Burçlar etraftaki insanları tanımak için kullanıldığında işlevinin dışına çıkıyor.
İçine girince; güneş burcu başka, ay burcu başka yükselen burcu başka. Bu üçlü kombinasyon herkeste değişik.
Daha da ilerisi dogduğunuz tarihe göre bu burçlardaki gezegenler bu üç burçta hangi evde mevzusu var.
Atıyorum ay burcunda Satürn koç evinde, venüs yay evinde -yada tam tersi koç satürn gezegeninde tam emin değilim hangisi hangisinde- falan çıkıyor.
Çık işin içinden çıkabilirsen.
Artı genetik eğilimler, karakter, kişilik özellikleri. Kan değerleri bile sinir seviyemizi, tahammülümüzü, uyuşukluğumuzu dönem dönem değiştiriyor.
Demem o ki doğru olması durumunda bile insanları yalnızca burçlarla değerlendirmek yanlış. Çok fazla parametre var.
Ben oldum olası bu burç olayına karşıyımdır, ama neyin nesi olduğunu merak ettiğim dönmelerde en derin okumalarımı kendi burcum için yapmıştım. Sonuç olarak derine inince benim burcumun hayvan temsilli üç çeşiti varmış. Bunlar birbirinden farklı olma eğiliminde. Halbuki daima ana başlık üzerinden değerlendiriliyorum.
Ve bazı tanımlar evet bu tam ben dedirtirken bazı yerler asla bana uymuyor.
Yani bunları analiz yapılacak kadar doğru bir veri olarak kabul etseydik; detayların fazlalığından dolayı kişi burç bilgisini en fazla kendini tanımak için kullanabilir diye düşünüyorum.
Aksi halde farketmeden birilerini mimlemiş ve önyargılı yaklaşmış oluyoruz.