Kaç kilosunuzHayirli geceler arkadaslar...
2010 dan beri surekli ve cesitli diyetler yaparak kilo vermeye calistim. Kisa zamanda kilo verebiliyordum en son gecen sene Karatay diyetiyle kilo verdim 23 kilo kadar. Yaptigim hic bir diyeti ideal kiloya kadar yapamiyor verdigim kilolari uzun zaman sonra geri aliyordum.
En son tekrar diyete girdigimde ancak 500gr verebildim ve 1 haftada yine Karatay diyetiyle fakat basimdan bi dis gebelik arti yasim ilerledigi icin kilo vermeyi yavaslattigini dusundum.
Ve piskolojik sikinti dan dolayi ve basima gelenlerden dolayi.kendimi cok biraktim.
En sonunda ya tup mide ameliyati veya gastrit bypass ameliyati olmaya karar verdim zira cocugumun olmamasinida kiloya bagliyorum.
Esimle paylastim ve siddetle karsi cikti. Yuzumun degisecegini, aniden çokecegimi dusunuyor arti vitamin eksiklikleri halsizlik yasayacagimi dusunuyo... cocugumuzun olmamasinida one getirip, "benden evlat sahibi olmak istemiyormusun? Bizden sonra evlenenler bile 2ci cocugu bile yapti." Gibisinden seyler soyluyor...
Esimi nasil ikna edebilirim... konu acilinca kavga cikiyor...
Ne tavsiye edersiniz
Simdiden tesekkurler
Aylar sonra bugun tartildim 121kg yum 1.73 boyumKaç kilosunuz
Ameliyat ne olursa olsun kolay bir şey değil
Çok kilonuz yoksa cerrahiye ya aşmayın derim
Ben kendi kedime 20 kilo verdim sarkma oluyor
Bir anda 30-40 kilo verince durum daha zor
O zaman haklısınızAylar sonra bugun tartildim 121kg yum 1.73 boyum
Vucut kitle endeksim 40.6
Sarkmalari Trye geldigimde aldirmayi dusunuyorum....
Benim normal kiloya dusebilmem imkansiz geliyor... hormon doktoruna gittim danismak icin bana genetik olarak imkansiz genlerinizi degistiremeyiz. Siz sadece su icsenizde kesinlikle normal kiloya dusemezsiniz dedi
Hic olmadi tek gunluk bi hastenede yatiracak beni herseyimi kontrol ettirmek istiyor. Gastrit var bende... hormonlarimin duzelmesi icinde kilo vermeniz sart dedi. Birde insulin direnciniz var galiba dediO zaman haklısınız
Hormonla uğraşmak tedavi etmek çok zor
Bende aynı durumdayım ve hala zayıf sayılmam ama epey daha iyiyim
Şimdi size bir öneri verirdim ama ilaç ismi vermek yasak
Beden kitle endeksiniz tutuyor
Sadece Endokrinoloji doktorunun yazabildiği bir ilaç var beden kitle endeksinin kırkın üstü olanlara yazılabilen bir ilaç metabolizma hızlandırıcı
Hiç denediniz mi yada doktorun böyle bir önerisi oldu mu?
Allah kolaylıklar versinHic olmadi tek gunluk bi hastenede yatiracak beni herseyimi kontrol ettirmek istiyor. Gastrit var bende... hormonlarimin duzelmesi icinde kilo vermeniz sart dedi. Birde insulin direnciniz var galiba dedi
Benim hizli verme gibi bi istegim yok psikolojimi bozuyo.Ha bu arada bi senede anca 44 kilo verebildim öyle herkes bir kac aya erimiyor 5 6 ayda çok kilo verenler zaten bemce normalde de verebilir geliyorben herşeyi düzgün yaptığım halde çok yavaş olarak verdim ha şikayetçi değilim iyi oldu ama ameliyat olmasam veremez mişim ondan emin oldum
Amiiiin Allah razi olsun ilgilendigin icin cok tesekkurler ❤Allah kolaylıklar versin
Umarım sorunsuzca atlatırsın
Ameliyattan sonra Allaha şükür hiç sorun yaşamadım neredeyse midem bile bulanmadı çok çok nadir bir iki sefer belki oda bi vitamin ilacı dokundu ondandı.Benim hizli verme gibi bi istegim yok psikolojimi bozuyo.
Kilolu dogdum ama kilolu olmek istemiyorum. Agrilarim var vucut tasiyamiyo artik ki ben en son 5 yil once 121den daha kiloluydum 1 senede 37 kilo vermistim kalori sayimiyla ama daha genstim dinctim...
Siz hangi ameliyati yaptiniz? Cok zorlugu varmi?
Suan yasadigim zorluklardan zor degildir bence
Cok cok ozur dilerim yazinizi yeni gordum cidden kusura bakmayin...Kac kilosunuz. Ben bu tarz girisimlerin hayati risk tasiyan gruba yaptirilmasi gerektigini dusunenlerdenim. Mesela akupunktur denediniz mi cok guzel kilo verebilirsiniz. Yada hep kendiniz mi diyet yaptiniz bir diyetisyen esliginde bir spor hocasiyla bunu destekleyerek zayifladiniz mi. O ameliyatlar riskli gercekten ve bir tanidigim hizli kilo vermeye bagli yuzunde sarkmalari vardi vucudunu bilemem. Ve yemek yerken bir kac kasiktan sonra hickirmaya basliyordu.
Cok sevindim adiniza Rabbim dahada iyi etsin insAllahAmeliyattan sonra Allaha şükür hiç sorun yaşamadım neredeyse midem bile bulanmadı çok çok nadir bir iki sefer belki oda bi vitamin ilacı dokundu ondandı.
Şu anda 20 li yaşlarımda gibiyim hiç birşeyden üsenmiyorum kilometrelerce yol yürüyebilirim ve bizim buralarda öyle yokuşlar var ki 2 dk da çıkıyorumbende ne ağrılar çektim özellikle belimden kayma var ve kilo mahfediyor du hareket edemezdim şimdi çok nadir sızılar oluyor bide pilates çok iyi geldi bana
Bende çok yersem yani mideme fazla gelirse diyeyim ne kadar çok yiyebilirsemKac kilosunuz. Ben bu tarz girisimlerin hayati risk tasiyan gruba yaptirilmasi gerektigini dusunenlerdenim. Mesela akupunktur denediniz mi cok guzel kilo verebilirsiniz. Yada hep kendiniz mi diyet yaptiniz bir diyetisyen esliginde bir spor hocasiyla bunu destekleyerek zayifladiniz mi. O ameliyatlar riskli gercekten ve bir tanidigim hizli kilo vermeye bagli yuzunde sarkmalari vardi vucudunu bilemem. Ve yemek yerken bir kac kasiktan sonra hickirmaya basliyordu.
Ağır şeker hastası değilseniz zaten dr orjinali bozmak istemezCok sevindim adiniza Rabbim dahada iyi etsin insAllah
Hangi ameliyat peki?
Bi arkadasim tup mide ameliyati oldu ve hic tavsiye etmiyor surekli halsizim falqn diyo o biraz korkuttu fakat ben aktif bi insanim is yerimde kosturmacali yani. Arti ise basladigim saniyede tum herseyimi unutuyorum yorgun olsamda uykusuz olsamda agrim olsada.. buyuk ihtimalle halsiz olsamda ise basladigim anda unuturum gibime geliyo bu yuzdzn yapma taraftariyimAğır şeker hastası değilseniz zaten dr orjinali bozmak istemezgastrik bypass la ömûr boyu vitamin kullanma durumları oluyor tüp mide daha basit ona göre belli bir müddet vitamin kullanıyorsun sonra normale dönüyorsun gene dr un karar verir ona