• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

banada yazık...

Aynen oyle. Anasi afedersin domuz kadar saglam ama karisi lohusa hala anam da anam diyor ya.
anneye saygı ise mevzu, konu sahibi de anne.
ona niye saygı duymuyor kocası ve ailesi?
gelin olmasını geç, bu kadın yeni doğum yapmış, zor durumda bir insan.
azıcık vicdanı olan her insan haline acır, üzülür (biz burada kahrolduk) ama iyi koca, cadı kaynana da en ufak merhamet kırıntısı yok.
kim ne derse desin, düşünürse düşünsün, öncelik anne ve çocukları olmalıydı. anne iyi olmazsa o çocuklara kim bakar, o kocaya kim bakar?
nereden tutsan elinde kalıyor konu.

Bu yazdıklarınızı okudukça anlıyorumki ben gerçekten cok salakmışım yaranacam diye bi taraflarımı yırtıyorum resmen peki Allah razi olsun diyen mi var...bide laf sokuyo kaynanam neymiş onun kızı zayıfmış ama sütü çokmuş işte kimilerinin yedikleri süt yapar kimileri kilo yapar diyo ...Allahtan kork be kadın ,yemek yemeye fırsatım var sanki..

Bu yazdıklarınızı okudukça anlıyorumki ben gerçekten cok salakmışım yaranacam diye bi taraflarımı yırtıyorum resmen peki Allah razi olsun diyen mi var...bide laf sokuyo kaynanam neymiş onun kızı zayıfmış ama sütü çokmuş işte kimilerinin yedikleri süt yapar kimileri kilo yapar diyo ...Allahtan kork be kadın ,yemek yemeye fırsatım var sanki..

Yanlis kisiye kiziyorsun. Esin arkanda dimdik dursa bunlara asla maruz kalmazdin. Bu olanlara goz yuman o.

Yanlis kisiye kiziyorsun. Esin arkanda dimdik dursa bunlara asla maruz kalmazdin. Bu olanlara goz yuman o.
Eşi de böyle yetiştirilmiş. Demek istediğim böyle gelmiş böyle gider değil tabi ki de; ama eşi çok da sevse yetiştirildiği ortam sebebiyle böyle davranmaktan başka bir şey düşünemiyor olabilir.
Yine de bu yaptığı hataları daha doğrusu yapmadığı doğruları örtbas edemez. Keşke annesine göre değil de çocuklarının annesine göre yaşayabilse. Hadi hiç değilse çocuklarına göre yaşayabilse. Kim yeni doğmus evladından uzakta kalmayı annesi öyle buyurdu diye kabullenebilir ki.

Cok uzuldum ya:(( Allah yardimciniz olsun esinizin aileaine de vicdan versin biraz. Popoda bi sivilce ciksa insan ustune otururken acidigini hissediyo rahatsiz oluyo yani cus gercekten esinize soyleyin ben burda hizmetci gibiyim diye esiniz arasin ya da sey desin gelsin karim burda yemegimi yapsin ac yatiyorum desin kaynananiz bu tip seylere ikna olur bi tipe benziyo cunku . ayrica esinize de kaynlarimin yaninda rahat olamiyorum diye israrla soyleyin evinize gidin:/

Eşi de böyle yetiştirilmiş. Demek istediğim böyle gelmiş böyle gider değil tabi ki de; ama eşi çok da sevse yetiştirildiği ortam sebebiyle böyle davranmaktan başka bir şey düşünemiyor olabilir.
Yine de bu yaptığı hataları daha doğrusu yapmadığı doğruları örtbas edemez. Keşke annesine göre değil de çocuklarının annesine göre yaşayabilse. Hadi hiç değilse çocuklarına göre yaşayabilse. Kim yeni doğmus evladından uzakta kalmayı annesi öyle buyurdu diye kabullenebilir ki.

Istedigi ortamda yetissin, bir kere vicdani sizlar insanin. Insanlar otobuste tanimadigi cocuklu kadinlara kalkip yer veriyor konu sahibinin kocasi da anasina hizmet ettiriyor dahasi var mi...

Canım çok üzüldüm. Umarım kv de Rabbim merhamet verir... Bir de nedense hep bu gibi kv yıllar sonra çektirdikleri gelinlerin eline duser :) Rabbim çok büyük gercekten...
Üzülme canım sakin. Esin de kırılırlar diye düşünmesin. Valla babam yıllarca dedemler mağdur olmasın diye anneme her işlerini yaptırdı,annem de gönüllü yaptı Allah var, ama babam babaneme asla uzulecek hasta olacak vs lafını esirgemedi. Tik tik saydı. Annem de der, babanem için... Benim Doğumum da köyde tarla işleri varmıştı. Biz şehirde yaşıyorduk. Dedem gelmiş annemi babamı goturmeye :) doğuma kalmış bir iki hafta. Annem gitmem demis. Dedem kusmus gitmis. Babam gitmiş ama. Sancılar başlayınca gelmiş. Bu arada dedem beni de annemi de ayri sever. O gun kusup gitse de :) hala sesimi duyunca heyecanlanir. Sehrw geldiginde annemlerde kalmak ister...Yanı babam ısrar etse ben belki yollarda doğacaktim... Biraz ses çıkarmak lazım. Susarak saygı olmaz. Şunu da diyeyim. Kirmadan her şeyi de, sana laf mi diyor sen de de. Sakaya vur de sonunda kahkaha at, ben de saka yaptım hiç sakadan anlamiyorsunuz de... :) sesini cikarmazsaniz eşinde sen de ezilirsiniz... Rabbim bebeklerini sana bağışlasin...

sanırım konu sahibi eşinin hatrına katlanıyor bunca eziyete.eşini düşünecek zamanda değilsin .o seni düşünsün.bırak kv küserse küskün.kırılırsa kırılsın.eşinde ailesinin karşısında dik dursun. toparlanana kadar annende kal.ya da evine git.kimseye yaranamazsın.eşinde dahil.çocuklarını ve kendini düşün.

Merhaba arkadaşlar...bu yazıyı yazarken bile şu anda 1.5 yaşındaki kızımı ayağımda sallıyorum ve 9 gün önce doğum yaptım...bizim tavuk çiftliğimiz var normalde kaynanamların alt katında evimiz olmasına rahmen evimize yarım saat uzaklıktaki çiftlikte kalıyordum...sırf eşim hergün gel git uğraşmasın yorulmasın diye...doğum sonrası ben yine çiftlikte kalmayı planlıyordum ama kaynanam onlarda kalmam için çok ısrar etti ...el alem ne der işte orda yalnız başına olmaz bana gülerler illakide bizde kalacaksın dedi..bende bari kendi evimde kalayım dedim ama olmaz senin evinde soba yok boşuna soba almayalim bizde kal dedi...kaynanamlarin evi dogal gazli....aslında benim annemde cok ısrar etti ama eşim annesine ayıp olur diye annemlerde kalmama izin vermedi...bende gönlü olsun diye kabul ettim...neyse normal doğum yaptım cok şükür 2. Doğumum daha kolay oldu ama ne kadarda kolay olsa dogum sonuçta ....yırtıklarım oldu ve tabiki dikişlerim...afedersiniz ama totomun üstüne zor oturuyordum ....bi gün hastahanede kaldım eve geldigimde kızımın hali perisandı onu öyle görünce ilk şoku yaşadım zaten altıda pişik olmuş ...bas bas bağırıyodu..hemen onu temizledim uyuttum...kaynanamın yanina yatirdim ..bu arada biz geldikten 5 dakka sonra kaynanam başım agırıyo dedi yattı ....bütün gece bebek uyumadı onunla uğraştım kaynanam duydu ama hiç bakmaya gelmedi...neyseki sabaha karşı bebek tam uyuduki kapı açıldı saat 6.30 kaynanam kızın seni istiyo dedi kızımı odaya attı gitti .....ŞOK oldum..oysaki uyanınca yat kızım dese geri uyuyacaktı...neyse ertesi gün oldu kahvaltıya oturduk ...çayı biten bardağı önüme koyuyo mecbur kalkıp dolduruyorum...zaten zor oturup kalkıyorum bide kızım mızmız yapıyo ....kucağımda onla dolaşıyorum...sonra bebek ağladı ben emzirmeye gittim geldigimde sofrayı kaldırmış bulaşıklar tezgahta duruyodu,kendiside gitmiş yatmış ...napayım mecbur bulaşıkları yıkadım...kızımın karnını doyurdum..bu arada evde kaynanam....kayınpederim...eşimin dedesi ...iki tanede kaynım var yani bırakın pijama giymeyi tülbentimi geriye bile bağlayamıyordum....her tuvalete çıkışım zaten işkence ...kızım kapıda ağlıyo kaynanam duymamazlıktan geliyo....yani kısaca ne kızımla ne bebekle nede benle ilgilenmedi...hep hasta hep başı ağırıyo diye yatıyo ...evin işini yemeği temizligi ben yapıyorum bide 2 çocukla uğraşıyorum sütüm daha tam gelmedi ....dogum yaptığıma bile sevinemiyorum....hep ağlayasım var...eşimin eve gelesine kaynanam izin vermiyo...boşuna mazot yakmasinmış ....3 gündür onuda görmedim...bi odanın içinde hapis gibiyim...evin hizmetcisi gibi hissediyorum kendimi..kimse bana acımıyo...annemler üzülmesin diye hiçbirsey diyemiyorum...desem biliyorum cok kızacak ama annem tansiyon hastası onu üzmek istemiyorum...ciftlige gitmek istedigimi söyledim kaç kere.... her defasında orası soguk hasta edersin cocukları diyo...ama geçen kış kızım hic hasta olmadı...ben iki yavrumada bakarım kendimede bakarım en azından eşim yanımda olur....evin içinde rahat olurum..bebegimi istedigim gibi emziririm istedigim saatte uyurum...ama burda onların yanında hep oturmak zorundayım sabahta erkenden kalkıp kahvaltı hazırlıyorum...cok yorgunum...bunalımdayim....eşimde sesini çıkaramıyo ...annesinin gönlü olsunmuş...ama nereye kadar böyle devam edecek ...ne yapayım bilmiyorum....
Bune yaaa valla şuan sinirden çarpıntım oldu. Ben öyle kv evine gaz döker yakarım tövbe yarabbim. Bin taksiye git ne gönül hatır bekliyorsun? Lohusa kadın işe mi sürülür yaa yat kızım diyen bir allahın kulu da yok mu yaa ne vicdan varmış bu insanlar da valla yakınımda olsan ben gelip alcam sizi nerdeyse. Ara kocanı güzellikle özledim seni gel bizi al de bu 40 gün zaten anlaşılan çalışcan evde hiç olmazsa anan bacın gelir biri elinden tutar

iyide dinlenmeden uyumadan süt olmaz ki.

Baslarim kaynananin gonlune yok annem hasta zaten tansiyonu var senin hicmi kendie degerin yok guzel anne.onlar sana bakacagina sen onlara bakiyon ya kaynana sizlere baksin yada evine git annen yanina gelsin baksin kocanlada konus merhametsiz degil ya anlar gercekten zor durumun olmaz oyle ben kizim uykusu kaciyo emerken dikkati dagiliyor diye babasini diger odalara gonderiyom birde sen kalabalikta is mis yapma kaynanan yapsin yapinca bastacimi ediliyon sanki bugunden uygula lutfen sadece cocuklarinla ilgilen heryere yetisen is yapan gelin olmuverihn ya agirdan al kendini yoksa hersey sana kalir

Baslarim kaynananin gonlune yok annem hasta zaten tansiyonu var senin hicmi kendie degerin yok guzel anne.onlar sana bakacagina sen onlara bakiyon ya kaynana sizlere baksin yada evine git annen yanina gelsin baksin kocanlada konus merhametsiz degil ya anlar gercekten zor durumun olmaz oyle ben kizim uykusu kaciyo emerken dikkati dagiliyor diye babasini diger odalara gonderiyom birde sen kalabalikta is mis yapma kaynanan yapsin yapinca bastacimi ediliyon sanki bugunden uygula lutfen sadece cocuklarinla ilgilen heryere yetisen is yapan gelin olmuverin ya agirdan al kendini yoksa hersey sana kalir

Baslarim kaynananin gonlune yok annem hasta zaten tansiyonu var senin hicmi kendie degerin yok guzel anne.onlar sana bakacagina sen onlara bakiyon ya kaynana sizlere baksin yada evine git annen yanina gelsin baksin kocanlada konus merhametsiz degil ya anlar gercekten zor durumun olmaz oyle ben kizim uykusu kaciyo emerken dikkati dagiliyor diye babasini diger odalara gonderiyom birde sen kalabalikta is mis yapma kaynanan yapsin yapinca bastacimi ediliyon sanki bugunden uygula lutfen sadece cocuklarinla ilgilen heryere yetisen is yapan gelin olmuverin ya agirdan al kendini yoksa hersey sana kalir

Niye korkuyorsunuz ki ya! Yeni doğum yapmış kadını hizmetçiliğe soyunduranlar korkmuyor da sen mi korkuyorsun. Sana bir şey olsa çocuklarına bakar mı o kadın da sen ona bakıyorsun. Bu kadar korkak olunca tepene binen çok oluyor. Eşine de dicek bişey bulamadım. Yeni doğum yapmış karısını o kadar erkeğin içine bırakıp gitmiş.

Back