri ve bazen halsizlikten bayildiklari icin oturuyor. Sizin bi ise dalinca yorulmayi hissetmemeniz sizi onlardan daha guclu yapmaz. Ameliyat olunca sizde ayni onlar gibi olacaksiniz ve asiri bitkin duseceksniz bunu bilin.
3 senelik ameliyatlıyım sadece 1 ay vitamin kullandım.
Bir gebelik geçirdim emziriyorum.
Ve ben halsiz hiç hissetmedim.
Ameliyattan bağımsız gelişen bir şey halsizlik.
Suyu az içen her insan halsizdir.
Az protein bol karbonhidrat alan insan halsizdir.
Dikkat edildiği sürece halsizlik olmuyor

37 yaşına kadar obez biri olarak o kadar katılıyorum ki hayatım her şeyim değişti bide ben öyle kilosunu takanda bir insan hiç olmadım sadece bunun yaşlılığı da var diye hep düşünüyordum Allah pişman etmesin çok mutluyum :halay:

Kesinlikle, once kiloyu sadece estetik bir sorun olarak gormemek lazım, yere oturunca bir yerlerden destek almadan kalkamaz hale gelmistim ben, cocuk gozumun onunde dusecek oluyor ben koca gövdemi kaldirana kadar yere yapisiyordu, simdi evet goguslerim sarkti, gozum yese yaptiririm olur biter,
İnsanlar da moral bozuyor, ilk zamanlar yuzun coktu dendikce kendimi inceliyordum, simdi bakiyorum o kilolusun ama yuzun guzel dedikleri zamanlar patates gibiymis suratim.
Ha olmasa ne yazar, diyelim ki cidden çöktük, sarktik, cirkinlestik (ki asla katilmiyorum 32 yasindayken 100 civariydim, su an 37 yasindayim ve o halimden 10 yas genç gorunuyorum o ayri) rahatca nefes almanın, egilip corap giyerken kan ter icinde kalmamanin yaninda lafi bile edilmez.

Aylar sonra bugun tartildim 121kg yum 1.73 boyum
Vucut kitle endeksim 40.6
Sarkmalari Trye geldigimde aldirmayi dusunuyorum....
Benim normal kiloya dusebilmem imkansiz geliyor... hormon doktoruna gittim danismak icin bana genetik olarak imkansiz genlerinizi degistiremeyiz. Siz sadece su icsenizde kesinlikle normal kiloya dusemezsiniz dedi

ama dusmussunuz, karatayla 23 kilo vermissiniz ki sizin 5de 1iniz ediyor bu rakam, cok basarili gitmis aslinda.
ama maalesef vucut hatirliyormus, yani bir kez kilolu olduysaniz kilo verdikten sonra ayni sekilde dikkat etmezseniz hep aliyor.
Peki tup mide ameliyati olursaniz buna cozum olacak mi, yoksa onda da ayni sorunla bas basa kalmayasiniz.

Gecen bir doktor ismini hatirlayamadim sua, tup mide ameliyati olanlarin ileri zamanda muhakkak sorun yasadigini soyledi.
Ben de düşünüyordum ve vazgectim.
Simdi boyle seyler tabi esinizin degil sizin verebileceginiz bir karar. Ama iyi arastirin derim. Uzun vadede ne gibi arti ve eksileri oldugunu.

Hayirli geceler arkadaslar...
2010 dan beri surekli ve cesitli diyetler yaparak kilo vermeye calistim. Kisa zamanda kilo verebiliyordum en son gecen sene Karatay diyetiyle kilo verdim 23 kilo kadar. Yaptigim hic bir diyeti ideal kiloya kadar yapamiyor verdigim kilolari uzun zaman sonra geri aliyordum.
En son tekrar diyete girdigimde ancak 500gr verebildim ve 1 haftada yine Karatay diyetiyle fakat basimdan bi dis gebelik arti yasim ilerledigi icin kilo vermeyi yavaslattigini dusundum.
Ve piskolojik sikinti dan dolayi ve basima gelenlerden dolayi.kendimi cok biraktim.
En sonunda ya tup mide ameliyati veya gastrit bypass ameliyati olmaya karar verdim zira cocugumun olmamasinida kiloya bagliyorum.
Esimle paylastim ve siddetle karsi cikti. Yuzumun degisecegini, aniden çokecegimi dusunuyor arti vitamin eksiklikleri halsizlik yasayacagimi dusunuyo... cocugumuzun olmamasinida one getirip, "benden evlat sahibi olmak istemiyormusun? Bizden sonra evlenenler bile 2ci cocugu bile yapti." Gibisinden seyler soyluyor...
Esimi nasil ikna edebilirim... konu acilinca kavga cikiyor...
Ne tavsiye edersiniz
Simdiden tesekkurler
bu tamamen ırade meselesı amelıyatla kılo verdıkden sonra yıne yemeye baslarsanız yıne alırsınız amelıyat cozum degıl

ben 172 boyumdayım 104 kılodan 60 kıloya 6 ayda dustum sarkma catlak falanda olmadı cunku kas kaybederek degıl yag kaybederek kıloyu verdım.
ıc hastalıklarına gıttım 42 genel tahlıl ıstedı herseyıme baktı konumda burda hatta surecımı yazdım Sağlıklı beslenirken;

dıyet yanlıs secım. amelıyat oncesı dugun oncesı falan yapılır dıyet
saglıklı yasama gececeksınız. yanlıs seyler yedıgınız ıcın kılo alıyorsunuz tamamen yemenızden kaynaklanıyor bu amelıyat sonrası da aynı seylerı yersenız yıne aynı olur bosa amelıyat olmayın yanı

ıdeal kıloma dustum ımkansız degıl :) dusuluyor amelıyatsız dıyetısyensız

ne yemenız ve ne yememenız gerektıgı bellı. bunca zaman yedıklerınızı yemeyeceksınız hepsı bu

İnstagramda A.Okan Çağlar ve sağlıklıyaşıyoruz hesaplarını kontrol etmeni öneririm o ve eşi gibi zayıflayıp zayıf kalabilirsiniz. bu kadar kişi var canından olan bu ameliyat yüzünden... ben önce sağlıklı beslenme ve spor tavsiye ederim
bayılıyorum onlara :) saglıklı beslenme tam onların aktardıgı gıbı aralıklı oruc temız besın ilac alır gıbı goruyorlar beslenmeyı onlar sayesınde saglıklı beslenıyorum bende

Ben 5 kilo doğmuşum, ailemde şeker var, baba tarafı tüm kuzenler kilolu doğduk, kilolu büyüdük, anne tarafım da kilolu, ailemizde kimse zayıf değil. Ben maalesef 135 kilo ile en kilolusuyum ailenin ama tabi boyumda en uzun. İnsülin direncim oluşmuş durumda, tiroid çok yavaş çalışıyor, metabolizmam o kadar yavaş ki tuvalete dahi çok az çıkıyorum. Şimdiye kadar çok sıkıntısını çekmemiştim ancak yaşım 30 olunca sıkıntısını çekmeye başladım. Ayağımda sıkıntı var uzun süre ayakta da duramıyorum, kilolu oluşum daha da etkiliyor. Yeme bozukluğu yaşıyorum, psikolojik olarak da yemeğe ihtiyaç duyuyorum, aç kalacağım, tansiyonun düşecek diye ( hep düşük tansiyonum ) dışarı çıkarken yemek yiyorum ilk iş. Güzel bir diyet yapıyordum onu da bıraktım yaz ortası geri almışımdır kesin. 128 e falan düşmüştüm ama 135 diye bakın belirttim bana almışım gibi geliyor. Buna rağmen ameliyattan çok korkuyorum, etrafımdan iyi konuşmuyorlar ameliyat ile ilgili, bu forumda çok memnun kalanlarda var ama bu sebepten gidip bir cerrahla görüşeyim dedim. Yapılan testler sonucu ameliyat için uygun olduğum, yaşımdan dolayı ameliyatı kaldırabileceğim söylendi. Ama içimdeki korku geçmedi, bunun üzerine sayısız kişiye bu ameliyatı yapan cerrah bey bu ameliyatı olmamam gerektiğini söyledi. Genellikle gelen hastalar herşeyi göze alıp geliyormuş, zayıf olayım da ne olursa olsun diye düşünerek geldikleri için korkuları da olmuyormuş. Emin olmadan masaya kimseyi yatırmam dedi, ben zaten korkuyordum. Öncesinde gittiğim diyetisyen de beni üzmüştü, mutlu şişmanlar zayıflayamaz demişti. Sanırım bıkmadan sonuna dek zayıflamak için kilo takıntısına sahip olmak lazım. Eşinize gelince size bir şey olacak diye korkuyordur. Doktorunuz belki onu ikna edebilir.
dıyetısyen mutlu sısmanlar zayıflayamaz dedıgınde neden uzuldunuz kı cok dogru soylemıs aslında . yedıgınden mutlu yedıgı ıcın mutlu ve bunun devam etmesını ısteyen tabıkı zayıflayamaz buna uzulecek bırsey yok :)

ınsan son noktayı gordumu kendısı ıstıyor yeter artık yıldım dıye baslıyor bunun ıcın o gordugunuz son nokta mutsuz bır son ya benım yag oranımı tartı olcememıstı bıle erroor vermıstı dusunun okadar mutsuz oldum kı tum yaglarıma savas actım ve kazandım . suan yag oranım okadar azaldı kı hızlı sert oturunca falan kemıgım batıyor dusunun

omrumun 2 senesını kılolu gecırdım ben ve okadar zor bırsey kı... kılolu olucem dedım dolabımdakı tum kıyafetlerı dagıttım nasılsa artık olmaz bana bunlar gıymem ımkansız dedım 38 -40 beden arası kıyafetlerdı
bunu dedıkden 1 hafta sonra bır kılo vermeye basladım suan xs gıyıyorum
bu bedene gırmem ımkansız dıyen kılolu ölucem dıyen ben daha zayıfım :)

yanı yaparsınız ınanın yeter kı

dıyetısyen mutlu sısmanlar zayıflayamaz dedıgınde neden uzuldunuz kı cok dogru soylemıs aslında . yedıgınden mutlu yedıgı ıcın mutlu ve bunun devam etmesını ısteyen tabıkı zayıflayamaz buna uzulecek bırsey yok :)

ınsan son noktayı gordumu kendısı ıstıyor yeter artık yıldım dıye baslıyor bunun ıcın o gordugunuz son nokta mutsuz bır son ya benım yag oranımı tartı olcememıstı bıle erroor vermıstı dusunun okadar mutsuz oldum kı tum yaglarıma savas actım ve kazandım . suan yag oranım okadar azaldı kı hızlı sert oturunca falan kemıgım batıyor dusunun

omrumun 2 senesını kılolu gecırdım ben ve okadar zor bırsey kı... kılolu olucem dedım dolabımdakı tum kıyafetlerı dagıttım nasılsa artık olmaz bana bunlar gıymem ımkansız dedım 38 -40 beden arası kıyafetlerdı
bunu dedıkden 1 hafta sonra bır kılo vermeye basladım suan xs gıyıyorum
bu bedene gırmem ımkansız dıyen kılolu ölucem dıyen ben daha zayıfım :)

yanı yaparsınız ınanın yeter kı

Sizin beslenme konusundaki yazılarınızı beğendiğimi söylemiştim, çünkü ben de doktorlara bakıyorum bazen benzer şeyler diyorsunuz. Bu kadar zayıfladığınızı bilmiyordum, bana da 40 kilo versem yeter aslında 90 kilo olmak istiyorum ilk hedefte ne yapsam sizin eski mesajlarınızı mı okusam :KK53:

Sizin beslenme konusundaki yazılarınızı beğendiğimi söylemiştim, çünkü ben de doktorlara bakıyorum bazen benzer şeyler diyorsunuz. Bu kadar zayıfladığınızı bilmiyordum, bana da 40 kilo versem yeter aslında 90 kilo olmak istiyorum ilk hedefte ne yapsam sizin eski mesajlarınızı mı okusam :KK53:
bu yola gıreceksenız tum destegımle yanınızdayım canınız abur cubur mıu ıstedı yazın bana vucuda neler yapıyor o seker trans yag falan hepsını bır bır oyle bır anlatırım kı aman sus yemıcem yeterkı sus dersınız ıstah falan kalmaz :KK70:

Ben nasil mutlu olacaksaniz oyle yapmaniz gerektigini dusunuyorum. Keza sagliksiz olmak da insani yoruyor. Bir noktada o kiloyu eklemleriniz tasiyor agriyor nefes nefese kaliyorsunuz yas ilerledikce daha da zorlasacak ki vki siniz cok yuksek. Kalp krizi riski artisi var. Yani saglikli olmak adina yaptirmalisiniz sanki.

Gecen bir doktor ismini hatirlayamadim sua, tup mide ameliyati olanlarin ileri zamanda muhakkak sorun yasadigini soyledi.
Ben de düşünüyordum ve vazgectim.
Simdi boyle seyler tabi esinizin degil sizin verebileceginiz bir karar. Ama iyi arastirin derim. Uzun vadede ne gibi arti ve eksileri oldugunu.

Ben de işte korktum, aslında gerçekten obezim yani zayıflamam lazım, sürekli hastaneye gidiyorum ki sağlığımla ilgili sıkıntı çıkmasın. Safra kesemde çamurlanma çıktı, diğer organlarım şimdilik sağlam, nefes alabiliyorum, ama ayağımda önceden geçirdiğim bir kaza yüzünden sakatlık var zaten uzun ayakta duramıyorum nereye kadar sağlıklı kalırım bilmiyorum. Tam ümidimi kaybediyorum ben beceremeyeceğim, ameliyat mı olayım diyorum o anda kötü şeyler okuyorum, duyuyorum çevremden hemen vazgeçiyorum.

kuzenim yurt dışında oldu 150 kıloyla smdi 69 kilo bacak ve karinda sarkmalar varmis amaliyat olacsk orda, yüzünde birsey olmadi yasi kucuk belki ondan.

bu yola gıreceksenız tum destegımle yanınızdayım canınız abur cubur mıu ıstedı yazın bana vucuda neler yapıyor o seker trans yag falan hepsını bır bır oyle bır anlatırım kı aman sus yemıcem yeterkı sus dersınız ıstah falan kalmaz :KK70:

Yalan yok yemek yemeği seviyorum, ilk mesajda anlattığım genetik özelliklerimden dolayı kilo almak kolay, vermek zor. Yaptığım diyeti bozduğuma en çok ben üzüldüm çünkü 30 yaşındayım 3 sene sonra evlenmeyi düşünüyorum ve bebek sahibi olamamaktan korkuyorum. Kadın doğum uzmanlarına gittim, her şey olması gerektiği gibi hamile kalırsınız dediler ki ailemde zaten menepoza girme yaşı çok yüksek ancak duydum ki obez kadınlar çok zor doğuruyormuş. Doğal doğum zaten olmuyormuş genelde ve sezeryanda da sıkıntı çıkabiliyormuş. İnşallah evlenmeden zayıflayacağım, bakalım.

Yalan yok yemek yemeği seviyorum, ilk mesajda anlattığım genetik özelliklerimden dolayı kilo almak kolay, vermek zor. Yaptığım diyeti bozduğuma en çok ben üzüldüm çünkü 30 yaşındayım 3 sene sonra evlenmeyi düşünüyorum ve bebek sahibi olamamaktan korkuyorum. Kadın doğum uzmanlarına gittim, her şey olması gerektiği gibi hamile kalırsınız dediler ki ailemde zaten menepoza girme yaşı çok yüksek ancak duydum ki obez kadınlar çok zor doğuruyormuş. Doğal doğum zaten olmuyormuş genelde ve sezeryanda da sıkıntı çıkabiliyormuş. İnşallah evlenmeden zayıflayacağım, bakalım.
bende yemek yemeyı cok severım yasamak ıcın degıl yemek ıcın yasayanlardanım :)
yerıne koyma metodu yaptım
2 dılım ekmek yıyecegıme 1 tabak fazla yemek yedım

karbonhıdrat almak sart bunu ekmekten degıl mesela kabak gıbı havuc gıbı sebzelerden aldım.

1 koca legen kerevız salatası yapıyorum oturup onu yıyorum :KK70: asla ac kalamam ben mumkunatı yok sinirlerım bozulur elım ayagım tıtrer ter bosalır gozum kararır benım. hep tokumdur bazen okadar doyurucu kahvaltı yapıyorum kı aksama kadar acıkmıyorum .

yanlıs beslendıgımız zaman acıkıyoruz oyuzden calısanlar ıcın gunde en fazla 3 ögün calısmayanlar ıcın ıkı ogun ve doyurucu en guzelı . leptın önemlı leptini korumak gerek sık sık yedıkce leptin calısmıyor o calısmayınca tum kotuluklerın anası vucutdakı kotu yaglar koşa koşa gelıyor

Hayirli geceler arkadaslar...
2010 dan beri surekli ve cesitli diyetler yaparak kilo vermeye calistim. Kisa zamanda kilo verebiliyordum en son gecen sene Karatay diyetiyle kilo verdim 23 kilo kadar. Yaptigim hic bir diyeti ideal kiloya kadar yapamiyor verdigim kilolari uzun zaman sonra geri aliyordum.
En son tekrar diyete girdigimde ancak 500gr verebildim ve 1 haftada yine Karatay diyetiyle fakat basimdan bi dis gebelik arti yasim ilerledigi icin kilo vermeyi yavaslattigini dusundum.
Ve piskolojik sikinti dan dolayi ve basima gelenlerden dolayi.kendimi cok biraktim.
En sonunda ya tup mide ameliyati veya gastrit bypass ameliyati olmaya karar verdim zira cocugumun olmamasinida kiloya bagliyorum.
Esimle paylastim ve siddetle karsi cikti. Yuzumun degisecegini, aniden çokecegimi dusunuyor arti vitamin eksiklikleri halsizlik yasayacagimi dusunuyo... cocugumuzun olmamasinida one getirip, "benden evlat sahibi olmak istemiyormusun? Bizden sonra evlenenler bile 2ci cocugu bile yapti." Gibisinden seyler soyluyor...
Esimi nasil ikna edebilirim... konu acilinca kavga cikiyor...
Ne tavsiye edersiniz
Simdiden tesekkurler

Kilodan çok yorulduğunuzu biliyorum, bende 1.60 boyunda ve 77 kiloyum, kilom kadarda göstermiyorum ama insanı ne kadar yorduğunu biliyorum. Çok yakınımda iki kişi bu ameliyatı oldular, ilk bir yıl müthiş kilo verdiler, ikisi de mutluydu, kadın olan arkadaşım1,5 yıl sonra bir dizi estetik ameliyat oldu; kolları, bacakları, karın ve kalça bölgesindeki sarkmalar toparlandı, 125 kilodan 68 e düşmüştü. Erkek olanda öyle çok sarkma olmadı, çok uzun boyluydu. Lakin şimdi üç yılın sonunda ikisi de verdikleri kiloları aldılar. Çünkü önceleri mideleri almadığından yiyemiyorlardı ama zaman içinde mideleri genişledi sanırım. Erkek olan tanıdığımın sağlık sıkıntısı yok kilo almasına rağmen ama kadın olanın ciddi sorunları oluştu, midesi hasta, vitaminsizliğe bağlı sorunlar, bayılmalar, hızlı kilo değişiminden oluşan eklem sorunları var. Şu an 95 kilo ameliyat öncesi 117 kiloydu. Sözün özü yeme düzeni değişmeden olmuyor bu işler, iyi düşünün, Bibibella Bibibella bu konuda güzel örneklerden ama disiplinli davranıyor anladığım kadarıyla, belli bir disiplini koruyamazsanız boşa çekilmiş eziyet oluyor bu ameliyatlar

X