Bana ilkkez vurdu

Aynen katılıyorum. Evlenirken herkes destek o yüzden daha kolay. Boşanırken herkes karşı herkes üzgün.

ne yapmalıyım diye sorduğuna göre boşanmayacaksın. kask al bence kendine.

Anlıyorum fakat yaptıklarının ilişkiyi farklı bir boyuta taşıdığını fark etmiştir umarım. Boşanın ya da boşanmayın diyemem sizin kararınız fakat o el kalkınca inmiyor kısmina üzülerek katılıyorum. Milleti düşünmeyin, karısi surat astı desinler. Asmasanız da farklı bir şey derler. Inanin kendiniz için yaşamak daha güzel.

Davranacak ne kalmis anlam veremiyirum .
Şiddeti geçtim size sizi sevmediğini cok net söylemiş .
Bu laf şiddet kadar kötü . Boşanın gidin bu kadar değersiz degilsiniz

İlk kez vurduysa bari çok ciddi bir tepki verin de pişman olsun. Pişman ettirin. Buna bı daha cesaret edemesin. Anladığım kadarıyla biraz sindirmiş eşiniz sizi. Çok alttan almışsınız. Böyle yaparsanız devamı gelecek. Ciddi bir tepki verin.

Bir de şu bir yere giderken heyecan olayını en aza indirmeye çalışın. Ne kadar az stres yaparsanız o kadar iyi görünürsünüz. Çok heyecan yapıp stres yaparsanız inanın ne kadar hazırlansanız da iyi görünmüyorsunuz. Ben hiç stres yapmam mesela bu konuda. 20 dakika da hazırım. : ) Çünkü bir yere gideceksem günler öncesinden kiyafetim hazır olur geriye bitek saç baş makyaj kalır. O da 20 dakika.

aradaki saygı gidince yaşanan şeyler bunlar. insanlar birbirine tahammül edemediğinde bu öfke patlamaları yaşanıyor. sizi seviyor ama dolmuş anlaşılan. biraz birbirinizden uzak durun bence.

Sadece fiziksel değil sözlü ve psikolojik şiddet de görüyorsunuz.
Bir şeye verdiğiniz tepki sabit olsun, alttan alıyorsanız alttan almaya devam edin olayı atlatana kadar, karşılık veriyorsanız yine tavrınızı koruyun.
Bir trip atıyorsunuz bir alttan alıyorsunuz benim bile kafam karıştı.

Sadece bir kaç sayfayı okudum. Tüm yorumları görmedim. Ama burayı okumak seni eşine karşı daha çok dolduracak onu bilmeni isterim.

Bir kere hatanın büyüğü sende. Madem iki ayağın bir pabuca girince bu kadar ortalık karışıyor programlı davranmak durumundasın. Ya da ben artık yetişemem hayatım sen tek git bence gibi bir seçenekle hareket edebilirdin. O da olmadıysa geç kalmış olabiliriz ama sakin gidelim deyip nikah sonrası eğlenceye dahil olabilirdiniz. İmza atıldığında orada olmayınca kimseyi kovmuyorlar. Eşini biraz fazla tahrik etmişsin. Adam sinirli bir tip belli. Ama bence o sinirine rağmen elinden geleni yapmış. Bir şekilde yumuşatmaya çalışmış ortamı.

Ams karşısında surat yapan bir kadın var sürekli... Enteresan bir sabır savaşı olmuş çünkü geç kalan sensin am küslük çıkaran da sensin.

Tüm bunları bir kenara koyduğumuzda ise kendisine uygulanan psikolojik şiddete fiziksel şiddetle karşılık veren bir adam var. Kabul edilebilir değil. Ciddi anlamda üzücü ve insanın karakter erozyonuna uğramasına da sebep olacak sonuçları var bu hareketin.

Ben senin yerinde olsam yapacağım şey şu olurdu:

Öncelikle sakinleş. Duşunu al saçını başını yap ne bileyim işte makyaj yap canınne istiyorsa. Güzelleş kendini tamir et. Akşam eşin geldiğinde oturun yemeğinizi yiyin kavga gürültü surat küslük girme bu işlere.. Yemekten sonra artık çay mı içersiniz meyve mi yersiniz ne yapıyorsanız. Oturup konuşun. Yaptığın hataların farkında olduğunu ve özür dilediğini söyleyeceksin. Çünkü hatalısın.. Bir daha yapmayacağına dair dikkat edeceğine dair sözler vereceksin. Ancak verdiği karşılığın seni çok küçük düşürdüğünü özellikle insanların içindeki hareketlerini kişiliğine hakaret olarak gördüğünü üstelik sonunda ne amaçla olursa olsun sana uyguladığı fiziksel şiddetin seni geri dönüşsüz bir kırgınlığa ittiğini anlatacaksın. Ve bu kırgınlığın kolay iyileşmeyeceğini söyleyeceksin.

Bu kadar bitti. Sonra bırak o toplasın. Emin ol düzelecek.

Kadın dayak yemiş farkında mısınız? Bu yaptıklarıyla adamın bir daha dayak atmasına zemin hazırlamış olur. Paragraflarca kadının nasıl da haksız olduğunu sıralamışsınız ama adamın da öfke sorunu varsa o daha da haksız. Eee hal böyle olunca en büyük sorun adamda. Onun kendini düzeltmesi gerek.

Gerek olmayan yerde eşinizi yönlendirmeyin. Siz daha çok kendinize bakın. Daha dik durun. Eşiniz de olsa size vuramaz, hakaret edemez. Heyecanlı telaşlı yapınızı törpülemeye çalışın. Daha sakin yaşayın. Ama eşiniz için değil, kendiniz için. Ezilmeye müsait bir karakter olmayın. Vurma ve küfür tekrarlanırsa boşanın. Çünkü mutlaka tekrar olacaktır...

zerre kadar sevmiyorum seni demiş... bu sinirle söylenen bir söz olamaz... kızgınlıkla sevmiyorum dersin de zerre kadar diyip vurgulamak gerçek hissini söylemiş gibi geldi bana... gönül almaya çalışmasıda pişman olduğundan değil surat asma da millete ayıp olmasın diye geldi bana... son olarak da dayağın ilki geldimi üçü beşi sıralanır ardı ardına

Sana ilk kez vurmuş ama emin ol ki son kez olmayacak.
Bugün o işteyken git ve darp raporu al. Görsün bakalım yaptığı şey 'vurmak' değil mıymış. Merak etme, dokuların ezildiği için raporda çıkar. O raporu almak için çok kötü durumda olmana gerek yok yani.
Ayrica 'adama blöf yap, darp raporu al ama boşanma,korkut' diyenler olmuş.
Arkadaşlar adam zaten evlendiğine bin pişman, kadına da değer vermiyor.
Bosanma tehdidi adamı korkutmaz ki, canına minnet. Sevinir bile!
Konu sahibi adamı bugünlerde terkettin terkettin , yoksa sen de alışırsın bu şiddete. Milyonlarca kadın nasıl alisiyorsa. Zaman geçince isteyerek ya da istemeden çocuk sahibi olup bu sefer de ona sığınıp bosanmayacaksin.
Hayatin Hakaretlerle dayaklarla, (hatta seni sevmeyen adam sadakat de duymaz) bir zaman sonra aldatmalarla geçecek...
Gerçekten istediğin hayat bu mu?
Bence dur ve kendine bunu sor.
Bu adamın yapısı bu, başına taş da düşse değişmez
*Benim annem de hazırlanırken panik olur ve herkesi panik eder. Onun yüzünden misafirden, bayramdan, düğünden tiksindim. Gerçekten kötü bir özellik. Ama babam mesela, annemin bu huyunu bildiği için otuz yıldır, hiç ayak altında dolaşmaz. Erkenden giyinir arabaya geçer bekler.

Ne fark eder? Ilk ikinci on yedinci...
Farkında mısınız sozlu/ fiziksel şiddetinde kendini haklı görüyor, pişman bile değil.
Yani ne fark eder kaçıncı olduğu, kendini haklı gördükten sonra?

Pardon? Yolda yürürken durduk yere "seni zerre sevmiyorum, yürü lan" diye bağıran adam mı yumuşatmaya çalışmış ortamı?
Kadın dayak yemiş, dayak! Ne özrü! Ne hatası! Kadın ne söylerse, nasıl davranırsa davransın dayağın affı yok!

Size katiliyorum.bi beni dovdugun icin ellerine saglik de seklinde oneride bulunmadigi kalmis.

hayır adam öteden hadi lann diye böğürünce surat asmayacakmış.. surat asıp haksız duruma düşüyormuş. şaka gibi.

Şiddetin haklısı haksızı yok.Şiddet yumuşatılamaz gerekçelerle haklı çıkarılamaz.Şiddet savunur insanlara şimdi başlasınlar tokatla eşek de sudan gelir elbet!! Ne kadar aciz,ne kadar zavallı bir davranış şekli.
Eşe saygının bittiği eşiktir şiddetin baş gösterdiği yer ve tabi sevginin de.Terk et gitsin diyenler olsa da bunu yapmayacaksınız biliyorum.Ama rica ediyorum alttan alıp hatalı olan siz miş gibi davranmayın.
Bundan sonraki davetlerde de gereken önlemlerinizi alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…