- 12 Temmuz 2006
- 56.231
- 216.171
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi VanessaRinki
Sadece hayıflanarak kendinize üzülüp acıyarak geçirdiğiniz yılların geri dönüşü yok biliyorsunuz değil mi?doğru bu arada sürekli bir şeylere kulp buluyordum
Kendi ellerinizle hem hayatınızdan hem zamanınızdan çalıyorsunuz, bunun suçlusu ne başkaları, ne okulunuz, ne dış görüşünüz, kendinize olan acıma dövünme huyunuz yüzünden oluyor hepsi.
Kuzenlerimden biri sizin taşra diye gördüğünüz şehirlerden birinde matematik okudu, sizin hayalini kurduğunuz bir odtü bir itü değildi üniversitesi, yurtdışında adı bile bilinmiyordu ki biz hepimiz İstanbul’da büyüdük, ıyyy taşrada ne işim var odtü itü dışında bir yerde okumam demedi azmetti bölümü bitirdi, okurken yine azmetti kendi çabalarıyla İngilizce öğrendi, İtalyanca öğrendi, peşinden başka ülkelerin lehçesini öğrendi.
Mezun olduktan sonra küçük ölçekli bir şirkette 1-2 yıl çalıştı sonra kendi işini kurup yurtdışına yerleşti ve bunların hepsini kimsenin desteği olmadan sadece azmiyle yaptı, Anadolu’daki bir üniversiteden mezun olup Avrupa’daki şirketlere danışmanlık veren bir iş adamına dönüştü, yani yapan yapıyor yeter ki içinde azim olsun hırs olsun kendisine inancı olsun.
Bu kuzenimin kardeşiyse ismi cismi daha bilindik bir üniversiteye gitti, iş imkanı olsun çevre olsun çok daha şanslıydı ama gittiği üniversiteyi yarım dönem sonra bıraktı, kardeşinin aksine tek bildiği dil ana dilimiz o kadar.
Ona sorsanız o da sizin gibi itüye ODTÜ’ye gitseydim başarırdım diyor, yurtdışına gitseydim dil öğrendirdim diyor hep bir bahane hep bir savunma halinde.
Hayatını değiştirmek isteyen azmiyle çabasıyla hırsıyla değiştiriyor, diğerleri de sizin yaptığınız gibi yalnızca kendine üzülerek ömür bitirip 50’sine gelince de ben neler yapardım da bir ODTÜ’ye almadılar diye kendisini kandırıyor.
Söylediklerim bir kulağınızdan girip diğerinden çıkacak biliyorum zira maalesef yıllardır tek yaptığınız bu, tavsiye alıp uymamak ve yerinizde saymak, geç olmadan ya silkelenin ya kendinize acımaya devam edin ama bunun için kimseyi hiçbir şeyi suçlamayın, tek suçlu sizsiniz çünkü.