• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana Akıl Verin Nolur

Sağlık bilimleri enstitüsüne bağlı olarak yl ve dr eğitimi alınıyor. Detae (deneysel tıp araştırma enstitüsü) rektörlüğe bağlı enstitü. Sadece yerleşke olarak tıp fakültesi ile aynı yerde, tıp fakültesine bağlı temel tıbbi bilimler değil. Tıp fakültesinde ise yine enstitüye bağlı olarak temel bilimlerde lisansüstü eğitim görülebiliyor.

Tıp, diş, eczacılık gibi 4 üstü sene okuyanlar direkt doktora yapabiliyor. Tıp fakültesi mezunu olup yl yapanlar da var. Görünce şaşırmıştım.

Neyse konumuz bu değil. Vanessalık yer değil sonuç olarak.
demek istediğim neticede tüm YL ve doktora programları o veya bu, bir enstitü bünyesinde ama, değil mi?
x fakültesi bünyesinde bir YL/doktora program yok ki, Vanessa o konuyu yanlış biliyor

hiç bir okulumuzda yok sadece a üniversitesi b bölümü özelinde demiyorum bunu. programların hepsi enstitü bünyesinde. hocalar fakültenin hocaları olabilir, giren mezunlar o fakülte mezunu olabilir ama program enstitünün programı.

istisnası TUS DUS vs. ile gelenler, yani uzmanlık programları

tıp bitirip atıyorum istatistikte ya da (alan dışı mezun alıyorsa) tarihte vs. bir bölümde lisansüstü eğitim almak istersen mecbursun YL yapacaksın direkt doktora yapamıyorsun. yani YL mezunu sayılıyorsun, evet, ama alanındaki programlar için. (ya da devlette işe girerken kademe derece meselesi bakımından)

Sağlık bilimleri enstitüsüne bağlı olarak yl ve dr eğitimi alınıyor. Detae (deneysel tıp araştırma enstitüsü) rektörlüğe bağlı enstitü. Sadece yerleşke olarak tıp fakültesi ile aynı yerde, tıp fakültesine bağlı temel tıbbi bilimler değil. Tıp fakültesinde ise yine enstitüye bağlı olarak temel bilimlerde lisansüstü eğitim görülebiliyor.

Tıp, diş, eczacılık gibi 4 üstü sene okuyanlar direkt doktora yapabiliyor. Tıp fakültesi mezunu olup yl yapanlar da var. Görünce şaşırmıştım.

Neyse konumuz bu değil. Vanessalık yer değil sonuç olarak.

Ne fark eder ki sonuçta hiçbiri Vanessayı almaz😁😁😁yine de okuyanlar bilgilendi tabi, bilgiler için gençler teşekkür eder💗

kimya mühnedisliği okuyordum uzattım ve motivasyonum çok düşüktü şimdi pişmanım zira bölümümün neredeyse çalışmadığı alan yok.
tıp fakültelerinde bile yüksek lisans yapabiliyorum neuroscience vs.
güzel çirkin olma mevzusunu çok takıyordum hayatımı bunun üzerine kurguladım resmen güzel olsam tüm dertlerim çözülürdü vs gibi
bunu nasıl aşarım çok kötü durumdayım
Vanessa,
eşimle bir ortak arkadaşımız var erkek. Hepimiz 52-53 yaşındayız bu arada onu da belirteyim, bu ortak arkadaşımız biz bildik bileli okuyor-du, birkaç sene önce mezun oldu.
Annesi oğlum artık bir işe gir dedi bu okuyacağım deyip yıllarca uzatmalı okudu tam mezun oldu evlenecekti 30’lu yaşlarında, eş adayının ailesi çalış oğlum deyince hooop yeni bir üniversiteye başladı, karısı emekli oldu oğlu üniversiteye başladı bizimki de üniden mezun oldu eşinin emeklisini yiyor, kusura bakmayın da sizinki de o hesap.

Diplomayı ne altın oranlı yüze ne 90-60-90 vücuda vermiyorlar, güzel misiniz değil misiniz bilmiyorum ama kendinizi çirkin hissedip güzel olsaydım diye hayıflanıyor güzelliğin her şeyi çözeceğine inanıyorsunuz ya, sizin bakış açınıza göre yazacağım güzelliğin ekmeği de en fazla birkaç sene yenir.

Problem sizin ne dış görünüşünüz de ne kilonuz da, problem aslında hiçbir şey yapmadan armut piş ağzıma düş aklıyla prestijli olduğunu düşündüğünüz bir okuldan yatarak diploma alıp yine yattığınız yerden para pul sahibi olma hayalinizde.

Emeksiz yemek olmaz, yıllardır hep ya okulunuzu ya bölümünüzü beğenmediniz, kendinizi odtü itü gibi üniversitelere layık gördünüz ama bunun için kılınızı bile kıpırdatmadınız hep ağladınız.

Arkadaşımız gibi 50’li yaşlara gelince de herkes bir yerlere geldi, para pul sahibi oldu ben 90 model arabayla hatunun emekli maaşına kaldım diye hayıflanırsınız.

IMG_0087.jpeg

Kendinizi neden beğenmiyorsunuz, böyle zor bil bölümü okuduğunuza göre demekki çok zeki birisiniz. Güzel olduğunuza da eminim belki derslerinizin zorlaması sizi psikolojik olarak zorlayıp herşey üst üste geliyormuş hissi yaratmıştır bu da kendi üzerinize çok gelmenize sebep olmuş olabilir.

Güzel olduğunuza eminim kaldı ki beğenilmenin güzellikle de hiç alakası yok, sosyal ilişkilerinizi iyi tutmak, neşeli pozitif biri olmak gibi fizikselden ziyade karakter özellikleri insanları beğenilesi kılıyor… yoksa hiç bir güzel kadın yalnız kalmazdı.

Obez, cüce, engelli gibi klasik güzellik standartlarına uymayan insanlar mutlu ilişkiler yaşıyor konunun cidden fiziksellikle alakası yok. Lütfen kendinize haksızlık etmeyin.

Ne gırtlak varmış sende de be vanessa. Ya benim gibi kabullen artık kilonu ve olduğun bedeni ya da adam akıllı bi 5-6 ay yap diyetini tut şu boğazını zayıfla, madem tüm sıkıntının güzellik ve kılo oldugunu dusunuyosan. Gör bak bakalım neler olacak.

kimya mühnedisliği okuyordum uzattım ve motivasyonum çok düşüktü şimdi pişmanım zira bölümümün neredeyse çalışmadığı alan yok.
tıp fakültelerinde bile yüksek lisans yapabiliyorum neuroscience vs.
güzel çirkin olma mevzusunu çok takıyordum hayatımı bunun üzerine kurguladım resmen güzel olsam tüm dertlerim çözülürdü vs gibi
bunu nasıl aşarım çok kötü durumdayım
Ahh canım gençlikte ben de çok güzeldim ama şimdi?😢
Demem o ki, güzellik geçicidir ( estetik operasyon yapacak maddi olanak yoksa) kariyer kalıcıdır. Boş verin güzelliği falan, geleceğinize odaklanın.

Okulu uzatinca ne oluyor ki, ben de uzattim bir sene zamaninda. Simdi okulda derece yapanlarin cogundan daha iyi bir isim var.
Vanessa’nın sorunu okulu uzatması değil, ne istediğini bilmeyip ayran gönüllü olması, ben ODTÜ’ye İTÜ’ye layık kızım okuduğum okul taşra gibi yerde, itüde olsam ohooo neler yapardım diyor, sonra ben iyiyim ama bölümüm kötü diyor, sonra bölüm iyi ama ben güzel değilim diyor, çaba harcamayayım ama ODTÜ’de okuyayım, derslere çalışmasam da diploma alayım, staj için bile koşturmayayım ama çok da para kazanayım diyor.

Ne yapacağını bilmeyen ama her hayal kırıklığını hep bir şeylerin veya birilerinin üzerine yıkan bir karakteri var Vanessa’nın, bu kafa yapısıyla ODTÜ’yü 1.’likle de bitirse hiçbir şey yapamaz çünkü o azim hırs yok.

Back