- 25 Aralık 2020
- 5.169
- 18.996
- 198
- 41
- Konu Sahibi VanessaRinki
demek istediğim neticede tüm YL ve doktora programları o veya bu, bir enstitü bünyesinde ama, değil mi?Sağlık bilimleri enstitüsüne bağlı olarak yl ve dr eğitimi alınıyor. Detae (deneysel tıp araştırma enstitüsü) rektörlüğe bağlı enstitü. Sadece yerleşke olarak tıp fakültesi ile aynı yerde, tıp fakültesine bağlı temel tıbbi bilimler değil. Tıp fakültesinde ise yine enstitüye bağlı olarak temel bilimlerde lisansüstü eğitim görülebiliyor.
Tıp, diş, eczacılık gibi 4 üstü sene okuyanlar direkt doktora yapabiliyor. Tıp fakültesi mezunu olup yl yapanlar da var. Görünce şaşırmıştım.
Neyse konumuz bu değil. Vanessalık yer değil sonuç olarak.
x fakültesi bünyesinde bir YL/doktora program yok ki, Vanessa o konuyu yanlış biliyor
hiç bir okulumuzda yok sadece a üniversitesi b bölümü özelinde demiyorum bunu. programların hepsi enstitü bünyesinde. hocalar fakültenin hocaları olabilir, giren mezunlar o fakülte mezunu olabilir ama program enstitünün programı.
istisnası TUS DUS vs. ile gelenler, yani uzmanlık programları
tıp bitirip atıyorum istatistikte ya da (alan dışı mezun alıyorsa) tarihte vs. bir bölümde lisansüstü eğitim almak istersen mecbursun YL yapacaksın direkt doktora yapamıyorsun. yani YL mezunu sayılıyorsun, evet, ama alanındaki programlar için. (ya da devlette işe girerken kademe derece meselesi bakımından)