Bana Annenizi anlatın...

Sanki benim diğer yarım..o yokken hep yarımım eksiğim..benim hazır askerim..her daim ben söylemeden sıkıntımı bilip yanımda beliriverenim...zamanında beni ve kardeşlerimi sevgisi ve şevkatiyle sarıp sarmaladı şimdi o kocaman yüreğiyle bizim evlatlarımızıda sarıp sarmalıyor...benim kızlarımın aşkı..benim kucağımda anneanesi için ağlayan 11 aylık iki miniğim var benim.. . VE yeğenim daha 2.5 yaşında ve şöyle diyor: ANNANE HADİ BANA CİĞERİMİN İÇİ DESENE YİNE.... daha anlatacak söz varmı...

Canım, can yoldaşım, en sevdiğim arkadaşım,dert ortağım,sırdaşım.herşeyimdir annem..bize hiç kıyamaz,dayanamaz,her konuda yanımızdadır.çocukluğumdan beri kız arkadaşlarımla gezip aleşverişe gitmekten daha çok zevk verirdi annemle gezmek..onu çok seviyoru.allah sağlıklı uzun ömürler versin..bir gün bizden ayrıldığında da :43:allahım cennetteki en güzel yeri benim anneme versin.

Okudum ve gözyaşlarımı tutamadım,ben de aynen senin gibiyim.Böyle teselli olur mu bilmem ama Allahtan babam yaşıyor,gerçi babam da epey uzaklaştı benden ve yapayalnız hissediyorum kendimi.Evin tek çocuğuyum aman şımarmasın diye hep hep hep ezildim akranlarımın içinde.Herkeste anne baba şefkati aradım...Annem ben sevmiyorum öpmeyi sarılmayı der hep ama başka çocuklara sarılıp öpüyor...Çok ağırıma gidiyor.Çocuk aklımla Allah'ım ben üvey miyim diye düşünürdüm küçükken,az ağlamadım geceler boyu.Ve hala yaradır içimde....senağlama senağlama

Allah'ım olamaz böyle bir şey, kendimden utanıyordum böyle düşündüğüm için. Kimselere de anlatamıyorum. Bir tek nişanlım bilir neler hissettiğimi ve beni anlar. Canım Allah sabır versin, evin duvarları üstüme üstüme geliyo :2:

içimde bir yara.Herşeyi azarlayarak söylemesi.Herşeye kızması.En zor anımda yanımda olmaması yalnız kalmam.Çocukluğuma yazık olmuş diyorum şimdi.Bana yazık olmuş.Ne yazık bir ömre saçın okşanmadan ,öpülmeden,teselli edilmeden,sığınacak yumuşak bir kucağın olmadan.Babam vardı evet ama babanın sevgisi anne sevgisizliğini bastıramıyor.Hep bir tarafı eksik kalıyor insanın.Aramak hal hatır sormak bile istemiyorum.Ona bile ters verecek bir cevap buluyor.Ne tuhaf okuduğum güzel cümleleri annem için yazamamak.Hissedememek.Biri canını acıttığında haketmişsin gibi hissetmek.Zaten annen bile çekinmiyor üzmekten diye düşünmek.Cennet anaların ayağı altındaymış.hepsinin mi acaba?Hepsinin mi hakkı ödenmez?Çocukların hiç hakkı yok mu bu dünya da.Tüm sevgimi çocuğuma veriyorum onun ömrü heba olmasın istiyorum.

Canımmmm, ben dünyaya çocuk bile getirmek istemiyorum. Eminimki psikolojim bozulmuştur. Sevgisizlik çok ağır, anne diye birşey bana çok uzak..
Annemin yaptığı hatalar ve benim bunları küçüklüğümden beri bilmem sanırım büyük etken.. Annemden nefret ediyorum ama hiç yansıtmadım... Hep içimde hep içimde, ölüyorum artık...

Annemmmm nasil anlatirim bilmiyorum. Beni ve abimi tek basina buyuttu. İkimizede meslek ogretti ayakta nasil durulur,sevgisiz yasanamayacagini,en zor anlarin bile guzelliklere gebe oldugunu,kendine guvenin basari oldugunu, ve vs. Suan 29 yasindayim benim gercek dostum sirdasim. Beraber turk kahvesi icip saatlerce konusabiliyoruz.
Kod:
:40::nazar:
bazen tartisiriz hatasiz diyorum kim hataliysa kahve yapilir ve barisilir. O bemim kiymetlim. Annem yasanilicak bi kadin. Beraber giyinir gezer makyaj yapariz. Bu arada super biananedir. Anneemmm SENİ COOOK SEVİYORUM ALLAH BASİMDAN EKSİK ETMESİN SENİ. VE TUM ANNENLERİ EVLATLARİNDAN AYİRMASİN

Anne mi yazmakla bitiremem.ama kısaca bahsedeyim :

Ben hiç baba sevgisi görmedim.Babamla olan diyaloğumuz belli çerçeveler deydi her zaman.bu yüzden bende artık babamdan beklentilerimi yok ettiğim için olan sevgimi anneme yönelttim.her zaman her koşulda şartsız sevdi beni her zaman en büyük destekçim dostum sırdaşım oldu.bütün ama bütün her şeyimi yaşadıklarımı anlattım hep destek oldu doğruyu yanlışı söyledi görmüş geçirmiş bir insan olduğu için annemin tavsiyeleri benim için çok önemlidir.her zaman arkamda olmuştur en büyük destekçimdir şuan 21 yaşındayım bu yaşıma kadar annemin kızı oldum ona yakışır bir şekilde genç kız oldum.Hayat bu insanın başına neler gelir bilinmez o yüzden her zaman annenize olan sevginizi eksik etmeyin onun kalbini kırıp yarın bir gün kaybedince vicdan azabı çekmeyin...

Seni çok seviyorum minnoşum ... iyi ki varsın :69:
Allah'ım hiç birimizin annesini eksik etmesin inşAllah...

Bende 21 yasındayım ve bende baba sevgisi hic görmedim.. Babam ben 6 aylıkken vefat etmis ve annem daha genc yasında kucağında ufacık bebeğiyle dul kalmıs
2-3 yıl sonrada simdiki babamla evlenmis
Üvey babam anlayıssız, hosgörüsüz, sevgisiz bi insan
yani annem bu evliliğindede mutluluğu bulamadı
sanırım hayatndaki tek mutluluğu kardesim ve ben.. evimizden kavga gürültü eksk olmaz üvey babama artk baba diyesim bile gelmiyo
annem cok mutsuz, üzgün, kırgın.. cok defa bosanmayı düsündü ama bu yasımda nerde calıscam napcam etcem diye maddi imkanlar yüzünden vazgecti
annem icin cok gece ağlamısımdır
ama elimden gelen bisey yok ne yazıkki..
45 yıllık ömründe cok huzurluyum cok mutluyum dediği birgün bile gecirmemiştir heralde..

canım annem herseyimm..

ay benim anneme kıyamma ya yaa ben evliyim bi sorun yaşasam içine dogar gibi hemen tel açar sorar annemi evlenemden üncemi bazen çok özlüyorum yaa annemi okuldayken arardım anne geliom bana karnıyarık yap patates kızart anne korkuyom benle yat beni banyo yaptır anne sırtıma masaj yap anne morelim bozuk anne m peşime gezerdi yaa bi sevgilim vardı biraz serseriydi işte gelir çocugun yakasına yapışırdı kızımdan uzak dur karı korkusundan bişiy yapar kızıma diye hep okuldan almaya gelirdi en sevmedigim huyusa telefon konuşurken yanında tv yi kısar beni dinlerdii kızardım hep çantamı karıştırma telimi dinleme gitiigim yere peşimden gelme diye hep bana ana olunca bakalım sen neler yapcan derdi çok haklıymış bide biz öyle yerde oturuyozki pisliklerin içinde annem anlıycanız dedektif gibi dibimden ayrılamzdı sevgilimle buluşamaya giderken hele sanki içine dogmuş gibi benimde orda işim var beraber gidek derdii hep evlendim şimdi nasihat nasihat çocuga şunu yap yedir şunu yapma kocanı yemegini yap kocanın çocugunu ütüsüz giydirme annem anişkommm bidaha bulunmaz melegim

keşke ben kucukken ölseydi...

annesız buyuseydım..

annemı resımlerde hatırlasaydım.. hatırlayıp resımlerını öpseydim...

bayram gunu mezarını zıyaret edıp dua edeseydim..

annem dıye mezar taşına sarılıp, soguk taşlarda şefkatını arasaydım..

resimlerıyle konuşsaydım.. mezarı başında konuşsaydım..

annemı hatırladıgımda özlemden gözlerım dolsaydı...

annem, annem dıyebilseydim...

annem deyıp kokusunu hatırlasaydım...

hıssettıgım bır sıgınagım olsaydı...

ama annemle böyle olsaydık...
bana hedıye ettıgı bu derın yaraları hiç unutamayacagım....

anneemmm dıye anneme sarılmayı çok isterdım... aslında çoook ihtıyacım var.. ama annem bana sarılmaz ki...

Son düzenleme:
anne... melek... şefkat kaynağı... sevgi deposu... sıcacık bir kucak... merhametli eller...kendi annesinin böyle olduğunu düşünen var mı?

şu an düşünüyorum.. çocukluğuma dair annemle ilgili tek güzel bir olay gelmiyor aklıma. ama olumsuz şey çok... annem kardeşlerim ve bana çok güzel baktı. tertemiz giydirdi, çeşit çeşit yedirdi hakkı büyük üzerimizde... bunun yanı sıra beni bütün hayatım boyunca eleştirdi. hep en iyiyi en güzeli yapayım diye. ben sığınacak bir kucak aradım o benim günlüğümü okuyup duygularımı yuzume vurdu. şımarmayayım diye övmedi çok fazla.. çok sarılıp öpmedi oyle... babamı cok seviyorum her ne kadar bana o yıllarca elde etmek için ağladığım oyuncak bebeği almasa da.. şimdi eşim aldı bana o bebeği.. pek bir değeri yok artık... çocukkendi o... dayımın kızında vardı. oynatmazdı ama annesi alır dolabın ustune kaldırırdı eskımesın dıye... aylarca yıllarca ağladım... hala da ağlatır benı. keşke alıverseydi...
benim canım babam derdi ki sen de anne olunca anneni anlarsın...

ben bebek oldum, çocuk oldum, genç kız oldum, iş güç sahibi oldum, evlendim, hatta "anne" oldum... ama ben annemi hiçbir zaman anlayamadım...

bebeğimi dünyaya getirdim, normal doğum yapmadım diye beni eleştirdi. beni günlerce ağlattı hamileyken ve lohusayken... güzel yemekler yapıyordu, evim temizdi ama yeyip yeyip kan kusuyordum... annem benim için herşeyin en güzelini istedi ama... daha kötü şeyler soylemeyeceğim. bana annenizi anlatın. anne ne demek anlatın bana...

ben bebek oldum, çocuk oldum, genç kız oldum, iş güç sahibi oldum, evlendim, hatta "anne" oldum... ama ben annemi hiçbir zaman anlayamadım...

yine de hakkını helal etmesini steyeceğim hep...

aynı ama aynı benim annem.... bu kadar olur... eski topraklar dicem oasmanlı kadınları işte işin tuhafı anneannemde öleymiş gülmezlerdi kahkaha bile atsan yanlarında abes karşılarlardı öyle bi dispilin olmaz zannımca...:65::65::65:

aynı ama aynı benim annem.... bu kadar olur... eski topraklar dicem oasmanlı kadınları işte işin tuhafı anneannemde öleymiş gülmezlerdi kahkaha bile atsan yanlarında abes karşılarlardı öyle bi dispilin olmaz zannımca...:65::65::65:
Benim annem de garip bir kadın sizinkine benzemese de ben de anne olduğum halde anlayamıyorum onu . Küçükkende anlaşamazdim simdi de .

Son düzenleme:
benim iki tane annem oldu.öz annemi 16 yaşındayken kaybettim.ama 16 yaşına kadar bana ve kardeşime çok iyi baktı.öperdi, sarılırdı.çok sinirliydi.pek çok hastalık geçirmişti, sinirini buna bağlardım hep.bende ergenliğin vermiş olduğu psikolojiyle annemle çok kavga ederdim.beni hiç anlamıyor derdim.odaya girip ağlardım.sonra annem gelir başımı okşar öperdi.bu sefer sarılır ağlardık birlikte.aslında birbirimizin dert ortağıydık.ama bazen olurdu işte öyle.gözlerimin önünde kollarımda can verdi.canım annem.huzur içinde yatsın.allah rahmet eylesin.

8 ay sonra babam evlendi tabi.kardeşim küçüktü ben okula gidiyordum.kimse destek olmadı.ne teyzem ne halam ne dayım ne amcam...babam da baş edemedi ve evlendi.ben ikinci annem diyorum.en yakın arkadaşlarımızın dışında kimse bilmez bile üvey anne-kız olduğumuzu.bana ve kardeşime çok iyi baktı.tabiki arada sorunlar oldu öz annemle bile kavga ediyorduk yani.... ama babam hiç bir zaman taraf olmadı.kendiniz halledin dedi hep.kendi çocuğu da oldu.bizi hiç ayırt etmedi.biz de onu hep saydık sevdik, değer verdik.beni gelin etti,çeyizimi hazırladı, kınamda sarılarak hüngür hüngür ağladık.gerçek annemizden hiç farkı olmadı bizim için.allah razı olsun.allah onu kendi çocuğundan güldürsün canım annem

Allah bana iki tane melek gönderdi.birini erken aldı yanına, yerine ötekini verdi.

Anne mi? Bana hayatta en büyük yanlışları yapan,bana en büyük kazıkları atan insan...Sevgisini bize değilde başkalarına vermeyi tercih eden insan...

benim annem hep çalıştı bana ve kardeşime anneannem baktı..üni.2.sınıftaydım annem emekli olduğunda. hep biizm için çalıştı annemle babam daha rahat bir hayat sunabilmek için.ilk okulda çok ağlardım herkesin annesi geliyo benim annem gelemiyo diye.çalışırken annem çok sinirli olurdu..o zmanlar çocuk aklı işte kavga ederdik..emekli olduktan sonra 4 yıl o kadar iyi anlaştıkki daha sonra evlendim başka şehirde oturuyorum şimdi canım annem..onu çok seviyorum..anne olduktan sonra onu çok daha iyi anladım.ve şunu biliyorum ki ben annemi üzsemde kırsamda en karşılıksız sevgi anne sevgisi.beni koşulsuz sevebilecek tek insan.allahım annemle babama uzun ömür ver..onları çok seviyorum.. mis kokulum canım annemmmm...

Son düzenleme:
Ben canım annemi kaybedeli tam 15 yıl oldu.Onu aniden kaybetiğimde aylarca kendime gelemedim.Canım annem çok cefakar,çok fedakar,çok çile çekmişti.Annem benim herşeyimdi arkadaşım,dostum kısacası herşeyimdi.Onu kaybetiğimde hayataki tek dayanağımı yitirdim.Canım annemi çok özlüyorum kokusu hala burnumda.Bazen rüyama giriyor sarılıp öpüyor,kokluyorum.Canım annem nur içinde yat mekanın cennet olsun.Rahat uyu.........

Ooffff ooffff...Canım annem benim değerini gurbette nasıl anladım bi bilsen...Annem hep iyiliğimizi istedi,bizi yanlışlardan korumaya çalıştı ve annem bi dediğimi iki etmedi,ben onu üzmeme rağmen arkamda dimdik durdu,beni hiç bi şeyden mahrum bırakmadı,hep bizim için çalışıp çabaladı,ama ben o zamanlar kıymetini anlayamadım o ayrı...Hata yaptım beni gene de bağrına bastı,yine beni korur kollar,her şeyimize katkıda bulumaya çalışır,maddi manevi destek olur,annemi çok seviyorum gerçekten,Allahım annemi başımızdan eksik etmesin...AMİN

ah annem biricik annem ... onu çok özlüyorum. kokusu burnumda, eli sanki hala saçlarımı okşuyor. bir tane bile kötü anım yok annemle. 23 yıl her anını onunla geçirdiğim 23 yıl, ama hala doyamadım. son anına kadar sarılıp yatardık hep.babam işe gidice kıvrılırdım yanına, ona sarıldı mı herşey iyileşirdi. çok yaramazlık yaptım ona, ama bir kere bile ne kötü söz ne bir sifke. sevgisini hiç saklamadı, hep affetti. hep bana ve kardeşime kol kanat gerdi. bizi iyi yetiştirmek için didindi durdu. her derdimizle ilgilendi. şimdi oğluma bakıyorum içim cız ediyor, anneannesini hiç tanıyamayacak. o mükemmel insanı ben anlatacağım ama yetmeyecek anlatmam.
anne olunca daha da özledim annemi, daha da iyi anladım. şimdi tek arzum onun gibi bir anne olabilmek.
ah annecim seni çok çok çok özlüyorum.

Back