• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

banada yazık...

Yemek yapmıyoki ben yapıyorum dogumumun ikinci günü kızları uyutunca bende uyuyayım dedim çunkü 3 gündür uyumamıstım...akşama ne yicez dedi bana....bende ne pişireyim diye sordum...bilmem yap bişeyler sonra uyursun dedi..yemegi yapana kadar kızım uyandı ve ben 5.günün sonunda ancak iki saat kesintisiz uyumuştum..topuk kanı vermeye gittik sağlık ocagındaki hemşire bile halime üzüldü...
E arkadasim yapma. Biz siparis verdik onu yiyecegiz de. Sen onlara hizmet etmezsen seni orada tutmazlar sende evine gidersin rahat rahat. Yat uyu bebeklerinle mışıl mışıl.

söyleyin adresi polisi arayalım eziyet var diye neden çocuklarınıza eziyet ediyorsunuz
yazık deilmi başlarım eşede onun sülalesinide arayın gelsin alsın almıyorsa ananıza gidin
yazık yavruya mama veremessen sarılık olur o yavru sütün yetmiyor beslenemesse hasta olacak

Merhaba arkadaşlar...bu yazıyı yazarken bile şu anda 1.5 yaşındaki kızımı ayağımda sallıyorum ve 9 gün önce doğum yaptım...bizim tavuk çiftliğimiz var normalde kaynanamların alt katında evimiz olmasına rahmen evimize yarım saat uzaklıktaki çiftlikte kalıyordum...sırf eşim hergün gel git uğraşmasın yorulmasın diye...doğum sonrası ben yine çiftlikte kalmayı planlıyordum ama kaynanam onlarda kalmam için çok ısrar etti ...el alem ne der işte orda yalnız başına olmaz bana gülerler illakide bizde kalacaksın dedi..bende bari kendi evimde kalayım dedim ama olmaz senin evinde soba yok boşuna soba almayalim bizde kal dedi...kaynanamlarin evi dogal gazli....aslında benim annemde cok ısrar etti ama eşim annesine ayıp olur diye annemlerde kalmama izin vermedi...bende gönlü olsun diye kabul ettim...neyse normal doğum yaptım cok şükür 2. Doğumum daha kolay oldu ama ne kadarda kolay olsa dogum sonuçta ....yırtıklarım oldu ve tabiki dikişlerim...afedersiniz ama totomun üstüne zor oturuyordum ....bi gün hastahanede kaldım eve geldigimde kızımın hali perisandı onu öyle görünce ilk şoku yaşadım zaten altıda pişik olmuş ...bas bas bağırıyodu..hemen onu temizledim uyuttum...kaynanamın yanina yatirdim ..bu arada biz geldikten 5 dakka sonra kaynanam başım agırıyo dedi yattı ....bütün gece bebek uyumadı onunla uğraştım kaynanam duydu ama hiç bakmaya gelmedi...neyseki sabaha karşı bebek tam uyuduki kapı açıldı saat 6.30 kaynanam kızın seni istiyo dedi kızımı odaya attı gitti .....ŞOK oldum..oysaki uyanınca yat kızım dese geri uyuyacaktı...neyse ertesi gün oldu kahvaltıya oturduk ...çayı biten bardağı önüme koyuyo mecbur kalkıp dolduruyorum...zaten zor oturup kalkıyorum bide kızım mızmız yapıyo ....kucağımda onla dolaşıyorum...sonra bebek ağladı ben emzirmeye gittim geldigimde sofrayı kaldırmış bulaşıklar tezgahta duruyodu,kendiside gitmiş yatmış ...napayım mecbur bulaşıkları yıkadım...kızımın karnını doyurdum..bu arada evde kaynanam....kayınpederim...eşimin dedesi ...iki tanede kaynım var yani bırakın pijama giymeyi tülbentimi geriye bile bağlayamıyordum....her tuvalete çıkışım zaten işkence ...kızım kapıda ağlıyo kaynanam duymamazlıktan geliyo....yani kısaca ne kızımla ne bebekle nede benle ilgilenmedi...hep hasta hep başı ağırıyo diye yatıyo ...evin işini yemeği temizligi ben yapıyorum bide 2 çocukla uğraşıyorum sütüm daha tam gelmedi ....dogum yaptığıma bile sevinemiyorum....hep ağlayasım var...eşimin eve gelesine kaynanam izin vermiyo...boşuna mazot yakmasinmış ....3 gündür onuda görmedim...bi odanın içinde hapis gibiyim...evin hizmetcisi gibi hissediyorum kendimi..kimse bana acımıyo...annemler üzülmesin diye hiçbirsey diyemiyorum...desem biliyorum cok kızacak ama annem tansiyon hastası onu üzmek istemiyorum...ciftlige gitmek istedigimi söyledim kaç kere.... her defasında orası soguk hasta edersin cocukları diyo...ama geçen kış kızım hic hasta olmadı...ben iki yavrumada bakarım kendimede bakarım en azından eşim yanımda olur....evin içinde rahat olurum..bebegimi istedigim gibi emziririm istedigim saatte uyurum...ama burda onların yanında hep oturmak zorundayım sabahta erkenden kalkıp kahvaltı hazırlıyorum...cok yorgunum...bunalımdayim....eşimde sesini çıkaramıyo ...annesinin gönlü olsunmuş...ama nereye kadar böyle devam edecek ...ne yapayım bilmiyorum....
Ailesi ile ilgili hiç yorum yapma psikolojik olarak sana ihtiyacım var ben iki çocuğa da bakabilirim nolur gel beni al de. Annen yanlış alamasın de. çocuklarımı özlüyorum yanımda olsunlar istiyorum desin annesine.

Ya hu şiştim okurken bile sen yaşıyorsun bi de bunları.Ne meraklısınız kendinize işkence ettirmeye.Onu yap dedi yaptım ,böyle emretti uyguladım.Aklın mı yok dilin mi yok.Bırakmıyor ne demek.Kocan da mı yok yav,çocuğu özlemiyor mu?Ben şimdiye 333. cinnetimi yaşamıştım sen hala napıcam diyorsun.
Sağlığın zaten iyi değil,bir de psikolojini bozuyorsun.

Bu ne arkadaş ne çok ezdirmişssin kendini.
Otur odanda kalkma agrım var ben kalkamam çocuklar durmuyor de.gerçi bu halinde bile senden fayda umduğuna göre hep böyle ilişkiniz sdece dogumluk bir şey değil.eşinin gelip gelmemesine bile karısıyo başka duracak kimse mi yok.esini ara cagır.bırazda her işe kosma.

Çiftlikte sobamız var zaten ayrıca orası sogukta degil çunku alt katta civcivler kaldıgı icin ev sıcak bile oluyo ama ben zaten kızlarımı hasta etmem gül gibi bakarım onun derdi ben gidersem kim hizmet edecek...kocamı cok seviyorum oda arada kalıyor o üzülmesin diye onada fazla bişey diyemiyorum....annem hergün arıyo onada günlük güneşlik anlatıyorum herşeyi ama bugün kızım uyumadı diye onun totosuna vurdum ve o daha 1.5 yaşında sırf işimi yetiştirmek için cocuguma vurdum ve ne o bunu haketmemişti...pskolojim cok bozuldu bebegi sevemiyorum...hemen emzireyim hemen uyusun diyorum ama sütümde yetmiyo...mama almayıda kaynanam kabul etmiyo biberona alışırmış diye...

Eşine söyle rest çek onlarla arana da mesafe koy bence. Al kayinvalideni karşına bak anne ben burda mutlu değilim. Cocuklarimla ilgilenemiyorum kendimi evli gibi hissedemiyorum esim uzakta tek basina biz burda olmuyo böyle. Tuvalete bile rahat gidemiyorum cidden bunaldım artık ben eşimin yanına gidiyorum çocuk ta değilim kendi kararimi kendim verecek yaştayım biz artık aile olduk bunu da kabul edersen iyi olur de valla sen esinin yanina gitkeden ben bile rahat etmem. Evlilik mi o aile bile degilsiniz kio önemli olan beraber yaslanmak her günü beraber gecirmek her zorlugu beraber atlatkak değil mi önce esine anlat güzel bi dille ama ailesini suclayarak değil seni özluyoruz rahat edemiyorum burda tek başıma cocuklarımı kendi istedigim gibi rgitemiyorum ben daha güzel bir evliligimiz olsun istiyorum de

Azıcık dişini göstermelisiniz. Bu ne böyle ya. Yazık değil mi size? Biraz ilgi alaka ve hatta naz yapma hakkınız var şu dönemde.
Numaradan başı ağrıyana ben de numaradan sancım var derim. Kahvaltıya bile gidemiyormuşsunuz gibi biraz inleyin oflayın. Bulaşıkları dizdi mi ay ay ay sancım sancım diyin sizde yatın. O kayınlar kayınvalide yapsın. Ne ayıp ya.
Efendi ve iyi niyetli oldunuz mu tepenize çıkarlar.
Kesinlikle numaraysa numara nazsa naz. Güçlü görünmek ve hanım olmak zorunda değilsiniz.
Siz biraz nazlanın onlar sizi soğuk demez çiftliğe yollar valla emin olun.
Laftan anlamayana edepsize her tür numarayı çekin.

Valla eşimi ben de seviyorum kayınvalidem iş beklemez ama ona rağmen evlerinde iki kayınbirader varken ben rahat edemiyorum dedim geçtim kalmıyoruz sık. Eşim de arada kalmamayı öğrenecek. Ben netim. İstemediğimi yapmam. Evde de hanım görüneceğim diye gezmiyorum. Pek iş de yapmıyorum açıkçası. Kimse de bana güvenmesin. Herkes kendi evinin işini yapacak. Yapmıyorum yapmayacağım. Kocam da iki üzüldü üç üzüldü artık o da kesin net olmayı öğrendi. Artık arada kalmıyor emin ol.
Ezdireyin kendinizi

icim sisti ciglik atasim geldi yeminle. sinir oluyorum boyle seylere. annenizi arayin gelip alsinlar sizi. bisey derlersede dinlenmeye ihtiyacim var burada olmuyor diyiverin. konusun bacim konusun, derdinizi sikintinizi anlatmayi ogrenin. siz soylemeyince akil etmedikleri, etselerde islerine gelmedigi belli.

Lütfen kendinizi ezdirmeyin bu kadar arayın eşinizi gelip alsın sizi kızarsa kızsın siz sustukça daha çok ezecek sizi haberiniz olsun.

Ben kaynanaya degil de size kizdim. Ne demek kocanin gonlu olsun diye annesinde kalmayo kabul etmek. Siz lohusasiniz ya dahasi var mi?

Ayrica kaynana gelme dedi diye esinizin gelmemesi falan ben anlayamadim. Koskoca insanlarsiniz kendi kararinizi veremiyor musunuz?

Yerinizde olsam hemen suan kalkip derim ki "ben anneme gidiyorum, istemiyorsaniz da kendi sorununuz istememeniz beni ilgilendirmiyor" diyeceksiniz. Size anneniz gibi kimse bakamaz. Suan da en cok bakima ihtiyaciniz oldugu bir zaman. Milletin gonlunu yapmaya calismak icin uygun bir zaman degil.

Yemek yapmıyoki ben yapıyorum dogumumun ikinci günü kızları uyutunca bende uyuyayım dedim çunkü 3 gündür uyumamıstım...akşama ne yicez dedi bana....bende ne pişireyim diye sordum...bilmem yap bişeyler sonra uyursun dedi..yemegi yapana kadar kızım uyandı ve ben 5.günün sonunda ancak iki saat kesintisiz uyumuştum..topuk kanı vermeye gittik sağlık ocagındaki hemşire bile halime üzüldü...
Sizde hata..siz kendinize değer vermedikce başkalarının değer vermesini bekleyemezsiniz
Tek yapacağınız iyi değilim demek ve oradan ayrılmak. .
Şu sözü çok severim;yumuşak olma ezilirsin,sert olma kırılırsın..

Back