Bariatrik ameliyat olmama destek vermeyen esim...

Kesinlikle, hamur işi çok fazla bizim mutfağımızda. Ben annemle kavga ediyordum önceden, ya kadın hiç üşenmiyor sabah erken kalkıp gözleme yapıyor, börek yapıyor. Annem benden korkusuna yapamıyordu. Hem kendine zahmet hem fazla kalori.

Öyle kodlandık işte; becerikli kadın olmanın,iyi anne olmanın, erkeğin kalbine giden yolun en mühim taşları hep hamurdan ve şekerdendi

Öyle kodlandık işte; becerikli kadın olmanın,iyi anne olmanın, erkeğin kalbine giden yolun en mühim taşları hep hamurdan ve şekerdendi
Gebeligimin basindan beri annem bizde. Karadenizli bir kadin. Sekeri 450 civari gezen bir kadin. Ama bir pisi yapar ordu gelse doyar, kizartma yapacaksa ne var ne yok kizartir. Donem donem kizarim yapma boyle diye ama onunden cekip alamam. Ayip geliyor. Cok da uzuluyorum. Aliskanliklarini degistirmek onlara cok zor. Bir seferinde manti yapacakti tam bugday unu aldim zarari en aza indireyim diye. Bu kara kara bundan olmaz diyip yine kendi aldigi beyaz unu kullandi.

Oncelikle zahmet edip tavsiye oneri ve yorumlariniz icin cok tesekkur ederim... acikcasi kendimde bi labirent icerisindeyim... bikkinlik yorgunluk var ki zaten ameliyati yapinca herseyi degistirmem gerektiginide biliyorum eski aliskanliklar isin yogunluguna yorgunluguna kendimi kaptirip sacma sapan ogunler yemekleri kaldirmam gerektiginide biliyorum...
Hayatim boyunca hep kiloyla savastim denemedigim diyetler kalmadi haliyle psikolojik olarak beni yipratti.
Dahada derin dusunup once kendim karar vermem gerek haklisiniz....
Hepinize cok tesekkur ederim ve gec cevap verdigim icin ozur dilerim (yeni isten geldim)
Hepinizden Rabbim razi olsun hanimlar ❤

Haklı olmaz buğday unundan
Bunlar hep yokluk zamanlarından gelme bilinçaltına yerleşmiş davranışlar, pişiye hepimiz bayılırız ama aslında yokluk zamanlarında sadece karın doyurmak için icat edilmiş şeyler hamur işleri şimdi de vazgeçemiyoruz, yapmasak aç kalıcaz sanıyor beynimiz

Bence olmali ben yulaf cekip usenmeyip kurabiye yapan, findik alip gecirip kakaoyla evde kendi cikolatasini yapan bir tipken ne ara anadolu tipi kadina donustuk bilmiyorum ornekler artirilabilir karabugday pilavi yapsam bu ne der yemez mesela. Ama acilen onlem almaliyim napicagimi bilmiyorum. Esimi de yoldan cikardi bende hamile olunca dikkat etmedim pek ipin ucu kacti. Ben kilo almadim ama dogum sonrasi icin korkmuyor degilim.

3 yakın tanıdığım var bu ameliyatı olan kadın olan ikisi çok halsiz sürekli bayılma yaşıyorlar çok kilo veremediler verdiklerinin çoğunu aldılar bende düşünüyordum fakat gördükçe Vazgeçtim o kadar yemek yiyorlar yinede sıfır enerji sıfır vitamin değerler hep eksilerde açıkçası ben herkes zayıf olmalı kafasında biri değilim insan sağlıklıysa gereksiz bulmaya başladım sağlık sorunları kilo yüzünden olunca zaten ameliyat şart oluyor ama sağlık sorunu yoksa estetik kaygı yüzünden sağlam organı kestirmek mantıklı gelmiyor..

Yüzümde ki değisime kendim bile şok oluyorum sanki o ben değilim hiç olmamışım gibi 38 yaşındayım gayet yakuşukluyum

Öyle diyorsunuz da vucuda en zararlı olan şey bu kilo maalesef bende bel kaymasıdır insülin direncidir troiddir gizli şekerdir hepsi vardı yaşlanınca zaten milyon tane ilac kullanıp yerinden kalkamicaksın şimdi hepsi düzelmiş durumda birazda iyice yaslanmadan oldum en azından zayıflık nedir bileyim diye en çok içimde kalan şey elbise giymekti yaz boyunca elbise giydim hele bide bacak bacak üstüne atmak nasıl güzel birseymiş yani demem o ki obez olmak da çok tehlikeli birşey

Annem yanımdayken benim de öyle, evlenmeden önce kavga ediyordum kilo alıyoruz niye sürekli hamur işi yapıyorsun, yapma diye. Ben varken yapamıyordu. Ama benim de doğumuma geldi her sabah patates kızartıyordu, o varken gram veremedim o gitti anında 3 kilo verdim. Memlekete gidince de mutlaka 1-2 kilo alıyorum.
Eskiden mesela baklava yapardı ben 1 dilim yemezdim. Bir de sürekli ye ye, kilo alıyorum yemicem diyorum aman iyisin kilon yok senin. Tersleyince de üzülüyorum sonra. Yani bir insan kendinden biraz ders alır çocuklarına dikkat eder benim gibi olmasınlar diye. Çocuk büyütmeyi sadece karnını doyurmak olarak biliyorlar.

Iyi aksamlar
Bende ameliyat oldum 2 bucuk ay oldu. Ben kendimi bildim bileli hep kiloluydum hic zayiflik nedir bilmezdim ve troid rahatsizligim vs vardi.
Suan okadar iyiyimki özgüvenim yükseldi ee bundan dolayida tüm yasamim düzeldi diyebilirim.
Seni anliyorum Kilo cok etkiliyor insani.
Ha mutlaka herseyin eksisi artisi vardir. Fakat o eksiler obezkende var bir sürü hastalik getirebiliyor

Bu ameliyat çok riskli, çok iyi araştırmak ve çok iyi bir doktor bulmak lazım. Dikişler iyi yapılmazsa mideden sızıntı olup, ölüme bile sebep oluyormuş. Benim bir arkadaşım oldu, o söylemişti doktor çok önemli. O çok iyi kilo verdi, sonrasında hamile kalıp çocuk doğurdu. Geri de almadı kilo. Çok zor bir ameliyat olduğunu söylemişti. Yani böyle bir ameliyat olup, tekrar kilo almak hiç mantıklı değil. Ama eski yeme alışkanlığına dönünce kilo alınıyormuş.

Ayy darısı başıma inşallah

Ekmek ve şekerlı yedıkce karnınız hep acıkır, cok kılolu olan hanımlar proteın ve sebze, düzenlı yürüyüş. Diyet degıl bu sağlıklı yaşam, bu şekılde cok guzel kg verırsınız. Ama hareket etmek gerekiyor, mesela ne kadar kalorı aldıgımız mı? Yoksa harcayabıldıgımız mı? Hareket etmezsek metabolızma calısmıyor.

O kadar denedimki surekli kontrol surekli diyet pesindeydim her ne kadar hormonlarim genlerim ve dis gebeliginde zararini gordugumu dusunsemde, yillardir kilo alip vermemde bu hale soktu asiri suclaniyorum...

Evet onlarda durmadan yıllarca diyet yapmışlar ama hiç zayıflayamamış ya da tekrar kilo almışlar şimdi ise diyet yapmıyor sağlıklı besleniyorlar. Benim eşim 183 boyunda ve evlendikten sonra kızımız erken doğdu vs bu süreçte panik atak oldu kullandığı ilaç gece yemelerine sebep oluyordu Nutella kavanozunumu sorarsın bir gecede 7-8 muz yemesinin dersin baya baya zıvanadan çıktı ve sonucunda diyabet çıktı hem de hba1c değeri 12,5 falandı. Bu dediğim sayfayı takip etmeye başladı, Allah razı olsun onlardan 6-7 ayda tabi dahiliye doktorununda takibinde olarak bu diyabeti yendi. 82 kiloya kadar indi 100 ü görmüştü en kilolu döneminde. Ve trigliserid kolesterol değerleri vs çok kötüydü kiloluyken. Metobolik sendrom diye bir hastalık var eşimde bir çok belirtisi vardı, şimdi biliyor ki sağlıklı beslenince açta kalmıyor kiloda almıyor. O bahsettiğim sayfa olmasa ömür boyu glifor tarzı şeker ilaçları kullanacaktı ve çözüm değildi cidden.

Ocak 2019 da op oldum. Eşim bana küstü ameliyata girmeden o kadar kızdı ki, 2 çocuk var nasıl görmüyo gözün diye. Bakın kilo diyabet, kolestrol, şeker ve pskolojik tüm hastalıkların sebebi. Birde ben kiloluyken mutsuzdum. Herşeyi göze aldım eşimle vedalaşıp gidip ameliyat oldum. Koşa koşa hastaneye geldi yani o kadar çeneyi boşa yaptı. Kendi kararım dedim ben kavga falan etmedim duymadım eşimi

Bunu soyleyen dr olmasa belki kaale almazdim ama dr soyleyince. Bide ben surekli sivi beslenemem yani. Ameliyat da olunsa irade sart.

Ameliyat sihirli bi degnek degil....
Ameliyat kilo sorununu cozmuyor. Sadece yardimci eger saglikli beslenirsek...
1000km'yi yurumek var (belki 10 yilimizi alir)
1000km'yi bisikletle gitmek var (5 veya 6 yilimizi alir)
Yani demem o ki çaba yine ayni çaba, ameliyat sadece bi yardimci, çozum degil

Ben gastric bypass amelyati oldum ve hayatimda aldigim en iyi karar diyebilirim.

Ilk önce burda 38 beden hanimlar seni asla anlamazilar. Obezite ve özelikle küçüklügünden var olan obezite hiçbirseye benzemez. "Ay bir 5-10 kilo versem harika olur" psikolojisine benzemez. Kendi dokturumda "5 yil içinde verermeyen kiloyu, asla veremesin" diyordu. Bilimsel bir tespit olarak.

Nasil diyabet biri insuline ihtiyaci var yada kanser olan kisi tedaviye ihtiyaci var, ayni sekilde asiri obez insanlarda bu amelyata ihtiyaci var. Nasil bir diyabet hastasi, insulinin yani sira saglikli bir hayat yasiyorsa, bu amelyati geçiren insanda öyle yapmali.

Bu amelyat olmasaydi asla bu kilolulari veremezdim. Hayat kalitem bu kadar artmazdi. Sporu bu kadar sevmezdim. Mesela hayat tarzimi mecbur degistirmek zorunda kaldim. Az yiyorum ve ayni zamanda artik sekerli yiyeceklere tahamülüm yok mesela. Cikolataya o kadar sevmeme ragmen, artik damak tadim degisti ve en fazla bir küçük parça yiyebiliyorum. Kilo verdikçe, vücüd hafifleyince, spor daha kolay olmaya basladi. Daha çok sevmeye basadim. Ve ben amelyattan 6-7 hafta sonrasi yavastan spora baslamistim. Hiçte et sarkmasi felan olmadim.

Kesinlikle siddet ile tavsiye ederim. Ha bide öyle halsiz felanda degilim. Tam tersi, amelyattan önce hep sürekli oturma, yatma istegi vardi. Simdi fazla oturunca rahatsiz oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…