Bana bir çözüm bir akıl lütfen:(

Aventuss

Huzur istiyorum
Kayıtlı Üye
6 Mart 2019
847
1.902
Merhaba hanımlar.
Erkek arkadasımla işler ne derece karıstıgını söz etmeye başlayım konuya en iyisi hemen dalış yapayım:)

Yaklasık 2 yıldır birlikteyiz. Benım kalıplarımın cok cok dısında birisi . Sevgi anlayısı vs. Ben ona çok özelmiş gibi davranan , tabiri caizse ‘gözünün içine bakan’ kişiyim. O ise bana arkadası gibi davranır ; heyecansız, sorunlarını anlattıgı birisi gibi. Sevgi ölçütü bu olmadıgını söyler. Kardesine de hep böyle oldugunu ama cok sevdiğini mesela bunu der ama ben kardeşi olmadıgımı , kafasına göre bagırıp cagırıp bunuda benim iyiliğim adı altında yapamayacıgının farkında olmayan birisi .
Annesiyle yakında tanıstım, bi sorun olmadı. Yaza evlenmeyi dusunuyor bay x . Benım annemle ailemle tanısma vs. Olmadı.

25 yasındayım ve bu ara kendimi dusunuyorum yani kendimi anlamaya calısıyordum . Bu ılıskıyle basladı , ben herşeyini söylemeyen biraz gizleyen veya ketum biriydim bunun hakkında asırı elestırı , kavga , hakaret aldım ve sonucunda banada mantıklı gelmişti . Kendi içimde yol almaya basladım, bu girişle.

Bu yolda 3 aydır birseyleri dusunuyorum. Neden böyle oldugumu, cocuklugumda ki harapları. Kendim de olan harapları , cok şey yasadıgımı farkettim ve bunları kuzenime anlattım , aklımda olan herşeyi nerdeyse .

Bunu bay x e anlatmak cok isterdim. O bana cunku herşeyini anlatır ve ben de onu sorgusuz sualsız, basını oksayan bir anne gibi dinlerim. Bu cok kez oldu, her konuda liman olurum bunu kendi de der.

Bu zamana kadar herşeyini kendi çözmüş biri olarak , hem bana gizle diyen bir kışiye hem benle evliliği dile getiren kişiye ben mi yanlıs davranıyorum diyerek biraz da kendimi kesfedince yaralarımı ona acınca biraz ılıskımız de seffaflasır diye umdum. Dün kuzenimle konustum resmen özgürlestim kendi hatalarımı , bana yapılanları. Yazıyordum ama kendine itiraf etmek cok zordu, baskasına itiraf daha da zor. Bunu yasayan bilir..

Sonra bay x le bulustuk konu acıldı bi anda . Ben basladım ve neden biseylerimi anlatmadıgımı ?! Pardon anlatamadıgımı anladım: asla ben dinlenmiyordum bunu kendime baglıyordum dün olayı üst pencereden de izledim.
Ben basladım böyle istiyorum omzunda anlatayım yorum yapsın ve yapmasın bilsin beni kırıklıgımı da bilsin. Gerekiyorsaa ağlaya aglaya anlatacaktım.

Basladıgımda 3 cümleden sonra bak banada bu oldu. Senınki dert mi gibisinden . Ama ben onun yasadıklarını herseyini bilmesemde hep dinledim. Kendimi katmadan sadece anlamaya calıstım olayı degıl onun buna ne tepki verdğini neye kırıldıgına.
Sana bu oldu insanları suclama zaten suclamıyorum diyorum sadece anlatıyorum bana gecmişte 3 yık kendini anlatan kişiden aldıgım yanıt su oldu: takma. ! Taktıkca daha da cıkılmaz oluyor. Kuzenıme 3 saat anlatabildiğim akan giden konusma 3 dk gecmeden bitti.

Önce ki gün sunu demiştim ben ilişkide kendimi göremiyorum ben buraya eklendim senın hayatının yardımcısı gibiyim ben yokum. Ve söylediği şey buna sen varsın bireysin.

Veya hastaneye gidiyorum basım dönüyor demiştim salı günü işe döndüm dedim direkt benım elim kanadı bayılma tehlikesi gecirdim .

Ancak ılıskıde ben yokum örneğine cok sacma bisey dedim, kusamıyorum asıl sorunu dediğim suydu dünden once ki gün. Yanı yüzyüze gelmeden, ben canlı müziğe gitmek istediğini söylüyorum biraz , kafam rahat olsun kusayım anlatayım ona . Bunu istedim. Tek dediği ug puf.

Neyse dün arabaya bindik eve gidiyoruz. Bu canlı müzik olayından dolayı benım kendi ılıskide olmadıgımı anlamam cok sacmaymış . Asıl sorun ne biliyomuaun dedim . İnsanlar birbirinin gözünün içine bakıyor. Ben senden biyere gitmek vs istemiyorum.

Olay nasıl geldi 1 dk gecmedi ben kavga edince cok arıyomusum , üstüne gidiyormuşum . Bunalıyomuş, o an soka girdim ben o durumda ordan uzaklasıyorum beynen alakayı anlamıyorum asıl sorun buymuş. Ben bencilmişim . Tamam dedim haklısın sırf sussun diye . İncem cunku eve döneceğim. Bak yine küstün dedi. Bir gün once ben senleyken oynuyorum dedim hıc sorun yokmuş gibi bana bunu soruyor , söylemiyosun diyo . Benım orda ipler koptu, bunalmış gitmek istiyormuş. Ve konusmuyoruz.

Ben neyin içindeyim nolur bana yardım edin , hani sorun bendeyse inanın söyleyin ki kendimi bileyim ; cok acıgım kendimi degıstırmeye. Ama bana biri lütfen mantıklı bisey desin , lütfen

Cok uzun oldu affedin

Bir kere yazdığınızı bir okuyun. Eğer konuşurken de böyle derdinizi anlatmakta sorun yaşıyorsanız karşınızdakinin dinlememesi ve anlamaması normal. Başım ağırdı ne dediğinizi toparlayacağım diye. İlk tavsiyem kendinizi ifade etmeyi öğrenin.
İkincisi adam net bencil. Nefret ederim dertlerini yarıştıran tiplerden.Vallahi çekilcek çile değil

Konuyu tam anlamadim ama anladigim kadariyla karsinizda bencil biri var.
Bunaldiysa ayrilin gitsin, zaten degerinizi de bilmiyor.
Kafam fazlasıyla dolu konuyu karman çorman , anlattıgım için affola. Evet bencil ve benım böyle oldugumu iddia ediyor.

Doğru ifade edemiyorum evet haklısınız, cunku kendimi acıklamaktan dolayı dolayı sonrasında dusunuyorum genelde . Mesela eve gelince olayı algılıyorum.

Unutmamak içinde böyle karmasık yazdım..

Mutlaka psikoloğa gidin, çok faydasını göreceksiniz. Kendiniz de yazmışsınız, kuzeninize anlatınca ne kadar ferahladığınızı. Yaşanılan şeyleri düşünerek tam algılayamıyoruz, ağzımızdan söz olarak çıkması gerekiyor bazen.

Bana öyle geliyor ki, bu ilişkinin size kötü geldiğini itiraf edemiyorsunuz henüz kendinize. Sesli olarak konuyu birileriyle konuşmak, düşüncelerinizi berraklaştıracaktır. Sevgiler...

Adamdan size doğru hiç bir şey yok ki.
Adam kendi halinde yaşıyor bana siz sürekli onun peşindeymişsiniz gibi geldi.
Aferin böyle devam edin. Bu erkeklerde kendini iyice bir şey sansın

Evet aynen . Benım hatam tamamen . Bu size de garip geliyor demi ona göre bu ılıskı işte.
Kendini özel hissettirmeyen bir durum.

Evlilik konusu neden cıkıyor bılemıyorum.

Tesekkur ederim anlayısınız için. Bunu görmezden gelmediğiniz için . Gittim ancak çözüm olmadı , cunku ilk kez kendime cok yeni bu kadar dürüstüm . Ben olayları göremiyorum. Sürekli kendim suclandıgımdan ve ben denilenden bisey cıkartmaya calısıyorum , gercekten haksız oldugumda düzeltmeye gayret ediyorum. Ve sürekli ben haksız görüldüğümden dolayı daha kendimi acıklamaktan, olayları yeni görüyorum.

siz sevgilinizin psikologluğuna soyunmuşsunuz, kendinizede psikolog arıyorsunuz...
o size, sevgili gibi davranmıyor diyorsunuz, sizde ona sevgili gibi gelmiyorsunuz demekki...
ayrıca hayata bakışınız çok farklıda olabilir, sen ince, hassas biriyken, o böyle biri olmayabilir...
aslında erkeklerin geneli de böyledir...aradığınız tip çok az vardır...
belkide sizin, baba sevgisiyle ilgili bir eksikliğiniz varsa, sevgilinizde bunu arıyor olabilirsiniz....
ayrıca tartışma esnasında, size söylediği suçlamaları es geçmeyin, sizin ona hissettirdiklerinizi söylüyor...
bazen iyi birşeyler yapma adına, karşımızdakine zarar verebiliyoruz...
bizim toplumda, sevgili yada eş olunca, karşılıklı insanların huylarını, karekterlerini değiştirme çabasına giriliyor,bu çok yanlış...
sevdiğniz insanı olduğu gibi kabul edeceksiniz, oda sizi o şekilde...
ama gördüğüm kadarıyla, kadınlar daha çok değiştirme çabasına giriyor...
ilişkiyi olağan akışına bırakmak gerekir...o zamanda mutlu değilsek, ayrılmalıyız...
ilişki ve evlilik huzur için yapılmalı, yada hiç yapılmamalı...

Bu sözleriniz karşınızdakinin sizi eğip büktüğünü, gerçekliğinizle oynadığını ve suçlu hissettirdiğini düşündürüyor. Psikoloğa düzenli gidin, bir iki gidip bırakmayın. Mutlaka faydasını görürsünüz eninde sonunda. Ha o olmadı herhangi birini alın karşınıza bir bir anlatın hislerinizi (sesli olarak). Bunun bile çok faydası var. Ağzımızdan çıkanı kulağımız duyunca "Oha ben bunu ne çekiyorum lan" diyiveriyor insan bazen :)

Sorunlu olduğunu düşündüğüm, hislerimi açıklayamadığım, sürekli bunaldığım vs bir ilişkim vardı sizin yaşlarınızdayken.

Yaptığım en büyük hata şuydu: Sürekli yaşadığım sorunları onunla konuşmaya çalışıyordum. Sanıyordum ki ilişkiler özel şeyler, her şeyi aramızda halletmeliyiz vs. Yüz kere aynı şeyi "Bak ama böyle yapman/böyle demen beni şöyle şöyle üzdü/kırdı" falan diye ona anlatmaya çalışıyordum. Kısır döngü.

Ne zaman aklımdakileri başkalarına anlatmaya başladım, vallahi aydınlanma geldi. "Neyini çekiyorum lan ben bu adamın" demeye başladım ağzımdan çıkanları duydukça. Sonra da ayrıldım, tertemiz.

Yani özetle, döne döne adamla konuşmayın. Başkalarıyla konuşun. Başkalarından fikir almak için değil ama. Onların yorumlarını dinlemeseniz de olur. Muhtemelen anlamayacaklardır zaten. Kendinize dışardan bakabilmek için anlatın ama. O işe yarıyor bence.

Tesekkur ederim bu da bir aynalık aslında . İnsan sadece sevgilisine en yakını olmasını herşeyini bilmesini, anlamasa bile yargılamasını istiyor. Hepsi bu aslında .ben söylediklerini cok onemsedim ve bu asamadayım zaten , herşeyden bir çıkar yolu bulmaya calıstım. Aldıgım yolu kendim görüyorum ama bu tek taraflı olmuyor. Benım isteklerim karsılanmayınca ki isteklerim karakterini degıl, ılıskiye bakısını degıstırmesi.
Ancak bu bagırısım sadece kendim kadar seven veya merhametli olan birinde duyulur. Sesimi duyurmama nedenim bence bu.

Ben ne okudum böyle cidden. Anlamaya çalışırken acı çektim resmen. Bu arada karşı taraf kendini ifade edemese de ben ne kadar zorlanırsam zorlanayım karşıdakini pür dikkat dinler ve anlamaya çalışırım. Adam bariz bencilin teki dediğiniz gibi.

Seviyorum ama benım sorunlarıma 2 yıl sonra gelebildik ve oda küsme kisvesi altında onemsenmiyor.

Bu kadar şikayetinize rağmen bu kişiyi sevmeniz bana pekte sağlıklı gelmedi, kusura bakmayın. Düşünün bir hayatınızda ki insanla iki yıl ne yaşadınız? Kendiniz olamadığınız bir dönem gecirmişsiniz. Şimdi kendiniz olmaya çalışıyorsunuz ve karşı taraf bunu kabul etmiyor gibi bir durum söz konusu sanki.

Aileyle tanismiyor ama evlenecegiz diyor
Sizin dertleriniz onemsiz ama siz onun limanisiniz
Surekli alttan alan destek olan siz olmaniza ragmen bunalan o
Ve sevgi anlayisi bu degil deniyor
Ne peki sevgi o zaman
Sevgi bencillik mi
Sevgi sevdigin insani anne gibi gormek mi
Sevgi bir kadina figuran gibi hissettirmek mi
Baslarim ben oyle sevgiye o zaman
Adamda empati denen bir sey yok ve bu emin olun hayatinizin her alaninda sizi uzecek
Sunu yapin bunu yapin demeyecegim sadece kendiniz icin en dogru karari verin

Gözüm kapalı degıl sadece kabul edemiyorum galiba.
Yoruldum bunaldım, sözleriniz benden cok gecirdiğinizi hissettiriyor.
Artık kosmaktan , ilişki yürüsün diye kavga bile etmemekten , istediklerimi söylememekten yoruldum. Cunku biliyorum ki bi konuda ona bisey desem ne tatmın olucam o acıklama arzusu kendini, ne gönlümü tamir etmeyecegınden öyle emınım ki ondan sustum. Ondan bisey söylemekle içimde o böyle biri yinede seviyor diye kendimi avutmamı da yok edecek . Cunku her bisey dediğimde alındıgımda hıc onemsenmediğinden dolayı kafamda inandırdıgım yalandan beni seviyor kısmına zarar veriyor. Bunu görünce hala adım atsamda cok bunaltıyo oluyorum. Ben bıktım. İnanın bıktım

Cümlelerim yanlıs seçilmiş , konudan konuya atlanmış olabilir ama sırf mesajdan dahi ne demek istediğimi anlamasanız bile; duygum size gecmiştir diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…