• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana önerilen kişi

Bilemem artık ne kursuna giderler orasını bilemeyeceğim aklıma geleni yazdım karşı tarafa 40 yaş üstüne teyze amca dememek için gitsinler eğitim şart
Diksiyon kursunda bu öğretilmez kelimelerin nasıl doğru okunacağı öğretilir
40 yaş üstüne teyze amca denmesinde ne gibi bir beis var, teyze amca gibi hitaplar insanın kalitesine bir saygısızlık değildir
Bazı insanlar vardır enerjisiyle aurasıyla kendine bakımıyla teyze amca denmeye dil varmaz, botoksuyla estetiğle daha genç bakımlı durabilir buna kimsenin itirazı yok
Ama konu sahibi için biz bu yorumu düşünce ve hayat tarzından yaşla alakalı tecrübeyle yaşanabilecek sorunlardan dolayı yaptık

Diksiyon kursunda bu öğretilmez kelimelerin nasıl doğru okunacağı öğretilir
40 yaş üstüne teyze amca denmesinde ne gibi bir beis var, teyze amca gibi hitaplar insanın kalitesine bir saygısızlık değildir
Bazı insanlar vardır enerjisiyle aurasıyla kendine bakımıyla teyze amca denmeye dil varmaz, botoksuyla estetiğle daha genç bakımlı durabilir buna kimsenin itirazı yok
Ama konu sahibi için biz bu yorumu düşünce ve hayat tarzından yaşla alakalı tecrübeyle yaşanabilecek sorunlardan dolayı yaptık
Hanımefendi tam olarak anlatamıyor muyum 40 yaş üstüne teyze amca diye hitap edilmez yaşlarınız yakın veya değil Özge hanım diye hitap edersiniz karşı tarafla belli bir samimiyet oluştuktan sonra karşıdaki kişiden izin alarak abla demelisiniz veya abi yani ben karşıdakinin nereden ablası oluyorum ya da teyzesi yok nine desin tam olsun diyorum ya eğitimsizlikten başka ülkelerde nasıl hitap ediliyor hiç baktınız mı medeni ülkelerde Rusya olsun İngiltere olsun

Artı bu mesaj sonrası rica ediyorum alıntılamayın konuyu dağıtmamak adına çıkacağım topikten

Hanımefendi tam olarak anlatamıyor muyum 40 yaş üstüne teyze amca diye hitap edilmez yaşlarınız yakın veya değil Özge hanım diye hitap edersiniz karşı tarafla belli bir samimiyet oluştuktan sonra karşıdaki kişiden izin alarak abla demelisiniz veya abi yani ben karşıdakinin nereden ablası oluyorum ya da teyzesi yok nine desin tam olsun diyorum ya eğitimsizlikten başka ülkelerde nasıl hitap ediliyor hiç baktınız mı medeni ülkelerde Rusya olsun İngiltere olsun
Burada adamla konuşmamış ki. Yüzüne amca demiyor, yaş kompleksiniz varsa başka başlıkta yazın, burada neden polemiğe giriyorsunuz?

Amcanız ergen iken evlenmiş sanırım benim de 40 küsür yaşında arkadaşım var 29 yaşında kızı var ama arkadaşım gayet de çıtır yani ne diyelim şimdi yapmayın Allah aşkına şu algıyı değiştirin 40 yaş üstü nasıl çevreniz var anlayamıyorum
Kırk yaş üstü çevrem kırk yaş üstü gibi işte 26 yaşında olmuş adamın çocuğu . Teyze veya amca oluyorsunuz doğal olarak . Bende o yaşa gelince 18 yaşında olacak kızım bana teyze diyecekler .

Kırk yaş üstü çevrem kırk yaş üstü gibi işte 26 yaşında olmuş adamın çocuğu . Teyze veya amca oluyorsunuz doğal olarak . Bende o yaşa gelince 18 yaşında olacak kızım bana teyze diyecekler .
Sizin amcanız olabilir ama bizim o insana amca diye hitap etmemiz doğru değil ya da bir başkasının size teyze diye hitap etmesi doğru değil

Yani 15 yas evet fazla .Ama size göre amca değil bu da bir gerçek 😆 20 yaşındaki kıza göre belki amca olabilir ama size göre değil. İnsanlar burda tarzınıza takılmış. Benden buyuk birii bana nasıl uygun görulur desen belki daha iyi olur ve daha mütevazi olurdu .Fazla büyük konuşuyorsun dua et 45 lik bi adama aşık olmayasın 😊 Lakin sende evlenmek istemiyorum havasi gormedim ben bayağı da istiyorsun. Neyse inşallah 30 luk bir çıtır denk gelir . Ne de olsa evin araban mesleğin var hakediyorsun degilmi ama! :)

Millet 50 küsür yaşında snowboard yapıyor sen amca yap dede yap 45 yaşını 😂
O yaştaki adamlar sizin yaşınızdaki hanımlara buruşuk gözüyle bakıyolar hanımlar. Savunduğunuz adamların biraz farkında olun. 45 yaşında adamlar 35-40 yaş kadını yaşlı bulduğu için beğenmeyip 25-30 yaşındaki kadınlara yürüyor. Alınmanız gereken kişiler burdaki hanımlar değil, yaşıtı kadınları kendi dengi görmeyen, onlara raf ömrü dolmuş muamelesi yapıp çıtır peşinde koşan erkekler. Halbuki günümüzde kadınlar kendine iyi bakıyor. 40 yaşında bir kadın 40 yaşında erkekten genelde daha genç duruyor. Ancak 40lı yaşlarında adamlar kendine bakmadan o yaştaki kadınlara yaşlı gözüyle bakıyor. Bırakın da genç kadınlar bunlara amca diyip haddini bildirsin yahu.

Burada adamla konuşmamış ki. Yüzüne amca demiyor, yaş kompleksiniz varsa başka başlıkta yazın, burada neden polemiğe giriyorsunuz?
Yaş kompleksim yok ki konu sahibi 45 yaşındaki bir insanı amca olarak niteliyor sorun burada bakış açısını anlatmaya çalışıyoruz.

O yaştaki adamlar sizin yaşınızdaki hanımlara buruşuk gözüyle bakıyolar hanımlar. Savunduğunuz adamların biraz farkında olun. 45 yaşında adamlar 35-40 yaş kadını yaşlı bulduğu için beğenmeyip 25-30 yaşındaki kadınlara yürüyor. Alınmanız gereken kişiler burdaki hanımlar değil, yaşıtı kadınları kendi dengi görmeyen, onlara raf ömrü dolmuş muamelesi yapıp çıtır peşinde koşan erkekler. Halbuki günümüzde kadınlar kendini iyi bakıyor. 40 yaşında bir kadın 40 yaşında erkekten genelde daha genç duruyor.
Bunu anlatamadım bir türlü. Biz burada o yaştaki kadınlara laf etmiyoruz ama malum sözlükte 30 yaş üstü kadınlara bile yaşıtı erkekler ne hakaretler yazıyor. Erkekler boyle davranırken neyini savunuyorlar genç kadın avcısı adamların?

Sanki erkek üyeymiş de genç kadınlar nasıl beni denk bulamazlar der gibi alınganca yazmaya gerek yok. Bazı erkekler kadınları raf değeri olan ürün gibi görüyor kendisine genç kadınları layık biliyor. Ekşi sözlük'te hep başlık açıyorlar, işte 20 yaşında kadın 40 yaşında erkek ilişkisi bilmem ne ama asla 40 yaşında kadın, 20 yaşında erkek diye başlık açmıyorlar. Sözün özü bu başlıkta herhangi bir kadının karşı çıkacağı bir şey yok, aksine genç kadınların dengini istemesi yaşı biraz daha olgun olanlar için avantaj.
Kadin nasıl secebiliyorsa erkekte seçer. Belki çocuk istiyordur genç istemiştir. Sanki 45 adamla evlenen 30 yaşında kadın yok mu. Adamın tercihi bu. Bu kadar kıyamet koparacak karşı tarafı küçümseyecek bir durum yok. Herkesin seçimine saygı göstermek lazım. Egolu davranıp adamın kriterlerini beğenmedi diye adamı küçümsemenin anlamı yok. Değerinin farkındaymis madem kendine göre baksın o zaman . Ama insanları bağırmaya ve küçümsemeye hakkı yok konu sahibinin net !

Yaş farkına kimse bişey demedi olabilir tercih etmeyebilir ama dediğiniz gibi amcada denemez o da çok abartı olmuş,30 yaş bunu söylemek için büyük bir yaş,hani 20 yaşındaki bir insan dese o olabilir yinede amca denemez ama haklı kılar bir fark var denilebilirdi,bu arada benim eşimle aramda 11 yaş var gayet genç enerjik normal bir insan bana o yüzden tuhaf geldi.

annemle babam arasında 8 yaş vardı ve tıpkı sizin söylediğiniz gibi genç görünümlü ve dinamik bir adamdır. biten evliliklerinin ardından annem çok acı bir itirafta bulundu. "ben hiçbir zaman ait olduğum yaşı yaşayamadım. onun yanına yakışır bir kadın olmak için yaşımın çok ötesinden davranmam gerekti." demişti.
siz, ilişkinizin dinamikleri gereği böyle olmadığını söyleyebilirsiniz ama eşiniz kendi yaşının insanı gibi de davranmıyorsa bu da büyük bir sıkıntıdır. lütfen kendi içinzde meşruladığınız şeyleri başka kadınlara öğütlemeyin çünkü doğru değiller.

Artı bu mesaj sonrası rica ediyorum alıntılamayın konuyu dağıtmamak adına çıkacağım topikten
konuyu buraya bağlamak ne alaka, eğitimsizlikten olan şey başka ülkelerle kıyas yapmaktır, her toplumun kültürü başkadır, ben sizin yaşınızdan fazla ülke gördüm o yüzden nerde kime nasıl hitap ediliyor bakmakla kalmadım gözümle de gördüm, evet bazı ülkelerde isimle hitap edilir ama hasta olduklarında yaşlılarının yanında sabahlamazlar, evlerine bir tas çorba götürmezler genelde yani medeniyet teyze dememekle olmuyor, siz kendi özel hayatınızda istediğiniz gibi hitap edebilirsiniz, aynı şekilde biz de 45 yaşı teyze olarak görebiliriz herkesin kendi fikri
Bana cevap hakkı doğuracak şeyler yazıp alıntılamayın deme gibi bir lüksünüz de yok ayrıca

Yaş kompleksim yok ki konu sahibi 45 yaşındaki bir insanı amca olarak niteliyor sorun burada bakış açısını anlatmaya çalışıyoruz.
Konuyu saptırmakta üstlerine yok . Tamam kadınız değerliyiz ama bu karşındakinin tercihini küçümsemek değil. Düzgün yazsaydı düzgün cevap verirdik . Oyle üsluba böyle cevap

Merhabalar bayadır buraya konu açmıyorum . Eşimden ayrılalı yaklaşık 6 ay oldu önce bunu söyleyeyim ve 29 yaşındayım . Ailemin görüştüğü bir aile var sürekli bize gelir giderler.

Bugün odamda uyumaya çalışırken anneme telefon geldi .annem mutfağa geçti ve konuşmaya başladılar . Tabi benim uyuduğumu zannettiği için biraz sesli konuştu annem . Konuşulanları duydum. Bana birini bulmuşlar . Annem bi kaç soru sordu ve kapattı telefonu . Odamdan çıktım annemin yanına gittim ben daha boşanalı altı ay oldu farkında mısınız falan dedim . Ancak bi yandan da merak ettim ne iş yapıyormuş diye sordum . İyi bir yerde çalışıyor şahıs . Ama 45 yaşında dedi annem . Bunu duymamla nevrimin dönmesi bir oldu zaten . Sinirlenmekte haksız mıyım arkadaşlar ? Şaka gibi gerçekten . Boşandım diye önerilen kişiye bakar mısınız . Babam yaşında . Saydım sövdüm ara şu kadını yoksa ben arayacağım bana bunu mu layık gördünüz diye dedim . Bu arada yaşımdan çok çok ufak gösteriyorum kamuda çalışıyorum evim arabam var çok şükür . Ama boşandım diye insanların beni denk gördüğü kişi benden 15 yaş büyük 45 lik amca . Siz olsanız ne yapardınız ?
20'li yaşlardayken 40 yaşındakiler Bana çok büyük gelirdi ama şu an 40 yaşındayım. Eşinizde belki yaşıttınız ama bakın mutlu olamamışsınız

O yaştaki adamlar sizin yaşınızdaki hanımlara buruşuk gözüyle bakıyolar hanımlar. Savunduğunuz adamların biraz farkında olun. 45 yaşında adamlar 35-40 yaş kadını yaşlı bulduğu için beğenmeyip 25-30 yaşındaki kadınlara yürüyor. Alınmanız gereken kişiler burdaki hanımlar değil, yaşıtı kadınları kendi dengi görmeyen, onlara raf ömrü dolmuş muamelesi yapıp çıtır peşinde koşan erkekler. Halbuki günümüzde kadınlar kendine iyi bakıyor. 40 yaşında bir kadın 40 yaşında erkekten genelde daha genç duruyor. Ancak 40lı yaşlarında adamlar kendine bakmadan o yaştaki kadınlara yaşlı gözüyle bakıyor. Bırakın da genç kadınlar bunlara amca diyip haddini bildirsin yahu.
Yahu iyi de bize ne bundan 😁Burdski konuyla sizin savunduğunuz şeyin ne alakası var . Silah zoru mu var ortada . Belki adamın haberi yok . Nerden biliyorsunuz ya 😆😆😆

bu arada arkadaşlar, 45 yaşında adam gerçekten amca olabiliyor. arkadaşım, -ki kendisi çok minyon, güleryüzlü ve pozitif bir kadındır- sırf 30'lu yaşlarının ortasını henüz geçtiği için akrabalarına evlenmemiş olması dert olduğundan birisi ile görüştürmüşler. arkadaşımın da o dönemde ailevi ilişkileri epey çalkantılı olduğu için maalesef hayır diyememiş. yani kötü bir şey demek istemiyorum ama adam acayipti. kızcağız da "adamın çay içmesinden bile tiksindim" demişti. fotoğraftaki adam hakkında hiç fikrim olmasa "torunu kaça gidiyormuş?" derdim ama adam kızdan 4 yaş büyüktü sadece. bazıları gerçekten erken çöküyor ve kendisini epey bakımsız bırakıyor.

konuyu buraya bağlamak ne alaka, eğitimsizlikten olan şey başka ülkelerle kıyas yapmaktır, her toplumun kültürü başkadır, ben sizin yaşınızdan fazla ülke gördüm o yüzden nerde kime nasıl hitap ediliyor bakmakla kalmadım gözümle de gördüm, evet bazı ülkelerde isimle hitap edilir ama hasta olduklarında yaşlılarının yanında sabahlamazlar, evlerine bir tas çorba götürmezler genelde yani medeniyet teyze dememekle olmuyor, siz kendi özel hayatınızda istediğiniz gibi hitap edebilirsiniz, aynı şekilde biz de 45 yaşı teyze olarak görebiliriz herkesin kendi fikri
Bana cevap hakkı doğuracak şeyler yazıp alıntılamayın deme gibi bir lüksünüz de yok ayrıca
Sanırım biraz daha fazla ülke gezmeniz gerekiyor🤭

Tamam 😁

Yahu iyi de bize ne bundan 😁Burdski konuyla sizin savunduğunuz şeyin ne alakası var . Silah zoru mu var ortada . Belki adamın haberi yok . Nerden biliyorsunuz ya 😆😆😆
O kadar abartılı bir yaş kompleksiniz var ki sizin yaşınızdaki kadınlara buruşuk teyze muamelesi yapan adamları savunuyorsunuz. Konu sahibine talip olan adama sizin yaşınızdaki bir kadını önerseler kendine küfür edilmiş gibi davranır. O adamlar sizi kendine denk görmüyor ama siz onları 20li yaşlarda kadınlara layık görüyorsunuz. Umarım kendinizi sevmeyi öğrenirsiniz

Back