türkiyedeki yüksek lisans programlarının hepi enstitü bünyesinde - sağlık bilimleri enstitüsü, fen bilimleri enstitüsü, sosyal, eğitim vs. değil mi? bunun aksi olan yer var mı ki?
(varsa belki eskiden askeri okullarda filan vardır ama onlar da şimdi YÖK sistemindeler, hep üniversite oldular zaten diye biliyorum)
+ hiçbir yerde tıp fakültesinde yüksek lisans yapmak diye bir şey yok ki?
zaten tıptan mezun olunca yüksek lisans derecesiyle mezun olmuş oluyorsun neden yüksek lisans programı olsun tıpta? tıpta yukarıdaki enstitü olayını içermeyen bir uzmanlık meselesi var, o da zaten sadece tıp mezunları için (TUSa girebilen mezunler için diyelim de bu arada sırada değişiyor çünkü), geri kalan doktoralar yine entitütüde diye biliyorum.
ha ama disiplinlerarası programlara- mesela neuroscience öyledir çoğu alandan mezun alınır. benim alanım da disiplinlerarası, çoğu mezun isterse gelebiliyor sonra yapamıyor bırakıyor genelde.
akademide devam etmek istiyorsa düşünebilir bişey demiyorum da kimya mühendisliğini direkt alan process filan gibi bi sürü YL programı da var ki zaten...