- 31 Ekim 2013
- 21.291
- 71.322
- 798
- 40
- Konu Sahibi biryesilelma
-
Çok şanslısınızBen annemde yemek yiyorum
Orda yemek yemesem de evime gönderiyor
Allah bin kere razı olsun annemden
Çok fedakardır
Çok şanslıyım
Hiç zorlamamÇok şanslısınız
Ve anneniz de çok şanslı ki siz bunu onun görevi olarak görmeyip yaptığı için minnettarsınız
Am konu sahibi bu ebeveynlerinin göreviymiş gibi davranıyor
Yanlış olan bu tavır
allah bin kere milyon kere razı olsun ki tam zamanlı bakıcı bulamadığım için haftanın iki günü annem baktı kızıma diğer 3 gün bakıcı gelirdi
Kreşe başlayana kadar böyleydi
Ama ben çok ezilirdim üzülürdüm kadıncağız kaç yaşına geldi ne zorluklar ne üzüntüler yaşadı tam rahata ereceği vakit hala benim için uğraşıyor diye
Evlenecek olgunluğa erdim madem bazı şeylerin sorumluluğunu da almalıyım diye düşünüyorum ben o yüzden konu sahibini haksız buluyorum
Sanirim daha acik ve net anlatilamazdi @muneKayınvalidelerin ve kendi annelerimizin torunlarına bakabileceği söylenmiş, yaşlarınız kaç bilmiyorum, 45 yaşındayım henüz kızım bekar, evlenip bebek sahibi olması ortalama 5 yıl desek, eh o zaman ben 50 yaşında olurum demek, arada bir misafirliğe geldiğinde severim ilgilenirim ama sürekli bakamam, gerçekten çocuk dediğiniz gençken bakılıyor, belli bir yaştan sonra yapamıyorsunuz, okey oynarım birkaç saatimi alır, taşlara ve ıstakaya karşı sorumluluğum yok, ıstaka düşüp kırılsa üzülmem ama çocuk dediğiniz sorumluluk, sadece karnını doyurup altını değiştirmekle bitmiyor, annesi babası başındayken düşüp dizini yaralaması başka, ben bakarken düşüp dizini yaralaması başka, sizler kayınvalidenize annenize baktırdığınız da çocuk bir yerini incitse canın sağolsun anne çocuktur düşe kalka büyür mü diyorsunuz yoksa neden biraz daha dikkat etmedin anne mi diyorsunuz ?
Hasta olsa ateşlense soğuk birşey mi içirdik rüzgar da mı bıraktık diye şüpheye düşersiniz veya kendi evlatlarımızı büyüttüğümüz gibi büyütmeye kalksak, kendi çocuk yetiştirme tarzınızın ihlal edildiğini düşünürsünüz, her an peşinde koşmak gerekir, 45-50 yaşındaki bir kadın da çocuk peşinde koşturma kotasını kendi evlatlarının peşinde koşarak doldurmuştur.
Üstelik torun sadece benim kızımın değil damadımın da çocuğu, kızım birşey demese damadım derse, oğlunuz birşey demese ya gelininiz derse, annesinin çocuk bakmasını dahi eleştirenler oluyor, böyle bir durumda karşılıklı kalp kırmaya değer mi?
Yaşlanınca benim çocuğuma bakmayan anneye bakmam diyorsanız o anne size bakmıştı zaten, bir anneye bakmak için önce size, sonra doğan bütün çocuklarınıza bakması mı gerekiyor ?
Bu devran böyledir ama, kızım oldu annem geldi kendi tecrübelerini aktardı, kimi tavsiyelerine burun büktüm yalan söyleyemem, ben çocuğumu kendi bildiğim gibi büyüttüm, her anne böyle ister, anneanne veya babaanne büyütsün diye bıraktığımız da çocuğun değişen her huyu için onları suçlarız, ben verme diyorum annem çikolata veriyor, babaannesi bardak tabak kırmasına izin verdiği için çocuğum evde ne kadar bardak varsa kırıyor yapma dediğim de ağlama krizine giriyor, ben ne yapacağım bu çocukla diye hayıflanmıyor muyuz?Sanirim daha acik ve net anlatilamazdi @mune
Kayınvalidelerin ve kendi annelerimizin torunlarına bakabileceği söylenmiş, yaşlarınız kaç bilmiyorum, 45 yaşındayım henüz kızım bekar, evlenip bebek sahibi olması ortalama 5 yıl desek, eh o zaman ben 50 yaşında olurum demek, arada bir misafirliğe geldiğinde severim ilgilenirim ama sürekli bakamam, gerçekten çocuk dediğiniz gençken bakılıyor, belli bir yaştan sonra yapamıyorsunuz, okey oynarım birkaç saatimi alır, taşlara ve ıstakaya karşı sorumluluğum yok, ıstaka düşüp kırılsa üzülmem ama çocuk dediğiniz sorumluluk, sadece karnını doyurup altını değiştirmekle bitmiyor, annesi babası başındayken düşüp dizini yaralaması başka, ben bakarken düşüp dizini yaralaması başka, sizler kayınvalidenize annenize baktırdığınız da çocuk bir yerini incitse canın sağolsun anne çocuktur düşe kalka büyür mü diyorsunuz yoksa neden biraz daha dikkat etmedin anne mi diyorsunuz ?
Hasta olsa ateşlense soğuk birşey mi içirdik rüzgar da mı bıraktık diye şüpheye düşersiniz veya kendi evlatlarımızı büyüttüğümüz gibi büyütmeye kalksak, kendi çocuk yetiştirme tarzınızın ihlal edildiğini düşünürsünüz, her an peşinde koşmak gerekir, 45-50 yaşındaki bir kadın da çocuk peşinde koşturma kotasını kendi evlatlarının peşinde koşarak doldurmuştur.
Üstelik torun sadece benim kızımın değil damadımın da çocuğu, kızım birşey demese damadım derse, oğlunuz birşey demese ya gelininiz derse, annesinin çocuk bakmasını dahi eleştirenler oluyor, böyle bir durumda karşılıklı kalp kırmaya değer mi?
Yaşlanınca benim çocuğuma bakmayan anneye bakmam diyorsanız o anne size bakmıştı zaten, bir anneye bakmak için önce size, sonra doğan bütün çocuklarınıza bakması mı gerekiyor ?
Bakmak istememekte haklısın Egem, çocuk büyüttün zorluklarını biliyorsun, tüm gün bir çocuğun sorumluluğunu almak kolay mesele değil, çocuklar enerjiktir, saniye geçmeden koltuk tepesinden atlar, elinizden fırlayıp kaçar, düşer bir yerlerini incitir, oğluna açıklayabilsen gelinine açıklayamazsın, kızın anlayış gösterse damadının surat asma ihtimali var, teyzem 11 yıldır torun bakıyor, kızları 3'er tane doğurdu, hergün en az 2 tanesi sabah 7:30'dan gece 23:00'e kadar teyzemde duruyor, kızları çalışmıyor ev kadını ama öyle alışmışlar, yazık teyzem bir hastalanmış kafasını kaldıracak hali yok ama yine o halde çocuklara baktı, daha da doğurmaya niyetleri var, Aslan gibi annemiz var bakar diyorlar, e olacak iş mi bu? Anneanneler babaanneler mezarda mı rahata erecek?yaş itibarı ile bir kaç arkadaşım var torunlarına bakan ama resmen psikolojileri bozuldu.biri kızının evinde bakıyor.bir diğeri kendi evinde bakıyor.bir diğeri oğlunun yaşadığı yerde ev kiraladı gündüz oğlunun evinde bkıyor gece yatmaya gidiyor.ama hiç biride ne kızlarına,ne damatlarına ne gelinlerine ne de oğullarına yaranamadılar.çocuk bakıyorlar,işlerini yapıyorlar,yemeklerini yapıyorlar ne yaptın ki oluyor.üstelik tüm sosyal hayatlarından vaz geçmiş durumdalar.kendi çocuğuna baktığın gibi olmuyor diyorlar.
açıkçası ben de bakmam.sadece sever oyna<r,gezdiririm.sorumluluk almam.
bu zamandaki büyüklere acıyorum.gençlikte büyüklerle yaşamışlar,ilgilenmişler yaşlılıklarında da torunlarla uğraşıyorlar.Allah evlatlarımıza vijdan versin.ben annemin elini sıcak sudan soğuk suya değdirmiyorum dinlensin diyeBakmak istememekte haklısın Egem, çocuk büyüttün zorluklarını biliyorsun, tüm gün bir çocuğun sorumluluğunu almak kolay mesele değil, çocuklar enerjiktir, saniye geçmeden koltuk tepesinden atlar, elinizden fırlayıp kaçar, düşer bir yerlerini incitir, oğluna açıklayabilsen gelinine açıklayamazsın, kızın anlayış gösterse damadının surat asma ihtimali var, teyzem 11 yıldır torun bakıyor, kızları 3'er tane doğurdu, hergün en az 2 tanesi sabah 7:30'dan gece 23:00'e kadar teyzemde duruyor, kızları çalışmıyor ev kadını ama öyle alışmışlar, yazık teyzem bir hastalanmış kafasını kaldıracak hali yok ama yine o halde çocuklara baktı, daha da doğurmaya niyetleri var, Aslan gibi annemiz var bakar diyorlar, e olacak iş mi bu? Anneanneler babaanneler mezarda mı rahata erecek?
Bakmak istememekte haklısın Egem, çocuk büyüttün zorluklarını biliyorsun, tüm gün bir çocuğun sorumluluğunu almak kolay mesele değil, çocuklar enerjiktir, saniye geçmeden koltuk tepesinden atlar, elinizden fırlayıp kaçar, düşer bir yerlerini incitir, oğluna açıklayabilsen gelinine açıklayamazsın, kızın anlayış gösterse damadının surat asma ihtimali var, teyzem 11 yıldır torun bakıyor, kızları 3'er tane doğurdu, hergün en az 2 tanesi sabah 7:30'dan gece 23:00'e kadar teyzemde duruyor, kızları çalışmıyor ev kadını ama öyle alışmışlar, yazık teyzem bir hastalanmış kafasını kaldıracak hali yok ama yine o halde çocuklara baktı, daha da doğurmaya niyetleri var, Aslan gibi annemiz var bakar diyorlar, e olacak iş mi bu? Anneanneler babaanneler mezarda mı rahata erecek?
yakın bir akrabam torununa baktı.60 üstü.gelin gelip emzirip kendi karnını da doyurup gidiyordu.akşamda karnını doyurup bebeği emzirip gezmeye gidiyordu.geç vakit bebeği alıp evine gidiyordu.akrabam çok yıprandı 3 senede iyice çöktü.Ben sok 7.30'dan gece yarisina kadar cocuk niye buyukanneye birakilir? Anne baba ne yapiyor? Buyukanne neden bakar? Gercekten ilginc. Benim bir arkadasim da ailesi calisirken hafta ici yakin bir sehirdeki babaanne tarafindan buyutuldu. Haftada veya iki haftada bir ailesi gidiyordu cocugun yanina. Yakin davransa da icten ice hep nefret ediyor ailesinden. Psikolojik olarak cok etkilenmis. Konusuyorum bazen elbette seni seviyorlardi deger veriyorlardi diyorum haklisin diyor ama geri basa sariyor her seferinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?