- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.421
Sadece bir kaç sayfayı okudum. Tüm yorumları görmedim. Ama burayı okumak seni eşine karşı daha çok dolduracak onu bilmeni isterim.
Bir kere hatanın büyüğü sende. Madem iki ayağın bir pabuca girince bu kadar ortalık karışıyor programlı davranmak durumundasın. Ya da ben artık yetişemem hayatım sen tek git bence gibi bir seçenekle hareket edebilirdin. O da olmadıysa geç kalmış olabiliriz ama sakin gidelim deyip nikah sonrası eğlenceye dahil olabilirdiniz. İmza atıldığında orada olmayınca kimseyi kovmuyorlar. Eşini biraz fazla tahrik etmişsin. Adam sinirli bir tip belli. Ama bence o sinirine rağmen elinden geleni yapmış. Bir şekilde yumuşatmaya çalışmış ortamı.
Ams karşısında surat yapan bir kadın var sürekli... Enteresan bir sabır savaşı olmuş çünkü geç kalan sensin am küslük çıkaran da sensin.
Tüm bunları bir kenara koyduğumuzda ise kendisine uygulanan psikolojik şiddete fiziksel şiddetle karşılık veren bir adam var. Kabul edilebilir değil. Ciddi anlamda üzücü ve insanın karakter erozyonuna uğramasına da sebep olacak sonuçları var bu hareketin.
Ben senin yerinde olsam yapacağım şey şu olurdu:
Öncelikle sakinleş. Duşunu al saçını başını yap ne bileyim işte makyaj yap canınne istiyorsa. Güzelleş kendini tamir et. Akşam eşin geldiğinde oturun yemeğinizi yiyin kavga gürültü surat küslük girme bu işlere.. Yemekten sonra artık çay mı içersiniz meyve mi yersiniz ne yapıyorsanız. Oturup konuşun. Yaptığın hataların farkında olduğunu ve özür dilediğini söyleyeceksin. Çünkü hatalısın.. Bir daha yapmayacağına dair dikkat edeceğine dair sözler vereceksin. Ancak verdiği karşılığın seni çok küçük düşürdüğünü özellikle insanların içindeki hareketlerini kişiliğine hakaret olarak gördüğünü üstelik sonunda ne amaçla olursa olsun sana uyguladığı fiziksel şiddetin seni geri dönüşsüz bir kırgınlığa ittiğini anlatacaksın. Ve bu kırgınlığın kolay iyileşmeyeceğini söyleyeceksin.
Bu kadar bitti. Sonra bırak o toplasın. Emin ol düzelecek.
Şaka mısınız?
Dayak yerken uslu durmadığı için de Özür dilesin mi?