Bana ilkkez vurdu

Sadece bir kaç sayfayı okudum. Tüm yorumları görmedim. Ama burayı okumak seni eşine karşı daha çok dolduracak onu bilmeni isterim.

Bir kere hatanın büyüğü sende. Madem iki ayağın bir pabuca girince bu kadar ortalık karışıyor programlı davranmak durumundasın. Ya da ben artık yetişemem hayatım sen tek git bence gibi bir seçenekle hareket edebilirdin. O da olmadıysa geç kalmış olabiliriz ama sakin gidelim deyip nikah sonrası eğlenceye dahil olabilirdiniz. İmza atıldığında orada olmayınca kimseyi kovmuyorlar. Eşini biraz fazla tahrik etmişsin. Adam sinirli bir tip belli. Ama bence o sinirine rağmen elinden geleni yapmış. Bir şekilde yumuşatmaya çalışmış ortamı.

Ams karşısında surat yapan bir kadın var sürekli... Enteresan bir sabır savaşı olmuş çünkü geç kalan sensin am küslük çıkaran da sensin.

Tüm bunları bir kenara koyduğumuzda ise kendisine uygulanan psikolojik şiddete fiziksel şiddetle karşılık veren bir adam var. Kabul edilebilir değil. Ciddi anlamda üzücü ve insanın karakter erozyonuna uğramasına da sebep olacak sonuçları var bu hareketin.

Ben senin yerinde olsam yapacağım şey şu olurdu:

Öncelikle sakinleş. Duşunu al saçını başını yap ne bileyim işte makyaj yap canınne istiyorsa. Güzelleş kendini tamir et. Akşam eşin geldiğinde oturun yemeğinizi yiyin kavga gürültü surat küslük girme bu işlere.. Yemekten sonra artık çay mı içersiniz meyve mi yersiniz ne yapıyorsanız. Oturup konuşun. Yaptığın hataların farkında olduğunu ve özür dilediğini söyleyeceksin. Çünkü hatalısın.. Bir daha yapmayacağına dair dikkat edeceğine dair sözler vereceksin. Ancak verdiği karşılığın seni çok küçük düşürdüğünü özellikle insanların içindeki hareketlerini kişiliğine hakaret olarak gördüğünü üstelik sonunda ne amaçla olursa olsun sana uyguladığı fiziksel şiddetin seni geri dönüşsüz bir kırgınlığa ittiğini anlatacaksın. Ve bu kırgınlığın kolay iyileşmeyeceğini söyleyeceksin.

Bu kadar bitti. Sonra bırak o toplasın. Emin ol düzelecek.

Şaka mısınız?
Dayak yerken uslu durmadığı için de Özür dilesin mi?

İkiniz de garipsiniz bence. Düğüne istediğimiz saatte gideriz mantığı nedir? Bir başlama saati olur ona göre hazırlanıp gidilir. 1 saat de az bir zaman değil ayrıca. Gelin siz misiniz 3 saat süslenin? Önceki günden kıyafet vs. ayarlanır zaten o an karar verilmez. Adam sizi arayınca en kötü ben tek geleyim yetişemem diyebilirdiniz baktınız olacak gibi değil.

Adamın öfke kontrol sorunu mu var yoksa siz mi tırmandırıyorsunuz bilemedim. Milletin içinde bağırıyor, dayaklıksın diyor, dövüyor tepkiniz sıfır. Hıncın geçti, tamam modundasınız sürekli. Gerçekten sorunlusunuz bana kalırsa. O an geri dönecektiniz maşallah kalkıp roman havası oynamadığınız kalmış. Siz tepki vermediğiniz için bu adam sizi dövmeye devam edecek haberiniz olsun. Bence siz çoktan unuttunuz zaten bunları.

Ayrıca araç süren birine eşya fırlatmak kazaya davetiye çıkarmaktır.

Birlikte yardım almanızı öneririm. Birbirinize karşı anlayış, saygı sıfır.

Sadece bir kaç sayfayı okudum. Tüm yorumları görmedim. Ama burayı okumak seni eşine karşı daha çok dolduracak onu bilmeni isterim.

Bir kere hatanın büyüğü sende. Madem iki ayağın bir pabuca girince bu kadar ortalık karışıyor programlı davranmak durumundasın. Ya da ben artık yetişemem hayatım sen tek git bence gibi bir seçenekle hareket edebilirdin. O da olmadıysa geç kalmış olabiliriz ama sakin gidelim deyip nikah sonrası eğlenceye dahil olabilirdiniz. İmza atıldığında orada olmayınca kimseyi kovmuyorlar. Eşini biraz fazla tahrik etmişsin. Adam sinirli bir tip belli. Ama bence o sinirine rağmen elinden geleni yapmış. Bir şekilde yumuşatmaya çalışmış ortamı.

Ams karşısında surat yapan bir kadın var sürekli... Enteresan bir sabır savaşı olmuş çünkü geç kalan sensin am küslük çıkaran da sensin.

Tüm bunları bir kenara koyduğumuzda ise kendisine uygulanan psikolojik şiddete fiziksel şiddetle karşılık veren bir adam var. Kabul edilebilir değil. Ciddi anlamda üzücü ve insanın karakter erozyonuna uğramasına da sebep olacak sonuçları var bu hareketin.

Öncelikle sakinleş. Duşunu al saçını başını yap ne bileyim işte makyaj yap canınne istiyorsa. Güzelleş kendini tamir et. Akşam eşin geldiğinde oturun yemeğinizi yiyin kavga gürültü surat küslük girme bu işlere.. Yemekten sonra artık çay mı içersiniz meyve mi yersiniz ne yapıyorsanız. Oturup konuşun. Yaptığın hataların farkında olduğunu ve özür dilediğini söyleyeceksin. Çünkü hatalısın.. Bir daha yapmayacağına dair dikkat edeceğine dair sözler vereceksin. Ancak verdiği karşılığın seni çok küçük düşürdüğünü özellikle insanların içindeki hareketlerini kişiliğine hakaret olarak gördüğünü üstelik sonunda ne amaçla olursa olsun sana uyguladığı fiziksel şiddetin seni geri dönüşsüz bir kırgınlığa ittiğini anlatacaksın. Ve bu kırgınlığın kolay iyileşmeyeceğini söyleyeceksin.

Konunun bombası konu sahibinin hiçbir yorumu beğenmeyip bu yorumu beğenmesi herhalde. :KK9::KK9::rolleyes::rolleyes:
Bazı kadınlar hak ediyor demek bu çöp torbası muamelesini.
Bu konuya yorum yazmakla harcayacağımız vakti başka şeye yönlendirelim bence. Kadın çoktan affetmiş zaten.

evlilik size yaramış. Nasıl kocamın bir tarıfını kaldırırım taktiğini iyi veriyorsunuz. Şaka gibisiniz

Konunun bombası konu sahibinin hiçbir yorumu beğenmeyip bu yorumu beğenmesi herhalde. :KK9::KK9::rolleyes::rolleyes:
Bazı kadınlar hak ediyor demek bu çöp torbası muamelesini.
Bu konuya yorum yazmakla harcayacağımız vakti başka şeye yönlendirelim bence. Kadın çoktan affetmiş zaten.

Benimkini de beğenmişti ama bak şimdi öyle alttan al yorumu da yapmadim ama :)

bazı yorumları hayretle okudum yok özür dileyin yok adam haklı filan
adam kadına şiddet göstermiş!!!
sizi bilmem ama ben böyle bir durumda boşanırdım çok net asla gelemem şiddete
şiddetin devamı elbet gelir
ama sizi de bi garip buldum size seni zerre kadar sevmiyorum diyo yürü lan diyo hala düğüne gidip dans ediyosunuz canım cicim deyip tepki göstermiyosunuz öyle yapınca adamda nasıl olsa yumuşuyor bu deyip şiddete devam ediyo sadece fiziksel değil duygusal şiddette var
şimdi affedip devam ederseniz yine aynısını yapıcak eşiniz
affedecekseniz bile (anladığım kadarıyla affediceksiniz) en azından biraz süründürün hemen yumuşamayın ve eşiniz tedavi olsun mümkünse birlikte terapiste gidebilirsiniz

Gecen aksam Dügune gidicektik bende annemlere gitmiştim esim beni 1 saat öncesinden nikah olcak ben eve geldim nikaha yetiselim diye aradı tabi ben hazirlanmamistim stres oldum eve geldim apartopar hazırlandım benim hazırlanırken stres olduğumu biliyor bu halimi sevmediğini de biliyorum bende memnun değilim ama önceden haber vermesi gerekirdi çünkü herhangi bir saat gitsek olur diye ben dikkat etmedim yoksa çoktan eve gelip hazirlanirdim .. Düğün yerine gittik nikaha yetişemedim diye stresli gittik ayağımda topuklu vardı zor yürüyorum oda onden hızlı hızlı gidiyor ilerden döndü bana seni zerre sevmiyorum diye bağırdı sonra sinirlendim durdum deli gibi bağırdı yürü lan diye .. o kadar gururum incindiki insanlar bize bakıyor sırf düğün sahibi sevdiğim ablam abim olduğu için o önden gitti ben dönecektim ama vazgeçip arkadan girdim düğüne başka masaya oturdum .. Nikahı da kacirmamisiz ayrıca 5 dk sonra yanıma geldi oturdu birşey olmamış gibi tabi ben yüz vermiyorum sonra dans vardı ona kalkalım dedi kalkmadım o kalktı dikildi dans edenlerin yanında bende kıyamadım kalktım sonra dans ederken bana tam dayakliksn dedi ne alaka dedim heyecanına sinir oluyorum dedi bende tamam milletin ortasında bağırdın aldın hıncını dedim neyse oturduk sonra annesigil geldi kaynanama çok kızgınım o ayrıntıya girmycem ama en son haddini baya aştı bana karşı o yüzden resmi davranıyorum . Ciddi oturuyorum vs eşimle birlikte ara hava aldık geldik oturduk arada oynadık eşim hatta bana bida heyecanlanma söz ver tamamı dedi öptü sonra oturduk biraz daha derken kalkalım moduna girdi ailesi bende yürüyerek gitmesinler diye birakmycakmsn dedim eşime o sirada annesigilin elini opmustuk oda evet diyerek başını salladı sonra çıktık dışarı ama dışarı çıkınca ben daha bir sürü kişiyle goruscektim kalkalım dedin diye kalktım diye tekrar bağırmaya başladı .. ben kalkalım demedin aileni birakmycakmsn dedim sen evet deyince çıktık ne var bunda dedim .. düğün boyunca gönlümü almaya çalışan adam sanki bir anda gitti gene gelirken bağırdığı yolda bağırmaya başladı . Annesigilde önden gitmisti o sırada ben onları bırakalım diye düşünerek öyle hareket etmiştim dedim eşim başladı orda ellerini öpmek ne demek geçirmek demek ben daha bir sürü kişiyle muhabbet edcktm düğün boyu suratın bir karış seni çektim gelme arkadaş benle bir yere sal beni dedi arabaya bindik devam etti söylenmeye dayanamadım ceketini yüzüne firlattm yeter dedim sus artık kendine gel beni bırak o zaman geri gel düğüne içinde kaldıysa uğraşamam diye çıldırttı beni çantamı falan attım torpidoya koptu ama o kadar tahrik ettiki ben öyle bağırırken kafama vurdu saçımı çekti göğsüme vurdu neye uğradığım ı şaşırdım hayatımda ki ilk dayağı yedim teşekkür ederim dedim . Vurmak değil o vurmadm dedi ama anlatamam o an halimi sonra kufrede küfrede bağırmaya başladı evlilik illet birşey kötü birşey gibisinden baya bağırdı tamam öfkenin kustun bana da vurdun eve geldik beni bırak git dedim ama gitmedi geldi arkamdan ağlayarak makyaj ve kiyafetimle uyuyp kaldm çok çaresiz hissediyorum kendimi bir yandan sınavlarm var çalışmam gereken ama sarhoş gibiyim o kadar kotuyumki .. ne yapmalıyım bilmiyorum tek bildiğimi çok incindim
Garip demekki eşinizn benm gibi eşi olsa 3 öğün dayak yer. Herkesin belli kusurları yada aşamadkları vardır. Madem böyle bi insan daha en başından ortama girmeyip geri döncektnz. Bırakın ne hali varsa görsün. Soranlara da kendi açıklasın. Böyle kavga etmek daha mı iyi?

Benimkini de beğenmişti ama bak şimdi öyle alttan al yorumu da yapmadim ama :)
Ben bakındım ama göremedimdi başka beğendiği yorum o_O
Şimdi okudum beğendiği yorumunu, o yorumda da kendisinin hataları söylendi diye beğenmiş olabilir. Yani sadece kendi hatası olduğunu kabullenip kocasını affetmeye çalışıyor bence. Ben hatalıyım ben düzelteyim de ayrılmayalım kafası. Ki en büyük hata da kendisinde zaten. Başta hala adama tepki vermeyerek.

Hic güzel degil yasananlar ama ilk elini kaldiran siz olmussunuz araba süren adamin yüzüne neden ceket firlatiyorsunuz. Ikinizde suclusunuz. Nikaha herhabgi bir saatte gidilmez ki ...

Bir yorum gördüm hata sizdeymiş (!), yediğiniz dayağın üstüne saç baş yapıp eşinizi bekleyecekmişsiniz birde, sizde bu yorumu beğenmişsiniz.
Eğer böyle bir şey yaparsanız, o dayaklar vurmalar devam eder, eşinizin size saygısı hiç kalmaz, hem haklı konumdasınız, kimseye kendinizi beğendirmek zorunda değilsiniz bu eşiniz de olsa, eğer bir daha vurmasını istemiyorsanız, burnunu iyice sürtmelisiniz ama o şekilde süslenmelerle değil ..

Son düzenleme:
İkinizde de sinir problemi var bana kalırsa. Ayrıca heyecan yaptın diye seni hiç sevmiyorum diye bağırması büyük sorunlar olduğunu gösteriyor.
Ben olsam karşımdakini sadece mutluyken değil, heyecanlıyken, eli ayağına dolaşmışken de severim. Eğer seviyorsam tabi..
Şiddet gözardı edilemez. Ama siz 'tamam hıncını aldın eve bırak beni' filan diyorsunuz. Hıncını nasıl size vurarak çıkarabiliyor? Net tepkinizi göstermezseniz daha çok dayak yersiniz.

Bazi kadınlar "adami çıldırtmissin da vurmuş" gibi yorumlar yaparken o adamin uyguladığı siddeti iyi sayiyorlar bir taraftan ama unuttukları su: Şiddet uygulamak yerine arkani dönüp de gidebilir adam. Yani şiddet yerine baska seçenekleri varken siddet uygulamayı seçmiş! Eminim o süslen konusun diyen bayanlar belli bir Türk yazarin okuyucusu.. O kadinda siddetin sucunu bana göre kadınlara atiyor. Bu kafayla giden kadınlar iste o siddet uygulayan erkekleri yetistiriyor. Kadina hayvan muamelesi yapip ondan sonra üstüne siddet uygulayip gelecek, kadinda oturup tatli tatki sohbet edecek. Yok öyle bir dünya

Aynen. Bir de bunu savunanlar kadınlar ya, en çok ona uyuz oluyorum ya!

Her zaman derim böyle erkekleri böyle kadınlar yetistiriyor iste. Benimde iki oglum var. Allah korusun eslerine şiddet uyguladıklarıni duysam ilk kendimi. Sorgularım acaba nerde hata yaptım diye. Hicbir insan şiddet hak etmiyor. Heleki. Böyle basit sebeblerden.. Baskalarin gönlünü yapiyim derken karisina nasil davranıyor

Bence siz olayı ya tam okumadınız ya da bakış açınız çok değişik.
'Adamcağız' diye tabir ettiğiniz insanlık yoksunu vatandaşı haklı görmenize inanamıyorum.
Konu sahibi ağır hazırlanmış, geç kalmış neyse ne, bunların hiç biri yolda hakaret işitmesine, sözel ve fiziksel şiddet görmesine gerekçe olamaz.
Bir de konu sahibine 'özür dilemesini ve adeta çocuk gibi bir daha yapmayacağım diye söz vermesini' tavsiye etmişsiniz ki bunu okuduğuma hiç inanamıyorum.
Konu arasında mecburen yazdığınız 'şiddet kabul edilemez' cümlesini aldı götürdü bu tavsiye.
25 yıllık evliyim, sakin ve uyumlu biriyim,
benim eşim de çabuk parlar çabuk söner, kızınca ses tonu yükselir, tartışma da yaşarız kavga da ederiz ama bunca yıllık evliliğimde ne hakaret duydum ne de şiddet gördüm.
Burdaki adam öfke kontrolü olmayan biri ve siz bir kadın olarak hemcinsinize yediği dayağı hazmedip üstüne bir de alttan almasını tavsiye ediyorsunuz.
Sizden bir kadın ve psikolojik danışman olarak bakış açınızı gözden geçirmenizi rica ediyorum.

Bazıları gibi sakin kalamayacağım. Boşan bence. Adam manyak çünkü. Seni de gerçekten hiç sevmiyor , hiç saygı duymuyor. Çocuk yapmadan bitir bu işi.

Kendimi haklı bulmuyorum zaten o amaçla yazmadım ilkkez vurdu o canımı yaktı belki tahrik oldu oda olabilir ama ben ailemde şiddet görmedim bu mu olmalı kizmanin karşılığı ilk ve sindiremiyorum kaba tabirle mal gibiyim ne yapayım nasıl davraniyim aglayamıyorum da salak salak oturuyorum sadece

Burda seni suçlayanlara bakma. Hiçbir şey bu şiddeti haklı kılmaz. Amaaaan yahu ne anlatıyorum. Nasıl olsa orda oturmaya devam edeceksin. Ya sevdiğin adamın hayat arkadaşının sana dayak atması söz konusu bile olmamalı ya. Bu kadar kontrolsüz manyak bir adamla hiç olmamalısın. Böyle şey mi olur? Sana nasıl vurur ve bu durumda nasıl kendinde suç ararsın?

Bence siz olayı ya tam okumadınız ya da bakış açınız çok değişik.
'Adamcağız' diye tabir ettiğiniz insanlık yoksunu vatandaşı haklı görmenize inanamıyorum.
Konu sahibi ağır hazırlanmış, geç kalmış neyse ne, bunların hiç biri yolda hakaret işitmesine, sözel ve fiziksel şiddet görmesine gerekçe olamaz.
Bir de konu sahibine 'özür dilemesini ve adeta çocuk gibi bir daha yapmayacağım diye söz vermesini' tavsiye etmişsiniz ki bunu okuduğuma hiç inanamıyorum.
Konu arasında mecburen yazdığınız 'şiddet kabul edilemez' cümlesini aldı götürdü bu tavsiye.
25 yıllık evliyim, sakin ve uyumlu biriyim,
benim eşim de çabuk parlar çabuk söner, kızınca ses tonu yükselir, tartışma da yaşarız kavga da ederiz ama bunca yıllık evliliğimde ne hakaret duydum ne de şiddet gördüm.
Burdaki adam öfke kontrolü olmayan biri ve siz bir kadın olarak hemcinsinize yediği dayağı hazmedip üstüne bir de alttan almasını tavsiye ediyorsunuz.
Sizden bir kadın ve psikolojik danışman olarak bakış açınızı gözden geçirmenizi rica ediyorum.

ve bu yorumu yapan kadının profilinde doktora yazıyor. memleketin doktora yapan kadını da bu halde. yazık yani.

X