Öyle birşey yok okulda olduğumdan sadece okuyup begenebildim yanlış anlaşılmasın .. Konuşmuyorum ve karara varmaya çalışıyorum boşan diyende var
Muhtemelen öfkeli çabuk sinirlenen bir eşiniz var. Yıpranmış ya da uzun zamandır birlikte olan çiftlere has diyaloglar maalesef. Erkek acele ettirir kadın söylenir; erkek bağırmaya başlar herkesin içinde kadın ortamın baskısı ve eşinden gelecek daha agresif bir tepkiyi üstüne çekmemek için peşinden gider. Erkek bağırmasının sonuçlarını önce gittiği yerde surat asan eşten yana görür ve sürecin hızla sonlanması için haklı olduğunu düşündüğü halde gelip karısının gönlünü almaya çalışır; kadın eşinin bu gelişini görünce azıcık nazlanır sonra affeder. Arkasından gelen, yeni gelen tartışma erkeği daha çok sinirlendirir; kadın özrün sahte olduğunu anlar ve ikinci kez azarlanmaya dayanamaz ve bi şeyler fırlatır. Zaten karısına zar zor katlandığını ve haklı olduğu halde gönlünü almaya çalıştığını düşünen erkek daha çok sinirlenir ve o da hamle yapar. Eğer sakinleşmezseniz uzun vadede bu tip bir çok sahne yaşanacak hayatınızda maalesef. Eşiniz bağırmadan iletişim kurmayı öğrenmeli siz çocuk değilsiniz yetişkinsiniz ve kendi kişiliğiniz var. Siz de eşinizi öfkelendiren konularda daha hassas olmalısınız az dırdır çok iş. Ama unutmayın size bağırmasına izin vermeyin bu uzun vadede kalıcı bir alışkanlığa dönüşür ve arkası mutlaka fiziksel hırpalanma ya da dayakla sonlanır. Yaşadığınız olay bence eşini dövmeye çalışmaktan ziyade tepki ya da savunma. Ama yine de canınız yandı ve erkekle kadın eşit değil erkekler mümkünse böyle anlarda hiç kıpırdamasınlar. Etrafınızla konuyu paylaştığınızda sizi de hatalı bulanlar olacaktır. Muhtemelen eşinizle barışacaksınız yılların deneyimiyle diyebilirim ki lütfen size sesini yükseltmesine izin vermeyin ve sizde fazla bıdıbıdı yapmayın. Aksi taktirde boşananlar kervanında bulursunuz kendinizi. Hemde oldukça saçma sebeplerden kavga edip biz bu noktaya nasıl vardık dersiniz. Evlilik sabır, sabır, sabır ve sadakat üstüne kurulmuş bir kurumdur. Anlayış, merhamet, hoşgörü, yeni şeyler keşfetme, olayları büyütmeme, empati kurma ve birlikte eğlenmenin verdiği haz duygusuyla sürdürülmeye değer görülebilir. Kaç yıllık evlisiniz bilemeyeceğim ama genç olduğunuzu tahmin ediyorum. uzun soluklu bir evlilik istiyorsanız aranızdaki bu tahammülsüzlüğü çözmenizi şiddetle tavsiye ederim. Evliliğinizin uzun yıllar sürmesini dilerim.
Allah aşkına yorum yarım kalmış bariz belli yorumlara göre karar vereceksem o piti pıtı ile seceyim bosan mi düşün mu burnunu sürt mu hangisi denk gelirse onu seceyim var mı böyle bir dünya azıcık cevap vermedim diye amma çok eziklenmisim yapmayın etmeyinyorumlara göre mi karar vereceksin?
kendi fikrin yok mu bu konuda üstelik dayak yiyen kendinken..
Haklısınız okul varken çocuk düşünmüyorum zaten ki dediğiniz gibi ilk yıllar en riskli .dönemler nasip kısmet bir yandan tabi elimizden geleni yapmamız lazım karşılıklı iletişim karşılıklı anlayışla ben ilk kez yaşadım bunu sinirlenince herkes cirkinlesebilir ama dün eşim her gerçekten haddini aştı affedilecek gibi değil ama ilk bu inşallah son olur nasıl davranmak gerekiyor su an için bilmiyorum ama uzman desteği iyi gelecektir inanıyorum yol gösterecektir şuan ne karar alsam sağlıksız olur çünkü .. Dilerim güzel haberler veririm ve güzel düşünceleriniz için sizde güzel günler gecirirsiniz tekrar teşekkür ederim siz de hoşçakalın iyi akşamlarPozitif ve güler yüzlü olmak ilişkinizi olumlu etkileyecektir diye düşünüyorum. Yeni evlisiniz ilişkinize bol bol zaman verin. İlk 3 yılda anca oturur evliliğiniz. Çocuk için acele etmemenizi öneririm. Umarım aranızdaki sorunları halledersiniz ve güzel haberlerinizi alırız. Hoşça kalın.
Konu sahibi için demiyorumOff... Bu arkadaşın burada konu açsa duvardan duvara atılıp kendine getirilir bence
Bazı kadınlar gerçekten aşağılanmayı hak ettiklerini düşünüyorlar, gerçekten
Ama çevre de çok önemli. Böyle kadınlara aşırı kızsam da öyle ailelerde öyle güvensiz sevgisiz büyüyorlar ki, sadece yanlarında bir erkek olsun istiyorlar
Bu güven veriyor sanırım, anlayamıyorum. Çünkü adam zaten kendisi güvenli değil yani
Erkek hastası mısın köle ruhlumu anlamadım hahaha, kadın yok yere aşağılanmış ve dayak yemiş sen ne konuşuyosun??Sadece bir kaç sayfayı okudum. Tüm yorumları görmedim. Ama burayı okumak seni eşine karşı daha çok dolduracak onu bilmeni isterim.
Bir kere hatanın büyüğü sende. Madem iki ayağın bir pabuca girince bu kadar ortalık karışıyor programlı davranmak durumundasın. Ya da ben artık yetişemem hayatım sen tek git bence gibi bir seçenekle hareket edebilirdin. O da olmadıysa geç kalmış olabiliriz ama sakin gidelim deyip nikah sonrası eğlenceye dahil olabilirdiniz. İmza atıldığında orada olmayınca kimseyi kovmuyorlar. Eşini biraz fazla tahrik etmişsin. Adam sinirli bir tip belli. Ama bence o sinirine rağmen elinden geleni yapmış. Bir şekilde yumuşatmaya çalışmış ortamı.
Ams karşısında surat yapan bir kadın var sürekli... Enteresan bir sabır savaşı olmuş çünkü geç kalan sensin am küslük çıkaran da sensin.
Tüm bunları bir kenara koyduğumuzda ise kendisine uygulanan psikolojik şiddete fiziksel şiddetle karşılık veren bir adam var. Kabul edilebilir değil. Ciddi anlamda üzücü ve insanın karakter erozyonuna uğramasına da sebep olacak sonuçları var bu hareketin.
Ben senin yerinde olsam yapacağım şey şu olurdu:
Öncelikle sakinleş. Duşunu al saçını başını yap ne bileyim işte makyaj yap canınne istiyorsa. Güzelleş kendini tamir et. Akşam eşin geldiğinde oturun yemeğinizi yiyin kavga gürültü surat küslük girme bu işlere.. Yemekten sonra artık çay mı içersiniz meyve mi yersiniz ne yapıyorsanız. Oturup konuşun. Yaptığın hataların farkında olduğunu ve özür dilediğini söyleyeceksin. Çünkü hatalısın.. Bir daha yapmayacağına dair dikkat edeceğine dair sözler vereceksin. Ancak verdiği karşılığın seni çok küçük düşürdüğünü özellikle insanların içindeki hareketlerini kişiliğine hakaret olarak gördüğünü üstelik sonunda ne amaçla olursa olsun sana uyguladığı fiziksel şiddetin seni geri dönüşsüz bir kırgınlığa ittiğini anlatacaksın. Ve bu kırgınlığın kolay iyileşmeyeceğini söyleyeceksin.
Bu kadar bitti. Sonra bırak o toplasın. Emin ol düzelecek.
Patatescim,hande yenerin patates şarkısını dinledin mi? Cok güzel icim kipirdaniyor :)Bence eşin kadar sen de saldirgansin. İkiniz de kendinizi torpulemeye çalışın.
Ahaha al benden de o kadar fjfnfjPatatescim,hande yenerin patates şarkısını dinledin mi? Cok güzel icim kipirdaniyor :)
Ahaha al benden de o kadar fjfnfj
Oyy yerim ya. Gözümde canlandı görüntüleri :dBenim bir kedim var şişko. Bu şarkı onun şarkısı. Ben açıyorum köpegim seviniyor kuyruk sallıyor hemen kedim de kuyruk salliyor ama kediler sinirlenince kuyruk sallar.
Anliyor sanirim kendisiyle dalga gectigimi. Jtkflslslslsksksk
Su hayvanlar cok akıllı ya
Allah aşkına yorum yarım kalmış bariz belli yorumlara göre karar vereceksem o piti pıtı ile seceyim bosan mi düşün mu burnunu sürt mu hangisi denk gelirse onu seceyim var mı böyle bir dünya azıcık cevap vermedim diye amma çok eziklenmisim yapmayın etmeyin